Bundesliga - souhrn 20. kola

07.02.2014, 22:28, aktualizováno 09.02.2014, 19:25
Komentáře a souhrny
Bayern vyhrál derby v Norimberku a drží náskok před Leverkusenem, který uspěl v Mönchengladbachu. Třetí místo si pojistil Dortmund kanonádou v Brémách, čtvrtou pozici potvrdilo Schalke proti Hannoveru. Hoffenheim urval bod ve Freiburgu. Doma uspěly Frankfurt a Wolfsburg, Hertha vyplenila Hamburk a Augsburg úřadoval ve Stuttgartu.

Schalke 04 - Hannover 96 2:0

09.02.2014 17:30

Góly: 39. Jefferson Farfán, 44. Max Meyer

Utkání dvou týmů, které se mohly po zimní přestávce chlubit stoprocentní bilancí, po zásluze ovládlo domácí S04, které si tak zapisuje již třetí výhru po sobě a zůstává na čtvrté příčce. Hannover se pohárům nepřiblížil.

Od první minuty byl obraz hry jasně daný: Königsblauen diktovali tempo hry, drželi kulatý nesmysl na svých kopačkách (během prvního dějství měli až 70% držení míče) a snažili se vytrvale ohrožovat hannoverskou svatyni. První opravdu nebezpečnou šanci měl na svědomí Huntelaar, ovšem na pozorného Zielera si nepřišel! Boateng pro změnu nemířil přesně.

Po třiceti minutách tak mohlo z ničeho nic udeřit na opačném konci hřiště. Konkrétně to způsobil Santana, který nedokázal zachytit dlouhý nákop od Marcela, Rudņevs následně předal do běhu na útočného kolegu Dioufa, ten ale zakončení uspěchal a mezi tři tyče nezacílil. Nedáš - dostaneš. Hned vzápětí předvedl skvělou individuální akci Kolasinac, jenž si na levé straně poradil s Marcelem, prodral se do šestnáctky a Farfán už měl následně snadnou práci - 1:0.

96ky byly po celé první dějství naprosto z role a jen výjimečně dokázaly zatopit domácí obraně, která tak zůstávala bez práce. To se však nedalo říct druhým směrem. Farfán vyslal míč na rozběhnutého Uchidu, který vrátil míč do ohně na Meyera, jenž upravil na 2:0!

A nastoupený trend přetrval i po obrátce. Možná rozhodující moment mohl přijít po centru Farfána, jenž se na zadní tyči spojil s hlavou Huntelaara, obávaný kanonýr však své pověsti nedostál a mezi tři tyče nezamířil. Další střelecký pokus měl na svědomí Obasi, ani jemu se však nevedlo podle představ. H96 se snažilo o poznání více, ani tak se ovšem na dostřel domácí branky nedostávalo, kulatý nesmysl se pohyboval nejvíce ve středu pole, daleko od nebezpečné zóny.

Sebevědomý výkon jako obvykle předváděl Max Meyer, jenž si po 75. minutách udělal ve vápně prostor ke střele, ale na pozorného Zielera si tak jako tak nepřišel! Hostující brankář musel zasahovat i o chvíli později, kdy likvidoval ostrý projektil z Boatengovy produkce.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - FC Augsburg 1:4

09.02.2014 15:30

Góly: 62. Konstantin Rausch - 35. Arkadiusz Milik, 43. André Hahn, 57. André Hahn, 64. Tobias Werner

Trápení velikánů nebere konce. Po Hamburku se hrubě nedaří také VfB, které nestačilo ve švábském derby na Augsburg a zapsalo si již pátý zápas bez bodového zisku! Naopak hosté bodovali již poosmé za sebou.

Domácí na nic nečekali a hned od prvotního hvizdu se hnali kupředu. Rovnou tři zajímavě vyhlížející šance měl během úvodní čtvrthodiny Abdellaoue, ovšem norský kanonýr jen potvrdil, že marně hledá formu z předchozích sezón a ani jednu příležitost nedokázal využít.

Naproti tomu švábští Bavoři se soustředili zejména na defenzivu, ale potom z první opravdu nebezpečné akce udeřili: Rüdiger dobře nezahrál ofsajdový systém, načež Tobias Werner našel svým pasem Milika, který už pohotově zavěsil - 0:1! Druhý jmenovaný mohl krátce nato zvýšit, avšak tentokráte se FCA radovat nemohlo. Ještě do pauzy však Halil Altintop po rychlém kontru oslovil Hahna, který se zbytečně nerozpakoval a křižnou střelou zvýšil na 0:2.

Druhé dějství poté odstartoval nepochopitelný zkrat Ibiševiče, který jakožto kapitán nedovoleně udeřil Callsen-Brackera a sudí Drees bosenského útočníka bez milosti vyloučil! Hosté početní převahu takřka okamžitě potrestali, když na konci rychlé kombinační akce stála přihrávka Ostrzoleka a zakončení Hahna - 0:3. Pouhých šest minut nato však vyslal skvělý pas za obranu Leitner, Rausch si naběhl za obranu a zkušeně dokázal pro VfB vykřesat naději - 1:3.

Ta však neměla dlouhého života. Ostrzolek dalším skvěle zahraným míčem vyslal ke zteči Tobiase Wernera a holohlavý křídelník z 15 metrů upravil na 1:4. Po zbývající časovou dotaci se utkání spíše dohrávalo, přičemž jsme neregistrovali zajímavé situace ani na jedné straně.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Hertha BSC 0:3

08.02.2014 18:30

Góly: 15. Sami Allagui, 23. Adrián Ramos, 39. Adrián Ramos

Hodně těžké dny budou po dalším nevydařeném utkání prožívat všichni příznivci Hamburku, který na vlastní půdě nestačil na Herthu a prohrál tak již šesté utkání za sebou! Stará dáma díky třem bodům zůstává na dohled pohárům.

Domácí kormidelník před zápasem požadoval od svých oveček zlepšení přístupu, což se zpočátku HSV skutečně dařilo, výrazná aktivita však přístavnímu celku příliš nepomohla. Po chvíli navíc přišla pro severoněmecké mužstvo doslova studená sprcha: Westermann na hranici ohraničeného území nedovoleně zastavil Hosogaie, načež sudí Aytekin nařídil pokutový kop! Ten si vzal na starost podle očekávání kanonýr Ramos, ovšem Adler jeho úmysl skvěle vystihl!

Radost však na straně Rothosen neměla dlouhého trvání. Právě neúspěšný exekutor Ramos prodloužil rohový kop na zadní tyč, kde byl nikým neatakovaný Allagui, jenž měl před sebou lehkou práci - 0:1. Od tohoto momentu už se domácí vezli... Ve 23. minutě už to navíc bylo o dvě branky: Cigerci z volného přímého kopu našel ve vápně hlavu Ramose, kterého neuhlídal Djourou, jenž pohotově zvýšil na 0:2! Ještě do přestávky pak Ramos poslal míč na rozběhnutého van den Bergha, který mu kulatý nesmysl šikovně za obranu vrátil, a bylo to 0:3.

Po chvilkovém oddechu Hamburk přeci jen dával větší pozor na zadní vrátka, ovšem to už mu nebylo nic platné, protože Stará dáma se mohla soustředit rovněž zejména na obranu. Mnoho zajímavých akcí tak diváci neviděli. Hattrick Ramosovi dvakrát nedopřál Adler.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Eintracht Braunschweig 3:0

08.02.2014 15:30

Góly: 7. Johannes Flum, 43. Alexander Meier, 44. Stefan Aigner

Souboj dvou Eintrachtů dopadl naprosto jednoznačně - domácí Frankfurt rozstřílel poslední Braunschweig suverénně 3:0. Svěřenci Armina Veha si tak v boji o záchranu výrazně polepšili. Vítěznou branku zaznamenal hned v úvodu zápasu Flum, definitivně jasno bylo ještě do poločasu.

Podle očekávání se divákům od začátku nabízel pohled na bojovné utkání, poznamenané urputnými bitvami ve středu pole; kombinačního fotbalu jsme se příliš nedočkali. Lepším celkem však byli v úvodu jednoznačně domácí, kteří dominovali v držení míče a hned z první vážnější šance otevřeli skóre - Jungův centr z pravého křídla propadl až k nehlídanému Flumovi, který na zadní tyči zachoval klid a poslal míč za Davariho záda (7').

Inkasovaná branka způsobila, že se Braunschweig ještě více zatáhl, a domácí tedy měli volnou ruku k dalšímu tlaku. Po Russově přímém kopu sklepnul Kadlec míč hlavou do cesty Aignerovi, který sice dokázal skórovat, ale branka nebyla uznána pro ofsajd (12'). O chvíli později otestovali hostujícího gólmana i Meier s Jungem, zatímco na druhé straně zahodil první velkou šanci Bellarabi (23').

Po několika napjatých minutách se hra opět uklidnila a utkání se propadlo do nezáživné nudy, z níž diváky vytrhnul až samý závěr prvního poločasu. Nejprve v zakončení opět selhal nešťastný Bellarabi (40'), poté se na druhé straně proti Meierovi vytáhl Davari (42'), a když už se zdálo, že se hráči rozejdou do kabin za stavu 1:0, zasadil Frankfurt smrtící ránu - ve 43. minutě se po neúspěšné střele Fluma dostal k míči Meier a z deseti metrů zvýšil vedení. A ani to nebylo vše; o pár desítek vteřin později vyslal Jung do šance Aignera, který převzal míč na hranici vápna, zpracoval a perfektní ránou uzavřel poločasové skóre na 3:0.

Hosté se snažili ve druhé půli oživit ofenzivní fázi vysláním Kumbely, a jelikož Frankfurt měl v nohách pohodlný náskok, dostali na hřišti i více prostoru a šancí k postupným útokům. To sice vedlo k pološancím Nielsena (46'), Kumbely (52') a opět Bellarabiho (61'), ale skutečné nebezpečí Frankfurtu vlastně nehrozilo; vedoucí tým bez problémů bránil a vyčkával závěrečný hvizd. Kadlec mohl dokonce ještě zvýšit, ale Davari si s jeho hlavičkou poradil, a Hochscheidtův přímý kop na druhé straně orazítkoval konstrukci. V závěrečných 20 minutách už bylo o výsledku zcela jasno a oba týmy tak šetřily síly na další zápasy.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - TSG Hoffenheim 1:1

08.02.2014 15:30

Góly: 68. Jonathan Schmid - 85. Anthony Modeste

Užuž to vypadalo, že Freiburg dokáže z bádensko-württemberského derby vytěžit další tři body, čímž by navázal na předchozí dva domácí úspěchy, ovšem pro celek z Kraichgau nakonec kýžený bod zajistil střídající Anthony Modeste.

Na Mage Solar Stadionu byl místo pohledných fotbalových akcí k vidění spíše boj ve středu pole, ani jeden celek se nedokázal protlačit na dostřel soupeřovy branky a nebezpečných akcí jsme se tak během prvního dějství takřka nedočkali. Jako první natáhl Klaus, ale Baumann si hravě poradil. To samé platilo pro standardku z kopaček Polanskiho, jenž branku minul. Těsně před pauzou mohli "trestat" Volland a Roberto Firmino, ovšem ani jeden z nich neuspěl.

Druhých čtyřicet pět minut bylo odstartováno aktivitou Freiburgu, ovšem TSG se ve dvou řadách drželo před vápnem a svěřenci Christiana Streicha se tím pádem do šancí dostávali jen velmi zřídka. Z ničeho nic však udeřilo po hodině hry, kdy zaváhání Strobla využil Mehmedi, který následně poslal míč na Schmida, jenž měl před sebou jednoduchý úkol - 1:0!

Zmíněné duo si o chvíli později spolupráci zopakovalo, akorát s tím rozdílem, že Schmid ze standardky servíroval mičudu na hlavu švýcarského útočníka, ten však branku nenašel. A Mehmedi měl i další nadějnou šanci, ovšem střelou z ideální palebné pozice mířil jen do tyčky hoffenheimské branky! Na úspěch nemohl myslet ani Klaus a z volný přímý kop z Daridovy produkce skvělým reflexem zlikvidoval Casteels! Marcus Gisdol čtvrthodiny před koncem poslal do hry Schipplocka a Modesteho, přičemž první jmenovaný předal na urostlého Francouze, jenž srovnal na 1:1. Modeste a Ginter pak z dalších příležitostí už na konečné bodové dělbě nic nezměnili.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Bayern Mnichov 0:2

08.02.2014 15:30

Góly: 18. Mario Mandžukić, 49. Philipp Lahm

Nebyla to žádná kanonáda, ale Bayern svůj cíl nakonec splnil - v ostře sledovaném bavorském derby přehrál Norimberk na jeho hřišti a po výhře 2:0 si připisuje další tři body v suverénní cestě za titulem. Nutno dodat, že šlo o výsledek zasloužený, a to i přesto, že Der Club nezačal vůbec špatně; Bayern však chytře vyčkal na svoji příležitost, udeřil hned z první šance a zkušeně dovedl zápas do vítězného konce.

Před zaplněnými ochozy se domácí chtěli vytáhnout a potvrdit skvělou formu, která je po Novém roce provází; norimberští vyběhli na slovutného soupeře v hodně bojovné náladě, získávali spoustu míčů a měli i střelecké příležitosti, jako Ginczkova rána ze 3. minuty nebo Kiyotakeho efektní nůžky (4'). Agresivní výkon outsidera Bayern trochu zaskočil, a kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby domácí nemuseli střídat hned v 10. minutě; zraněného Chandlera nahradil Angha.

I přesto však Norimberk nadále útočil; Neuer se musel vytáhnout proti Drmićovi, který obehrál bránícího Danteho, v 17. minutě pak neuspěl znovu Ginczek. Bayern stále ne a ne převzít kontrolu nad zápasem, nicméně se i navzdory tomu dostal po 18 minutách do vedení: Götze našel na levé straně Alabu, který nacentroval do malého vápna na Mandžukiće, a chorvatský forvard dokázal i přes důslednou péči bránícího Plattenhardta uklidit míč k levé tyči Schäferovy brány.

Akcie Norimberku zaznamenaly další razantní pokles poté, co aktivního Ginczka musel vystřídat Pekhart; dvě zranění v úvodní půlhodině by proti Bayernu otřásly i silnějšími týmy, není proto divu, že od této chvíle už Guardiolovi svěřenci na hřišti dominovali. K šancím to však stále nevedlo, naopak domácí mohli vyrovnat pokusem Kiyotakeho (29'). Teprve poté se Bayern propracoval k dalším příležitostem: Robbenův přímý kop se odrazil od tyče k Mandžukićovi, kterého vychytal Schäfer (32'), a tentýž výsledek měl i další vzájemný souboj chorvatského reprezentanta s domácím kapitánem (33'). Na druhé straně se ještě připomenul střídající Pekhart (35'), ale to bylo v první půli vše - zbývajících 10 minut strávily oba celky urputnými boji o střed hřiště.

Naděje Norimberku na vyrovnání tak žily ještě o přestávce, brzy je však rozpustila druhá favoritova trefa - psala se 49. minuta, když do rozhárané defenzivy vtrhli Mandžukić a Lahmem a postupovali sami na Schäfera. I přes jeho snahu pak Lahm toto přečíslení využil a zvýšil na 0:2. Zklamaný Norimberk, který do té doby působil o mnoho živějším dojmem, pak mohl inkasovat i potřetí, ale ani Müller (53'), ani Robben (55') ve svých šancích neuspěli.

Za tohoto stavu už si Bayern mohl dovolit šetřit energii; bylo totiž jasné, že unavený domácí celek se na žádný větší odpor už nezmůže. Kdyby byl favorit býval efektivnější před brankou, mohlo být vítězství ještě vyšší; to se týká zejména Thiaga Alcantary. Těžko však předpokládat, že by výhra "pouze" o dvě branky obhájce titulu nějak mrzela.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Dortmund 1:5

08.02.2014 15:30

Góly: 89. Levent Aycicek - 26. Robert Lewandowski, 41. Henrich Mchitarjan, 48. Manuel Friedrich, 62. Henrich Mchitarjan, 85. Robert Lewandowski

Naprosto jednoznačná podívaná byla k vidění na Weserstadionu, kde neškodný domácí tým nedokázal zachytávat rychlé kombinační akce BVB, které si tak bez větších potíží zapisuje nesmírně cenné body.

Hned od úvodního výkopu se začala naplňovat předzápasová slova Jürgena Kloppa, který si byl dobře vědomý, že jeho svěřenci na severu Německa rozhodně nedostanou nic zadarmo. Werder začal aktivně a snažil se hrát směrem dopředu, čímž si držel Borussii od těla. Mnoho zajímavých situací však úvodní dvacetiminutovka nenabídla, hrálo se od vápna k vápnu.

První nebezpečnou střelu vyslal Reus, trefil ale jen dobře postaveného Lukimyu. O chvíli později se však hostující družina přece jen dočkala: Lewandowski si udělal ve vápně prostor a následně přízemní ranou otevřel skóre - 0:1! Prakticky vzápětí mohl po centru Obraniaka srovnat krok di Santo, argentinský útočník ale zacílil jen do nachystaného Weidenfellera.

S přicházejícím koncem prvního dějství mělo BVB stále větší a větší územní převahu, kterou mohl po rychlé kombinační akci zužitkovat Mchitarjan, kterému vracel Aubameyang, bývalá opora doněckého Šachtaru však nedokázala usměrnit kulatý nesmysl mezi tři tyče! Mrzet to však Mchitarjana nemuselo, neboť zanedlouho si udělal pověstný "dobrý den" hned z několika bránících hráčů a povedenou křižnou střelou podruhé nachytal nešťastného Wolfa - 0:2.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po obrátce. Zelenobílí sice chtěli s nepříznivým stavem něco udělat, ovšem nestihli se vůbec dostat ke slovu. Naopak Reus od rohového praporku posadil mičudu na hlavu Friedricha, jenž byl poprvé od Nového roku na hřišti, který pohodlně upravil na 0:3. Další nadějně vyhlížející možnost měl Lewandowski, polský kanonýr ale tentokráte neuspěl. To platilo na opačném konci hřiště i pro Obraniaka, jenž ze standardky napálil pouze nachystanou zeď. Jinak se však hrálo výhradně před brankou SVW, které bylo naprosto z role.

Povedenou dalekonosnou ránu vyslal Piczczek, jenž se vrátil do základní sestavy, ovšem zamířil jen do břevna brémské svatyně! Krátce po hodině hry ovšem byla k vidění další oku lahodící akce Borussie, na jejímž konci Reus chytře patičkou vrátil pod sebe na Mchitarjana, který střelou ke vzdálenější tyči bez problému zvýšil již na 0:4. Když už mohl z ojedinělé šance odpovědět čerstvě příchozí Petersen, dobře vyběhnuvší strážce dortmundské branky byl na místě.

Čerstvý "vítr" přinesl do ofenzivy přístavního celku Martin Kobylanski (nahradil Eljera Eliu), ani jemu se však na Weidenfellera vyzrát nepodařilo! Pět minut před závěrečným hvizdem tak Hofmann skvělým pasem oslovil za obranou nabíhajícího Lewandowskiho, který se zbavil Wolfa a přes Prödla, jenž stál na brankové čáře, završil potupného bůra - 0:5! Brémy se nakonec přece jen dočkaly alespoň čestného úspěchu, který si zapsal debutující Aycicek - 1:5.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05 3:0

08.02.2014 15:30

Góly: 59. Ricardo Rodríguez (pen.), 66. Bas Dost, 75. Luiz Gustavo

První poločas to ještě vypadalo na vyrovnaný duel, jak se na sousedy v tabulce sluší a patří, po obrátce však Wolfsburg zabral a nakonec si připisuje suverénní vítězství 3:0. Na demolici Mainzu se aktivním výkonem podílela zejména zimní posila Kevin De Bruyne. Vlci tak zůstávají na dostřel příčkám zajišťujícím Ligu mistrů.

Taktický plán hostujícího kouče Thomase Tuchela se začal hroutit už po třech minutách, kdy Luíz Gustavo trefil Moritze do hlavy; brazilský záložník byl "odměněn" žlutou kartou, zatímco Mainz musel střídat. Na hřišti se tak objevil Juníor Díaz. Možná i proto převzal Wolfsburg rychle iniciativu a Perišić v 17. minutě prověřil gólmana Kariuse první nebezpečnou střelou.

Vlci získávali převahu ve středu pole zejména díky De Bruynemu s Arnoldem; hosté se soustředili spíše na obranu, a díky tomuto rozložení sil mohli diváci sledovat dobývání hostující branky bez většího efektu, jelikož hrotového útočníka Doste dobře bránil Bungert. Mainz je v první řadě nebezpečné brejkové mužstvo, a tento obraz hry mu tedy vyhovoval - Koo vypálil nebezpečný volej ve 33. minutě, o tři minuty později těsně přestřelil z vápna pálící Pospěch.

Do druhé půle Wolfsburg zkonsolidoval síly a výsledky se brzy dostavily, ačkoliv úvodní gól přišel vlastně z ničeho - Perišić načechral pas do vápna na Dosta, který se střetl s Bellem, a rozhodčímu nezbylo než ukázat na značku pokutového kopu. Rodríguez zkušeně poslal Kariuse na druhou stranu a v 59. minutě otevřel skóre.

S vedením v zádech domácí ožili ještě více, a o sedm minut později už to bylo 2:0 - ukázkovou týmovou akci rozjel Rodríguez, De Bruyne sklepl jeho pas hrudí na Oliće, který ještě dokázal posunout míč Dostovi. Nizozemský forvard napřáhl na hranici vápna a umístil svoji střelu přesně k tyči. Zajímavé je, že Dost v té chvíli už ani neměl být na hřišti - těsně před penaltou to vypadalo, že bude vystřídán za Oliće..

Tuchel zareagoval na situaci dvojitým střídáním, ale rozjetý Wolfsburg už představoval zkrátka příliš velké sousto. Na konečných 3:0 uzavřel skóre v 75. minutě Luíz Gustavo poté, co mu míč z rohového kopu hlavou sklepl Knoche. Karius pak ještě musel odvracet další gólovou ránu žolíka Schäfera. Za tohoto stavu si domácí kouč dovolil v samém závěru vyslat na hřiště Malandu, který si tak odbyl svůj bundesligový debut.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 0:1

07.02.2014 20:30

Góly: 62. Heung-min Son

Fotbalisté Leverkusenu dokázali navázat na minulé úspěšné vystoupení se Stuttgartem a tentokráte si odvezli velmi cenné tři body z půdy Mönchengladbachu po těsné výhře 1:0. Šlágr kola ale svou úrovní zrovna dvakrát nenadchl a hosté skórovali po hodině hry z ojedinělé šance. Díky tomu si zatím vytvořili na druhém místě sedmibodový náskok na druhý Dortmund, Gladbach zůstává s třiatřiceti body pátý.

Vzhledem k vyrovnanosti výkonů v páteční předehrávce by si oba výběry zřejmě zasloužily bod, ovšem jeden skvělý moment nakonec rozhodl o výhře Bayeru. Domácí celek tak prodloužil své čekání na vítězství v Budneslize na číslo pět a v novém kalendářním roce rozhodně není v optimální formě. V úvodní čtvrthodině se oba výběry spíše rozkoukávaly a tempo hry bylo hodně ospalé, krátce na to se zrodila první vážnější akce utkání.

Dostali se do ní domácí, když po rohovém kopu nakrátko centroval do pokutového území Nordtveit a do balónu se následně opřel Herrmann, ovšem jeho dělovku dokázal fantasticky zlikvidovat brankář Leno. Po půl hodině hry byl Gladbach opět o něco blíže vedoucí trefě, jenže po krásné střele Kruseho dokázal tečovat balón hlavou obránce Hilbert a byl z toho nakonec jen rohový kop, který žádné vážnější nebezpečí nepřinesl.

Až do konce úvodního dějství oba celky nedokázaly nic vymyslet v útočné fázi a ani jeden z brankářů nebyl ohrožen. Po změně stran se tempo hry přeci jen zvýšilo a náznaky nadějných příležitostí přibyly, v 62. minutě se postaral o krásný fotbalový moment Heung-Min Son. Ten obdržel přihrávku od Sama a ze zhruba dvaadvaceti metrů vyslal nekompromisní střelu, po které míč zapadl přesně do horního levého rohu a brankář Marc-André ter Stegen nestačil vůbec reagovat, respektive se ani nepohnul.

Domácí od této chvíle zvýšili své ofenzivní snažení a začali více střílet, ovšem Leno nemusel dlouho zasahovat. Až v závěrečné čtvrthodině nejprve obdržel přihrávkou za obranu na pravou stranu vápna Kruse, jenže z úhlu Lena nepřekvapil a ten vyrazil balón na rohový kop. Ihned na to vypálil tvrdě Arango, hostující strážce dokázal míč vyboxovat a od této chvíle už znovu zasahovat nemusel. Domácí sice tlačili, jenže v závěru jim k vyrovnávací brance chyběl opravdu velký kus.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov20182053:956
2.Bayer Leverkusen20141537:2043
3.Borussia Dortmund20123547:2439
4.Schalke 0420114539:2937
5.Borussia Mönchengladbach20103736:2533
6.VfL Wolfsburg20103733:2433
7.Hertha BSC2094731:2431
8.FC Augsburg2094730:2931
9.1. FSV Mainz 052093829:3530
10.Hannover 9620731029:3524
11.TSG Hoffenheim2057840:4322
12.Eintracht Frankfurt2056924:3421
13.Werder Brémy20551024:4520
14.VfB Stuttgart20541133:4119
15.SC Freiburg20461020:3618
16.1. FC Norimberk20211724:3617
17.Hamburger SV20441233:4716
18.Eintracht Braunschweig20331411:3712

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (118)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pro záchranu HSV.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

proč, je to tradiční klub?

Reagovat
smazaný uživatel

nemám je rád!!! a to téměř ve všem: jsou mi vysoce nesympatičtí, hrajou hnusný fotbal, nemám rád Van der vaarta a vlastně nikoho tam moc nemusím + nemá rád město Hamburg (špatné zkušenosti)

Reagovat
Centrofixka
Reagovat
smazaný uživatel

stadion je pěkný, ale ten název jsem neznal. Já myslel, že se to jmenuje ještě AOL arena

Reagovat
dantetomas

tak ona je to Imtech Arena...

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
frankiefcb

Já právě mám rád VdV. A Hamburg přišel jako fotbalově v pohodě. Je pravda, že bundesligu sleduji méně, ale sestup bych HSV nepřál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

od neděle na tom můžou začít pracovat

Reagovat
EAG le grand amour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych si měl vybrat mezi Werderem a HSV, tak jo

Reagovat
HonzaKoller

Tak to je sračka.

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

st.pauli hore, hsv dolu ! to len bude veselo))))

Reagovat
db18

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
Arne

Ohavná hra, z obou stran... U Leverkusenu nic moc novýho, ale Gladbach nepříjemně překvapuje.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Tak ne no, byla to fotbalová extáze, nemohl jsem odtrhnout oči.

Reagovat
smazaný uživatel

příště si radši zkonstroluj, jestli koukáš na ten správnej fotbal

Reagovat
stas87

no ono to docela pripominalo hannover pod slomkom..jednoducho proste kvalitnejsie timy uz precitaju favreho futbal a on neprisiel s nicim novym

Reagovat
Arne

Že přečtou Favreho fotbal, o tom by se dalo mluvit po tej první kompletní sezóně a čtvrtým místě... Mezitím měli ústup a na podzim se zase vrátili do boje o LM. Furt hrají to stejný, tohle podle mě není o tom, že by je někdo přečetl.

Reagovat
stas87

ked odrezes aranga od podpory najblizsich hracov co su pri nom tak odrezes kreativitu ofenzivy,to bolo jasne vidiet,herrmann nieje nejaky genius s myslienkou,kruse sa snazil ale dost kazil a raffael bol neviditelny,bayeru stacilo postrazit aranga a xhaka s kramerom dokopy vyprodkukovali v utocnej tretine dokopy 20(!)prihravok..to castro sam 14 a rolfes 16..to je ten kluc,xhaka s kramerom si zapajali maximalne na polovici ihriska,od nich prislo minimum prihravok dopredu a to potom mozes tazko vyhrat proti tak dobre braniacemu timu ako je bayer

Reagovat
Arne

S tím nedostatkem ve středu zálohy souhlas... Ale podle mě to není tak jednoduchý jako "odříznout Aranga a mám vyhráno"... Herrmann žádnej myslitel není, ale Kruse a hlavně Raffael, o těch by se to nebál tvrdit.

Reagovat
smazaný uživatel

To ten Gladbach, na podzim spíše příjemně překvapoval. Teď hraje na co má, ten střed zálohy mi přijde například dost slabý.

Reagovat
db18

Klasický páteční zápas

Reagovat
jv

Nedalo se u toho vydržet.

Reagovat
smazaný uživatel

ale už mě pořádně začíná štvát, že Leverkusen i přes tu ohavnou hru sbíra tolik bodů!!

Reagovat
smazaný uživatel

Na to jak je ten tým defenzivně laděný, je ten fotbal ještě pohledný.

Reagovat
Arne

Mají kvalitu, Son nebo Kiess se vždycky utrhnou... Těch zápasů, kdy hrají houno, ale vyhrají díky jedný povedený akci/střele, bylo víc.

Reagovat
EAG le grand amour

Reagovat
Werkrider

Chci nechci, pravda to je.

Reagovat
smazaný uživatel

Autor článku by se měl začít ovládat... Gladbach o 5. místo po 20. kole ani „možná“, je to naprosto nereálné.

Jinak taktika Leverkusenu je dost průhledná a nezajímavá, ale to Hyypia třeba s věkem vyladí

Reagovat
EAG le grand amour

11 týmů má záporný skóre, zajímavý

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tom zajímavýho?

Reagovat
stas87

to ze BL je ofenzivna liga a clovek by cakal ze zaporne skore by mohlo mat +-7 timov co maju dlhodobe problemy s obranou a nestrielaju tolko golov?

Reagovat
smazaný uživatel

italská i anglická jen namátkou mají podobnou statistiku...

Reagovat
smazaný uživatel

třeba všichní by mohli mít kladný skóre ne? Zamysli se

Reagovat
EAG le grand amour

To rozhodne ne, ale tohle me prekvapilo. Dokazuje to totalni nadvladu Bayernu, a sekundovani BVB,Bayeru,Schalke,Gladbachu a WfL. Ostatni týmy jsou vyrovnaný, ale od Bayernu dstanou cocku, a od vyse zminenych taky nejaky goly dostanou

Reagovat
smazaný uživatel

jinými slovy to dokazuje jenom to, že v lize je několik lídrů a několik o třídu horších týmů. Gratuluju k objevu

Reagovat
EAG le grand amour

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Objavila sa špekulácia, že JaviMar po sezóne do Realu ... čo si o tom myslíte celkovo, je to reálne? uvádza sa ako dôvod jeho (ne)vyťažovanosť, čo vy na to?

Reagovat
db18

Nevytěžovanost...

http://www.transfermarkt.de/de/javi-martinez/leistungsdaten/spieler_44017.html

On je buď zraněný, nebo si ho Španělsko povolá na cestu kolem světa, takže se vrátí později než zbytek týmu a ještě ve stavu, ve kterym nemůže hrát... To vymyslela Marca, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

no ako ani mne sa to nezdalo, preto sa pýtam miestnych

Reagovat
db18

Jj, proto by mne docela zajímalo, kde se ta spekulace vzala

Reagovat
smazaný uživatel

neviem už kde presne, niekde na nete som ju zachytil, nič konkrétne to nebolo

Reagovat
smazaný uživatel

ja ho asi nechcem , nema dobre vztahy s CR , oni sa moc nemusia

Reagovat
smazaný uživatel

JaviMar a CR se znaji??

Reagovat
smazaný uživatel

No, řekněme, že po jednom zápase v roce 11/12 se znají podle mě dost

Reagovat
smazaný uživatel

vtedy nebolo vela od bitky

Reagovat
smazaný uživatel

Tradiční páteční nuda ?

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval někdo Frankfurt? Jak hrál Kadlec?

Reagovat
smazaný uživatel

Já viděl jen jeden poločas a musím říct, že Káca moc u balonu nebyl. Občas si jen sběhnul, přihrál hned od nohy a to bylo asi vše, jinak nebyl často vidět u míče, aspoň ne za konec první půle a v druhé .. u gólů také moc nebyl .. snad ale bude zase pravidelně hrát. Tolik útočníků zase v ČR nemáme, po zranění Kozáka, které mě moc mrzí, máme Kadlece, který nehraje ve Frankfurtu ted, Vydru, jenž také nehraje za WBA, zbývají pak Lafata ze Sparty, uvidíme, jak se chytne Rabušic v Itálii a třeba i Wágner nebo Tecl z Plzně podle formy, ale pořád to není nic moc ... Pekhart je dřevo a Necid ve Slávce taky se musí rozehrát, prostě chybí nám někdo kvalitní rozehraný ve formě ..

Reagovat
db18

takže asi žádná změna - a proti silnějším týmům ho Veh nejspíš hrát nenechá

Reagovat
jv

Tomáš je dřevo, ale přesto by minimálně o třídu převyšoval všechny útočníky GL, což už mimochodem ukázal.

Reagovat
db18

FCN byl až do odchodu zraněných hráčů lepším týmem - v prvním poločase to byl až překvapivě vyrovnaný zápas (i když v úvodu nás asi dost zaskočili), nakonec jsme to ale zvládli...

...nepochopitelný pro mne ale je, že Boateng nedostal kartu za tu kosu na Hlouška, jinak ale doufám, že se dneska zranění hráči brzo vrátí (a že Pinola brzy vypadne z Bundesligy...)

Reagovat
Arne

Teď na to koukám, docela vás tam dusili... Pinola proč?

Reagovat
db18

Dneska nic zvláštního, hrál ten svůj standart, při kterým si vysloužil kartu - ale celkově je to prostě mně nejprotivnější hráč z BL

Reagovat
smazaný uživatel

To oni vždycky, hlavně doma. Já jsem rád, že vyhráli.

Reagovat
Ángel di María 22

Takže konečně zas válec? To mě docela mrzí, že jsem neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

raději bych to nepřeceňoval. Ten vysoký výsledek je sice zasloužený a mohl být i vyšší, ale bylo to dáno hlavně slabým soupeřem..

Reagovat
Ángel di María 22

Chápu, ale to pro začátek stačí.

Reagovat
db18

HSV by snad už pomohl jen Magath na pozici trenéra (ne že by tohle bylo zapříčené trenérem, ale van Maarwijk dle mne není trenérem, aby je z této mizérie s tím, co má k dispozici mohl dostat - ani Felix není všemocný, ale má k tomu lepší předpoklady)

Reagovat
JozkokozleJ

HSV nejak neoblubujem, ale suhlasim, ze taky velky klub by v BL chybal. Na druhu stranu, hraju skutocne uz dlhu dobu nepritazlivy a na pomery BL nemoderny futbal, bez napadania, dynamiky. Vzdy ich nad vodou drzali zablesky jednotlivcov. Je tam proste potreba zmena v podobe moderneho trenera s volnymi rukami alebo v podobe ocistca.

Reagovat
Arne

Neříkám, že by to Magath nemohl zvládnout... Ale kromě toho, že potřebují trenéra, kterej by jim stabilizoval defenzivu, potřebují psychologa, kterej je dostane z těch hoven. A to Magath tutově není.

Reagovat
Arne

Neříkám, že by to Magath nemohl zvládnout... Ale kromě toho, že potřebují trenéra, kterej by jim stabilizoval defenzivu, potřebují psychologa, kterej je dostane z těch hoven. A to Magath tutově není.

Reagovat
smazaný uživatel

A co udělat trenérskou dvojici (jako tomu bylo například u repre Švédska). Bert + Magath. ?

Reagovat
Bayernista18

Jestli jim vůbec někdo pomoct dokáže ...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska nastoupilo mnoho Čechů ve svých klubech, což je paráda ... za mě

Reagovat
JozkokozleJ

A Krmaš zahral opät vyborne Som zvedavy, ci ho Streich postavi o tyzden v Mnichove.

Reagovat
jester Radka Bejbla

tak jsem si zajel do Norimberku na fotbal a opět zážitek Musím pochválit atmosféru vyprodaného stadionu a fanoušky obou týmů, ktěří po celý zápas povzbuzovali. Jenom škoda že Norimberk neproměnil nějakou šancim, protože v prvních 20. minutách byl určitě lepším týmem, ale ve 2. poločase zavládnul Bayern a domácí už neměli takřka žádnou šanci.. Vyzvednout bych chtěl obrannou hru Bayernu a i to, jak se dovedli pěkně přebírat a napadat domácí hráče.

----------------

Jinak co se týká českých hráčů, tak Petrák zahrál výborně, i místní fanoušci si ho nemůžou vynachválit, jak se rychle dokázal adaptovat a s jakým hraje klidem.

Ale hodnocení Pekharta a Hlouška je už horší. Hloušek byl první poločas aspon vidět a snažil se s míčem běhat, kdežto ve druhý půlce jenom stál a snažil se z místa míč někam přituknout a většinou akce u něj končily. A Pekhart mi překvapil jak zahrál špatně je pomalý a míč mu akorát překáží...

Ještě na závěr bych chtěl podotknout, že Norimberk měl smůlu, když se mu v prvních 20 minutách zranili hned dva hráči - Chandler a Ginczek , kteři se museli nechat vystřídat (podle zpráv co se říkalo na stadionu, tak oba natržené vazy), pro tým do bojů o záchranu veliké oslabení....

Reagovat
stas87

kreuzer povedal ze odvolanie berta nepripada v uvahu,musi este viac trenovat a zlepsit obranne standartky lebo to je hroza,dalej su v hsv nespokojny s tym ze sa nikto neprejavil ako lider,dneska proti bsc mal westermann 22% a vaart iba 25% v osobnych subojoch,to su neskutocne cisla fakt neuveritelne

nespokojonst fanusikov vraj odsralo johnove auto,fanusici na parkovisku vraj nechceli pustit hracov domov a drzali ich tam 20 minut,policia to potom ukludnila,fans chceju za trenera magatha,no srovnal by hlavne obranu ale psycholog to dobry nie je a hsv tazko zacne sbierat bodov za remizy 0:0

Reagovat
db18

2 zápasy za HSV a už toho musí mít po krk

Reagovat
JozkokozleJ

No som zvedavy na dalsi vyvoj HSV, ci budu schopny sa z toho dostat, pretoze ten ich dnesny vykon bol jeden velky krc. Akoby kazdy jeden hrac bol pod dekou.

Inak baraz HSV - St. Pauli by bola velka parada

Reagovat
stas87

Per Mail wird der Vertrag von HSV-Youngster Jonathan Tah an Hamburger Medien geschickt. Darin verbergen sich brisante Details. Was Tahs Eltern, Voodoo-Methoden und Manchester City damit zu tun haben - FOCUS Online erklärt den Fall.

Als hätte der Hamburger SV nicht schon genügend Probleme: Platz 17 in der Liga, finanzielle Schieflage, unzufriedene Fans - der Bundesliga-Dino taumelt der zweiten Liga entgegen. Und nun sorgt ausgerechnet der Spieler für Wirbel, der in dieser Saison zu den wenigen positiven Erscheinungen zählt: Abwehr-Juwel Jonathan Tah. Der Vertrag des 17-Jährigen ist an die Öffentlichkeit gelangt, per Mail verschickt von Fifa-Berater Joel Essombas Account, der aber abstreitet, der Absender der brisanten Nachricht gewesen zu sein.

Das ist aber nicht der einzige Punkt, der für Verwirrung sorgt. Worum es genau geht, und wer an dem schmutzigen Millionen-Kampf um Tah beteiligt ist - FOCUS Online beantwortet die wichtigsten Fragen.

Was steht in dem Vertrag? Tahs Kontrakt läuft bis 2018. Er verdient aktuell 50.000 Euro pro Monat, ab dem 1. Juli 2017 dann 120.000 Euro. In diesem Sommer darf er den HSVfür die festgeschriebene Ausstiegsklausel in Höhe von 25 Millionen Euro verlassen, ein Jahr später für 15 Millionen. 2015 hätte der HSV aber ein Veto-Recht - sofern er Tahs Gehalt auf 150.000 Euro erhöht. Von einer möglichen Ablösesumme bei einem Wechsel würden sowohl Tahs Berater als auch der Teenager selbst zehn Prozent erhalten. Würde die Ablöse 25 Millionen übersteigen, müssten die Hanseaten zusätzlich 40 Prozent des Betrages abführen, der die 25 Millionen übersteigt.

Wer hat die Mail verschickt? Das ist die spannendste Frage. Fest steht, dass die Nachricht vom Mail-Account des Fifa-Beraters Joel Essomba abgeschickt wurde. Doch Essomba, der gut mit Tah-Berater Akeem Adewunmi befreundet ist, bestreitet, der Absender gewesen zu sein. Er glaubt, dass Tahs Vater Aquila dahintersteckt. Tah senior wiederum weist die Anschuldigungen zurück. Aquila Tah glaubt, dass Essomba und Berater Adewunmi unter einer Decke stecken. Er wirft dem Berater vor, die Karriere seines Sohnes zerstören zu wollen. Das schrieb er in einer Mail an das "Hamburger Abendblatt". Zudem gibt es den skurrilen Vorwurf, Adewunmi habe Tahs Mutter Anja mit Voodoo-Methoden manipuliert. Anja und Jonathan Tah würden Adewunmi nun als "Gott" verehren.

Wie geht es nun weiter? Zunächst einmal steht die Frage im Raum, ob Tahs Vertrag überhaupt gültig ist. Tah senior hält den Kontrakt für ungültig, weil Minderjährige nur Verträge über maximal drei Jahre abschließen dürften. Damit liegt er zwar richtig, Berater Adewunmi und der HSVwidersprechen Aquila Tah dennoch. "Die Eltern haben unterschrieben, der Junge hat unterschrieben. Damit ist der Vertrag gültig", sagte Adewunmi der "Hamburger Morgenpost". Aquila Tah will nun angeblich vor Gericht ziehen, um Recht zu bekommen. Falls er tatsächlich richtig liegt, und Tahs Vertrag ungültig ist, könnte das weitreichende Folgen haben: Denn dann könnte Tah den HSV in diesem Sommer offenbar schon für deutlich weniger als 25 Millionen Euro Ablöse verlassen. Und mit Manchester City steht Gerüchten zufolge schon ein Abnehmer bereit. Dort arbeitet der Sohn des ehemaligen HSV-Managers Frank Arnesen als Scout. Ob da was dran ist? Im Fall Jonathan Tah gibt es im Moment nur wenige, die noch durchblicken.

..

Reagovat
db18

Kvůli tomuhle Tah dneska ani nehrál - a kdo ví, kdy se to uklidní a on bude zase moct nastoupit - s tímhle vším okolo by pro HSV asi stejně nebyl hráčem k užitku...

Reagovat
stas87

jj ale ako mozes poslat novinam detaily v zmluve? to je radost tam pracovat kedze nevies kto je s tebou a kto proti

Reagovat
smazaný uživatel

tak nějak to asi vystihuje Hamburg posledních měsíců....

Reagovat
smazaný uživatel

tohle umí někdo přeložit?

Reagovat
db18

To nemusíš překládat, když tomu rozumíš

Reagovat
smazaný uživatel

Co KdB ? Jak se mu daří, dostává se na tu úroven ve Werderu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jsme konečně něco zahráli. První půle snesla přísná měřítka. Druhá půle byla slabší, ale když nás soupeř k ničemu nepřinutí, není třeba za to kritizovat. Jsme na dobré cestě, těším se na další mače. Vorwärts Schalke !

Reagovat
DieFohlenBMG

jak hrál ten Rajtoral ??

Reagovat
smazaný uživatel

jak hral Rajty?

Reagovat
db18

Dopředu tak nějak ustrašeně, jako zbytek týmu

Dozadu měl myslím i dvakrát štěstí, protože ve vápně zboural jednou Obasiho (a podruhé myslím Farfána nebo Boatenga), čímž je teda nakonec ubránil, takže to by se dalo brát jako +

...pak tam byl ale u prvního gólu, když se nechal vylákat "dopředu" (vyběhl k hráči, aby mu vzal balon, ale hráč S04 se Rajtyho zbavil tím, že poslal balon patičkou(?) do nově zvyklého prostoru - na straně pak byla díra a padl z toho gól

Reagovat
stas87

mal tam problematicky len ten prvy suboj,ten druhy bol kravina,to snad nemohol hrac domacich mysliet vazne

no ten gol..ako keby to nebol obasi kto dal tu paticku tak to nie je tak na tohto smajla- obasi je kopytak ale toto mu vyslo

Reagovat
db18

To fakt byl Obasi? Já tomu moc nechtěl věřit při tý kvalitě nalezeného streamu

Možná se stejnými myšlenkami do toho šel i Rajty a proto ho tak lehce přelstil.

Reagovat
stas87

myslim ze ano,farfan vtedy bol na druhej strane a potom zakoncil do prazdnej,boateng bol v strede

Reagovat
db18

Jj, vycházelo by to na něj no - no, tak už se těším na Rajtyho za půl roku zase zpátky

Ale Korkut by měl přistoupit k dalšímu kroku - je sice hezký, že stabilizovali obranu, ale tým pak s míčem nic nevymyslí, jeden hráč má balon a pak má vedle sebe 4 hráče, kterým nemůže přihrát a pak před sebou řadu dalších čtyř hráčů, ze kterých si nikdo (až na Bittencourta mi to přišlo) nenabíhá a nesnaží se uvolnit, aby mohl dostat balon (ve většině úseků hry), navíc to otrávilo Husztiho, který je dost často na cestě k červené - už dneska jsem se divil, že ho sudí nevyhnal kartou do sprch

Reagovat
stas87

sakai by prepadol rovnako ako rajtoral

ten tayufov futbal dava logiku a zmysel,je to pozicne podobne slomkovi ale s tym ze za slomku zaloha utocila viacej,tu je to hodene na dioufa a rudnevsa ktori tu loptu musi udrzat a pockat na podporu,problem je v tom strede,ked sa kombinuje kusok za polovicou tak smiedebach aj stindl maju tendenciu vysunut sa obaja sucasne na polovicu supera a na to schalke aj gladbach minule kolo cakalo-vtedy otvoris stred a mozes sa prekombinovat k vapnu alebo prihrat do kridla,to je najväcsia slabina toho systemu,tam musi mat hannover kvalitu ktora neopusti svoj priestor a neda sa vylakat hrou

minule kola vysli bittencourtovi,superi mu davali cas a sancu sa rozbehnut,to keller vedel a preto hracov nabadal k tomu zastavit ho uz na vlastnej polovici,huszti nie je rychlik a tak toho nemuseli tolko branit na tesno,vyhodit ho mal,prekvapilo ma ale ako sa drzal diouf,toho matip vzdyycky postrcil ci urobil nejaky mini-faul a dioufovi lopta utiekla za ciaru,bol dost frustrovany a asi aj pod tymto dojmom v tej sanci neprihral rudnevsovi a napalil to sam

Reagovat
db18

No, v další šanci (druhý poločas) už přihrával a nechal to hned u prvního stopera S04, protože to poslal po zemi s čím obránce počítal

Jinak zase k systému: Guardiola chce, aby s hráčem který má balon okamžitě vytvořili další dva hráči trojúhelník (a byli před hráčem), aby hráč s balon mohl přihrát, Hannover dneska ale ukazoval přesný opak, záložní řada byla obsazená a stejně trpělivě zůstávala ve své formaci - a stejně tak se neuvolnil nikdo z obránců - takže ten systém je dost neflexibilní - jak píšeš, tak Schalke na to bylo připraveno a pak už to chvilkama vypadalo, že nejlepší pro obranu Schalke bude nechat balon na kopačkách obránců Hannoveru

Reagovat
stas87

ja uz druhy polcas poriadne nevidel,pozeral som skoky

dneska to bolo prilis takticky zviazane,mozno pokyn od korkuta pretoze schalke ma podstatne rychlejsich hracov ako vlci ci gladbach,nechcel sa nechat vytiahnut prilis hore a potom nechat schalke brejkovat do otvorenej obrany,za stavu 1:0 ale mohli hrat otvorenejsiu hru,nepochopitelne ostavali na svojej pozicii vsetci bez vynimky

k tym bekom-schulz je hlidac,ten za boha neopusti priestor a nevyjede dopredu,to je pak tazke tahat utok s takym bekom,stoji to dvakrat tolko sil,s rajtoralom by to mohlo byt lepsie ale predpoklad toho ze to bude fungovat je plnenie defenzivnej hry od husztiho co moze byt problem

ten system s trojuholnikami sa v BL da aplikovat,sice by to trvalo 1-2 sezony zohnat do toho hracov a naucit ich v tom hrat ale islo by to,je pre mna zahada ze nikto to skusit nechce a ostavaju pri 4-2-3-1,okrem bayeru teda,ked to zlahcim tak bayern vyhrava zapasy len kvoli pohybu bez lopty a prihravke ktora pride vzdy vcas a ktora obranu otvori

Reagovat
db18

tak ono v systému 4-2-3-1 (když máš útočné beky) máš asi nejvíce těch trojúhelníků

http://arsenalfrenchclub.files.wordpress.com/2013/06/jeu-en-triangle-couverture-du-terrain-en-4-3-3.jpg

A k tomu, aby si hráči nabíhali do prostoru není třeba kupovat tolik hráčů (a já mam radši přímočarý fotbal, ale z tý práce bez míče by se jinde inspirovat mohli)

Reagovat
smazaný uživatel

blbý je, že když se do toho trojuhelníku namotá nějakej čtvrtej dřevák, může z toho vzniknout piča

Reagovat
db18

Spíš oko Rá

Reagovat
stas87

lenze v 4-2-3-1 musis mat jedneho zaloznika ktory zaistuje priestor pri pripadnej strate lopty a brejku supera a ten druhy naopak musi byt ten rozohravac co v pripade potreby vysle kolmicu ci prenesie kriznym pasom hru o 30 metrov vpred,najst idealnu dvojicu do tohto je tazke,najma v BL,klopp a jupp to dokazali,treba v bayeru toto hcp nie je lebo ti maju tu hru poskladanu inak,ak by schalke naslo prave toho rozohravaca so skvelym pohybom tak budu este väcsi valec akym su teraz na jar,xhaka treba na ten post nema rychlost,kramer technicke kvality..a ked pojdes tim po timu tak ten ideal ktory by sa najviac do toho trojuholnikoveho systemu nenajdes

k tym bekom-mne prave nepride ze by v BL bolo tolko bekov ako je treba alves,alba,evra ci marcelo,to je podla mna slabina ligy ze tychto typov je prilis malo a ked uz sa najdu tak nemaju pozadovanu kvalitu alebo hraju v slabom time(beck)kto by na to mal je jansen ale ten hra v sucasnoti na 60% toho na co ma a v hsv bude tazko lepsi

ak mam za seba povedat co je mi blizsie tak jednoznacne bvb a klopp ako pep a bayern,hra bayernu je fajn a neuveritelne ucelna,nedava superovi sancu k napadaniu,minimalizuje sa riziko brejku a nebezpecenstvo prichadza maximalne po chybach stoperov,to hra bvb je prave priamocara a pri strate hrozi problemy s opustenym priestorom,je to viac na riziko

Reagovat
db18

Takhle až jsem to nedomýšlel no Mně šlo jen o to nabíhání - a ten hráč, který pošle kolmici by se hodil i do tohoto statického 4-4-2

Reagovat
smazaný uživatel

stasi, dobrej poznatek s tím Kellerem. Chtěl sem psát něco v tom smyslu taky. Jako jeho věčný kritik musím říct, že dnes bylo vidět co tým chce hrát a skutečně to fungovalo. Takže když to takhle pujde dál, zkousnu ho :-)

Ale obasi se taky jednou ukop.... :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Takze nic moc. A co Darida?

Reagovat
db18

To netuším, ono to taky běželo souběžně s BVB a Bayernem, tak kdo ví, jestli na to někdo koukal...

Reagovat
jv

...určitě Jozko.

Reagovat
JozkokozleJ

Je to tak. Darida zahral standardne, jeho vykon kopiroval vykon muzstva. Prvy polcas slabsi, druhy lepsi, 20 min. okolo golu vyborny. Spolu so Schidom a Mehmedim vtedy tahali utoky Freiburgu.

Kazdopadne, v sobotu bol najlepsi hrac Freiburgu jednoznacne Krmaš.

Reagovat
jv

Myslíš si, že s ním Streich znovu prodlouží smlouvu?

Reagovat
monty25

Během olympiády tomu fotbalu moc nedávám, ale musím aspoň napsat, že oba dnešní góly Schalke byly parádní! Dvakrát krásná akce a střelec to vždycky dával do prázdné brány.

Schalke má třetí výhru v řadě a začátek druhé poloviny soutěže je tak daleko příjemnější, než začátek sezony (tam to byl za tři zápasy jenom jeden bod).

Reagovat
db18

http://www.ultras-tifo.net/photo-news/2236-arminia-bielefeld-sankt-pauli-09022014.html

Choreo Arminie Bielefeld k příležitosti 800. výročí města

Reagovat
stas87

Reagovat
jv

Snad se udrží.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
.13

Kurnik, to uz zacina s HSV vyzerat dost zle

Snad to dobre dopadne...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele