24. kolo
01.03.2020 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Šlágr kola mezi Lipskem a Leverkusenem vítěze nepoznal

Nás může těšit, že jedinou branku domácích zaznamenal Patrik Schick. Celkově má na kontě už sedm přesných zásahů. Die Werkself, za které skóroval hrdina listopadového zápasu v Allianz Areně Leon Bailey, budou s výsledkem určitě spokojenější, neboť neztratili skoro nic na pozici zaručující účast v Lize mistrů.

První šanci si v Red Bull Areně připsal po Havertzově přihrávce Kerem Demirbay. Péter Gulácsi byl ovšem pozorný. Následující minuty rozhodně nebyly nudné, pouze se musely obejít bez nebezpečné příležitosti na jedné či druhé straně, neboť se ani jednomu mančaftu nedařilo naservírovat přesnou finální přihrávku.

V rozmezí mezi dvacátou a třicátou minutou se ke střele postupně dostali Ezequiel Palcios, Kai Havertz a Lucas Alario. Prosadit se však dokázal až minutu po něm Leon Bailey. Jamajský křídelník si počíhal, až mu kolega Havertz naservíruje od brankové čáry pobídku na penaltový puntík a z tohoto optimálního prostoru nedal levačkou Gulácsimu šanci - 0:1.

Domácí se teprve potom probudili a už za čtyři minuty bylo vyrovnáno. Christopher Nkunku rozehrál standardku na malé vápno, kde Patrik Schick zakončoval spíše zády než hlavou. Lukáš Hrádecký si sice na balon sáhl, ale stejně ho o pár sekund později musel lovit ze své sítě - 1:1. Následně se připomněl Nadiem Amiri, jehož dobrý pokus musel krotit Angeliňo.

V závěru úvodního dějství se ještě sám před gólmanem ocitnul Alario. Tenhle minisouboj však vyšel v jeho neprospěch. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu. Po změně stran se jako první osmělil z nějakých šestnácti metrů Nkunku. Hrádecký si vcelku s přehledem poradil. Kouč Nagelsmann stáhl v jednasedmdesáté minutě ze hřiště nezvykle neviditelného Timo Wernera.

Na jeho místo přišel Yussuf Poulsen, nicméně do dějin tohoto utkání výrazně nezasáhl, což platí i pro Hannese Wolfa, který osm minut před vypršením řádné hrací doby vystřídal Patrika Schicka. Z tohoto výsledku má asi největší radost Bayern Mnichov, který si na čele tabulky užívá tříbodový náskok. "Rudí býci" se za týden střetnou s Wolfsburgem. Pátý Bayer Leverkusen hostí Eintracht Frankfurt.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nepřehání to book malinko? 4,18 výhra Lipska o 3 a více golu. 4,37 -přesně o 2 goly. 2,27 by měla být tutovice -o 2 a více golu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
johnn

1:2

Reagovat
DidusIneptus

Lipsko bylo pro Leverkusen tvrdým oříškem. Nakonec jsou oba rádi za bod. Bayer si to asi rozdá s Bayern o titul.

Reagovat
DidusIneptus

38000 diváků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele