24. kolo
27.02.2010 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 2:1

Stuttgart doma přemohl Frankfurt 2:1 a dotáhl se na něj už na rozdíl pouhého bodu. Ve švábské metropoli budou znovu blahořečit "brazilskému Němci" Cacauovi, jenž po čtyřech gólech v minulém kole zařídil dnes obě domácí trefy.

Hosté z Hesenska měli lepší nástup a hned ve druhé minutě se mohli dostat do vedení, když si mladíček Jung vyměnil míč s Ochsem a vypálil těsně nad branku. Po několika minutách to zkusil z větší vzdálenosti Altintop, poté už začalo hrát favorizovanější VfB. Za něj se jako první osmělil Gebhart, jeho střele ale přesnost chyběla více než cokoliv jiného. Hra pak nevzrušivě ubíhala, až přišel strhující závěr první půle.

Ve 39. minutě vystihl Khedirovu katastrofální rozehrávku Caio, z levé strany přihrál na zadní tyč Köhlerovi a ten zakončoval do prázdné branky - 0:1. Z vedení se ale Eintracht neradoval ani dvě minuty, pak Gebhartův roh prodloužil Delpierre a na zadní tyči hlavičkoval neobsazený Cacau - 1:1. Stuttgartský fantom posledních dní se ozval ještě v poslední minutě prvního poločasu, kdy si zpracoval Hlebovu nahrávku a z dálky se trefil náramně k levé tyči - 2:1.

Po obrátce pokračovali Švábové v nastoleném trendu a vidět byl především obrozený Hleb. Ten nejprve uvolnil Pogrebňaka, jenž však svou akci k zakončení nedotáhl, poté běloruský záložník našel Gebharta, ten ovšem prováhal ideální okamžik pro zakončení. V 58. minutě byl v akci znovu Gebhart, tentokrát společně s Cacauem zamotal hlavu hostující defenzivě, jenže když se pak k němu dostal míč, byl příliš překvapen a prázdnou branku přestřelil.

Hosté se v dalších minutách snažili něco s výsledkem udělat, jejich hra byla ale příliš statická nato, aby pozornou domácí obranu něčím překvapila. Frankfurtský tlak ale ovšem s postupem času narůstal a v 83. minutě málem přišlo vyrovnání, když Meier centroval na Liberopoulose, jenže tomu míč před hlavou uzmul pozorný Lehmann. Dobrou příležitost k hlavičce pak propásl Schwegler, na druhé straně mohlo VfB pojistit výsledek po brejku tří proti jednomu, Nikolov se sice hned několikrát zaskvěl, k bodům si ale nedopomohl.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele