Bundesliga - souhrn 24. kola

26.02.2010, 22:29, aktualizováno 28.02.2010, 19:28
Komentáře a souhrny
Bayern už vede německou ligu. Velký favorit sezóny dnes porazil Hamburk a v čele tabulky vystřídal Leverkusen, který remizoval s Kölnem. Ani dnes Hannover žádný bod neukořistil. Doma podlehl Wolfsburgu 0:1. Schalke v předehrávce otočilo zápas s Dortmundem a stále může myslet na titul.

Bayern Mnichov - Hamburger SV 1:0

28.02.2010 17:30

Góly: 78. Franck Ribéry

Rok a půlku k tomu to trvalo, než se Bayern po ukončeném kole těšil z první příčky. Dnes, tedy den po 110. výročí založení klubu, se tomu tak stalo. Těsné vítězství nad HSV 1:0, toho druhu první v Allianz Areně, Mnichovanům vystřelil po skvělém sólu Franck Ribéry dvanáct minut předkoncem.

Celé utkání Nord-Süd derby mělo atraktivní průběh a bylo k vidění mnoho vůle na obou stranách. Bayern se díky tříbodovému vítězství s dvoubodovým náskokem osamostatnil na čele a na gól přesně dorovnal skóre Leverkusenu. Náskok čtvrtého Hamburgu na Dortmund se ztenčil na jedinný bod.

Klassiker začal přesně podle předpokladů - HSV se stáhlo do zahuštěné, dobře organizované defenzivy a přenechalo Bayernu iniciativu. Ta však domácím nebyla příliš platná, hosté se dobře připravili na pověstnou křídelní hru Bayernu a ten se těžko dostával k šestnátce. To se změnilo po 12 minutách hry, kdy Schweinsteiger chytrou nahrávkou našel Müllera, který to zkusil lobem ale vedle Franka Rosta přeloboval i branku.

První výstřel odstartoval salvu, ve 14. minutě hrozil z kraje Robben a minutu po něm z druhého Ribéry. Blýsklo se ale i na druhé straně, proti Trochowského střele fantasticky zakročil Butt. Ve 22. minutě se mnichovský odchovanec v severském dresu Demichelisovým přičiněním ocitl v další střelecké pozici. Trochowski však zpanikařil a zbrklou střelou domácí branku neohrozil.

Další šance však nepřicházely, hosté se poučili a duo "Robbéry" zdvojovali, na druhé straně se uklidnila i bavorská obrana a Trochowského do šancí nepouštěla. Bayern držel balon, HSV organizovaně bránilo a vyčkávalo až do půlícího hvizdu. Do toho se toho už příliš neudálo, za zmínku stojí snad jen Mullerova lehká hlavička z 36. minuty a Petrićova špatná střela z dobré pozice několik okamžiků, před poločasem.

Do druhé půle už se nepodíval hamburský veterán Rost, jež se pošramotil při vzájemném souboji se Schweinsteigerem v první půli a nahradil ho Wlfgang Hesl. Tempo nasazené v první půli však zřetelně opadlo, až na poměrně fádní střleu Ribéryho z 51. minuty a nemastné, neslané odpovědi Petriće sedm minut na to na druhé straně, se toho v Allianz Areně moc nedělo.

Byli to přirozeně domácí, kdo měli eminentní zájem na vítězství a reagoval i kouč Van Gaal. Naprosto neviditelného, přesněji vymazaného, Goméze nahradil na place Klose. Mnichovská hra ale zůstala všem okolnostem navzdory pořád stejná a narážela na připravenou defenzivu předváděnou hosty. Jak se tomu tak v podobných případech stává, zápas rozhodlo individuální zaváhání, chcete-li zazáření - běžný pas z vlastní poloviny nalezl u lajny Ribéryho, ten nabral rychlost, v souboji s ním selhal Demel a francouzský křídelník se prohnal do vápna, kde přesně zakončil - 1:0 pro Bayern Mnichov.

Taktika HSV postavená na čistém kontě se sesypala. Od bodu však hosté přece nebyli daleko, v 83. devatenáctiletý Torun trefil hlavou břevno. Stejně jako branka se zprvu otřesená obrana rychle vzpamatovala a HSV už do ničeho nepustila. Stejně tomu tak bylo i na druhé straně a výsledek 1:0 tak zůstal konečným.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - VfL Wolfsburg 0:1

28.02.2010 15:30

Góly: 78. Zvjezdan Misimović

Wolfsburg za pomoci velkého štěstí vyválčil těsnou výhru v Hannoveru. Domácím k ukončení hrozivé osmizápasové série porážek nestačil ani aktivní výkon v Dolnosaském derby a zůstává se 17 body na předposlední příčce se ztrátou jedinného bodu na bárážově se umísťujivší Nürnberg. Loňský mistr se na druhé straně díky třem bodům posunul před Mönchengladbach na 11. pozici.

Domácí načali derby jak se patří a od začátku hráli agresivněji. VfL jim v úvodní fázi spíše pasivně sekundovalo, hrálo v klidu a snažilo se kontrolovat balon. První šanci si v 16. minutě vypracoval dravý Koné, jehož střelu hostující náhradník Hitz s velkou námahou vytahoval nad břevno. Krátce poté Štajner v šestnátce našel Elsona, brazilský záložník však zakončil špatně.

Wolfsburg pokračoval v opatrné hře a čekal na svou šanci. Jedna z nich přišla v 28. minutě, kdy Fromlowitz fantastickým způsobem vyrazil Gentnerovu střelu. Hosté hrozili hlavně ze standartních situací zahrávaných Misimovićem. V 38. minutě po jendom z Misimovićových centrů hlavičkoval Madlung do pravé tyče. Do poločasu už utkání vinou utuchající agresivity domácích mnoho nenabídlo.

V druhé půli ale 96 na poztrácenou aktivitu navázali a i v druhém z poločasů byli agresivnějí. Hned osm minut po začátku skvelě střílel Djakpa, ale levou šibenici o centrimetry minul. Na druhé straně ale hrozilo všudypřítomné nebezpečí v podobě Džeka, kterému Grafite naštěstí pro domácí přihrál do ofsajdu.

Ani další minuty však branku nepřinášely, až v 78. minutě prodloužil Grafite Schäferův centr na Misimoviće a mnichovský odchovanec s umístěním střely do domácí branky neměl větí problémy - 0:1. Hannover se nadechl k závěrečnému náporu, ale paradoxně únavou platil za svou celozápasovou aktivitu. Vyčerpání v kombinaci se zoufalou absencí kreativity vedly k nelichotivému výsledku 0:1 pro hostující VfL Wolfsburg.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 0:0

27.02.2010 18:30

Góly: -

Zítra může mít bundesliga nového lídra, v případě výhry nad HSV se jím stane Bayern. Šanci mu dnes dal Leverkusen, který byl sice v porýnském derby proti Kölnu jasně lepším týmem, svoji převahu ale nedokázal zúročit gólově a Kozli si tak do Domstadtu odvážejí cenný výsledek.

V BayAreně bylo živo od úvodních minut, hned ve čtvrté se osmělili hosté a Freis hledal ve vápně Podolského, tomu však šanci vzal pohotovým výběhem Adler. Domácí odpověděli za tři minuty akcí Kroose a Barnetty, leč druhý jmenovaný nedokázal pořádně zakončit. Ve třinácté minutě už fanoušci a i někteří hráči Bayeru zvedali ruce nad své hlavy poté, co si na Kroosův přímák naskočil Hyypiä. Jeho hlavičku ovšem na brankové čáře fantasticky zastavil Mondragón a dorážející Friedrich trestuhodně přestřelil.

Domácí celek byl aktivnější, proti dobře konsolidované obraně hostí to ovšem měl těžké. Po dvaceti minutách předvedli pěknou spolupráci elitní kanonýři Kießling a Derdiyok, prve jmenvaný ale mířil nepřesně. Köln na svou příležitost trpělivě čekal a dočkal se jí ve 33. minutě. Po dlouhém Schorchově nákopu vyhrál Freis souboj s Friedrichem a najednou byl sám před Adlerem, ten mu ale včasným výběhem zmenšil úhel a zákrokem tváří udržel bezbrankový stav.

Domácí trenér o přestávce zofenzivnil sestavu střídáním Schwaaba za Augusta a byl to právě brazilský záložník, kdo měl první příležitost druhé půle. V 53. minutě si na pravé straně udělal z Breška a Matuschyka kužely a tvrdě vystřelil, Mondragón však pohotově vyrazil a o pár sekund později jistě lapil i hlavičku Kießlinga. Dvě minuty nato si nejlepší bundesligový střelec chtěl vymodlit penaltu po souboji se Schorchem, sudí Kircher ale nechal správně pokračovat ve hře.

Leverkusen tlačil a tlačil, vytvořit další si šanci ze hry ale dlouho nesvedl a ani závary po standardkách Kroose k úspěchu nevedly. V 77. minutě na druhé straně utekl Freis, míč se mu ovšem zadrhl pod nohama a vracející se Vidal ho stihl odzbrojit. V závěrečných minutách nedal rozhodující gól ani nadvakrát Kießling, jenž hlavičkoval nad a jeho pokus nohou bezpečně zneškodnil Mondragón. Hlavně jemu tak mohou hosté děkovat za šťastný bod.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 1:1

27.02.2010 15:30

Góly: 72. Roel Brouwers - 56. Papiss Cissé

Gladbach v domácí partii proti Freiburgu potvrzoval roli favorita a svého soupeře tlačil, hosté se však z ojedinělé situace dostali do vedení. Borussia pak poměrně brzy vyrovnala a hnala se za vítězstvím, od toho jí ale dělila špatná efektivita v zakončení.

Hosté po neúspěšných zápasech dnes začali zezadu a přenechali domácímu týmu iniciativu, Hříbata přes převahu v poli ale před brankou nebezpečná příliš nebyla. V sedmé minutě se tak osmělil hostující Banović, jeho střela levačkou ale měla k úspěchu poměrně daleko. Deset minut nato vyzkoušel na opačné straně hřiště Pouplina Reus, hostující brankář ovšem zasáhl bez potíží. Za dalších deset minut měla Borussie největší příležitost první půle, když se Bobadilla prosadil proti Toprakovi a vyzval Colauttiho, ten si ale vylámal zuby znovu na Pouplinovi.

Po změně stran pokračoval Gladbach v dobývání hostující svatyně a aktivní byl především Bobadilla, jenž v 47. minutě trefil boční síť a o dvě minuty později přinutil k dalšímu skvělému zákroku Pouplina. V 56. minutě přišel pro domácí šok, když Bastians dostal příliš času na centr, jenž našel v pokutovém území zcela volného Cissého a jeho hlavička znamenala hostující vedení - 0:1.

Domácím nezbývalo nic jiného, než trpělivě pokračovat ve své hře, a doufat, že hostující hráz bude prolomena. Po hodině hry k tomu měl blízko po Arangově nahrávce Bradley, překonaného Pouplina ale na čáře zaskočil Bastians. V 72. minutě ovšem již bylo srovnáno, když Arango našel tentokrát krále vzdušného prostoru Brouwerse, jenž svou hlavičku umístil nechytatelně k tyči - 1:1. Chvíli nato uvolnil Friend Matmoura, ten ale odmítl stát se hrdinou dne a svou šanci propásl. Když pak v závěru neuspěli se svými pokusy gladbachský Bobadilla a freiburský Idrissou, skončilo utkání dělbou bodů.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - 1. FC Norimberk 0:0

27.02.2010 15:30

Góly: -

Utkání velmi chudé na zajímavé situace skončilo celkem očekávanou remízou 0:0. S tou může být spokojená spíš Bochum, ačkoliv v zápase o něco aktivnější Norimberk se díky ní minimálně do zítřka dostal z předposlední příčky.

Sestupem ohrožení hosté začali aktivněji, první možnost ale přišla v sedmé minutě na druhé straně. Pasem z vlastní poloviny oslovil Maltritz Šestáka, slovenský reprezentant ale měl problémy se zpracováním a následně vystřelil slabě. Norimberk působil v kombinaci jistěji a v 22. minutě poprvé rozrušil domácího brankáře Heerwagena, hlavička střelce Bunjaka ale cíl o chlup minula.

Poté se mnoho minut nic nedělo a až pět minut před přestávkou se do zakončení dral norimbersky Choupo-Moting, svoji střelu ale poslal jen do boční sítě. Okamžik před závěrem poločasu ale mohlo jít do vedení VfL, když se míč vrátil k Šestákovi a ten zblízka vystřelil, na brankové čáře ovšem hosty zachránil Pinola.

Druhou půli začal aktivněji opět hostující tým, což jen dotvrzovaly střely Bunjaka a Choupo-Motinga, v 61. minutě ale mělo FCN štěstí, když Maroh tečoval Šestákovu střelu jen těsně vedle tyčky své branky. Oba trenéři se pak snažili rozproudit zápas střídáními, ty ale trn z paty nevytrhly ani na jedné straně.

V sedmdesáté minutě opět málem kousla Bochum, když po Fuchsově centru hlavičkoval agilní Šesták a Schäfer v hostující brance měl velké problémy. Na druhé straně se k přímému kopu postavil bochumský odchovanec Gündogan, svůj mateřský klub sice vyděsil, ale góla nedal. V závěru pak zbytečně odkopl pryč míč Bunjaku, za což od Gagelmanna uviděl druhou žlutou a bude svému týmu chybět.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 2:1

27.02.2010 15:30

Góly: 41. Cacau, 45. Cacau - 39. Benjamin Köhler

Stuttgart doma přemohl Frankfurt 2:1 a dotáhl se na něj už na rozdíl pouhého bodu. Ve švábské metropoli budou znovu blahořečit "brazilskému Němci" Cacauovi, jenž po čtyřech gólech v minulém kole zařídil dnes obě domácí trefy.

Hosté z Hesenska měli lepší nástup a hned ve druhé minutě se mohli dostat do vedení, když si mladíček Jung vyměnil míč s Ochsem a vypálil těsně nad branku. Po několika minutách to zkusil z větší vzdálenosti Altintop, poté už začalo hrát favorizovanější VfB. Za něj se jako první osmělil Gebhart, jeho střele ale přesnost chyběla více než cokoliv jiného. Hra pak nevzrušivě ubíhala, až přišel strhující závěr první půle.

Ve 39. minutě vystihl Khedirovu katastrofální rozehrávku Caio, z levé strany přihrál na zadní tyč Köhlerovi a ten zakončoval do prázdné branky - 0:1. Z vedení se ale Eintracht neradoval ani dvě minuty, pak Gebhartův roh prodloužil Delpierre a na zadní tyči hlavičkoval neobsazený Cacau - 1:1. Stuttgartský fantom posledních dní se ozval ještě v poslední minutě prvního poločasu, kdy si zpracoval Hlebovu nahrávku a z dálky se trefil náramně k levé tyči - 2:1.

Po obrátce pokračovali Švábové v nastoleném trendu a vidět byl především obrozený Hleb. Ten nejprve uvolnil Pogrebňaka, jenž však svou akci k zakončení nedotáhl, poté běloruský záložník našel Gebharta, ten ovšem prováhal ideální okamžik pro zakončení. V 58. minutě byl v akci znovu Gebhart, tentokrát společně s Cacauem zamotal hlavu hostující defenzivě, jenže když se pak k němu dostal míč, byl příliš překvapen a prázdnou branku přestřelil.

Hosté se v dalších minutách snažili něco s výsledkem udělat, jejich hra byla ale příliš statická nato, aby pozornou domácí obranu něčím překvapila. Frankfurtský tlak ale ovšem s postupem času narůstal a v 83. minutě málem přišlo vyrovnání, když Meier centroval na Liberopoulose, jenže tomu míč před hlavou uzmul pozorný Lehmann. Dobrou příležitost k hlavičce pak propásl Schwegler, na druhé straně mohlo VfB pojistit výsledek po brejku tří proti jednomu, Nikolov se sice hned několikrát zaskvěl, k bodům si ale nedopomohl.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - TSG Hoffenheim 0:2

27.02.2010 15:30

Góly: 35. Demba Ba, 90. Vedad Ibišević

Hertha chtěla navázat na suverénní výhru z minulého kola, místo toho ale doma opět selhala a po prohře 0:2 s Hoffenheimem zůstává na poslední příčce. Hosté si naopak díky brankám Ba a Ibiševiće připsali první venkovní body v novém kalendářním roce.

Hertha vlétla do utkání s cílem nezopakovat špatné první poločasy z posledních domácích zápasů a na hře to bylo znát. Hned ve druhé minutě se ke střele dostal Raffael, branku střeženou Hildebrandem ale těsně minul. Další příležitost měli domácí deset minut nato, kdy sice Piszczekův centr netrefil Raffael, ale míč se dostal ke Kringemu a ten přinutil Hildebranda k pohotovému zákroku. Na opačné straně hřiště se k hlavičce dostal Ibišević, Drobný pro ní ale zasahovat nemusel.

Téměř celou první půlhodinu byli aktivnější Berlíňané, jenže do úplně vyložených šancí se ne a ne dostat a další dva Raffaelovy pokusy postrádaly přesnost. Poté tempo ustalo, Hoffenheim se dostal ke své kombinační hře a v 35. minutě také do vedení. Na levé straně pokutového území doběhl míč Demba Ba, prostrčil ho mezi nohama Friedricha a pozemi obstřelil Drobného, čímž stanovil poločasový stav 0:1.

Po změně stran se Hertha opět nadechla k tlaku, dlouho ale nebyla s to něco kloudného vymyslet a její kreativita byla na bodě mrazu. Až po hodině hry zakombinovali Ramos s Kringem a druhý jmenovaný se náhle objevil v dobré pozici, jeho střelu ale zblokoval bránící Vorsah. Jinak ovšem z domácí hry bolely oči, nedorozumění se střídala s amatérskými nepřesnostmi.

TSG stačilo pozorně bránit, občas si jeho hráči vypomohli častým poléháváním. V závěru mu navíc berlínský tým otevřel zadní vrátka a ve druhé minutě nastavení tak mohli hosté přidat pojistku. Ibišević převzal přihrávku od Eduarda, poradil si s von Bergenem a prostřelením Drobného uzavřel na konečných 0:2.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy 1:2

27.02.2010 15:30

Góly: 45. Aristide Bancé - 31. Tim Borowski, 50. Sebastian Prödl

Bruchweg je dobyt, o první domácí porážku nováčka se postaraly Brémy. Mainz musel převážnou část zápasu hrát o desíti, přesto prohrál pouze 1:2. Ústřední postavou utkání byl střídající Prödl, jenž se nejprve podepsal pod vyrovnání, aby pak krásnou branku rozhodl.

Domácí začali zhurta a brzy zatlačili favorizovaný Werder do defenzivy, ve finální fázi jim ovšem chyběla preciznost a žádné velké šance si proto nevypracovali. Místo toho viděli diváci na Stadionu am Bruchweg plno ostrých soubojů a jeden takový význačně ovlivnil zápas. Ve 14. minutě zahrál proti Hellerovi ostře Hunt, domácí hráč se nechal vyprovokovat k oplácení, a byť čin nedotáhl, od sudího Rafatiho uviděl červenou kartu.

Mainz byl i v deseti Brémám vyrovnaným soupeřem, ve 28. minutě ale hosté jako z čistého nebe udeřili. K přímému kopu z téměř 30 metrů se postavil Borowski a jeho pokus skončil v pravém růžku branky - 0:1. FSV se ale nepoddalo a sedm minut nato málem vyrovnalo, když Svenssonově hlavičce mnoho nechybělo, nakonec se tak domácí dočkali v poslední minutě první půle. Proti Prödlovi se zmocnil míče Polanski, přihrál ho Bancému a ten prudkou ranou vyrovnal na 1:1.

Po přestávce ale remízový stav vydržel jen pět minut, poté Hunt vybídl Prödla, jenž si poradil s bránícím Fathim a následně se parádně trefil do vzdálenějšího růžku branky - 1:2. To znovu vyprovokovalo domácí tým ke zvýšené aktivitě, tentokrát ale vpředu chyběla energie a nápad. To Brémy se zatáhly a snažily se hrát na kontry, ty jim ale většinou příliš nevycházely.

Mainz se k ojedinělé příležitosti dostal v 66. minutě, kdy se do míče opřel Bancé a hostujícího náhradníka v brance Vandera přinutil k bombastickému zákroku. Ve zbytku zápasu už nebylo k vidění prakticky nic a Werder se tak pozornou obranou propracoval až k tříbodovému zisku, díky němuž ztrácí na pátou příčku už jen bodík.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Borussia Dortmund 2:1

26.02.2010 20:30

Góly: 66. Benedikt Höwedes, 83. Ivan Rakitić - 47. Nuri Şahin (pen.)

Schalke dokázalo otočit vývoj derby s Dortmundem a tři body tak zůstávají v Gelsenkirchenu. Königsblauen tak snížili ztrátu Bayernu s Leverkusenem na jeden bod.

Jak jsme si již v utkání Schalke v posledních letech zvykli, jeho hra není moc líbivá. Není proto divu, že jako první zahrozila Borussia - v osmé minutě prošel dlouhý pas Owomoyely až na druhou stranu ke Großkreutzovi, ten ale místo přihrávky Valdezovi jen slabě trefil míč do Neuera. První ohrožení branky Romana Weidenfellera se konalo v sedmnácté minutě, měl jej na svědomí Edu, ale mířil pouze do středu branky.

Velkou zbraní domácích byly opět standardní situace. Ve 26. minutě Bordonovu pumelici ze třiceti metrů vyrazil Weidenfeller s obtížemi na roh. Ten skvěle rozehrál Rakitić, našel Bordonovu hlavu, od níž míč putoval za čáru, nicméně na ní dokázal zasáhnout u tyče stojící Zidan. Ve 32. minutě ale Bordon společně s celou obranou hořel - nezafungoval totiž obranný systém, Valdez se dostal do samostatného úniku na Neuera, hledal ještě vylepšení pro Zidana, ale Bordon přišel s včasným zásahem.

Poslední akcí první nudné první poloviny byla situace ze 43. minuty. Valdezova hlavička po Großkreutzově centru nejprve minula branku, načež z protiútoku se musel proti Kuranyiho pokusu zaskvět Weidenfeller. Oba rivalové tak šli do kabin za bezbrankového stavu.

Již první minuta po změně stran ale zásadně změnila běh utkání. Valdez pronikl do pokutového území, Rakitić jej důslednou kosou podťal a sudí Grafe nařídil penaltu. Tu s přehledem nahoru proměnil Sahin. Borussia tak vedla a mohla vedení navýšit - odraz od Hummelse stojícího na zadní tyči v 50. minutě ale mířil vedle.

Schalke dokázalo na vedoucí gól BVB odpovědět za dvacet minut. Schmitz rozehrál standardní situaci, na přední tyči našel Höwedese, po jehož hlavičce se Weidenfeller natahoval marně. Již za šest minut měl příležitost k vedoucímu gólu Kuranyi, jenomže srážky Hummelse s Weidenfellerem nevyužil. Brankář Borussie pak ještě musel být ošetřen.

Fotbal se začal hrát víceméně na jednu branku, v 76. minutě ale nejprve neuspěl v jasné šanci Kuranyi, načež na druhé straně musel Neuer vysprintovat z branky a hlavou tak uhasit únik Valdeze. Jediný hrot včel v tomto utkání pak měl v 82. minutě obrovskou šanci na nesmrtelnost. Po vysunutí dopředu se zpomalil při zpracování míče a když už napřáhl na střelu směrem k Neuerovi, z ničehonic mu míč ustřelil vracející se Rafinha.

O to více mohl pak hráč s číslem devět na zádech litovat o minutu později. Großkreutzovi uskočil míč, souboj s Eduem neustál, Edu přiťukl míč patou k Rakitićovi, jehož krásná rána zaplula do horního růžku branky a znamenala konečné vítězství domácích 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov24157250:2052
2.Bayer Leverkusen241311050:2050
3.Schalke 0424146436:1848
4.Hamburger SV241010443:2640
5.Borussia Dortmund24116736:3239
6.Werder Brémy24108648:2938
7.Eintracht Frankfurt2498731:3235
8.VfB Stuttgart2497834:3134
9.TSG Hoffenheim24951034:2932
10.1. FSV Mainz 052488827:3232
11.VfL Wolfsburg2487941:4531
12.Borussia Mönchengladbach24861034:3930
13.VfL Bochum2469925:3827
14.1. FC Köln24681021:3126
15.SC Freiburg24551422:4520
16.1. FC Norimberk24461419:4018
17.Hannover 9624451525:4617
18.Hertha BSC24361521:4415

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (67)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Muzajs Kdo má jeho facebook, tak se koukněte..

Reagovat
herbage

Co je s ním? nemám FB

Reagovat
$dolar$

Chtel jsem to sem napsat, tak sem zkopiruju jeho status - Jéňa Muzajs Mužík - Ahoj všichni, tady muzajska. Muzajs leží na JIP, nějaký debil ve středu nedobrzdil na přejezdu, vrazil do nich zezadu a postrčil je přímo pod rozjetý vlak. Jeho kolega je po smrti, brácha je domlácený a ještě se neprobral. Dnes jsem se to dozvěděla. Vypadá to moc zle. :(((

MUZAJSI DRZ SE !!!

Reagovat
herbage

Nevím, co k tomu napsat. Nezbývá než věřit, že to dopadne dobře

Reagovat
$dolar$

Doufame vsichni co ho zname...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sice ho neznám, ale doufám, že bude v pořádku

Reagovat
jv

Reagovat
Radar

Muzi, věříme !

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Drz se

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Staenly10

... SNad se z toho dostane,chlapák jeden sešívanej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

drž se, chlape

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem to psal, ale ... ať je všechno v pohodě a dostane se z toho!

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, snad se z toho brzo dostane...

Reagovat
mickey mouse

kdo to je? Myslím že sem ho tu nevididěl přispívat.

Reagovat
miky10

neni to v tuhle chvíli jedno?

Reagovat
smazaný uživatel

bayern prehra s fast foodom a Leverkusen sa napije, pardon nabije Kolínu pár kúskov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty si sa jej napil už dnes dosť

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Cacau forma

Reagovat
miky10

cacau neuvěřitelná fazonka

Reagovat
Arne

Tj, to ho ve středu Jogi dá snad do základu...

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby nebylo té repre tak mu ty góly přeju... jinak je mi celkem sympatickej - takže až vypadne Löw tak mi třeba nebude vadit vůbec

Reagovat
Arne

, akorát Löw snad jen tak nevypadne.

Reagovat
smazaný uživatel

mne už tam trošku začíná vadit - snad jen chvilkově...

- nasazením Kroose a Müllera do základu by to mohl napravit

Reagovat
Arne

No, řekl bych, že max. Kroos, Müller asi bude střídat.

Reagovat
Arne

Adler - Lahm, Friedrich (Tasci), Merte, Schäfer - Ballack, Schweini - Kroos, Özil, Poldi - Gómez, takhle bych si to představoval, hlavně žádný Brazilec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ballack - Schweinsteiger Bastian potřebuje někoho kdo bude více bránit (a Ballack to samé)

Reagovat
Arne

Já nevím, podle mě Ballack nehraje dozadu o moc méně než van Bommel... Každopádně pokud se uzdraví Rolfes, je on jasnou prioritou, další možností je Khedira.

Reagovat
smazaný uživatel

Ballack střílí častěji na bránu...

...ale nevím, jak to teď je se špinavou prací, jestli ji Ballack plní stále tak ochotně, že naběhá nejvíc na hřišti...

Reagovat
smazaný uživatel

namiesto Poldiho Miro alebo Thomas

Reagovat
jv

Reagovat
Sosi

Neví někdo, proč Kadlec teď poslední dobou jen střídá?

Reagovat
Arne

Uzdravil se Castro a prostě na něj nezbylo místo... Castro i Schwaab hrají velmi dobře.

Reagovat
Sosi

Ale Kadlec když byl zdravej posl.sezonu, tak zaklad hraval, ne?

Reagovat
Arne

Jj, to hrával, ale to tam ještě nebyl Schwaab... Na podzim když byl zdráv, tak taky většinou hrál, protože Castro zase chyběl nebo hrál v záloze.

Reagovat
Sosi

ok, díky

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Cacau se asi po-ral ne?

Reagovat
smazaný uživatel

do Barcy s ním namiesto Ibry, aby ste tam mali aj nejakého útočníka

Reagovat
Arne

Tjn, z těch sedmi měl dát do sítě Barcy víc než jen jeden. Co není, sice může být, ale nevěřím, že by na Nou Campu zase něco předvedl.

Reagovat
smazaný uživatel

tak třeba jo, ale bude jedinej...

Reagovat
smazaný uživatel

mám z něj trochu vítr, no. Má formu jako krávu

Reagovat
Bakary3

No pokud bude hrát Barca to, co umí, nevyčkávat.. tak neni proč.. Ale doufám, že ne, Stuttgartu bych to moc přál

Reagovat
Arne

Já jsem v tomhle případě pesimista, podle mě jim dáte tři nebo čtyři branky a sami inkasujete max. jednou... A jestli to dá Cacau, tak vás to nebude muset mrzet.

Reagovat
smazaný uživatel

Smekám před Cacauem, smekám! Ta pumelice, zvedlo mě to z židle... Tento německý reprezentant má skutečně formu ...

Reagovat
$dolar$

At jde Rozehnal do prdele

Reagovat
smazaný uživatel

zajímave, že to vidí jenom všichni okolo, ale nikdy trenér...

Reagovat
smazaný uživatel

Franck Ribéry

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pozeral si aj ??

Reagovat
smazaný uživatel

nn na intru jsem byl rád, že mi běžel textovej přenos z BL.de

Reagovat
smazaný uživatel

aha, ani ja som nepozeral, lebo som mal prípravný zápas, takže už len zostrihy

Reagovat
pepi.nho

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN jen tak dál a titul bude náš

Reagovat
jv

Uvidíme na konci.

Reagovat
irik

Uffff. Zdaleka to nevypadalo tak, jak by mělo, ale co je důležité: Jsme PRVNÍ !!! A už první místo nesmíme pustit ...

Reagovat
Arne

Dobře, že ještě jedete do Leverkusenu, tam slehnete a budete se zase poroučet...

Já pro dnešek děkuji Wolfsburgu za černou práci, kterou pro nás vykonal.

Reagovat
jv

Reagovat
pepi.nho

Ve dnech, kdy si připomínáme 110let klubu, jsme se dostali tam, kam prostě patříme ..... na 1. místo

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tri body aspon na tu baraz Hertha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele