28. kolo
10.04.2021 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Marcus Ingvartsen (© AFP)

Bayern si náladu po Lize mistrů nespravil, pět minut před koncem přišel o skalp Unionu

Bayern si v notně okleštěné sestavě neporadil nejlépe a doma pouze remizoval s berlínským Unionem. Domácí kouč Hans-Dieter Flick nemohl do hry počítat hned s několika zraněnými či jinak indisponovanými hráči, některé své opory šetřil, a tahle skutečnost se ve finále zřejmě nejvíce podepsala na ne až tak neočekávaném výsledku. Jeho náskok na čele se tak ztenčil.

Druhé Lipsko totiž nemělo venku problém s Brémami, takže stáhlo své manko na vedoucí pozici na rozdíl pěti bodů. Aby toho pro bavorský celek nebylo málo, na pořádně dlouhý seznam marodících přibyl ještě Kingsley Coman, který musel po přestávce vystřídat kvůli pochroumanému kolenu. Opravdu další mizerná zpráva před odvetou Ligy mistrů v Paříži.

Obvyklá ofenzivní mnichovská mašinérie, kterou naplno pocítilo před pár dny i PSG, ačkoli se nakonec radovalo z vítězství, nebyla nyní jednoduše k vidění. Statisticky byl tým Stern des Südens aktivnějším a o něco lepším, s pravidelností si však gólové šance nevytvářel. Hosté v podstatě drželi německého giganta velmi dobře na uzdě a byli mu určitě důstojným sokem.

V prvním poločase domácí zahrozili vůbec nejvíce asi v 17. minutě, to když do šestnáctky směřoval Choupo-Moting, před nímž míč vyrazil na poslední chvíli hostující gólman Luthe. Následně se snažil balón odkopnout do bezpečí obránce Trimmel, trefil nicméně napadajícího Müllera, od nějž se tak meruna odrazila zase na Lutheho, a ten ji nakonec vyrážel do zámezí.

Union se osmělil poprvé až ve 23. minutě, svou hlavičkou se snažil Bülter překonat brankáře Neuera, avšak neúspěšně. O všem podstatném se rozhodovalo až po přestávce. Müller stačil míč přiklepnout k Musialovi, ten narychlo zakličkoval a z blízkosti zacílil. Jenomže svěřenci trenéra Urse Fischera stačili ještě vyrovnat, Ingvartsen zakončil bleskovou, povedenou akci.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Rich

2-0

Reagovat
berliner

Tohle bude asi bez sance ale snad dame aspon 1 Gol Tip 5:1

Reagovat
smazaný uživatel

To já Unionu věřím,že šanci má Bayern bez Tolissa, Hernandeze,Sülleho,Daviese,Gnabryho, Lewandovskiho aj.) Navíc těžký zápas s Paris a v úterý je odveta. Mají náskok 7 bodů ty dají přednost odvetě v Paříží

Reagovat
berliner

tak si mel pravdu 1 bod vyborne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele