24. kolo
29.02.2020 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Dortmund nezazářil, i přesto zdolal Freiburg 1:0

Dortmund potvrdil úlohu favorita proti trápícímu se Freiburgu, i když ho po nepříliš přesvědčivém výkonu zdolal nejtěsnějším poměrem 1:0. V Bundeslize si prozatím upevnil třetí pozici s osmačtyřiceti body, za druhým Lipskem zaostává jen o skóre a na vedoucí mnichovský Bayern má manko čtyř bodů. Hosté nevyhráli potřetí za sebou a tabulkou se propadají stále níže, v tuto chvíli jsou devátí s třiatřiceti body.

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji a hned svou první vážnější příležitost přesně po odehrané čtvrthodině přetavili v jediný gól sobotního střetnutí. Brandt si skvěle zpracoval míč na prsa a poté ho na poslední chvíli přistrčil rozběhnutému Hazardovi. Ten se následně s mírným štěstím prokličkoval až do šestnáctky protivníka a chytře ho předložil osamocenému Jadonu Sanchovi, jenž prázdnou branku už nemohl minout.

Hosté se po inkasované brance v žádném případě nesložili, ba naopak ve 26. minutě mohli srovnat krok. Krásnou kolmici za defenzívu soupeře vymyslel Haberer, který tak poslal do úniku Grifa. Šestadvacetiletý záložník vzápětí tvrdě vypálil ze čtrnácti metrů a jeho rána proletěla zhruba o půl metru nad horní tyčkou. Ve zbývajícím průběhu prvního dějství se již žádná větší možnost neurodila, BVB nijak nedominovalo ani po změně stran.

Krátce po odehrané hodině se chtěl blýsknout krásnou individuální akcí Brandt, nicméně jeho skákavý přízemní pokus z hranice šestnáctky letěl o několik decimetrů vedle vzdálenější konstrukce. Freiburg promarnil největší šanci na vyrovnání necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem. Ještě předtím se postavil k přímému volnému kopu z nebezpečné pozice Grifo a gólman Bürki musel vynikajícím způsobem odvracet míč na rohový kop.

Ihned nato po pasu z pravého křídla zůstal stát před hranicí brankového území zcela zapomenutý Petersen a svou hlavičkou už dokonce překonal Bürkiho, ale toho zhruba půl metru před brankovou čarou dokonale zastoupil vracející se Piszczek a uchránil svůj výběr od pohromy. Minutu před vypršením základní hrací doby mohl definitivně pojistit náskok favorita Hakimi, jehož projektil olízl břevno, Dortmund však tato promarněná možnost nakonec mrzet nemusela.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
DidusIneptus

81365 diváků

Reagovat
smazaný uživatel

Je zajímavé , že předchozí 3 zápasy Dortmundu doma- všechny s vyžšími kurzy skončily výhrou o 4 a více golu. Co si o tom mám myslet??

Reagovat
smazaný uživatel

Treba to ze foukal vitr a prselo?

Reagovat
smazaný uživatel

Noo, tak to by mě nenapadlo .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele