24. kolo
28.02.2020 20:30 CET
3 : 3
(3:0)

Reportáž

Düsseldorf neudržel ve druhém poločase tříbrankové vedení a s berlínskou Herthou jen remizoval

Fortuna v důležitém záchranářském souboji s Herthou naprosto perfektně zvládla první poločas a do kabin odcházela s náskokem tří gólů, jenomže ve druhém dějství zkolabovala a nakonec mohla být ráda, že získala alespoň bod za divokou remízu 3:3. Celek z Düsseldorfu tak prohospodařil velký náskok v boji o záchranu a v tabulce německé Bundesligy zůstává na šestnácté barážové pozici s jednadvaceti body. Hosté jsou stále třináctí se sedmadvaceti body.

Svěřenci prozatímního kouče Alexandra Nouriho začali stejně katastrofálně jako před týdnem proti Kolínu, se kterým utrpěli obrovský debakl 0:5. Na trávníku se ani nestačili rozkoukat a během necelých deseti minut prohrávali o dvě branky. Düsseldorf se dostal do vedení v 6. minutě z první větší možnosti pátečního klání, když si Kenan Karaman po dlouhém nákopu od Stögera naběhl za defenzívu protivníka a stanul tváří v tvář před gólmanem Kraftem.

Ve vyložené možnosti už nezaváhal a lehce vyběhnutého hostujícího strážce obstřelil přízemní střelou. Ani ne o dvě minuty později mohl na opačné straně srovnat Krzysztof Piątek, jenomže se skvělým zákrokem se vytáhl gólman Kastenmeier. Po následném rohovém kopu se Fortuna dostala do přečíslení, na levém křídle si navedl míč blíže do středu Erik Thommy a pravačkou nádherně zavěsil k vzdálenější tyči kolem marně se natahujícího Krafta - 2:0.

V následujícím průběhu hosté přeci jen ožili. Ve dvou nadějných možnostech se zjevil aktivní Piątek, ale nejprve po hrubce Kastenmeiera orazítkoval z hodně ostrého úhlu bližší tyč a krátce po odehrané půlhodině si domácí strážce poradil s jeho projektilem z bezprostřední blízkosti. V nastavení první půle skóroval podruhé v tomto střetnutí Karaman, tentokráte po zpětné přihrávce Zimmermanna pálil z deseti metrů po zemi do levého spodního rohu.

Po změně stran se nezdálo, že by hosté nabrali druhý dech, ovšem přeci jen se jim to povedlo v 64. minutě. Velmi kuriózní vlastní gól si vstřelil Thommy, po centru od brankové čáry nedokázal odkopnout balón do bezpečí a ten se od jeho ruky odrazil do sítě za bezmocného Kastenmeiera. Za další dvě minuty snížila Hertha na rozdíl jediné branky, brazilský útočník Matheus Cunha totiž nádherně zakroutil míč k přední konstrukci.

V 72. minutě byl blízko k vyrovnávání Piątek, avšak svou dělovkou pouze vyprášil rukavice připraveného Kastenmeiera. Nicméně v 75. minutě Hertha přeci jen srovnala krok z pokutového kopu, který byl nařízen za jasné podražení Piątka Kastenmeierem. Míč na penaltový puntík si postavil právě faulovaný polský forvard a trefil se přesně k pravé tyči.

Hosté byli politi živou vodou a ani ne o minutu později zabránil další pohromě až na brankové čáře jeden z vracejících se hráčů Fortuny. Domácí dokázali počtvrté rozvlnit síť v 82. minutě, jenomže gól Ampomaha neplatil kvůli ofsajdu. V poslední minutě základní hrací doby chtěl otočit vývoj Cunha, ale jen trestuhodně mířil do tyče. Svědkem tohoto bláznivého průběhu byl i český krajánek Vladimír Darida, jenž odehrál celý zápas.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

31632 divaku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele