28. kolo
10.04.2021 18:30 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Ansgar Knauff (© AFP)

Dortmund otočil vývoj ve Stuttgartu a udržel se ve hře o Ligu mistrů

Borussia v úterý předvedla velmi solidní výkon ve čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě vysoce favorizovaného Manchesteru City a až kvůli brance v poslední minutě základní hrací doby prohrála 1:2, nicméně i tento výsledek jí dává celkem slušnou naději do odvety. Nyní sehrála vyrovnanou bitvu s houževnatým Stuttgartem, po změně stran smazala jednobrankové manko a nakonec se radovala z výhry v poměru 3:2.

V tabulce Bundesligy se nachází na šesté pozici se šestačtyřiceti body a za vytouženou čtvrtou příčkou Frankfurtu stále zaostává o bodů sedm, což se ve zbývajících šesti kolech ještě dá stáhnout. Domácí se za svůj výkon v žádném případě nemusejí stydět, nicméně v tabulce jim patří deváté místo s devětatřiceti body a pohárové příčky se jim lehce vzdálili. Mírný outsider tohoto sobotního duelu přitom začal dobře a krátce po odehrané čtvrthodině šel do vedení.

Těsně předtím se vytáhl jeho brankář Kobel, který vynikajícím zákrokem zneškodnil nepříjemnou střelu Dahouda směřující přímo pod břevno. Pak se VfB vydalo do rychlého brejku, z levého křídla odcentroval Sosa a před vzdálenějším rohem brankového území našel Sašu Kalajdžiče, jehož hlavička se snesla přímo k protější tyči. Krátce po odehrané půlhodině mohl navýšit náskok Stuttgartu Coulibaly, jenže ten hlavičkoval o kousek vedle pravé tyče.

Zhruba deset minut před přestávkou se snažil srovnat Marco Reus, ovšem pravačkou pálil doprostřed branky, kde zakročil připravený Kobel. Dortmund po změně stran přeci jen přidal a vyrovnat se mu povedlo ani ne po dvou odehraných minutách. Po bleskové narážečce od Reyny vystřelil z patnácti metrů Jude Bellingham a svým razantním pokusem překonal Kobela, který si sice na míč sáhl, ale v cestě do vlastní sítě mu již zabránit nedokázal.

Dortmund za dalších pět minut dokonce vedl. Jeho druhou branku vsítil Reus, jelikož se zjevil zcela osamocen ve středu pokutového území protivníka a balón parádně zakroutil do protějšího spodního růžku. Stuttgart se však v žádném případě nevzdal a tlačil se za vyrovnáním. V 66. minutě se to málem povedlo aktivnímu Coulibalymu, jenomže prostor tří tyčí minul o několik decimetrů.

Domácí celek se vrátil do hry o vítězství zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Po brejku pět na tři obdržel nahrávku do volného prostoru Daniel Didavi a z osmi metrů obstřelil bezmocného gólmana Hitze - 2:2. Nejdůležitější okamžik se zrodil v 80. minutě. Výhru BVB totiž zařídil střídající Ansgar Knauff, teprve devatenáctiletý talentovaný útočník vystřelil i v obležení pěti bránících protihráčů a z hranice šestnáctky náramně zavěsil ke vzdálenější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele