28. kolo
11.04.2021 18:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Leandro Barreiro Martins a Jean-Paul Boetius (© AFP)

Mohuč urvala v závěru na půdě Kolínu nad Rýnem důležité vítězství

Ne, že by bylo o sestupujících z Bundesligy definitivně rozhodnuto, v žádném případě, ale výsledek tohoto utkání minimálně naznačil, že aby se Kolín nad Rýnem opravdu udržel na nejvyšší úrovni, bude muset ve zbytku sezóny vážně zabrat. Tato porážka s Mohučí byla již šestou z posledních osmi klání a znamenala vlastně stvrzení jeho aktuální sedmnácté příčky.

Hosté naopak potvrdili, že se v průběhu ročníku opravdu zlepšují a vytvořili si alespoň trochu větší náskok na ta místa, jež posílají mužstva napřímo o patro níže. Od toho barážového jsou nicméně vzdáleni jen na nepatrný odstup, konkrétně hovoříme o dvou bodech, a bezpochyby jim ještě záchranářské práce neskončily. Získali nyní každopádně veledůležité vítězství.

Vstup do zápasu se jim vydařil náramně. Už v 11. minutě se ujali vedení, to když Barreiro ve vápně přistrčil míč dozadu na Boëtiuse, ten placírkou zakončil a jeho pokus zaplul od břevna za brankovou čáru. Brankář Timo Horn, hájící bránu Die Geissböcke, se po balónu pouze marně natahoval. Vyrovnat se snažil ve 20. minutě Andersson, avšak z dobré pozice nemířil přesně.

K vyrovnání došlo až dvě minuty před přestávkou. Ehizibue z šestnáctky vypálil, trefil ruku bránícího Mweneho, velezkušený arbitr Brych se jal podívat na video a ukázal na pokutovou značku. Duda se jal exekuce penalty, a byť gólman Zentner směr jeho střely vystihl, nestačil inkasování zabránit. A v 61. minutě následně bylo Kolínu nad Rýnem najednou ještě více hej.

Hector rozehrál standardní situaci z levé strany dlouhým pasem do pokutového území, míč propadl až ke Skhirimu, který ho hlavou usměrnil za Zentnera. Jenže zbytek duelu patřil jen Die Nullfünfer. V 65. minutě zužitkoval Onisiwo přihrávku zleva od Boëtiuse a v nastavení zpoza vápna zamířil do dolního rohu brány volný Barreiro, kam se Timo Horn smutně podíval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele