24. kolo
01.03.2020 13:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Union Berlín neudržel dvougólový náskok a s Wolfsburgem remizoval

Tým Urse Fischera v poslední době není radno podceňovat. Dobře se o tom přesvědčili i "Vlci", kteří dokázali po druhé inkasované brance rychle snížit, což Oliver Glasner považoval za velice důležitý moment utkání.

Na první solidní šanci se v hlavním městě Spolkové republiky Německo čekalo do třiadvacáté minuty. Tehdy rozehrával rohový kop Josip Brekalo a Wout Weghorst se před bránou dostal k hlavičce, kterou přinutil Rafala Gikiewicze k výtečnému zákroku. Brankář Unionu si poradil i s následnou dorážkou. Skóre se poprvé měnilo čtyř minuty před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství.

Christopher Trimmel poslal z poloviny hřiště dlouhý balon až do vápna, kde Koen Casteels totálně neodhadl situaci, z čehož vytěžil hlavou maximum Sebastian Andersson - 1:0. Domácí příznivci pak vytáhli transparenty, které kritizují Německý fotbalový svaz a miliardáře Dietmara Hoppa. Vypadá to, že tohle by se mohlo stát při bundesligových kláních zvykem (viz také duel Bayernu s Hoffenheimem).

Druhý poločas začali svými šancemi Weghorst a Maximilian Arnold. Jenže protože ani jeden z nich gól nezaznamenal, mohli jít die Eisernen do dvoubrankového náskoku. V šestapadesáté minutě totiž Trimmel opět rozehrával standardní situaci, tentokráte od autové čáry na pravé straně hřiště. Na bližší tyči číhal Marvin Friedrich a většina diváků a divaček na Stadion An der Alten Försterei se mohla znovu radovat - 2:0.

Jenže už čtyři minutky poté si Yannick Gerhardt doběhl do ideálního prostoru na Arnoldův roh a jeho hlavička přinesla snížení - 2:1. Třetí trefu mohli za berlínský celek přidat Ingvartsen, resp. Marius Bülter, nicméně se tak nestalo. Řada tedy přišla na Wouta Weghorsta, kterému posadil od brankové čáry centr přímo na hlavu Joăo Victor. Pro na malém vápně stojícího holandského útočníka to pak byla vcelku jednoduchá situace - 2:2.

V nastaveném čase mohl ještě střídající Admir Mehmedi překlopit misky vah na stranu hostujícího výběru, jenže mířil těsně nad bránu. Remíza tedy zanechává jeho Wolfsburg těsně za pohárovými příčkami. VfL přivítají za týden doma RB Lipsko. Union Berlín pojede o další body bojovat k náročnému mači do Freiburgu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

22000 - vyprodano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele