24. kolo
29.02.2020 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Další povedený výkon přinesl Kölnu devátou výhru v sezoně

Vypadalo to, že tým Markuse Gisdola bude zralý na sestup. Jenže v letošním kalendářním roce zaváhal jenom proti Borussii Dortmund a Bayernu Mnichov. Jinak sbírá pouze vítězství, o čemž se už přesvědčily i Leverkusen, Frankfurt nebo Wolfsburg. A teď naposledy tedy Schalke, pro které to byla po výprasku od Lipska druhá porážka v řadě.

Domácí poprvé skórovali už v 7. minutě, když se prosadil střelou do pravého dolního rohu Jonas Hector. Po konzultaci s videem rozhodčí Gräfe tuhle střelu nemohl uznat. Po dvou minutách se pískal přímý kop ve prospěch Kölnu. Těžko přesně soudit, čím se die Königsblauen provinili proti pravidlům. Nicméně rozehrávka z levé strany od Kainze letěla k Sebastiaanu Bornauwovi a další z řady současných belgických talentů zacílil hlavou zády k bráně přesně k tyči - 1:0.

Druhá trefa se na RheinEnergieStadionu uskutečnila přesně o půl hodiny později. Při ztrátě balonu šel Rexhbecaj do rychlého brejku. V pravý čas servíroval přihrávku pro Jhona Córdobu, před kterým stál už pouze brankář Nübel. Kolumbijský útočník sice zakončoval pravačkou v pádu, ale kulatý předmět do sítě přeci jen doskákal - 2:0.

V závěru poločasu ještě spálil stoprocentní šanci Michael Gregoritsch. Po změně stran jeho spoluhráčům scházela kreativita a celkem marně se dostávali byť na dostřel Hornovy svatyně. Až v 70. minutě se z dálky osmělil Weston McKennie, avšak tenhle pokus nemohl domácí jedničku příliš zaskočit.

Naopak za pět minut si Kainz udělal dobrý den ze tří protihráčů a následně pálil ze vcelku ostrého úhlu. Alexander Nübel se domníval, že jeho pokus ukryl v rukavicích, jenže se spletl a míč mu proklouzl pár centimetrů za brankovou čáru - 3:0. Smolný vlastní gól přinesl "Kozlům" pohodlné vedení a Schalke rozhodně nebylo v takové formě, aby s nepříznivým výsledkem dokázalo ve zbývajících minutách cokoli udělat. Za týden proti Hoffenheimu to bude chtít předvést odvážnější výkon. Köln si brousí zuby na Paderborn.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Book má jasno.

Reagovat
smazaný uživatel

UMÍ.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen mám bobky, aby se to sázkovkám dvakrát nevrátilo v zápase s Mainzem.

Reagovat
DidusIneptus

50000 diváků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele