28. kolo
12.04.2021 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Poslední pondělní bundesligový zápas skončil bez branek, jedinou gólovku nedal Aranguiz

Jako den výhry dlouholetého snažení německých fanoušků můžeme brát 12. duben 2021. Pondělní zápas mezi Hoffenheimem a Leverkusenem byl totiž posledním zápasem německé nejvyšší soutěže, který se uskutečnil v pondělí.

Proti pondělním zápasům dlouhodobě protestovali fanoušci všech bundesligových klubů a v případě, že na stadiony mohli, zápasy v pondělí bojkotovali. Protest se jim vyplatil a vedení bundesligy rozhodlo, že soutěž už se v pondělí hrát nebude.

Leverkusen byl na půdě Hoffenheimu mírným favoritem a tři body potřeboval jako sůl, bojuje totiž o účast v evropských pohárech. Po zisku jednoho bodu je Bayer se čtyřiačtyřiceti body šestý a na pátý Dortmund ztrácí dva body, na čtvrtý Frankfurt pak devět bodů.

Hoffenheimu se letos příliš nedaří a je s jednatřiceti body a náskokem pěti bodů na sestupové pásmo dvanáctý. Německá média hodnotí zápas mezi Hoffenheimem a Leverkusenem jako jeden z nejnudnějších v letošní sezóně bundesligy a diváci v něm mohli vidět pouze jednu gólovou šanci.

Tu neproměnil ve 26. minutě hostující Aranguiz, který si v pokutovém území Hoffenheimu přehodil míč na levou nohu a z bezprostřední blízkosti vystřelil na bránu soupeře. Tam však stál připravený brankář Baumann, který rychlým zákrokem vyrazil míč nad bránu.

Alespoň náznak šance si vypracoval v 65. minutě také hostující Amiri, který vystřelil prudce přímo doprostřed a s jeho střelou tak Baumann příliš práce neměl. Oba týmy se tedy rozešly smírně a Leverkusen čeká v sobotu domácí zápas s Kölnem, zatímco Hoffenheim bude již v pátek zajíždět do Lipska.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele