24. kolo
27.02.2010 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Hertha BSC - TSG Hoffenheim 0:2

Hertha chtěla navázat na suverénní výhru z minulého kola, místo toho ale doma opět selhala a po prohře 0:2 s Hoffenheimem zůstává na poslední příčce. Hosté si naopak díky brankám Ba a Ibiševiće připsali první venkovní body v novém kalendářním roce.

Hertha vlétla do utkání s cílem nezopakovat špatné první poločasy z posledních domácích zápasů a na hře to bylo znát. Hned ve druhé minutě se ke střele dostal Raffael, branku střeženou Hildebrandem ale těsně minul. Další příležitost měli domácí deset minut nato, kdy sice Piszczekův centr netrefil Raffael, ale míč se dostal ke Kringemu a ten přinutil Hildebranda k pohotovému zákroku. Na opačné straně hřiště se k hlavičce dostal Ibišević, Drobný pro ní ale zasahovat nemusel.

Téměř celou první půlhodinu byli aktivnější Berlíňané, jenže do úplně vyložených šancí se ne a ne dostat a další dva Raffaelovy pokusy postrádaly přesnost. Poté tempo ustalo, Hoffenheim se dostal ke své kombinační hře a v 35. minutě také do vedení. Na levé straně pokutového území doběhl míč Demba Ba, prostrčil ho mezi nohama Friedricha a pozemi obstřelil Drobného, čímž stanovil poločasový stav 0:1.

Po změně stran se Hertha opět nadechla k tlaku, dlouho ale nebyla s to něco kloudného vymyslet a její kreativita byla na bodě mrazu. Až po hodině hry zakombinovali Ramos s Kringem a druhý jmenovaný se náhle objevil v dobré pozici, jeho střelu ale zblokoval bránící Vorsah. Jinak ovšem z domácí hry bolely oči, nedorozumění se střídala s amatérskými nepřesnostmi.

TSG stačilo pozorně bránit, občas si jeho hráči vypomohli častým poléháváním. V závěru mu navíc berlínský tým otevřel zadní vrátka a ve druhé minutě nastavení tak mohli hosté přidat pojistku. Ibišević převzal přihrávku od Eduarda, poradil si s von Bergenem a prostřelením Drobného uzavřel na konečných 0:2.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0 kez by

Reagovat
smazaný uživatel

Už by sa patrilo bodovať naplno aj doma.............

Reagovat
vanGomm

Souhlasím,že ve zbývajících 11 kolech potřebuje Hertha také začít vyhrávat.Na jistotu záchrany minimálně tak 4-5x.Je tedy už nejvyšší čas.Tipuji také 1.

Reagovat
smazaný uživatel

hertha bojovat hertha bojovat máte takovej stadion a chcete hrát 2.ligu pojdte

Reagovat
smazaný uživatel

čo už.......ostáva nám len bojovať.........našou najväčšou smolou je nevarovnanosť výkonov..........ale stále musíme veriť v záchreanu.......

Reagovat
Arne

Já teď osobně doufám v návrat Kačara a to co nejdříve... Venku to ještě jde, když se Cícero dobře vyspí a trefí se Ramos, ale v domácích zápasech je ta hra dopředu katastrofální, chybí kreativita, nápad, dobrej pas = Gojko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele