24. kolo
29.02.2020 15:30 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Mohuč se zásluhou vítězství stále drží těsně nad sestupovým pásmem

Svěřenci Achima Beierlorzera v posledních týdnech snad vykročili k lepším zítřkům. Z uplynulých čtyř utkání prohráli jediné. Mužstvo marně hledá formu, což ve dvojnásobné míře platí o Paderbornu, který připisuje ve čtyřiadvacátém zápase šestnáctou porážku.

První šance se v Opel Areně uskutečnila v 9. minutě. Hostující Sebastian Schonlau cílil po Prögerově rohu těsně mimo. Ve 14. minutě přidělal Levin Öztunali svou zpětnou přihrávkou práci vlastnímu brankáři, který nakonec stihl včas uklidit před dotírajícím Christopherem Antwi-Adjejem. V závěru úvodní třicetiminutovky se domácí dočkali zasloužené branky.

Robin Quaison si s trochou štěstí udělal prostor, aby mohl z nějakých osmnácti metrů vypálit pravačkou po zemi přesně na bližší tyč - 1:0. Pro švédského útočníka to byla už dvanáctá trefa v sezoně a výrazným způsobem tak pomáhá držet svůj tým nad vodou. Necelých deset minut poté sehráli Mohučští velice rychlou akci, kterou zakončoval dobrou střelou Onisiwo. Christian Strohdiek dělal, co mohl, avšak dvoubrankovému manku nezabránil - 2:0.

Do konce úvodního dějství se už skóre neměnilo, přestože se k pokusům dostali Dennis Srbeny a Sebastian Vasiliadis. Krátce po startu druhé pětačtyřicetiminutovky se ke slovu po Onisiwově pobídce dostal Jean-Philippe Mateta a mnoho nechybělo, aby zatloukl třetí hřebíček. Ve dvaasedmdesáté minutě se dobrou ranou prezentoval střídající Pierre Kunde Malong.

Pak si po Strohdiekově hlavičce málem dal Robin Zentner vlastní gól, ale naštěstí to pro die Nullfünfer dobře dopadlo. Zmíněný obránce Paderbornu nedlouho poté neuspěl se svou střelou z dálky, v čemž jej napodobil kolega Abdelhamid Sabiri. V nastaveném čase bylo ještě třeba si pohlídat tečovanou Vasiliadisovu střelu. Ale i kdyby z ní padla branka, o vítězství by Mohuč s největší pravděpodobností stejně nepřišla. Další bude moct přidat proti Düsseldorfu. Paderborn se pokusí přehrát 1. FC Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Když je neudělal Bayern v divadelním představení o 2 a více golu, tak je na řadě Mainz. 3,11-3,79.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kokso.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele