Bundesliga - preview 24. kola

26.02.2010, 08:27, aktualizováno 28.02.2010, 08:45
Previews
Německo se může těšit na velký šlágr - Bayern doma přivítá Hamburk a v případě výhry se posune do čela tabulky. Hannover se na jaře obrovsky trápí a ani nyní na něj nečeká nic snadného, doma hostí Wolfsburg...
Hannover 96 - VfL Wolfsburg  (neděle 15:30)
Jako poslední ze tří derby tohoto kola přijde na řadu to dolnosaské. Na hřiště Hannoveru, jenž doposud na jaře nezískal ani bod, zajíždí rival z nedalekého Wolfsburgu, který sice po zimní přestávce taktéž stagnoval, ale díky dvěma posledním zápasům se dostal na koně.

Situace "šestadevadesátek" je každým týdem stále kritičtější, nesebevědomý tým již prohrál osm zápasů v řadě a ani herní stránka nenasvědčuje, že by se na tom mělo v nejbližší době cokoliv změnit. V posledních dvou zápasech Hannover navíc dostal vždy pořádný ranec, nejprve doma od severoněmeckého rivala Werderu 1:5 a poté v Dortmundu podlehl 1:4, ačkoliv nebýt skvělého brankáře Fromlowitze, mohl dostat gólů dvakrát tolik.

Ani druhému zástupci Dolního Saska v bundeslize se zatím po zimní pauze nikterak zvlášť nedaří, Wolfsburg určitě pomýšlel na víc než na čtyři body z šesti zápasů. V posledním kole ale svěřenci trenéra Köstnera otočili doma zápas se Schalke a mohli se radovat po devíti ligových zápasech bez výhry, ve čtvrtek si pak Vlci poradili doma 4:1 se španělským Villarrealem a suverénně postoupili do osmifinále Evropské ligy.

"Bylo potěšením se na nás koukat, hráči konečně zase dodrželi to, co je od nich požadováno. Tím jsme ale dosáhli jen krátkodobého cíle, nyní chceme krok za krokem postupovat vpřed v obou soutěžích," prohlásil kouč Lorenz-Günther Köstner, jenž také varuje před podceněním soupeře: "Celý svět říká, že cokoliv jiného než naše výhra by bylo překvapením. Podcenění se ovšem samo zakazuje, Hannover ještě zdaleka nesestoupil."

V dresu VfL se do laufu dostávají nejlepší kanonýři z loňské sezóny Grafite a Džeko, což se v Hannoveru rozhodně nesetkává s pozitivním ohlasem. "Oba dokáží vytvoři z ničeho velkou šanci, to ukazuje jejich individuální kvalitu. Je to trochu nešťastné, že se Wolfsburg do staré formy vrací zrovna teď," uvedl Mirko Slomka, jehož týmu několik dní pomáhá i psycholog.

Velkým mínusem Hannoveru je obrovská marodka, ze které by takřka šla udělat celá jedenáctka. Mimo hru jsou už nějaký ten pátek Cherundolo, Vinicius, Andreasen, Balitsch, Krzynówek, Rosenthal, Zizzo, Forssell a Konan, dobrou zprávou pro H96 je uzdravení Hagguiho a Brugginka. Na straně Vlků jsou stále mimo hru Benaglio a Martins, k nimž se ve čtvrtek přidal i český stoper Šimůnek.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Sofian Chahed, Haggui, Ďurica, C. Schulz - Lala - Štajner, Djakpa - Élson - A. Koné, Schlaudraff
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Pekarík, Madlung, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Riether, Gentner - Misimović - Grafite, Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.45 - 3.50 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bayern Mnichov - Hamburger SV  (neděle 17:30)
Jednoznačným šlágrem 24. kola Bundesligy je duel mezi Bayernem Mnichov a Hamburgerem SV, který se sehraje v nedělní podvečer v beznadějně vyprodané Allianz Aréně. Favoritem budou jistě domácí, kteří mají v případě výhry možnost vyhoupnout se poprvé v sezóně do čela tabuly. To hosté z Hamburku již okusili, jaké je to vyhřívat se na prvním místě, ale to je již 17 kol zpátky a mezitím klesli na současnou 4. příčku.

Bayernu Mnichov se momentálně velmi daří. V Bundeslize neprohrál již 16 utkání v řadě a rovněž v Lize mistrů zvládl první krůček na cestě do čtvrtfinále, když doma porazil Fiorentinu 2:1. Přesto hra bavorského velkoklubu není tak lehká, jako bývala na začátku jara a remíza s Norimberkem z minulého kola by měla být pro Mnichovany důrazým varováním. Nyní je čeká zápas s Hamburkem, který jistě dostatečně prověří hráče Bayernu a jejich formu.

Velký zápas to bude pro holandské fotbalisty hrající za oba týmy. Na jedné straně nastoupí Arjen Robben a Mark van Bommel, na straně druhé Joris Mathijsen a Eljero Elia. Aby toho nebylo málo, tak hráče Bayernu koučuje Luis van Gaal. Není proto divu, že si takovou příležitost vidět své krajiny v akci, nenechá ujít ani trenér holadnské reprezentace Bert van Marwijk. Jedinou kaňkou tak zůstane absence Ruuda van Nisterooye, který nebude moc do utkání zasáhnout. "Velmi rád bych hrál, ale riskoval bych příliš mnoho," uvedl holandský kanonýr, který tak zápas bude sledovat pouze z tribuny.

Fakt, že potká řadu svých kamarádů z reprezentace, potěšil kapitána Bayernu Marka van Bommela: "Bude srandovní, že nastoupí tolik Holanďanů v jednom zápase." Trenér Bavořanů Luis van Gaal se nad touto pozoruhodností rovněž pozastavil: "Ve fotbale vždy hrají dva týmy proti sobě, ale v neděli proti sobě nastoupí hodně mých krajanů." Luis van Gaal se vyjádřil i k Francku Ribérymu, nad jehož startem visel otazník: "Franck i Arjen nastoupí společně v základu, v týdnu oba velmi dobře trénovali." Naopak se startem Daniela van Buytena to nevypadá vůbec dobře. "Nastoupí jen pokud bude stoprocentně zdravotně v pořádku," zakončil svojí řeč van Gaal.

Na straně Hamburku je zase otázkou, zda nastoupí Marcell Jansen a Mladen Petrić. Hlavně absence chorvatského forvarda by byla pro hosty citelná. Dle všeho ale do utkání oba zasáhnou. Kromě výše zmiňovaného Ruuda van Nisterooye nenastoupí v modročerném dresu jistě Collin Benjamin, Bastian Reinhardt, Romeo Castelen a Paulo Guerrero, kteří se všichni obejví zpátky na trávníku nejdříve začátkem dubna.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Butt - Lahm, Demichelis, Badstuber, Contento - van Bommel, Schweinsteiger - Robben, T. Müller, Ribéry - Gómez
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Boateng, Rozehnal, Mathijsen, Aogo - Jarolím, Zé Roberto - Elia, Jansen - Berg, Petrić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.43 - 4.25 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg  (sobota 15:30)
V sobotní odpoledne se v rámci 24. kola Bundesligy střetnou v Borussia-Park domácí Borussia M'gladbach a SC Freiburg. Mönchengladbach se nachází v klidném středu tabulky, zatímco hosté z Freiburgu jsou namočení v sestupové zóně a tudíž lehkým favoritem jsou domácí, ale hráči Freiburgu mají velkou motivaci a rozhodně nepřijeli do Gladbachu na výlet.

Jak již bylo řečeno, Borussia pobývá v klidném středu a má dostatečný bodový odstup jak od nižších pater tabulky, tak od pohárových pozic. Zdálo by se tedy, že prakticky není o co hrát a ani případná prohra neznamená žádnou tragédii, ale trenér Gladbachu Michael Frontzeck chce mít vše pod kontrolou. "Vím, jak se rychle mohou věci změnit. Je dobré, že si lidé všímají naší práce a že se věci pomalu mění k lepšímu, ale velký kus cesty je ještě před námi. Velmi dobře vím, jak nynější podpora může během chvilky zmizet." je si vědom tento 45-letý trenér.

Frontzeck rovněž velmi dobře ví, že Freiburg není radno podceňovat, a to nejen proto, že mu na jeho půdě podlehl 3:0. "13 ze svých 19 bodů získali mimo svůj stadión. Stojí zády ke zdi a nemají co ztratit, proto udělají vše pro zisk tří bodů."

A výhra by hostům skutečně "bodla", neboť nedokázali vyhrát již 9 utkání v řadě a pomalu ale jistě klesají tabulkou níž a níž. Momentálně mají na 16. Hannover a 17. Norimberk náskok pouhých dvou bodů a jsou tak tedy v bezprostředním sestupovém ohrožení. Freiburgu navíc nepřidala ani porážka 0:3 doma s poslední Herthou a nálada tak v kabině tohoto celku není zrovna nejlepší, nicméně trenér Robin Dutt věří, že jdou věci kupředu. "Cítím, že každým dnem s naše situace lepší. Velmi nám pomohl uplynulý týden, abychom mnohému porozuměli."

Zvednout morálku týmu by mohl i návrat nejlepšího střelce týmu Mohamadou Idrissa, který si v průběhu sezóny připsal na své konto již pět zásahů. "Fakt, že se Mohamadou vrací do sestavy jen potvrzuje, že jde zatím vše dobře." Marodka je jednou z mála věcí, na kterou si ve Freiburgu opravdu stěžovat nemohou, protože momentálně jim chybí jen defenzivní univerzál Heiko Butscher. Ani domácí nemohou hřešit na nepřízeň osudu, neboť do zápasu nemohou nasadit jen dvojici Jan-Ingwer Callsen-Bracker a Thorben Marx.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Bailly - Levels, Brouwers, Dante, Daems - Meeuwis, Bradley - Reus, Arango - Colautti, Bobadilla
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Pouplin - Williams, Krmaš, Toprak, Bastians - Banović, Schuster - Caligiuri, Namouchi, Idrissou - Cissé
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.45 - 4.95
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Bochum - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Již sedm kol nepoznala Bochum porážku a zdárně uniká sestupovým vodám, v nich se naopak stále topí Norimberk, ačkoliv na jaře předvádí sympatické výkony. Oba předsezónní aspiranti na sestup se nyní střetnou v přímém souboji, který by přece jen mohl v konečném zúčtování znamenat hodně.

Ani Marcel Koller a ani dočasný kouč Frank Heinemann, nýbrž až Heiko Herrlich dokázal z Bochumi utvořit znovu to šlapající mužstvo, které téměř vždy vytěží z minima maximum a každoroční boje o přežití zvládá s bravurou. Poslední prohru VfL pamatuje začátkem prosince, kdy jeho stadion vyplenil mnichovský Bayern, od té doby ale již tým bojovníků střídá cenné remízy s životně důležitými výhrami.

V případně, že by Porúřané uhráli tři body i v tomto kole, měli by na svého soupeře již náskok dvanácti bodů, úspěšný novic mezi bundesligovými trenéry Herrlich ale nabádá k opatrnosti. "V poslední době hrajeme fantasticky a dosáhli jsme pár skvělých výsledků, ale to není důvodem k tomu, abychom sklouzli do pohodlnosti," prohlásil. Do karet mu hraje prázdná marodka, drobnější problémy má jen Dabrowski, zpět do sestavy se ovšem vrací uzdravený středopolař Marić.

Norimberk je v tabulce nejvyšší německé soutěže neustále předposlední, jeho pozice se však od zimní pauzy rapidně zlepšila - nyní již za šestnáctým Hannoverem zaostává pouze o skóre a Freiburg je vzdálen jen dva body. Franky mohou mrzet nešťastné prohry na Schalke, s Frankfurtem a v Gladbachu, za povedené se ovšem dá označit bavorské derby proti Bayernu, které skončilo remízou 1:1.

"Když vidíte tu atmosféru, která zde byla kolem toho zápasu, tak myslím, že remíza nám dala euforii potřebnou pro boj o záchranu," uvedl trenér Dieter Hecking, jenž má na marodce pouze mladíka Risseho. "Bochum již dosáhla obratu, kterého chceme docílit i my. Hraje velmi kompaktně a agresivně, kontry mají velmi rychlé," doplnil pár slov k soupeři. Spoléhat se Hecking bude znovu na bochumského odchovance Ilkaye Gündogana, jenž před týdnem vstřelil svůj první gól v lize a proti Bayernu předvedl vynikající výkon.
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Heerwagen - Concha, Maltritz, Mavraj, Fuchs - Dabrowski, Marić - Freier, Holtby - Šesták, Epallé
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Diekmeier, Wolf, Breno, Pinola - Ottl, Tavares - Frantz, Gündogan - Charisteas, Bunjaku
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.25 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Zajímavý duel bude k vidění v Mercedes Benz Aréně, kde VfB Stuttgart přivítá Eintracht Frankfurt. Domácí VfB je na jaře ve formě a zatím ztratilo jen tři body za prohru s Hamburkem. Nicméně ani hosté z Frankfurtu nezůstávají příliš pozadu a v jarní tabulce jim patří 5. příčka.

Ovšem ani vynikající výkony Stuttgartu nestačí na lepší než momentální 9. příčku, díky zpackanému podzimu. Během něj nasbíral celek ze Švábska pouhých 16 bodů. Jen o jeden více, než kolik posbírali za 6 jarních kol. VfB aktuálně ztrácí na 7. Eintracht Frankfurt pouhé 4 body, a tak jistě jej bude chtít v tabulce dostihnout, ale na mužstvu se může projevit únava ze středečního utkání Ligy mistrů proti slavné katalánské Barceloně, které skončilo remízou 1:1. Trenér a strůjce jarního úspěchu Stuttgartu Christian Gross ale věří, že jeho svěřenci tento zápas zvládnou. "Abyste dokázali hrát obě soutěže, musíte mít dostatečně psychicky silný tým a to my máme. Naše sebevědomí a sebedůvěra jsou po našem úterním výkonu na vyšší úrovni. Všichni hráči přistupují k nadcházejícímu duelu s maximální zodpovědností."

Po vynikajícím výkonu proti Barceloně Gross ví, že tři body proti Frankfurtu by měli být samozřejmostí. "Budeme hrát velmi agresivně od samého počátku zápasu, protože potřebujeme získávat body." prohlásil kouč Stuttgartu. Přestože to bude pro hráče Stuttgartu třetí ukátní během jediného týdne, neplánuje Gross žádnou změnu v sestavě. Sami Khedira, který dohrával poslední zápas v křečích by měl podle všeho nastoupit. "Uvidíme, jestli bude 100% zdravotně v pořádku. Jen tak může pomoci svému týmu," myslí si Gross.

Ve Frankfurtu jsou s průběhe, sezóny zatím maximálně spokojeni. Na příčky zajišťující pohárovou Evropu to sice není, ale alespoň se nemusí Eintracht strachovat o záchranu. Radostnou zprávou pro tento klub je fakt, že gólman Oka Nikolov si rozmyslel své zaječí úmysly s odchodem do USA a hodlá podespat novou smlouvu, na které se s klubem domlouvá. "Jsem potěšen řiká trenér Eintrachtu Michael Skibbe a navazuje: "Děláme vše pro to, aby zůstal. Ze sportovního hlediska, třem ze čtyř našich gólmanů končí v létě kontrakt a je proto velmi důležité, aby Oka zůstal. S ním a Ralfem Fahrmannem budem mít kvalitní brankářskou dvojku."

Jedinou starostí tohoto klubu je tak hlavně marodka, který je již tradičně obsazená dlouhodbými marody. Aleksandar Vasoski, Zlatan Bajramović a Ioannis Amanatidis přijdou i o zbytek sezóny, Martin Fenin by se měl vrátit na konci března. Do útoku jsou tak jedinou volbou Halil Altintop a dosluhující řecký forvard Nikos Liberopoulos. Selim Teber zase nasbíral již 10 žlutých karet a odpyká si tak svůj zápasový trest. Domácím chybí jen levý bek Arthur Boka a středopolař Martin Lanig.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Celozzi, Tasci, Delpierre, Molinaro - Träsch, Khedira - Gebhart, Hleb - Cacau, Pogrebňak
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - Jung, Franz, Russ, Spycher - Schwegler, Chris - P. Ochs, Meier, Köhler - Halil Altintop
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.75 - 5.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Po zdaru v minulém kole je Hertha zpět v boji o udržení, k zachování prvoligové příslušnosti ale již potřebuje také získávat body doma, což se jí povedlo naposledy v srpnu. Nyní proti Hoffenheimu by se jí mohlo poštěstit podruhé, loňský nováček totiž na jaře zatím jen paběrkuje.

Berlínský tým doposud patří k tomu lepšímu, co jarní část bundesligy nabízí. Po katastrofálně odehraném podzimu mu sice již málokdo věřil a desetibodové manko na barážovou pozici nevypadalo zrovna vábně, skóre 8:3 v šesti zápasech a hlavně výhry na hřištích konkurentů Hannoveru a Freiburgu ale mají za následek, že Hertha stále žije a kdo dával o hodinách matematiky pozor, ten ví, že při dobré konstelaci výsledků může BSC již tento víkend uniknout z příček znamenajících přímý sestup.

"V průběhu sezóny je to tak, že profitujeme ze špatných období soupeřů, stejně jako ostatní týmy profitovaly z naší špatné formy během celého podzimu. Důležité však je pouze to, abychom na konci sezóny nebyli na žádné z posledních dvou příček," uvedl kouč Friedhelm Funkel, jenž opět obmění několik hráčů oproti úterní vysoké prohře 0:4 na Benfice, po níž se Hertha rozloučila s Evropskou ligou. Hrát stále nebude akorát Kačar, jenž sice již trénuje, na zápasovou zážet je však pořád brzo.

Na opačné straně barikády se šesti jarními zápasy panuje mnohem menší spokojenost, pouhé čtyři body jsou pro ambiciózní Hoffenheim pochopitelně málo. Celek z Kraichgau je navíc získal doma proti Hannoveru a před týdnem remízou s Gladbachem, oproti tomu venku prohrál všechna čtyři poslední utkání. Ani tentokrát to TSG nebude mít lehké, na drtivé vítězství 5:1 z prvního vzájemného zápasu této sezóny může zřejmě zapomenout.

"Vycházíme z toho, že se Hertha bude prezentovat stejně jako naposledy ve Freiburgu, a nemůžeme doufat v to, že bude hrát stejně jako na podzim. Tehdy jsme se v dobrém světle předvedli my a jasně jsme vyhráli, ale tentokrát to tak snadné nebude," odkryl své myšlenky trenér Ralf Rangnick, jenž má na marodce Becka, Obasiho, Jaissleho a Zuculiniho, přičemž mimo hru je i distancovaný Gustavo. Nejistý je i start ex-Herthanera Šimuniće, chorvatského stopera trápí lýtko.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - Piszczek, A. Friedrich, Hubník, Kobiašvili - Lustenberger - Kringe, Cícero - Raffael - Ramos, Gekas
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Ibertsberger, Šimunić, Compper, Eichner - Vorsah, Salihović - Maicosuel, Eduardo, Ba - Ibišević
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Možné dvě překvapení sezony se střetnou na Bruchwegu. Mainz je na tom nejlépe ze všech tří nováčků, navíc z domácího hřiště si vytvořil nedobytnou pevnost. Právě tu přijíždějí srovnat se zemí Werder Brémy.

Žádným překvapením asi nebude vzájemná statistika obou soupeřů. Je tomu již více než šest let, neboť konkrétně 16. října 2004 dokázal Mainz naposledy Werder zdolat. Od té doby se odehrálo mezi oběma soupeři pouze šest utkání kvůli účasti mohanského týmu v 2. bundeslize. Teď to ale Brémy u soutoku Rýnu s Mohanem tak jednoduché mít nebudou, neboť Mainz si brousí drápky na evropské poháry a doma ještě neprohrál. Domácí kouč Thomas Tuchel se navíc nechal slyšet, že by rád napodobil Stuttgart proti Barceloně. "Stuttgart to odehrál podobně jako my. Mohl vézt po první polovině 3:0 a pak jen bránit. Připomnělo mi to naše domácí utkání," řekl mladý ambiciózní trenér. "Koncepce raného vedení a zarputilého bránění výsledku je dobrou metodou proti silnějšímu soupeři. Pokud vše do sebe zapadne, můžeme opět vyhrát. Chceme podat stabilní výkon a Brémy donutit ke ztrátám míče."

Jak sám Tuchel řekl, taktika rychlého gólu a bránění je velmi účinná. Jenomže Mainz ji nepraktikuje jen proti silným soupeřům. Už pět utkání totiž nevstřelil více než jeden gól, doma porazil nejnižším možným rozdílem Hannover s Gladbachem, naposled pak remizoval s Bochumí. Mimo hru jsou nadále pro toto utkání Wache, Hoogland, Kirchoff, Rose, Jeffrey, Löw a Amri.

Brémy letos jako již každoročně pomýšlely na titul, nakonec však budou rády za boj o Evropskou ligu. V té se jim mimochodem daří. Ve čtvrtek dokázaly porazit 4:1 nizozemské Twente Enschede na svém hřišti a daly tak zapomenout na týden starou prohru mezi větrnými mlýny, po níž následovala domácí remíza s lídrem z Leverkusenu, již pozdním gólem zajistil Per Mertesacker. Během utkání s porýnským týmem se mnoho odborníků utvrdilo v dojmu, že Tim Wiese postrádá formu. Své tak bude po delší době moci ukázat jeho zástupce Vander, neboť brémská jednička v současnosti trpí s roztrženými svalovými vlákny. Do zápasu dále nenaskočí Boenisch, Fritz, Wagner, karetní hříšník Frings a na zákroky za žlutou kartu si bude muset dávat pozor Naldo.

"Budu nucen trochu zamíchat sestavou. Na to se ale nemůžeme vymlouvat, i když hráčům to většinou chvíli trvá, než si na sebe zase zvyknou. Musí ale ukázat, že to jsou profesionálové," prohlásil na předzápasové tiskové konferenci trenér hostí Schaaf. "Mainz hraje velmi kompaktní fotbal. Jedeme tam jako první vyhrát. Někdo to už prolomit musí."
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
H. Müller - F. Heller, Svensson, Noveski, Fathi - Karhan, Polanski - Schürrle, Ivanschitz, Soto - Bancé
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Vander - Pasanen, Mertesacker, Naldo, Abdennour - Hunt, Niemeyer - Borowski, Özil, Marin - Pizarro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.85 - 3.25 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayer Leverkusen - 1. FC Köln  (sobota 18:30)
Tento víkend nezapomněl ani na porýnské derby. Zatímco nesmlouvavé derby vestfálské je předehrávkou kola, v Leverkusenu se netrpělivě čeká na vystoupení Heynckesových svěřenců v jubilejním padesátém bundesligovém utkání proti Kölnu.

Remízou 1:1 z 15. září 1979 začala historie derby mezi Bayerem 04 Leverkusen a 1. FC Köln. Nejdůležitější v tomto utkání bude jednak aktuální forma, ale také touha hostujících hráčů. Vždyť jejich klub si naposled s Leverkusenem poradil v květnu 1997 čtyřmi góly. Poslední venkovní výhra je ale ještě vousatější - poslední triumf Kozlíků na hřišti v Leverkusenu se datuje k dubnu 1996.

René Adler, Gonzalo Castro a Stefan Reinartz jsou jedinými třemi hráči v dresu Werkself, kteří atmosféru derby s Kozlíky pamatují ještě z mládežnických kategorií. Podle Juppa Heynckese ale atmosféra derby zase takovou roli hrát nebude. "Máme hráče, kteří mají ambice a nároky na Ligu mistrů. Hrajeme dobře, tak nevím, proč by se to nemělo podařit. Charakteristika zdejších lidí a zdejšího derby určitě hraje roli, ale nakonec je to stejně jen fotbal. Důležité bude také chování fanoušků, ti se musí chovat v rámci vymezených mantinelů. My je k tomu chceme donutit výhrou," řekl zkušený kouč, jemuž se do sestavy vrací i v Brémách vykartovaný Sami Hyypiä, jehož absence byla u Weseru hodně znát. "Ještě jsem se nerozhodl, zda bude hrát od začátku. Můj tým má formu a já se jako vždy rozhodnu na základě tréninku. Pokud jeden hráč půjde nahoru, druhý mu musí uvolnit místo, protože nemohu postavit více než jedenáct lidí."

Leverkusen se už od začátku sezony veze na vítězné vlně, zatímco Köln po vynikajícím startu do jarní soutěže začíná příhodně pro jeho přezdívku klopýtat. Heynckes ale jeho formu nepodceňuje. "Je to derby a tam nerozhoduje aktuální forma. Předpokládám, že Köln bude hrát úplně jinak, než v posledních dvou nebo třech týdnech. Derby je otevřený zápas a počítá se jen to, co se stalo na hřišti. Köln je navíc venku ohromně silný," uzavřel Heynckes, jenž by pro toto utkání neměl mít k dispozici Helmese s Rolfesem, hrozba páté žluté karty v sezoně se navíc snáší nad Reinartzem s Kroosem.

Jestliže by se dala forma lékárníků shrnout do jednoho žlutého rámečku, u Kölnu by to bylo na dlouhé povídání. V domácím Rhein-Energia Stadion totiž svěřenci chorvatského kouče Zvonimira Solda ztratili už 27 bodů a jejich hlavním těžiskem tak jsou utkání venku, v těch je Köln na šestém místě, zatímco v domácím prostředí už sedmkrát prohrál, což se podařilo už jen Freiburg. Poslední čtyři zápasy Kozlů se nesly doslova v duchu tragédie - jedna remíza s Hamburkem, pak prohra v Augsburgu, v Gelsenkirchenu a následná detonace doma se Stuttgartem.

"Po katastrofě se Stuttgartem jsme toho měli hodně na práci," začal tiskovou konferenci domácí trenér Soldo. "Toto je výjimečný zápas, derby má vždy trochu jiná pravidla. Tabulka tady nic neznamená. Máme nacvičených několik standardních a také herních situací. Budeme chtít hodně využívat Kevina McKennu," zakončil vždy málomluvný Soldo, jemuž budou v BayAreně chybět Chihi, Ehret, Maniche a Pezzoni, hrozba páté žluté se navíc vznáší nad Geromelem, Mohamedem a desátou kartu může uvidět Petit.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Schwaab, M. Friedrich, Hyypiä, Castro - Vidal, Reinartz - Barnetta, Kroos - Kießling, Derdiyok
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragon - Schorch, Geromel, Mohamad, Brečko - Petit, McKenna - Freis, Tošić - Novaković, Podolski
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.65 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Schalke 04 - Borussia Dortmund  (pátek 20:30)
První ze tří derby tohoto kola si 24. část letošní bundesligové sezony přichystala už na pátek. Do Gelsenkirchenu přijede z pouze dvacet šest kilometrů vzdáleného Dortmundu tamní Borussia.

A vestfálské derby bude mít po letech opravdový náboj. V případě výhry by se totiž Včely přiblížili třetímu Schalke na rozdíl tří bodů a v závěru sezony by pak mohly nasadit k opravdovému trháku. Ve Veltins Areně to ale budou mít obzvlášť těžké, neboť v ní naposled triumfovaly 14. května 2005, doma pak naposledy Königsblauen zdolaly 12. května 2007.

Mnoho odborníků a fanoušků to čekalo. Jako v první v honbě za mistrovským titulem nebude stačit Schalke, které v tuto chvíli ztrácí na vedoucí tandem Leverkusen - Bayern už pět bodů a při současné formě obou týmů budou mít Magathovci dohánění tohoto deficitu velmi složité. Větším nepřítelem než skvělá forma vedoucího dua je ale pro Schalke forma jeho vlastní. Klub na jaře za šest utkání už ztratil pět bodů a v letošní nadupané bundeslize by toho mohl hořce litovat. O to horší pro Schalke je horší rozpis - všichni těžší soupeři ji ještě čekají, prvním na odstřel by měl být právě Dortmund.

Felix Magath se stále nemůže spolehnout na služby Pandera, Jonese, Kenii, Pliatsikase, Stevanoviće a chybět oproti původním prognózám bude i nadále kapitán Westermann. "Zažil jsem už derby v Hamburku, Mnichově, ale derby Schalke s Dortmundem je o něčem jiném. Sleduje jej každý v regionu, je tu mnohem více zúčastěných subjektů," řekl před utkáním právě Magath, jehož tým v minulém kole inkasoval porážku od bývalého týmu holohlavého mága Wolfsburgu.

"Očekávám, že můj tým půjde do utkání nabuzen. Je to nejvíce vzrušující utkání v Německu. Budeme hrát za Schalke, fanoušci budou Schalke fandit a to týmu pomáhá. Chceme jednoduše vyhrát, nic jiného neexistuje," zakončil šestapadesátiletý trenér Königsblauen.

Jestliže Schalke ještě zápasy proti soupeřům ze špičky čekají, Dortmund má již z části splněno. Na neúspěšnou trojici utkání ve Stuttgartu, doma s Frankfurtem a v Allianz Areně dokázal reagovat domácím rozmetáním Hannoveru. Nicméně nebýt zbytečné prohry doma s Eintrachtem Frankfurt, mohli po páteční předehrávce v případě výhry svěřenci Jürgena Kloppa Schalke v tabulce dokonce předehnat. Utkání Dortmundu venku jsou ale vždy alfou a omegou, vždyť BVB se v tabulce venkovních utkání nalézá takměř ve středu tabulky a o tří góly více na hřištích soupeřů inkasoval, než dal.

Pod hrozbou karetního trestu ve žlutém dresu nastoupí Schmelzer se Sahinem, do utkání se naopak nepodívají zranění Feulner, Kehl, Tinga, Rangelov a suspendovaný argentinský superstřelec Barrios, jehož absence by ofenzivu pátého týmu tabulky mohla výrazně ovlivnit. "Mám v plánu jít do utkání s tím, že ukážeme všem, jak se hraje fotbal. Ale jedno vím jistě - naším úkolem není bavit lidi, naším úkolem je vyhrát," řekl před utkáním hostující trenér Klopp.

"Bude to tuhý boj o každý metr hřiště. Chceme z toho udělat skutečné derby, rozhodně nejsme horší tým. Jednoduše tam nejedeme předvést superfotbal, ale vyhrát. Nechceme tam přijet, postavit jedenáct mužů do pokutového území soupeře a vyzvat soupeře k protiútoku," dodal energický lodivod Borussie.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Höwedes, Bordon, Schmitz - Matip - Kluge, Rakitić - Farfán, Kuranyi, Sanchez
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Owomoyela, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - Blaszczykowski, Zidan, K. Großkreutz - Valdez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen231310050:2049
2.Bayern Mnichov23147249:2049
3.Schalke 0423136434:1745
4.Hamburger SV231010343:2540
5.Borussia Dortmund23116635:3039
6.Werder Brémy2398646:2835
7.Eintracht Frankfurt2398630:3035
8.1. FSV Mainz 052388726:3032
9.VfB Stuttgart2387832:3031
10.TSG Hoffenheim23851032:2929
11.Borussia Mönchengladbach23851033:3829
12.VfL Wolfsburg2377940:4528
13.VfL Bochum2368925:3826
14.1. FC Köln23671021:3125
15.SC Freiburg23541421:4419
16.Hannover 9623451425:4517
17.1. FC Norimberk23451419:4017
18.Hertha BSC23361421:4215

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (146)

Přidat komentář
Stiksxx

To bude zápas jak víno! Největší rivalové. Doufám, že Schalke vyhraje. 4:3 si přeju ale bude to nejspíš 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná 1, aj keď to bude len o gól

Reagovat
rufus

BVB!

Reagovat
Arne

Už se těším, nakonec tohle je jediný pozitivum na našem vypadnutí z OH... Tipovat se neodvážím, ale kdybych vsázel, tak ten kurz na BVB je výbornej.

Reagovat
jv

Souhlas, už jsem taky natěšenej a doufám v nějaký bod ( nejlépe všechny tři) , jen je škoda, že je suspendovanej Lucas, ale Valdéz ho nahradí.

Reagovat
Arne

Pokud lze věřit bodování na Bildu ( ), tak právě absence Barriose vás dělá o píď slabší.

http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/bundesliga/2010/02/26/derby-fc-schalke-borussia-dortmund/bvb-und-s04-im-vergleich-mann-gegen-mann.html

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 1

Reagovat
smazaný uživatel

BVB

Reagovat
smazaný uživatel

schalke na titul

Reagovat
jv

Už aby to začalo, zároveň doufám, že seženu dobrej stream.

Reagovat
Arne

Tak sestava BVB dle očekávání, v Königsblau vyběhne místo Matipa Edu, Magath zvolil ofenzivnější sestavu.

Reagovat
smazaný uživatel

což se mu snad vymstí

Reagovat
Arne

Uvidíme... Zatím ale BVB vypadá lépe, už mohlo i kopat pentli.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Arne

Nechci nějak Valdéze hanit, ale s Barriosem na hrotu by BVB už vedlo, o jeden nebo dvě branky... Herně se mi líbí mnohem více, Schalke má jen standardky jako obvykle. Jsem zvědavej, co vymyslí Magath, o přestávce to často střídá.

Reagovat
Arne

Tak Moritz za Sancheze, to by jim mělo pomoct... Ale budou to mít těžký, teď bych spíš tipoval, že to Borussen ubráněji.

Reagovat
Arne

To si tam Moritz moc dlouho nepobyl teda.

Reagovat
jv

Bohužel máš asi pravdu.

Reagovat
jv

No tak Nuri jí proměnil s velkým přehledem.

Reagovat
Arne

Jj, jako Frei tenkrát v Hannoveru (4:4), akorát v opačném gardu.

Reagovat
jv

Z Nuriho roste skvělej hráč, dobře jsme udělali, že jsme ho dali v sezoně 07/08 hostovat do Feenordu, tam se hodně vyhrál a stabilizoval výkony.

Reagovat
jv

Škoda Mats to měl na hlavě.

Reagovat
Arne

Spíš na hrudníku, ne? Zasáhl to tak nějak divně.

Reagovat
jv

Jo ono to nebylo tak, ani tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke to otočí, bude to 2:1, možno 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

na to Schalke nemá my si to pohlídáme

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Z čeho usuzuješ?

Reagovat
smazaný uživatel

nějak se mi dnešní hra Schalke moc nezamlouvá.....je to sice druhej nejoblíbenější tým v Bundeslize po BVB.....ale dneska mi připadá že ''nemají den''

Reagovat
Arne

Tak ono se jim často herně nedaří, Norimberk je třeba taky přehrál a stejně ho 1:0 porazili... Vždycky je postaví na nohy nějaká standardka nebo centr, jako třeba teď.

Reagovat
smazaný uživatel

sakra teda nj, pletl sem se máš pravdu.....mužeš tlačit celej zápas.....a pak jeden gól dostaneš......a je to

Reagovat
jv

Tak snad alespon ten jeden ještě dáme, musíš věřit.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to len pocit

Reagovat
smazaný uživatel

Možná jo no

Reagovat
Arne

Ok

Reagovat
jv

Ted jsme to zase zadrbali, sakra pokolikáté už.

Reagovat
jv

To je v pr..., to snad není možný, ted nás budou ty neproměněné šance mrzet.

Reagovat
jv

Magath se s nikým skutečně nepáře, Moritzovi fakt nezávidím.

Reagovat
Arne

Tjn, nevypadalo to kvůli zranění, asi Magath nebyl spokojen.

Teď vám jde Hajnal, ten to rozproudí.

Reagovat
jv

Jo snad jo, navíc on má velkou motivaci, aby se dostal zpět do základu, třeba rozhodne.

Reagovat
Arne

Tak kdyby bylo po mým, tak by už hrál od začátku a Zidan na hrotu... Zidan na podhrotu není špatnej, ale Hajnal je kreativnější a někdy se mi zdá, že i gólovější.

Reagovat
jv

Jenže koho bys vyřadil, Kevin, Lucas i Kuba jsou podle mě v součastnosti jasní.

Reagovat
Arne

Těžko říct, já teda nejmíň nadšenej jsem z Kuby, kterej ač byl uplynulý sezóny asi nejlepším záložníkem BVB, tak letos mi přijde nic moc.

Reagovat
jv

Mě se zdá, že se ted začal trochu zvedat, on byl vlastně nedávno taky zraněnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Kuba hraje jak kdy....třeba proti Wolfsburgu na podzim hrál uplně skvěle..... ale letos má víc těch ''hluchých'' zápasů, než těch dobrých

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Jj, ve Wolfsburgu hrál skvěle, to byl nástup jak bejk, to mě zvedalo ze židle... Ale jinak bych ho z té zálohy hodnotil asi za nejslabšího člena.

Reagovat
jv

Snad to ted Hajnal pořádně rozhejbe.

Reagovat
smazaný uživatel

Tlak Schalke narastá

Reagovat
Arne

Ty snad budeš mít i pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ešteže je ten Kuranyi taký hluchý sebec

Reagovat
smazaný uživatel

To paraguajské kopyto nemá rýchlosť?

Reagovat
Arne

PanamskoBrazilskoNěmecké, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som Valdésa

Reagovat
Arne

Aha, no, ale v předchozím příspěvku byla řeč o Kuranyim.

Reagovat
smazaný uživatel

No, reagoval som na ten protiútok, no dal som to reakciu na mňa, teraz to vyzerá, že som schizofrenik.

Reagovat
Arne

Jj, tak nějak.

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu musíš primiešať aj maďarské

Reagovat
Arne

Hm, on je taky jako Němec jen tak z příležitosti... Prej až skončí, tak se vrátí do Panamy, kde se cítí doma, tak proč kua za ní nehrál?

Reagovat
smazaný uživatel

No vyzerá to , že by sa tam vrátil už zajtra

Reagovat
Arne

To zase ne, Magath ho probudil a hraje dobře... Bez něj by se Schalke mohlo jít klouzat.

Reagovat
Arne

Nebo někde vykouzlit 30 mega a koupit Džeka.

Reagovat
jv

To je asi bohužel zatím nereálný.Nevíš jestli Kevin prodlouží se S04 smlouvu?

Reagovat
Arne

To nevím, to musíš za ním...

Reagovat
jv

Bohužel nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně ať Kuranyi nedá góla

Reagovat
smazaný uživatel

Rakitič ho zastúpil

Reagovat
smazaný uživatel

to mi zase tak nevadí, pěkně to trefil .......ale hlavně ať nedá góla Kevin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Krásny gól!

Reagovat
Arne

Jj, parádně to trefil... Kéž by Borussia aspoň vyrovnala, za výkon by si to zasloužila, ale asi zase bude naříkat na špatnou efektivitu.

Reagovat
jv

Bohužel nám dneska citelně chybí ten Lucas.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak......zbytečná žlutá to byla minule......

Reagovat
jv

To snad není možný, sakra tohle si opravdu nezasloužíme, to je nehorázná smůla.

Reagovat
smazaný uživatel

Koniec 2:1

Reagovat
Arne

Tak jsi to trefil, kloubouček.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke ešte v tejto sezóne neotáčalo nepriaznivý výsledok, myslím, tak som si tipol, že proti labilnej Borussii by sa im to aj mohlo podariť

Reagovat
Arne

No, ale zase doma s Leverkusenem a HSV prohrávalo dokonce o dvě branky a vyválčilo remízu, tak z tohodle to usoudit šlo... Jinak že by to otočili, to si nevybavuju, že by se jim to letos podařilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Na 3 bodový zisk ešte neotáčali. HSV nie je pre mňa silný súper

Reagovat
Arne

Tak silnější jak PSV.

Reagovat
smazaný uživatel

PSV je baleťácky mančaft

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase je HSV slabší jak Ajax

Reagovat
jv

Labilní

Reagovat
smazaný uživatel

OK, tak povedzme nevyzretejšej Borusii... Neviem či je Hajnal DM, ale v takýchto mačoch by som vystuťil defenzívnu činnosť do stredu, Na pekný futbal sa sotva hrá. Posledných 25 minút hráči Dortmundu strácali až priveľa lôpt v strede ihriska a nedokázali zastaviť ten enormný tlak Schalke, plus kiksy pri vlastnej šestnástke . Bola to len otázka času, kedy padne gól.

Reagovat
smazaný uživatel

*vystužil*

Reagovat
smazaný uživatel

z minina maximum...podle mě teda...

Reagovat
smazaný uživatel

Ani by som nepovedal, Schalke bolo v poli lepšie, Borussia hrozila protiútokmi, teda hodnotím druhý polčas.

Reagovat
jv

Podle mě jsme měli mít minimálně ten bod.

Reagovat
smazaný uživatel

chyběl nám Lucas no...... kdyby hrál místo Valdeze, tak by to bylo jiný.....ale tak asi vyhráli zaslouženě no

Reagovat
smazaný uživatel

O ten gól bolo Schalke predsa len lepšie, hlavne bojovali o ten výsledok, to som už u nich dávno nepostrehol, lebo ich hra sa mi nepáči vôbec. Ale dnes to bol prekvapivo pekný fotbal.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

No nedá se nic dělat, musíme hrát dál.Snad mi alespon udělá v neděli radost Lautern. Jinak zejtra Vám Arne přeju výhru a snad se Vám povede opustit to poslední místo.

Reagovat
Arne

Lautern solidně roznesl St. Pauli, jeho postup už vidím hodně nadějně.

Zítra to bude složitý, Hoffe bude nebezpečný a my doma jsme bezzubí, ale věřím... Nějak to dopadne, konkurenti by mohli znovu ztratit, jak tak vidím ty zápasy.

Reagovat
jv

Tak Hannover je asi jasnej, tam to jde strašně do kopru, alespon bod by mohl ztratit i ten Norimberk.Podle mě by jste mohli proti Hoffe alespon ten bodík urvat, ale reálný jsou i tři, vždyt oni jsou ted takový neslaný-nemastný.

Reagovat
Arne

To jsou, na druhou stranu herně to zas až tak špatný není a jednou se na ně štěstí taky usměje... Tak aby to nebylo proti nám.

Reagovat
smazaný uživatel

100. für die Roten

Reagovat
smazaný uživatel

FCB vs HSV 2:0

Reagovat
Arne

Tak nejen Bayern bude mít v tomhle kole jiné triko... My také, ačkoliv jde jen o sponzora, tak to tomu dresu dává úplně jinou tvář...

http://herthabsc.de/index.php?id=413&tx_ttnews[tt_news]=6416&cHash=00ddc9b6b8

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Arne

Achjo, všecko špatně...

Reagovat
Liquid

Co rozhoduje v Německu při rovnosti 2 týmů, případně 3 týmů na konci tabulky?

Reagovat
Arne

Skóre.

Reagovat
Liquid

sem přesně věděl jak Hertha namlsala fanoušky jasnou výhru ve Freibrugu, že sem EF hodí jedničku a bude dvojka....přitom škoda, Hoffenheim žádná sláva v poslední době, ale soupeři neutečou, v Hamburgu to zremízujete si myslím, každopádně ta situace na konci už není tak beznadějná jak byla

Reagovat
Arne

Já jsem věřil, že to prolomíme, proto jsem tu jedničku prostě dal a nijak sáhodlouze jsem nad tím nepřemýšlel... Já bych řek, že Hoffe v poslední době nehrálo tak špatně, akorát mu chyběly výsledky. Smůlu si vybral už dřív, toho jsem se bál.

Reagovat
smazaný uživatel

Aufbaugegner Hertha BSC (ale když se teď koukám na tabulku tak žasnu, že to Berliner stáhli už na 2 body )

Reagovat
Arne

To já asi největší zázrak týhle sezóny... Bez zaváhání soupeřů bychom byli už dávno jasní. Už asi třetí domácí zápas v řadě si připouštím, že Kačar a jeho kreativita v záloze chybí. Lusti dělá svou práci dobře, Raffa na to sám nestačí, Cícero je náladovej a Kringe z těch sedmi zápasů odehrál dobře sotva dva.

Reagovat
Arne

* To je asi...

Reagovat
smazaný uživatel

překvapuje mě hlavně FCN protože posílil celkem dobře a nejdříve to vypadalo, že se uchytí...

...myslíš, že by Lustenberger a Gojko mohli hrát vedle sebe? (ale potom by to už asi chtělo hrát na jednoho hrota - asi Gekas a jako žolík potom Ramos)

Reagovat
Arne

To bych spíš dal přednost Ramosovi, Gekas je neviditelnej... Kačar by mohl hrát místo Kringeho v tom diamantu, nebo klasika 4-4-2 a Ebert zpět do sestavy.

Reagovat
jv

Tak důležitej bude ten Váš zápas s 1.FCN za čtrnáct dní, pro Vás je mínusem to rozlosování na ty poslední kola, doma S04, venku Bayer a potom na závěr doma Bayern.

Reagovat
Arne

Tak se Schalke se doma dá hrát, v Leverkusenu ty šance budou mizerný a doma s Bayernem - pokud už bude mistr, tak by to mohl vypustit...

Každopádně teď na HSV je ve hře max. bod, ten by se hodil, ale nijak moc toho neřeší. Jak říkáš, za dva týdny proti FCN to bude bitva buď, a nebo.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern a vypustit? malá šance... 2008 to také bylo "Wir werden für Nürnberg siegen"

Reagovat
Arne

No, já si pamatuju na Duisburg... Tam jste dali tři rychlý góly, dost haluz a pak jste zbytek utkání víc koukali, než hráli. Já doufám, že Bayern titul mít nebude a v předposledním kole to bude moct vypustit Leverkusen, na jehož hřišti umíme.

Reagovat
smazaný uživatel

...o titulu se rozhodne až v posledním kole

Reagovat
jv

No je to celkem dost pravděpodobný.

Reagovat
jv

Podle mě to už doma musíte jednou prolomit, ale u 1.FCN člověk nikdy neví, tam je to jako na houpačce.

Reagovat
smazaný uživatel

FCB

Reagovat
Arne

Po včerejší plichtě Leverkusenu jsem očekával nával fandů Bayernu, zatím teda zůstali za očekáváním...

Reagovat
Bakary3

Akorát Tymo nezklamal, přihlásil se, napsal si to svoje "FCB" a má klid

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

hm njn potom co jsem sem přidal já svůj odkaz tak jsem čekal že se sem přihlásí víc odpůrců Bayernu ,akorát Bakary 11 nezklamal napsal to svoje o Tymovi a má klid

Reagovat
Bakary3

Ale prosim tě, mně to je jedno, jenom nechápu, jakej význam má, když během víkendu napíšeš snad pětkrát něco ve stylu jako "FCB", "Bayern !!!" atd.

Reagovat
domingo

Pod L1 se s železnou rpavidelností děje to samé, akorát tím klubem je PSG :)

Reagovat
jv

Dobře Lautern , ted přidat ještě jeden, jinak Jendrisek je výbornej, doufám, že prodlouží smlouvu.

Reagovat
jv

Tak a je to doma , dobře je, že i St. Pauli ztratilo body.

Reagovat
Arne

Pěkně.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayeeern!!!!Kluci bavorský,dáme jim aspon bůra.FC Bayern!!!!!!

Reagovat
HSV1887

Reagovat
smazaný uživatel

Verim, ze vyroci oslavime vyhrou... Jsem velmi zvedav na Contenta v obrane, v minulych zapasech se mi jeho herni projev libil...

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne sme tam, kam patríme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Nene, patříte tam, kde jste již leta nebyli...

Reagovat
smazaný uživatel

Tj, už je tomu 9 rokov - finále Champions League

Reagovat
Arne

Spíš bych uvedl 11, když už Kdy jste byli naposledy v druhé lize, to se mi nechce hledat, proto uvedu sezónu 2006/07, tam se mi ta vaše pozice zamlouvala.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

od 2001 to je 9 roků

Reagovat
Arne

Nepochopil...

Reagovat
smazaný uživatel

(pochopil, myslel jsi ´99 s Manchesterem... chtěl jsem ale zdůraznit, že to bude triumf jako proti Valencii )

Reagovat
Arne

Ok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele