24. kolo
27.02.2010 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 1:1

Gladbach v domácí partii proti Freiburgu potvrzoval roli favorita a svého soupeře tlačil, hosté se však z ojedinělé situace dostali do vedení. Borussia pak poměrně brzy vyrovnala a hnala se za vítězstvím, od toho jí ale dělila špatná efektivita v zakončení.

Hosté po neúspěšných zápasech dnes začali zezadu a přenechali domácímu týmu iniciativu, Hříbata přes převahu v poli ale před brankou nebezpečná příliš nebyla. V sedmé minutě se tak osmělil hostující Banović, jeho střela levačkou ale měla k úspěchu poměrně daleko. Deset minut nato vyzkoušel na opačné straně hřiště Pouplina Reus, hostující brankář ovšem zasáhl bez potíží. Za dalších deset minut měla Borussie největší příležitost první půle, když se Bobadilla prosadil proti Toprakovi a vyzval Colauttiho, ten si ale vylámal zuby znovu na Pouplinovi.

Po změně stran pokračoval Gladbach v dobývání hostující svatyně a aktivní byl především Bobadilla, jenž v 47. minutě trefil boční síť a o dvě minuty později přinutil k dalšímu skvělému zákroku Pouplina. V 56. minutě přišel pro domácí šok, když Bastians dostal příliš času na centr, jenž našel v pokutovém území zcela volného Cissého a jeho hlavička znamenala hostující vedení - 0:1.

Domácím nezbývalo nic jiného, než trpělivě pokračovat ve své hře, a doufat, že hostující hráz bude prolomena. Po hodině hry k tomu měl blízko po Arangově nahrávce Bradley, překonaného Pouplina ale na čáře zaskočil Bastians. V 72. minutě ovšem již bylo srovnáno, když Arango našel tentokrát krále vzdušného prostoru Brouwerse, jenž svou hlavičku umístil nechytatelně k tyči - 1:1. Chvíli nato uvolnil Friend Matmoura, ten ale odmítl stát se hrdinou dne a svou šanci propásl. Když pak v závěru neuspěli se svými pokusy gladbachský Bobadilla a freiburský Idrissou, skončilo utkání dělbou bodů.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele