24. kolo
28.02.2010 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hannover 96 - VfL Wolfsburg 0:1

Wolfsburg za pomoci velkého štěstí vyválčil těsnou výhru v Hannoveru. Domácím k ukončení hrozivé osmizápasové série porážek nestačil ani aktivní výkon v Dolnosaském derby a zůstává se 17 body na předposlední příčce se ztrátou jedinného bodu na bárážově se umísťujivší Nürnberg. Loňský mistr se na druhé straně díky třem bodům posunul před Mönchengladbach na 11. pozici.

Domácí načali derby jak se patří a od začátku hráli agresivněji. VfL jim v úvodní fázi spíše pasivně sekundovalo, hrálo v klidu a snažilo se kontrolovat balon. První šanci si v 16. minutě vypracoval dravý Koné, jehož střelu hostující náhradník Hitz s velkou námahou vytahoval nad břevno. Krátce poté Štajner v šestnátce našel Elsona, brazilský záložník však zakončil špatně.

Wolfsburg pokračoval v opatrné hře a čekal na svou šanci. Jedna z nich přišla v 28. minutě, kdy Fromlowitz fantastickým způsobem vyrazil Gentnerovu střelu. Hosté hrozili hlavně ze standartních situací zahrávaných Misimovićem. V 38. minutě po jendom z Misimovićových centrů hlavičkoval Madlung do pravé tyče. Do poločasu už utkání vinou utuchající agresivity domácích mnoho nenabídlo.

V druhé půli ale 96 na poztrácenou aktivitu navázali a i v druhém z poločasů byli agresivnějí. Hned osm minut po začátku skvelě střílel Djakpa, ale levou šibenici o centrimetry minul. Na druhé straně ale hrozilo všudypřítomné nebezpečí v podobě Džeka, kterému Grafite naštěstí pro domácí přihrál do ofsajdu.

Ani další minuty však branku nepřinášely, až v 78. minutě prodloužil Grafite Schäferův centr na Misimoviće a mnichovský odchovanec s umístěním střely do domácí branky neměl větí problémy - 0:1. Hannover se nadechl k závěrečnému náporu, ale paradoxně únavou platil za svou celozápasovou aktivitu. Vyčerpání v kombinaci se zoufalou absencí kreativity vedly k nelichotivému výsledku 0:1 pro hostující VfL Wolfsburg.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Hannover díky té své "šnůře" je tam už pěkně namočen,ale i Wolfsburg jako poslední mistr je na tom velice zle.Tady u Wolsburgu doslova platí,co že to přichází po posvícení.Pro Hannover bude mít i bod za jejich situace dost cenu tip tedy X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele