Bundesliga - souhrn 24. kola

28.02.2020, 22:24, aktualizováno 01.03.2020, 17:24
Komentáře a souhrny
Patrik Schick (© AFP)
Bayern dominoval na půdě Hoffenheimu, soupeři nastřílel šest branek a na cestě za pojištěním prvního místa v tabulce ho nezastavily ani divácké nepokoje. RB Lipsko se rozešlo smírně s Leverkusenem. Dortmund jedinou trefou udolal Freiburg, Gladbach veze body z Augsburgu. Dobrou formu potvrdil Köln, jenž si poradil se Schalke...

RB Lipsko - Bayer Leverkusen 1:1

01.03.2020 15:30

Góly: 32. Patrik Schick - 29. Leon Bailey

Nás může těšit, že jedinou branku domácích zaznamenal Patrik Schick. Celkově má na kontě už sedm přesných zásahů. Die Werkself, za které skóroval hrdina listopadového zápasu v Allianz Areně Leon Bailey, budou s výsledkem určitě spokojenější, neboť neztratili skoro nic na pozici zaručující účast v Lize mistrů.

První šanci si v Red Bull Areně připsal po Havertzově přihrávce Kerem Demirbay. Péter Gulácsi byl ovšem pozorný. Následující minuty rozhodně nebyly nudné, pouze se musely obejít bez nebezpečné příležitosti na jedné či druhé straně, neboť se ani jednomu mančaftu nedařilo naservírovat přesnou finální přihrávku.

V rozmezí mezi dvacátou a třicátou minutou se ke střele postupně dostali Ezequiel Palcios, Kai Havertz a Lucas Alario. Prosadit se však dokázal až minutu po něm Leon Bailey. Jamajský křídelník si počíhal, až mu kolega Havertz naservíruje od brankové čáry pobídku na penaltový puntík a z tohoto optimálního prostoru nedal levačkou Gulácsimu šanci - 0:1.

Domácí se teprve potom probudili a už za čtyři minuty bylo vyrovnáno. Christopher Nkunku rozehrál standardku na malé vápno, kde Patrik Schick zakončoval spíše zády než hlavou. Lukáš Hrádecký si sice na balon sáhl, ale stejně ho o pár sekund později musel lovit ze své sítě - 1:1. Následně se připomněl Nadiem Amiri, jehož dobrý pokus musel krotit Angeliňo.

V závěru úvodního dějství se ještě sám před gólmanem ocitnul Alario. Tenhle minisouboj však vyšel v jeho neprospěch. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu. Po změně stran se jako první osmělil z nějakých šestnácti metrů Nkunku. Hrádecký si vcelku s přehledem poradil. Kouč Nagelsmann stáhl v jednasedmdesáté minutě ze hřiště nezvykle neviditelného Timo Wernera.

Na jeho místo přišel Yussuf Poulsen, nicméně do dějin tohoto utkání výrazně nezasáhl, což platí i pro Hannese Wolfa, který osm minut před vypršením řádné hrací doby vystřídal Patrika Schicka. Z tohoto výsledku má asi největší radost Bayern Mnichov, který si na čele tabulky užívá tříbodový náskok. "Rudí býci" se za týden střetnou s Wolfsburgem. Pátý Bayer Leverkusen hostí Eintracht Frankfurt.

Více informací k zápasu

Union Berlín - VfL Wolfsburg 2:2

01.03.2020 13:30

Góly: 41. Sebastian Andersson, 56. Marvin Friedrich - 60. Yannick Gerhardt, 81. Wout Weghorst

Tým Urse Fischera v poslední době není radno podceňovat. Dobře se o tom přesvědčili i "Vlci", kteří dokázali po druhé inkasované brance rychle snížit, což Oliver Glasner považoval za velice důležitý moment utkání.

Na první solidní šanci se v hlavním městě Spolkové republiky Německo čekalo do třiadvacáté minuty. Tehdy rozehrával rohový kop Josip Brekalo a Wout Weghorst se před bránou dostal k hlavičce, kterou přinutil Rafala Gikiewicze k výtečnému zákroku. Brankář Unionu si poradil i s následnou dorážkou. Skóre se poprvé měnilo čtyř minuty před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství.

Christopher Trimmel poslal z poloviny hřiště dlouhý balon až do vápna, kde Koen Casteels totálně neodhadl situaci, z čehož vytěžil hlavou maximum Sebastian Andersson - 1:0. Domácí příznivci pak vytáhli transparenty, které kritizují Německý fotbalový svaz a miliardáře Dietmara Hoppa. Vypadá to, že tohle by se mohlo stát při bundesligových kláních zvykem (viz také duel Bayernu s Hoffenheimem).

Druhý poločas začali svými šancemi Weghorst a Maximilian Arnold. Jenže protože ani jeden z nich gól nezaznamenal, mohli jít die Eisernen do dvoubrankového náskoku. V šestapadesáté minutě totiž Trimmel opět rozehrával standardní situaci, tentokráte od autové čáry na pravé straně hřiště. Na bližší tyči číhal Marvin Friedrich a většina diváků a divaček na Stadion An der Alten Försterei se mohla znovu radovat - 2:0.

Jenže už čtyři minutky poté si Yannick Gerhardt doběhl do ideálního prostoru na Arnoldův roh a jeho hlavička přinesla snížení - 2:1. Třetí trefu mohli za berlínský celek přidat Ingvartsen, resp. Marius Bülter, nicméně se tak nestalo. Řada tedy přišla na Wouta Weghorsta, kterému posadil od brankové čáry centr přímo na hlavu Joăo Victor. Pro na malém vápně stojícího holandského útočníka to pak byla vcelku jednoduchá situace - 2:2.

V nastaveném čase mohl ještě střídající Admir Mehmedi překlopit misky vah na stranu hostujícího výběru, jenže mířil těsně nad bránu. Remíza tedy zanechává jeho Wolfsburg těsně za pohárovými příčkami. VfL přivítají za týden doma RB Lipsko. Union Berlín pojede o další body bojovat k náročnému mači do Freiburgu.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Schalke 04 3:0

29.02.2020 18:30

Góly: 9. Sebastiaan Bornauw, 39. Jhon Córdoba, 75. Alexander Nübel (vl.)

Vypadalo to, že tým Markuse Gisdola bude zralý na sestup. Jenže v letošním kalendářním roce zaváhal jenom proti Borussii Dortmund a Bayernu Mnichov. Jinak sbírá pouze vítězství, o čemž se už přesvědčily i Leverkusen, Frankfurt nebo Wolfsburg. A teď naposledy tedy Schalke, pro které to byla po výprasku od Lipska druhá porážka v řadě.

Domácí poprvé skórovali už v 7. minutě, když se prosadil střelou do pravého dolního rohu Jonas Hector. Po konzultaci s videem rozhodčí Gräfe tuhle střelu nemohl uznat. Po dvou minutách se pískal přímý kop ve prospěch Kölnu. Těžko přesně soudit, čím se die Königsblauen provinili proti pravidlům. Nicméně rozehrávka z levé strany od Kainze letěla k Sebastiaanu Bornauwovi a další z řady současných belgických talentů zacílil hlavou zády k bráně přesně k tyči - 1:0.

Druhá trefa se na RheinEnergieStadionu uskutečnila přesně o půl hodiny později. Při ztrátě balonu šel Rexhbecaj do rychlého brejku. V pravý čas servíroval přihrávku pro Jhona Córdobu, před kterým stál už pouze brankář Nübel. Kolumbijský útočník sice zakončoval pravačkou v pádu, ale kulatý předmět do sítě přeci jen doskákal - 2:0.

V závěru poločasu ještě spálil stoprocentní šanci Michael Gregoritsch. Po změně stran jeho spoluhráčům scházela kreativita a celkem marně se dostávali byť na dostřel Hornovy svatyně. Až v 70. minutě se z dálky osmělil Weston McKennie, avšak tenhle pokus nemohl domácí jedničku příliš zaskočit.

Naopak za pět minut si Kainz udělal dobrý den ze tří protihráčů a následně pálil ze vcelku ostrého úhlu. Alexander Nübel se domníval, že jeho pokus ukryl v rukavicích, jenže se spletl a míč mu proklouzl pár centimetrů za brankovou čáru - 3:0. Smolný vlastní gól přinesl "Kozlům" pohodlné vedení a Schalke rozhodně nebylo v takové formě, aby s nepříznivým výsledkem dokázalo ve zbývajících minutách cokoli udělat. Za týden proti Hoffenheimu to bude chtít předvést odvážnější výkon. Köln si brousí zuby na Paderborn.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - SC Freiburg 1:0

29.02.2020 15:30

Góly: 15. Jadon Sancho

Dortmund potvrdil úlohu favorita proti trápícímu se Freiburgu, i když ho po nepříliš přesvědčivém výkonu zdolal nejtěsnějším poměrem 1:0. V Bundeslize si prozatím upevnil třetí pozici s osmačtyřiceti body, za druhým Lipskem zaostává jen o skóre a na vedoucí mnichovský Bayern má manko čtyř bodů. Hosté nevyhráli potřetí za sebou a tabulkou se propadají stále níže, v tuto chvíli jsou devátí s třiatřiceti body.

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji a hned svou první vážnější příležitost přesně po odehrané čtvrthodině přetavili v jediný gól sobotního střetnutí. Brandt si skvěle zpracoval míč na prsa a poté ho na poslední chvíli přistrčil rozběhnutému Hazardovi. Ten se následně s mírným štěstím prokličkoval až do šestnáctky protivníka a chytře ho předložil osamocenému Jadonu Sanchovi, jenž prázdnou branku už nemohl minout.

Hosté se po inkasované brance v žádném případě nesložili, ba naopak ve 26. minutě mohli srovnat krok. Krásnou kolmici za defenzívu soupeře vymyslel Haberer, který tak poslal do úniku Grifa. Šestadvacetiletý záložník vzápětí tvrdě vypálil ze čtrnácti metrů a jeho rána proletěla zhruba o půl metru nad horní tyčkou. Ve zbývajícím průběhu prvního dějství se již žádná větší možnost neurodila, BVB nijak nedominovalo ani po změně stran.

Krátce po odehrané hodině se chtěl blýsknout krásnou individuální akcí Brandt, nicméně jeho skákavý přízemní pokus z hranice šestnáctky letěl o několik decimetrů vedle vzdálenější konstrukce. Freiburg promarnil největší šanci na vyrovnání necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem. Ještě předtím se postavil k přímému volnému kopu z nebezpečné pozice Grifo a gólman Bürki musel vynikajícím způsobem odvracet míč na rohový kop.

Ihned nato po pasu z pravého křídla zůstal stát před hranicí brankového území zcela zapomenutý Petersen a svou hlavičkou už dokonce překonal Bürkiho, ale toho zhruba půl metru před brankovou čarou dokonale zastoupil vracející se Piszczek a uchránil svůj výběr od pohromy. Minutu před vypršením základní hrací doby mohl definitivně pojistit náskok favorita Hakimi, jehož projektil olízl břevno, Dortmund však tato promarněná možnost nakonec mrzet nemusela.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov 0:6

29.02.2020 15:30

Góly: 2. Serge Gnabry, 7. Joshua Kimmich, 15. Joshua Zirkzee, 33. Philippe Coutinho, 47. Philippe Coutinho, 62. Leon Goretzka

Mistrovský Bayern navázal na povedené úterní vystoupení v Lize mistrů na půdě anglické Chelsea (3:0) a tentokráte na ligové scéně naprosto zdecimoval Hoffenheim po výsledku 6:0, navíc na jeho vlastním stadionu. Mnichovský gigant tak jasně ukázal, že si dokáže poradit i bez svého kanonýra Roberta Lewandowskiho, který právě v Londýně utrpěl zlomeninu holenní kosti v levém kolenním kloubu a chybět bude zhruba čtyři týdny.

Hosté navíc zvýšili svůj náskok na čele Bundesligy, díky zaváhání Lipska před ním vedou o tři body. Hoffenheim se momentálně nachází na osmém místě se čtyřiatřiceti body. Závěr sobotního utkání byl výrazně ovlivněn chováním hostujících fanoušků, kteří vyvěsili negativní transparent proti vlastníkovi TSG Dietmaru Hoppovi a zápas byl dvakrát přerušen, podruhé dokonce na půl hodiny. Bayern začal skvěle a během úvodních patnácti minut hned třikrát skóroval.

Do vedení se dostal ve 2. minutě, kdy Müller odcentroval ke vzdálenější tyči a tam akrobaticky zakončoval Serge Gnabry, jenž trefil přesouvajícího se gólmana Baumanna a od něj se balón odrazil do sítě. Za dalších pět minut byl rozdíl ve skóre dvoubrankový, tentokráte se před hranicí pokutového území opřel do odraženého míče Joshua Kimmich a svůj přízemní pokus usměrnil do pravého dolního rohu, domácí strážce se natahoval marně.

Přesně po odehrané čtvrthodině odvedl Gnabry skvělou práci na pravém křídle, odcentroval před branku a Kimmich prodlužoval za sebe. Balón přistál na kopačce nizozemského mladíka Joshuy Zirkzeeho, který po elegantní otočce obstřelil ze sedmi metrů bezmocného Baumanna. Po necelé půlhodině hry mohl stejný hráč přidat další trefu, avšak jeho patička po přihrávce Gnabryho skončila těsně vedle.

Ve 32. minutě opět nebezpečně vystřelil Gnabry, ale Baumann byl tentokráte připraven. Ani ne o minutu později skóroval Brazilec Philippe Coutinho, jenž se opřel do odraženého míče ze čtrnácti metrů a po teči střídajícího Lucase Ribeira zavěsil přímo pod břevno - 0:4. Hosté rozhodně nepolevovali ani po změně stran a ve 47. minutě udeřili popáté, když Müller svou skákavou přihrávku našel Coutinha a ten z první nekompromisně překonal Baumanna.

Ani to však nebylo všechno, krátce po odehrané hodině hry uzavřel gólový účet Leon Goretzka. Ten se objevil ve stoprocentní příležitosti po pobídce od Tolissa a tváří v tvář proti vyběhnutému Baumannovi nezaváhal, bez potíží totiž zamířil k protější konstrukci. V závěrečné čtvrthodině se prakticky nehrálo, oba celky si jen vyměňovaly balón v blízkosti půlící čáry na protest proti naprosto nepochopitelnému chování příznivců Bayernu.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - SC Paderborn 2:0

29.02.2020 15:30

Góly: 29. Robin Quaison, 37. Karim Onisiwo

Svěřenci Achima Beierlorzera v posledních týdnech snad vykročili k lepším zítřkům. Z uplynulých čtyř utkání prohráli jediné. Mužstvo marně hledá formu, což ve dvojnásobné míře platí o Paderbornu, který připisuje ve čtyřiadvacátém zápase šestnáctou porážku.

První šance se v Opel Areně uskutečnila v 9. minutě. Hostující Sebastian Schonlau cílil po Prögerově rohu těsně mimo. Ve 14. minutě přidělal Levin Öztunali svou zpětnou přihrávkou práci vlastnímu brankáři, který nakonec stihl včas uklidit před dotírajícím Christopherem Antwi-Adjejem. V závěru úvodní třicetiminutovky se domácí dočkali zasloužené branky.

Robin Quaison si s trochou štěstí udělal prostor, aby mohl z nějakých osmnácti metrů vypálit pravačkou po zemi přesně na bližší tyč - 1:0. Pro švédského útočníka to byla už dvanáctá trefa v sezoně a výrazným způsobem tak pomáhá držet svůj tým nad vodou. Necelých deset minut poté sehráli Mohučští velice rychlou akci, kterou zakončoval dobrou střelou Onisiwo. Christian Strohdiek dělal, co mohl, avšak dvoubrankovému manku nezabránil - 2:0.

Do konce úvodního dějství se už skóre neměnilo, přestože se k pokusům dostali Dennis Srbeny a Sebastian Vasiliadis. Krátce po startu druhé pětačtyřicetiminutovky se ke slovu po Onisiwově pobídce dostal Jean-Philippe Mateta a mnoho nechybělo, aby zatloukl třetí hřebíček. Ve dvaasedmdesáté minutě se dobrou ranou prezentoval střídající Pierre Kunde Malong.

Pak si po Strohdiekově hlavičce málem dal Robin Zentner vlastní gól, ale naštěstí to pro die Nullfünfer dobře dopadlo. Zmíněný obránce Paderbornu nedlouho poté neuspěl se svou střelou z dálky, v čemž jej napodobil kolega Abdelhamid Sabiri. V nastaveném čase bylo ještě třeba si pohlídat tečovanou Vasiliadisovu střelu. Ale i kdyby z ní padla branka, o vítězství by Mohuč s největší pravděpodobností stejně nepřišla. Další bude moct přidat proti Düsseldorfu. Paderborn se pokusí přehrát 1. FC Köln.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 2:3

29.02.2020 15:30

Góly: 57. Eduard Löwen, 83. Alfred Finnbogason - 49. Ramy Bensebaini, 53. Lars Stindl, 79. Lars Stindl

Borussia Mönchengladbach tak nadále neztrácí kontakt s předními příčkami. Die Fuggerstädter také nemusí nad další ztrátou truchlit. Přeci jen jakékoli body z tohoto duelu by vzhledem k formě obou celků byly spíše nad plán.

První poločas tohoto klání rozhodně nenasvědčoval tomu, že by měl ten druhý přinést nějakou strhující podívanou. Hrálo se opatrně a výraznější příležitosti se odehrály až v závěru. Lars Stindl, Florian Neuhaus, ani Jonas Hofmann na Tomáše Koubka nevyzráli. Takže se šlo do šaten za bezbrankového stavu, což mělo ve druhé půli platit pouhé čtyři minutky.

Tehdy totiž balon se štěstím doputoval od Pléy přes Stindla až k Ramimu Bensebainimu, který střelou zblízka překonal českého brankáře, jenž zřejmě na okamžik zapomněl, že na rozdíl od ostatních dvaceti borců na hřišti může hrát i rukama - 0:1. Další pohroma pro Augsburg se přihnala opět po čtyřech minutách.

Alassane Pléa v šestnáctce jednoduše pobídl kapitána Stindla, který přízemní střelou z první nedal muži v rukavicích šanci - 0:2. "Hříbata" jakoby pak na chvíli usnula na vavřínech. Z časomíry od poslední trefy uběhly znovu pouhé čtyři minutky, když se do Frambergerova centru z pravé strany ukázkově opřel Eduard Löwen - 1:2.

Nadále se hrálo ve vysokém tempu a další zásah měl na kopačce Pléa, jenže mířil jenom do břevna. Na opačném pólu scházela Frambergerovi větší přesnost. Stefan Lainer v minutě devětasedmdesáté našel před bránou Stindla, který parádním technickým zpracováním vyřadil ze hry Frambergera a v pádu se svou střelou, která se odrazila od země, k radosti hostujícího celku uspěl - 1:3.

Dvoubrankový náskok se rozplynul za ... ano, za dalších 240 sekund. Výbornou Richterovu přihrávku do vápna si Alfred Finbogasson v rychlosti zpracoval a následně ji okamžitě uklidil ke vzdálenější (levé) tyči Sommerovy svatyně - 2:3. Ve zbytku utkání ještě zakončovali Embolo s Hofmannem. A na druhé straně málem zaznamenal druhou branku i islandský útočník, jenže po Vargasově centru a Maxově prodloužení o kousek minul zařízení.

Bezmála třicet tisíc diváků na stadionu však i domácím zatleskalo. Pokud v takových výkonech budou pokračovat, jistě bude nutné hledat adepty na sestup jinde. O příštím víkendu zajíždějí do Allianz Areny k duelu s rozjetým Bayernem Mnichov. A pětadvacáté kolo uvidí také souboj dvou Borussií, ve kterém Dortmund vyzve v domácím prostředí Gladbach.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - Hertha BSC 3:3

28.02.2020 20:30

Góly: 6. Kenan Karaman, 9. Erik Thommy, 45+1. Kenan Karaman - 64. Erik Thommy (vl.), 66. Matheus Cunha, 75. Krzysztof Piątek (pen.)

Fortuna v důležitém záchranářském souboji s Herthou naprosto perfektně zvládla první poločas a do kabin odcházela s náskokem tří gólů, jenomže ve druhém dějství zkolabovala a nakonec mohla být ráda, že získala alespoň bod za divokou remízu 3:3. Celek z Düsseldorfu tak prohospodařil velký náskok v boji o záchranu a v tabulce německé Bundesligy zůstává na šestnácté barážové pozici s jednadvaceti body. Hosté jsou stále třináctí se sedmadvaceti body.

Svěřenci prozatímního kouče Alexandra Nouriho začali stejně katastrofálně jako před týdnem proti Kolínu, se kterým utrpěli obrovský debakl 0:5. Na trávníku se ani nestačili rozkoukat a během necelých deseti minut prohrávali o dvě branky. Düsseldorf se dostal do vedení v 6. minutě z první větší možnosti pátečního klání, když si Kenan Karaman po dlouhém nákopu od Stögera naběhl za defenzívu protivníka a stanul tváří v tvář před gólmanem Kraftem.

Ve vyložené možnosti už nezaváhal a lehce vyběhnutého hostujícího strážce obstřelil přízemní střelou. Ani ne o dvě minuty později mohl na opačné straně srovnat Krzysztof Piątek, jenomže se skvělým zákrokem se vytáhl gólman Kastenmeier. Po následném rohovém kopu se Fortuna dostala do přečíslení, na levém křídle si navedl míč blíže do středu Erik Thommy a pravačkou nádherně zavěsil k vzdálenější tyči kolem marně se natahujícího Krafta - 2:0.

V následujícím průběhu hosté přeci jen ožili. Ve dvou nadějných možnostech se zjevil aktivní Piątek, ale nejprve po hrubce Kastenmeiera orazítkoval z hodně ostrého úhlu bližší tyč a krátce po odehrané půlhodině si domácí strážce poradil s jeho projektilem z bezprostřední blízkosti. V nastavení první půle skóroval podruhé v tomto střetnutí Karaman, tentokráte po zpětné přihrávce Zimmermanna pálil z deseti metrů po zemi do levého spodního rohu.

Po změně stran se nezdálo, že by hosté nabrali druhý dech, ovšem přeci jen se jim to povedlo v 64. minutě. Velmi kuriózní vlastní gól si vstřelil Thommy, po centru od brankové čáry nedokázal odkopnout balón do bezpečí a ten se od jeho ruky odrazil do sítě za bezmocného Kastenmeiera. Za další dvě minuty snížila Hertha na rozdíl jediné branky, brazilský útočník Matheus Cunha totiž nádherně zakroutil míč k přední konstrukci.

V 72. minutě byl blízko k vyrovnávání Piątek, avšak svou dělovkou pouze vyprášil rukavice připraveného Kastenmeiera. Nicméně v 75. minutě Hertha přeci jen srovnala krok z pokutového kopu, který byl nařízen za jasné podražení Piątka Kastenmeierem. Míč na penaltový puntík si postavil právě faulovaný polský forvard a trefil se přesně k pravé tyči.

Hosté byli politi živou vodou a ani ne o minutu později zabránil další pohromě až na brankové čáře jeden z vracejících se hráčů Fortuny. Domácí dokázali počtvrté rozvlnit síť v 82. minutě, jenomže gól Ampomaha neplatil kvůli ofsajdu. V poslední minutě základní hrací doby chtěl otočit vývoj Cunha, ale jen trestuhodně mířil do tyče. Svědkem tohoto bláznivého průběhu byl i český krajánek Vladimír Darida, jenž odehrál celý zápas.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov24164471:2652
2.RB Lipsko24147362:2649
3.Borussia Dortmund24146466:3248
4.Borussia Mönchengladbach23144546:2746
5.Bayer Leverkusen24135641:3044
6.Schalke 042499632:3536
7.VfL Wolfsburg2498734:3035
8.TSG Hoffenheim241041034:4234
9.SC Freiburg2496931:3433
10.Union Berlín24931231:3830
11.1. FC Köln23921236:4229
12.Eintracht Frankfurt23841138:3728
13.FC Augsburg24761136:5027
14.Hertha BSC24761130:4627
15.1. FSV Mainz 0524811533:5225
16.Fortuna Düsseldorf24561326:4921
17.Werder Brémy23451425:5317
18.SC Paderborn24441629:5216
Zbývající zápasy
01.03. 18:00Werder Brémy - Eintracht Frankfurt

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (63)

Přidat komentář
JozkokozleJ

Dolezita otocka pre Herthu. Udrzali v tabulke Fortunu na distanc a sucasne si dokazali, ze su mansaft a nie len subor individualit. Druhy polcas, oproti tomu prvemu, v ktorom kazdy len soloval, bol hlavne pristupom vyborny. Doraz, prevaha v subojoch, timovy duch a aj kvalita. Skoda len, ze obrat nebol dokonany.

Cunha paradny kauf Taky hrac nebol v Herthe roky.

Reagovat
smazaný uživatel

Cunha môže byť pre Herthu jackpot, za tie peniaze určite lepší nákup, ako Piatek

Remíza po tej prvopolčasovej hrôze aj tak famózny výsledok...

Reagovat
PaYaB

Za tohle si bude Fortuna na konci sezóny drbat vlasy...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Heresy
Reagovat
Kixi Syhimour

Live komentář na Livesportu :

88' Bayern předvádí pěkný ťukec na jeden, maximálně dva doteky. Opravdu líbivá kombinace proložená narážečkami a přesnými, a hlavně bezpečnými přihrávkami.

85' Hráči týmu Hoffenheim zvolili aktivní odpočinek a přesnou kombinací nenechávají hráče soupeře vůbec zahrát. Ti teď samozřejmě běhají bez míče, což je ve fotbale vždy mnohem těžší.

82' Bayern má teď míč pevně v moci. Hráči kombinují jednoduchými přihrávkami na jeden dotek.

80' Zdá se, že už je vše v pořádku a rozhodčí dává najevo, že zápas může pokračovat.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

Už se to dohrávalo ze "solidarity

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
PP

To je hnus.. Jim se zraní top útočník a stejně dají venku Hoffe šestku..

Reagovat
Rudnevs

Úprimne v tomto za tými fanúšikmi nestojím, opäť sa ukázalo, že bohužiaľ sú vo fanúšikovskej scéne častokrát reakcie veľmi prehnané a primitívne. A podľa mňa sa to nedá ospravedlniť tým, že niekedy pred x rokmi dal niekto z Hoffenheimu (podľa všetkého nie na pokyn Hoppa) rušičku do kotla BVB, aby nebolo počuť urážky.

To, že sa doba zmenila a futbal je viac o peniazoch, nie je vina Hoppa. Naopak Hopp je spomedzi investorov ešte jeden z tých, čo sú najviac v pohode. Peniaze si zarobil legálnou cestou, nie je to žiaden špekulant, klub podporuje dlho, preto na nich platí “Lex Leverkusen”; nedostal sa hore kúpením licencie iného klubu, klub nevznikol primárne ako reklama a v posledných rokoch je klub sebestačný. Hopp navyše investuje do regiónu, kde vyrastal, mnohé školy, nemocníce, športoviská a podobne nechal vybudovať on a podobne.

Páčilo sa mi gesto funkcionárov, hráčov i normálnych fanúšikov oboch klubov, ktorí sa na záver spojili. Inak, Bayern roztrhal Hoffe dosť slušne a ako už niekto písal po preview, oproti Kovaćovmu Bayernu sa zmenili na nespoznanie. Schreuder sa naopak bude musieť trochu posnažiť, lebo s Hoffe to ide opäť nejak dole vodou v posledných zápasoch.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
vladino10

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

A co tam bylo napsané? Zápas jsem neviděl ani fotky.

Reagovat
smazaný uživatel

https://pbs.twimg.com/media/ER9R1hxXUAEZ6Vv?format=jpg Nic, čím bychom se měli pyšnit. Klesli jsme na úroveň bezmozků z BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Musím ti dát za pravdu. Pořád mi je Hoffenheim sympatičtější jak nějaké RB Lipsko. Tohle nemáme zapotřebí...

Reagovat
db18

Reagovat
Müllered

Vadil mi jen ten druhý transparent, to už byla blbost.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
bobis21

Já sám s Hoffenheimem nikdy problém neměl, ale jestli fakt dal "rušičku do kotle", tak nemůže čekat nic jiného a to jen tak neodčiní.

Reagovat
verv

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Beči

Couts ukázal, že si šanci ještě zaslouží. Ale je super, že Flick nasadil do základu Zirkzeeho. Bayern už očividně problémy s trenéry nebude muset řešit.

Reagovat
Müllered

To on dokáže bodovat proti slabým soupeřům, kteří neumí bránit, ale jak nastoupí proti kvalitnějším soupeřům, tak je mínusový.

Reagovat
Gazdo

Chvilu som rozmyslal co mas proti Zirkzeemu az potom mi doslo ze je to namierene na Coutsa ale v podstate mas pravdu. To je hrac na Youtube

Reagovat
Müllered

Joshua je zlatíčko a snad budoucí world-class player.

Reagovat
db18

Nooo... po představení Schuberta se volalo po návratu Nübela, to ale asi nevyšlo podle plánů. Jsem zvědavý, co Wagner udělá teď...

Reagovat
verv

Tak Schubertovi nevyšel akorát ten zápas na Bayernu, ostatně jako všem, rozhodně bych ho nějak nezatracoval. Pro mě hodně nepochopitelný, že teď seděl.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, či tu už niekto niekedy ocenil Gisdola za jeho neskutočnú prácu po príchode do Kolnu, ten klub vytiahol z totálnych sračiek, v ktorých boli na začiatku sezóny. Po tretine sezóny mal FCK na konte 7 bodov z 11 zápasov, teraz majú 29 z 23 zápasov. Gisdol získal 22 bodov za 12 zápasov a doviedol tím z absolutného dna do kľudného stredu tabuľky, kde už nehrozí žiadny boj o záchranu. Z posledných 3 zápasov majú 9 bodov so skóre 12:0. Fakt skvelý počin od Gisdola, za ktorý si za mňa zaslúži veľký

Reagovat
JozkokozleJ

Po prvych troch zapasoch v Kölne som nad nim lamal palicu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nastúpil v priebehu sezóny k tímu, ktorý bol v totálnych sračkách, ťažko mohol hneď od začiatku bez prípravy niečo zmeniť. Z tých ďalších 9 zápasov ale 7 výhier, to je neskutočný počin...

Reagovat
JozkokozleJ

To jednoznacne. Skor som mu neveril. Nejak moje vnimanie jeho trenerskych kvalit ovplyvnili konce v Hoffenheime a HSV. Ale vzdy mi prisiel ako sympatak, takze jeho aktualny uspech mu urcite prajem.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Aj mne je sympatický, už v Hoffenheime hral dobrý, ofenzívny futbal. V Hamburgu v tom toxickom prostredí nemal veľa šancí uspieť. Kolnu by som nemal veľmi fandiť, ale Gisdolovi prajem, nech mu to ide aj naďalej...

Reagovat
Rudnevs

Taktiež si vravím. Na to, aký bol výsmech pri prijatí Heldta s Gisdolom, to zatiaľ funguje parádne. Uvidíme, či to dokážu potiahnúť i trochu dlhodobejšie, ale zatiaľ je to skvelá práca.

Reagovat
andrew96

Reagovat
db18

Fanoušci 1.FC Köln taky reagují na potrestání BVB: https://twitter.com/Cesarkickoff/status/1233846221686616064

Reagovat
db18

Vyjádření ze strany fanoušků Bayernu: http://suedkurve-muenchen.org/spruchband-erklaerung/

DFB tím trestem pro BVB porušili také slib, že se nebudou uchylovat ke kolektivním trestům, což ostatní fanoušků přimělo k ostřejším slovům (také uvádějí, že jinak by to asi ani neřešili...), o stejném porušení slibů se píše na tom transparentu od Kozlů, a také u BMG (kde k tomu jako zkurvysyny rovnou označili i fanoušky BVB a svaz )

Reagovat
stas87

Takze DFB si nasralo do bot, kolektívny trest rozdali a teraz sa všetci čudujú, že últras dalších klubov nestojí v kútiku a nedržali hubu. A Hopp chce byt vytlieskany potom, čo ma za problémy práve s BVB. Ak ta vojna bude pokračovať, bol by som dosť zvedavý, či by ultras siahli k bojkotu domácich zápasov. Celoplošne. Ta situácia nemá riešenie, z tribun nevraživosť nezmizne a Hopp svojho nedosiahne. Ja ho aj chápem, že ho stvu urážky na jeho osobu. Sám ale vstupom do TSG vedel, že toto bude problém. Ďalšie tresty to napätie len vyeskaluju..

Reagovat
db18

Právě... navíc to asi neni ideální způsob, ale pokud to Hopp nechá být, tak to většinu přestane dráždit (asi kromě BVB, kde to tehdy přehnal, a pokud vím, tak za to ani nepřišla nějaká omluva?).

(směšný je to pak i v tom kontextu, když si člověk vzpomene na to, jak půlka Veltins Areny řvala na Wernera...)

Reagovat
Müllered

V utkání proti Chelsea pokořil Thomas ⛧666⛧ soutěžních zápasů. Gratulka.

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen v závěru obranej o 1000% penaltu, slušnej humus, nechápu absolutně..

Reagovat
mojmira

Ta ruka? Vždyť jí měl úplně u těla, to už by jí nesměl mít vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, neměl..z jiný kamery to bylo jasně vidět..i komentátoři se shodli po tom záběru, že byla jasná..

Reagovat
Rudnevs

Zaa tak 1000 % to nebolo, Mukiele mal tú ruku pri tele, nezväčšil ňou svoj objem a nevykonal ňou žiaden aktívny pohyb...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak píšu vejš, nebyla u těla, i když z první opakovačky se mi to taky zdálo

Reagovat
PaYaB

Tu ruku má mít za hlavou ?

Měl ji docela v přirozené poloze, ale pochopil bych, kdyby tu pencku písknul.

Reagovat
johnn

80% ruka to bola keby nie tak lopta by šla do brány

Reagovat
PaYaB

Werner neustále v ofsajdu s otráveným výrazem v obličeji. Co se s ním stalo ?

Ještě nedávno dával 2 góly za zápas.. Je pravda, že přihrávky od Forsberga a Sabitzera ( ten hrál dneska hodně nízko) taky nic moc .

Reagovat
TheMally11

už se vidí v Mnichově

Reagovat
mimi_united

Bayern tento rok zvíťazí v lige majstrov

Reagovat
TheMally11

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem si na něho litřík vsadil ( 4,5)

Reagovat
Werkrider

Pred zápasom by som to vypustil Lipsku aby bol Bayern pod tlakom.

Po zápase je jasné, že vzhľadom na priebeh sme stratili dva body.

Reagovat
Rudnevs

https://youtu.be/u0hYgXX1_gc

Jürgena mám rád, ale tie paródie na neho sú super

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele