24. kolo
26.02.2010 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Borussia Dortmund 2:1

Schalke dokázalo otočit vývoj derby s Dortmundem a tři body tak zůstávají v Gelsenkirchenu. Königsblauen tak snížili ztrátu Bayernu s Leverkusenem na jeden bod.

Jak jsme si již v utkání Schalke v posledních letech zvykli, jeho hra není moc líbivá. Není proto divu, že jako první zahrozila Borussia - v osmé minutě prošel dlouhý pas Owomoyely až na druhou stranu ke Großkreutzovi, ten ale místo přihrávky Valdezovi jen slabě trefil míč do Neuera. První ohrožení branky Romana Weidenfellera se konalo v sedmnácté minutě, měl jej na svědomí Edu, ale mířil pouze do středu branky.

Velkou zbraní domácích byly opět standardní situace. Ve 26. minutě Bordonovu pumelici ze třiceti metrů vyrazil Weidenfeller s obtížemi na roh. Ten skvěle rozehrál Rakitić, našel Bordonovu hlavu, od níž míč putoval za čáru, nicméně na ní dokázal zasáhnout u tyče stojící Zidan. Ve 32. minutě ale Bordon společně s celou obranou hořel - nezafungoval totiž obranný systém, Valdez se dostal do samostatného úniku na Neuera, hledal ještě vylepšení pro Zidana, ale Bordon přišel s včasným zásahem.

Poslední akcí první nudné první poloviny byla situace ze 43. minuty. Valdezova hlavička po Großkreutzově centru nejprve minula branku, načež z protiútoku se musel proti Kuranyiho pokusu zaskvět Weidenfeller. Oba rivalové tak šli do kabin za bezbrankového stavu.

Již první minuta po změně stran ale zásadně změnila běh utkání. Valdez pronikl do pokutového území, Rakitić jej důslednou kosou podťal a sudí Grafe nařídil penaltu. Tu s přehledem nahoru proměnil Sahin. Borussia tak vedla a mohla vedení navýšit - odraz od Hummelse stojícího na zadní tyči v 50. minutě ale mířil vedle.

Schalke dokázalo na vedoucí gól BVB odpovědět za dvacet minut. Schmitz rozehrál standardní situaci, na přední tyči našel Höwedese, po jehož hlavičce se Weidenfeller natahoval marně. Již za šest minut měl příležitost k vedoucímu gólu Kuranyi, jenomže srážky Hummelse s Weidenfellerem nevyužil. Brankář Borussie pak ještě musel být ošetřen.

Fotbal se začal hrát víceméně na jednu branku, v 76. minutě ale nejprve neuspěl v jasné šanci Kuranyi, načež na druhé straně musel Neuer vysprintovat z branky a hlavou tak uhasit únik Valdeze. Jediný hrot včel v tomto utkání pak měl v 82. minutě obrovskou šanci na nesmrtelnost. Po vysunutí dopředu se zpomalil při zpracování míče a když už napřáhl na střelu směrem k Neuerovi, z ničehonic mu míč ustřelil vracející se Rafinha.

O to více mohl pak hráč s číslem devět na zádech litovat o minutu později. Großkreutzovi uskočil míč, souboj s Eduem neustál, Edu přiťukl míč patou k Rakitićovi, jehož krásná rána zaplula do horního růžku branky a znamenala konečné vítězství domácích 2:1.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to ani nebyla tentokrát červená kartička ??

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

tak šest bodíku s doofmundem je senzačních ! Ikdyž po té penaltě byla ve mne malá dušička....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele