Kapitáne, kam s tou lodí

10.02.2014, 14:49
Názory a komentáře
VfB Stuttgart pokračoval i ve 20. kole Bundesligy v mizerných výkonech a utržil doma ostudnou porážku 1:4 od Augsburgu. Za zápasem, v němž kromě iluzí přišel i o svého kapitána, se ohlíží komentátor Eurosportu Michal Šíma.

Titulek jsem si vypůjčil jen tak pro odlehčení z písničky Suchého a Šlitra, kterou v roce 1964 hezky nazpívala Pavlína Filipovská. Protože mne ta slova napadla v 53. minutě zápasu jako reakce na jednání Vedada Ibiševiče. Když jsem před časem skládal zkoušky na "Vůdce malého plavidla" (známé taky jako kapitánské zkoušky), tak jsme se v kurzu poměrně rychle mezi řečí dozvěděli, že představa kapitána, který opouští loď jako poslední, je romantická a moc neodpovídá realitě. Mohli jsme se o tom v praxi přesvědčit třeba při ztroskotání plavidla Concordia (viz nechvalně proslulý úprk kapitána Schettina).

A že to může platit i ve fotbale, potvrdil ve švábském derby proti Augsburgu taky domácí kapitán Ibiševič. Tým opustil jako první po přímé červené kartě za nesportovní jednání. Co sledoval svým jednáním těsně předtím, jinými slovy, kam chtěl zamířit se svou lodí? Tím nejlepším (pro něj) možným vysvětlením by bylo, že chtěl zápas a své spoluhráče za stavu 0:2 vyhecovat a že to přehnal. Tím nejhorším motivem by pak bylo to, že byl vývojem zápasu tak znechucen, že se rozhodl se svou účastí v něm skoncovat. Myslím ale, že pravda bude tradičně někde mezi těmito extrémy. Ibiševič nebyl moc vidět, v prvních dvaceti minutách ho jasně zastiňoval Abdellaoue, kterého hledal třeba Maxim svými rohovými kopy. Ale Ibiševič chodil do soubojů, hrál dobře tělem, snažil se vytvořit prostor pro sebe i spoluhráče a občas se zapojil do kombinace. Nebyl to v prvním poločase extra zápas, ale u Ibiševiče tohle bývá normální. Často je mužem zápasu, aniž by byl předtím více vidět.

Každopádně to, co provedl ve druhé půli, bylo nezodpovědné jednání. Zápas v tu dobu nebyl zdaleka ztracený a bylo jasné, že po Ibiševičově vyloučení se šance VfB na obrat dramaticky ztenčí. Vždy ale působí nepatřičně, když družstvo oslabí právě muž s kapitánskou páskou. Musím sice doplnit, že obvyklého kapitána Christiana Gentnera do hry nepustily problémy se stehenním svalem, ale i tak si měl Ibiševič uvědomit všechny důsledky. Na druhou stranu Ibiševiče potkal tenhle osud teprve podruhé a komu přišlo na mysl klišé o "horké hlavě z jihovýchodu", ten by byl asi překvapen. V loňské sezóně byl vyloučen jednou (poprvé a dodneška i naposledy v bundesligové kariéře) v zápase s Bayernem Mnichov, a to za stavu 1:6 (opět za hrubé a neférové jednání). Počet žlutých karet během jeho působení v Německu také nebyl ničím výjimečný - až do jeho přestupu do Stuttgartu to bylo okolo čtyř žlutých za sezónu. To v případě hráče, který je sice útočník, ale vyniká schopností prát se o míč a chodícího do velkého množství hlavičkových i jiných soubojů, asi málokoho bude šokovat.

Ovšem vloni ve Stuttgartu už to bylo deset žlutých plus ta jedna červená. Možná je to troufalá zkratka, ale co když to má na svědomí tlak v nepoměrně větším klubu, než jakým byl Hoffenheim, kde působil předtím? A hlavně to, že VfB neplní plány? Současná zoufalá situace klubu se na tom bude podílet docela určitě. Ten kráčí od porážky k porážce, v tabulce klesá a především: trenérovi se stále nedaří udělat z mančaftu kompaktní mašinu, která pojede 90 minut týden co týden.

Když jsem v listopadu psal ohlédnutí za 12. kolem, napsal jsem na adresu Stuttgartu: "Tým nepotřebuje mnoho šancí, nepotřebuje setrvalou územní převahu, přesto pravidelně boduje. Jenže s tím jako by se na druhou stranu pojila vlastnost, která mezi Šváby a elitní celky Bundesligy hloubí určitou propast. Neschopnost odjezdit celý zápas naplno, absence snahy zadupat soupeře do země." Bohužel si myslím, že s tímhle hlavním problémem "lodivod" Thomas Schneider zatím nic neudělal. Ale je to vůbec problém trenéra? Když jsem během komentování dvakrát zmínil, že jeho pozice nebude po tomhle debaklu v klubu nejpevnější, měl jsem asi dodat, že odpovědnost za to padá i na hlavu Frediho Bobiče. V pravém smyslu slova je právě on tím kapitánem, který by měl udávat celé stuttgartské lodi ten správný kurz. Jak dlouho ještě bude fanoušky VfB bavit sledovat zápasy jako byl ten proti Augsburgu? Mohl by to ale být ten správný impuls. Podívat se tam, kde pracují s menším rozpočtem, s hráči, jejichž hodnota může být papírově někde na polovině oproti Stuttgartu, ale kde se dostavují výsledky. Tu písničku z úvodu bych nejradši poslal do Stuttgartu po mailu. A vy si ji poslechněte na YouTube. Bude to určitě hezčí zážitek než sledovat současné výkony VfB Stuttgart.

Kapitánské hrátky:
Ve 20. kole Bundesligy bylo odehráno tradičně devět zápasů, k vidění tedy bylo 18 hráčů, kteří nastoupili s kapitánskou páskou:
* 4 na postu brankáře (Baumann, Benaglio, Schäfer, Weidenfeller)
* 1 byl střídán (Hunt)
* 2 dostali kartu (Lahm, Ibiševič)
* hypotetická sestava z kapitánů se tvoří těžko, protože jsou často defenzivně ladění, ale co to poskládat takhle? Benaglio (jediný GK s čistým kontem) - Verhaegh, Kobiašvili, Stranzl, Beck - Lahm, Rolfes, Schwegler, van der Vaart - Hunt, Ibiševič. Kam myslíte, že by to takový tým dotáhl?

Autor: Michal Šíma / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (95)

Přidat komentář
smazaný uživatel

U článků z Eurosportu se vždycky zasměju

Reagovat
smazaný uživatel

si hustej

Reagovat
smazaný uživatel

ja sa smejem na tych rychlokvasenych fanusikov ako si ty....kde si bol ked paris hral v polke tabulky???

Reagovat
smazaný uživatel

A není to jedno?

Reagovat
smazaný uživatel

mne nie

Reagovat
smazaný uživatel

uli aj ty fandis piarisu ja som to daval na toho nad tebou:D

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby sestoupili, to by byl sen, to by byla krása

Reagovat
smazaný uživatel

jak já mam radost že Hloušek a Petrák 5, 4,5,minulej tejden myslim měli oba 4,5,tak to by měli bejt nominovaný do repre,doufám,že tohle je další měřítko pro ty,co mi tvrděj že na hřišti hrajou jak z partesu,díky čau

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmysl..proti Bayernu jedničky nečekej..ale minulé utkání odehrál Petrák dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem ani nečekal,ale když mi někdo tvrdí jak hrajou úžasně,tak se musim bránit

Reagovat
smazaný uživatel

Však Petrák odehrál jen 3 zápasy..z toho 2 dobře a 1 proti Bayernu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a to stačí na repre jo?

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo tu cpe Petráka a Hlouška do repre? Vždyť se tu o tom skoro nikdo nezmiňoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

včera toho bylo všude jak nasr.... a předpokládám,že ty lidi budu číst tento článek,proto jsem to sem napsal

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prdlajs, vždyť o tom nepsal včera snad nikdo. Jako najde se tu pár lidí, co hráče, který má v zahraničí formu, nebo hraje v nějakém klubu pravidelně, hned cpou do repre, ale drtivá většina lidí tu Petráka, ani Hlouška ve spojení s repre nezmiňuje.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to čtem asi každej jiný články

Reagovat
smazaný uživatel

asi to tak už bude, on si člověk taky nevšimne všeho, já na tyhle komenty asi štěstí neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tento víkend dostali najlepšie známky z českých hráčov Krmaš a Pospěch, starí borci musia motivovať mladých hráčov do ďabla

Reagovat
Xaviercreus

Jak to je s těmi články z redakce Eurosportu? Fakt by mě zajímalo,jak to funguje. Tohle pravidelné ohlédnutí za bundesligovým kolem je vždy neuvěřitelná amatéřina. Díky za případné odpovědi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká amatéřina ? Veď to píše vždy vybraný komentátor, a ten ma určite na starosti iné veci ako písať články o Bundeslige. Z každého kola si vyberie furt jeden výstižný moment, alebo niečo čo zaujalo (či už pozitívne alebo negatívne) a trochu to obkecá, pridá zopár štatistík. Jasné, možno nič extra, ale AMATERČINA ???!

Reagovat
Xaviercreus

Já mám teda při čtení těchto článků vždy pocit, jako když někdo přejíždí nehty po tabuli Chápu, že si s tím frajer nedá práci, nemá čas atd., ale proto se ptám, proč to vůbec dělá? Resp. proč to tu je? Nic ve zlým, fakt mě to zajímá

Reagovat
smazaný uživatel

Mně náhodou podobné články baví..protože to není od novinářů, co tu sešlou snůšku průjmu prokládaný starými fakty, jen proto, aby dostali zaplaceno..je to subjektivní názor sepsaný do několika odstavců a to se mi líbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, taký jednoduchý pohľad na dané situácie od niekoho kto Bundesligu pravidelne sleduje a komentuje.

Reagovat
Xaviercreus

Já vím, vždyť je to taky v sekci Názory a komentáře Na druhou stranu to ale má nějakou pravidelnost a je to z redakce eurosportu,tak jsem se chtěl zeptat, na jakým principu tohle přidávání článků funguje. Jestli je nějaká dohoda mezi ES a EF nebo tak,fakt nemám tušení a zajímalo mě to:) A amatérsky to teda napsané je, ale pokud to psal "nenovinář-amatér",tak je to logické Mně spíš zajímalo, proč to sem redakce EF dá. Snad už jsem se te´d vyjádřil dost srozumitelně a nebude to chápáno jak kritika typu "stačila expreska"

Reagovat
Xaviercreus

*Mě, omg

Reagovat
Arne

Jj, je to nějak dohodnutý, že někdo z redakce ES po každým kole něco sepíše a my jsme jedním z webů, který ho uveřejní.

Reagovat
Xaviercreus

Můžu se ještě zeptat jestli je to oboustranně výhodné? Resp. jestli je to tak, že EF je rád,že sem něco přidá z ES, a ES za to dostane něco na oplátku (fakt mě teď nic nenapadá)?

Reagovat
Arne

Tak to asi bude muset odpovědět PJ (resp. pokud bude chtít/moct)... Zveřejňujeme to pořád, po každým kole, i když to třeba minulou sezónu k tomu kolikrát nebylo. Takže asi musíme.

Reagovat
Xaviercreus

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus to jinak. Najdi mi článek/články srovnatelný s tímhle. To je cca 2-3 A4, rozepsaná nějaká myšlenka, k tomu zajímavá statistika. Ty totiž jen píšeš, že je to amatérské. Tak mne zajímá, co není. Pro srovnání. Tenhle článek psal Šíma, řekl bych, že do amatéra má opravdu daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xaviercreus

Tak jsou tu věci jako preview apod. psané "zevnitř",ty mají super úroveň Např. domingovy příspěvky snad ani netřeba komentovat,to je radost číst. Zprávy ČTK jsou síla, ale zase to má jen informativní charakter- něco se stalo,tehdy a tam, bude následovat to a to, nazdar. Ale proč a jak funguje tohle? Fakt jen zvědavost z mojí strany, spoustě lidí se to líbí,mně ne, ale nemám v plánu pálit vlajky Eurofotbalu ani orodovat za zrušení Eurosportu, jen jsem byl zvědavej

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti pořád nepříliš rozumím. Preview je preview. Názor, komentář, to je něco jiného. Pokud se ptáš, proč to tu je, vzhledem k tomu, že je to dlouhodobé, asi mají dohodu, to snad napadne i malé dítě. Ale v čem je to konkrétně amatérské? Jako že je tam spousta chyb? Nebo tady někdo jiný popsal mnohem lépe profesionálně situaci VFB?

Reagovat
Xaviercreus

Tak bohužel vtípek s malým dítětem nevyšel, pokud umíš číst,tak se dočteš, že mě to napadlo. Ptal jsem se na specifika tady té dohody. Ne v původním příspěvku, protože jsem doufal, že mi to někdo hned objasní. Amatérsky napsané to je, nezlob se na mě. A argument s tím, zda někdo už lépe popsal situaci VFB moc nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, chválil si zdejší preview. Mně naopak přijdou dost dětinská. Například poslední právě o tomto zápase. Minimálně polovina se zabývá postavením v tabulce a současnou formou, což zjistím pohledem na tabulku a každý, kdo Bundesligu sleduje, to ví z hlavy. Následující věty jsou vážně profesionální:

"Skvělou formu by pochopitelně FCA chtělo udržet co nejdéle" - on je někdo, kdo by nechtěl?

"Nyní už tak domácí ekipě nezbývá nic jiného, než konečně zaknihovat vítězství" - to mohu napsat o každém druhém zápase.

"Očekávám, že půjdeme do utkání s velkým odhodláním a konečně získáme kýžené tři body" - to je hláška... Fakt existuje někdo, kdo jde do zápasu s malým odhodláním? Připomíná mi to věty o poločase, že udělají vše, aby to otočili ve druhém.

"Jsme na tom sice bodově lépe, avšak to o zápase jako takovém absolutně nic nevypovídá" další trenérský hlas hodný nobelovky za vyjadřování.

Jednoduše řečeno, preview, které si chválil, je zcela jednoduché. Je to krátký souhrn. Jednoduše napsaný, kde se to hemží vlky, šváby apod.

Proti tomu, to, co píše Šíma, je docela zábavné. A solidně napsané.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle preview si vybral ty a následně "zkritizoval". Kdyby sis ale vybral tu jeho druhou variantu na srovnání a to Dominga, tak bys snad ale uz uznal ze ten je se svojí tvorbou uplně někde jinde.

Jinak proti těmhle ES článkům nic nemam a rád si je přečtu ale zároveň musim uznat že kvalitativně jsou pro mne jen lehce nadprůměrný.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu ale proč jsou tu články od ES k bundeslize, vždycky mi přišlo že krom souhrnů a preview se tady k bundeslize nic moc dalšího nepsalo, tak se jen zaplnila díra. Být ty články například k ligue 1 tak už by mi přišli zbytečný :)

Reagovat
smazaný uživatel

Já neznám Dominga. Já vybral toto preview proto, že se o tomto zápase píše v článku. A to je opravdu jednoduché (abych neurazil). Jaká je jeho informační hodnota? Jediná na konci, kdo je zraněn. Podobné je to i jinde, např. jak do Frankfurtu "přijíždí suverénní Bayern, a domácí ze sebe v prestižním bavorském derby hodlají vydat maximum" - rozumíš (?), to bych fakt nevěděl, kdyby to nenapsali. Prostě tohle je fotbalový web, sem nepíše Umberto Eco. A pak se objeví chytrák, který uráží článek člověka, který je docela dobrý komentátor a navíc jeho články patří k tomu nejlepšímu, co na EF je. Co jiného ten xavier předvedl? Jen nazvat text amatérštinou. Osobně se domnívám, že nejtěžší text, jaký xavier v životě čte, jsou právě ta lehká preview. Tohle je na něj komplikované, musel by se zamyslet.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jasně jsou to samý klišé hlášky typu: jak se k zápasu staví favorit a jak outsider a pak sestavy ale co jinýho do preview napsat že. Uznávam že to byl nic moc příklad.

Jsem rád za každej článek k BL, moc jich neni. Tak snad Toho Šímu ten Xavier moc neurazil. :)

Mě osobně se dobře čtou články typu: žhavé vývozní artikly a nebo ten malej mifsud. Tak se nediv že si pak všimnu rozdílu.

To je počteníčko :) Na informativní hodnotu mi uplně stačej expresky.

Reagovat
smazaný uživatel

No, když Xavier napsal, že tyhle preview mají super úroveň a Šíma píše amatérsky, tak ho asi neurazil. Předpokládám. Spíše ze sebe udělal... Tenhle komentář možná nemá na pár řádcích tunu informací, ale je to komentář a lehce, s talentem napsaný. Já se párkrát usmál při čtení a párkrát dal autorovi za pravdu. Prostě komentář je komentář.

Reagovat
smazaný uživatel

áno

Reagovat
Xaviercreus

Nevím, proč to tak hrotíš. Nakonec se stejně dostaneš jen k tomu,že tobě se to líbilo a mě ne. Já se zeptal, proč a jak funguje ten systém přidávání článků z redakce EF sem,když moc valnou úroveň nemají. Ty ses pustil do toho,že nejtěžší text jaký jsem v životě přečetl je preview. Naopak. Myslím,že jsem docela sečtělý a ty tady předvádíš zbytečný hysterický výstup. Jinak preview k BL nečtu pravidelně tak jako třeba k PL nebo PD, ale líbí se mi, protože přijdeš,dozvíš se co a jak a odejdeš. Tyhle srandy o jednom momentu kola jsou něco navíc a nepřijdou mi ani vtipný,ani informativní,nic. Ale je logické,že to tu je, čím víc článků, tím líp Člověk si přebere,co číst chce a co ne.

Reagovat
Xaviercreus

*mně opět

Reagovat
Xaviercreus

Paní Šímová?

Reagovat
jv

O čem bys teda to preview chtěl, prosimtě? Jinak ty citace si nemůžeš "vycucat" z prstu, ale dáváš tam to, co bylo řečeno na tiskovce, takže s tím těžko něco uděláš, když tam tohle skutečně řekli (to se většinou opakuje a je to víceméně furt to samý, nějakých zajímavostí se tam asi těžko dočkáš). Jinak citace u BL ponecháváme, i když jinde se třeba nedělají, ovšem stejně s tím očividně nepanuje spokojenost, tak potom je můžeme klidně přestat dělat, bohužel dneska se prostě nejde zavděčit.

Co je pak špatného na tom, když se napíše Vlci nebo Švábi? Když znáš tabulku zpaměti, jistě pak znáš i přezdívky klubů a neměl bys s tím mít problém, ne? Je to spíš takové zpestření, aby jsme furt nepsali Wolfsburg nebo VfL.

Reagovat
smazaný uživatel

ze na neho vobec reragujes, ppise picoviny

Reagovat
jv

Tady to už reakci vyžadovalo.

Reagovat
stas87

reagujes na cloveka ktory sa nestara o svoj klub ale radsej o inter ci as roma,ma neustalu potrebu tieto timy zhadzovat a stale riesi CP,do diskusie neprinesie nikdy nic nove,taky brouk pytlik

Reagovat
smazaný uživatel

O romu a inter? O ty se starám jen v případě, že jejich fanoušci tvrdí, jak jsou jejich kluby čisté a urážejí vedoucí tým Serie A. Protože více než ho nějak shazovat na internetu nemohou.

Reagovat
stas87

ty sa takmer nikdy nevyjadris k juventuse,k hre,prestupom atd. len riesis co aky uzivatel napisal o juventuse,v pripade ze je to kriticke tak vytahujes CP a tabulku..,chces snad tvrdit opak?

Reagovat
jv

Pod SA téměř nechodím, takže ho ani z diskuze neznám.

Reagovat
smazaný uživatel

já proti preview nic nemám, kdybys dokázal správně číst text, porovnával jsem preview (které super chválil xavier) s tím, co napsal Šíma (což ostře kritizoval xavier). A napsal jsem, že je to fotbalový web. nečekám tady náročné texty. A napsal jsem, co to kvality textu, je preview mnohem jednodušší než tento komentář. Byla to odpověď a porovnání. Co je na tom špatné? Chce snad někdo tvrdit opak?

Reagovat
jv

Dobře, no. A proč potom teda porovnáváš preview s komentářem, resp. osobním názorem? To je asi jasný, že preview je oproti tomu "suchý" a jednodušeji psaní, logicky. Tohle ti mělo dojít, než si k tomu něco vůbec napsal.

Reagovat
Arne

Samozřejmě že je to amatéřina, ti lidi se psaním neživí a každý komentátor nemá "psací střevo" jako třeba Bosák.

Reagovat
Xaviercreus

To mi došlo. Nevíš ale, jak to funguje? Jestli každý pondělí přijde Franta z Eurosportu, předá redakci EF svůj materiál, redakci se to líbí a následně to sem vloží ? Nebo zda to tu musí být na základě nějaké dohody mezi EF a ES? Díky

Reagovat
Xaviercreus

Už to vidím výš

Reagovat
smazaný uživatel

tak sem zacni pisat ty ty frajer...hmmm? urcite ta tu kazdy pochvali aky si profik

Reagovat
domingo

Zbytecne to hrotis, nevim jestli bych rekl primo amaterina, ale tyhle clanky proste nemaji informacni hodnotu. Jsou to konverzacni steky.

Reagovat
smazaný uživatel

nehrotim to ,som rad za kaazdy clanok o bundeslige,len niektory ludia nevedia ocenit ani snahu a hned to musia nazvat amaterinou,to ja tu potom mozem nazvat amaterinnou 70 percent clankou,ale nikdy sa vnich nic nove nedozviem iba stale dokola omielane veci...

Reagovat
smazaný uživatel

co to je za kecy?! mi osobne se naopak rubrika "nazory a komentare" libi ze vseho nejvice. ne kazdy nejradeji hlta informace a statistiky, mnozi maji radi odlehcenejsi temata. navic to autor pise velice "ctive", tak nechapu ten vecny flame, kdykoliv si nekdo dovoli napsat glosu, fejeton nebo zamysleni. nejen informacemi a cisly statistik ziv je ctenar media fotbaloveho

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som ten zápas Stuttgartu cez víkend nevidel, ale čo pozerám resp hľadám video tej červenej Ibiševiča tak neviem neviem....

http://www.youtube.com/watch?v=aanyVTJ80cg

Reagovat
smazaný uživatel

zachvilku na Eurosportu Liberec-Orebro tak se podívám

Reagovat
smazaný uživatel

HODNOTENIE Čechov a Slovákov v Bundeslige za 20.kolo podľa portálu Kicker.de (najlepšie 1, najhoršie 6):

2,5 - Pekarík (Hertha)

3 - Pospěch (Mainz), Krmaš (Freiburg)

3,5 - Darida (Freiburg)

4 - Rajtoral (Hannover)

4,5 - Petrák (Norimberg)

5 - Gebre Selassie (Brémy), Hloušek (Norimberg), Pekhart (Norimberg)

(Od: kicker.de)

Reagovat
smazaný uživatel

Pridám ešte 2.BL pre záujemcov:

4 - Jendrišek (Cottbus), Sylvestr (Aue)

4,5 - Nemec (Union Berlín)

...dnes by mal ešte nastúpiť Latka za Dusseldorf v dohrávke.

Reagovat
smazaný uživatel

no ty p.... moc pěkný známky

Reagovat
smazaný uživatel

ešte som zabudol 4 - Kadlec (Frankfurt)

Reagovat
smazaný uživatel

kicker neumí známkovat

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo myslíš ? Známkuje v Nemecku ešte niekto ? Na goal.com pri BL rating nieje (len pri zápasoch BVB a Bayernu)...

Reagovat
smazaný uživatel

Jarda Soukup, pojď mi!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vedoucí skupinka, 8 lidí z toho 2 češi, kurva to je tak pěknýýýýýýýýýýýýý!

Reagovat
Pedro10

SKvelý závod 3 deň 3 medaile

Reagovat
smazaný uživatel

boha jeho chlapi ! ten moravec je iny makac !

Reagovat
smazaný uživatel

On ještě jednu placku dá :-)

Reagovat
Pedro10

Reagovat
smazaný uživatel

my kebyze skrizime strelbu hurajta a bezkovanie kazara, tak tiez mame plnohodnotneho biatlonistu....

Reagovat
smazaný uživatel

My když skřížíme Lukáše Bauera a Kateřinu Emmons tak máme ještě lepšího... asi tak podobný srovnání

Reagovat
Elliasson

Ibi už asi nemá šanci se dostat do nějakého velkého klubu, že? Ale i tak je to můj nejoblíbenější fotbalista. A to myslím vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle zápas sem neviděl, ale předtím s Bayernem i v Leverkusenu odehrál Stuttgart velmi dobré zápasy, tak bych se o ně zas tak nebál. Kor když kouknu na "formu" Brém a hlavně HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuju za pozitivní podporu. Skutečně je to tak, jak někteří popisují (a jsem rád, že to je z toho textu alespoň pro někoho srozumitelné), tedy má jít o rozepsání některého momentu uplynulého kola, který komentátora Eurosportu zaujal. Je to tedy nutně subjektivní, nemá to být nějaký souhrn výsledků nebo extra hluboká sonda, ale mělo by to přivést čtenáře k nějaké debatě nebo nabídnout zajímavou souvislost. Je jasné, že ne každý po podobných textech baží, ale osobně si myslím, že v dnešní rychlé internetové době jsou stále více potřeba. Troufám si tvrdit, že po stylistické stránce to ve srovnání s texty na zpravodajských webech obstojí bez problémů a mrzí mne, že to někteří čtenáři považují za amatérštinu. Ale přišlo by vhod, kdyby to byly věci konkrétní. Mně je třeba líto, když se pak diskutuje o něčem úplně jiném než je herní projev Stuttgartu nebo sestava kapitánů. Ale může to být impuls na příště - zaobírat se něčím jiným, Jinak to funguje jednoduše - kola máme jako komentátoři mezi sebou rozdělená a pokaždé vyjde řada na někoho jiného. Na webu Eurosportu zveřejňujeme zase pravidelně preview pátečních zápasů BL. Sportu zdar a BL zvláště! Michal Šíma

Reagovat
smazaný uživatel

Osobne som za tieto články veľmi rád, rozhodne nikomu "neškodia", práve naopak, sú oživením BL sekcie. Prajem Vám aj do budúcna veľa dobrých námetov na písanie, v BL na nich nikdy nie je núdza Snáď to aj čitatelia dostatočne ocenia...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě že vždy se dá něco zlepšit ale dávám

Jsem rád za tyhle články.

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych z toho nedelal vedu. kdysi jsem sem napsal taky par clanku a treba tento:

http://www.eurofotbal.cz/clanky/fifa-false-play-130782/

si myslim byl docela povedeny, ale v komentarich jsem stejne slizl utoky za to, ze jsem proti Nanimu, ManUtd a mozna i celemu svetu. klasicka poza typu "nejsou v tom zadna fakta" se samozrejme jako mor rozlezla i komentari pod timto clankem. holt, nekteri lide uznavaji pouze to, co se zamlouva jim samotnym a nazory a preference jinych jsou pro ne irelevantni. mnozi z nich jsou pak prave ti, kteri pul minuty po zverejneni nekolikastrankoveho faktickeho clanku (respekt tem, kdo si s nimi daji tu praci), napisi, jak je to pecka atd. mrzi me, ze se musite obhajovat pred par takovyma, protoze jsem to tehdy delal take. na druhou stranu, glosa by mela vzbudit zajem, rozpor a to se podarilo, takze nakonec je vse v nejlepsim poradku

a abych snad nebyl uplne OT: Stutgartu (a koneckonců i Hamburku) je mi lito, ale soumrak velikanu neni jen bolesti Bundesligy, cas od casu potka mnoho klubu. paradoxne, jedinou cestou zpet na vrchol je padnout az na uplne dno. btw. jeste kdyz hraval prave ve Stuttgartu Krasimir Balakov a ja jako nactilety odbiral tehdejsi casopis FotbalSport, tak tam byl clanek s titulkem: "Kdo prinuti milionare behat?" Je tomu uz cca 15 let, ale v tomto klubu je to furt stejne a nevim, jestli tam ta zatuchlina neni uz vsudypritomna

Reagovat
smazaný uživatel

Za ten Stuttgart

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je hodně trefná vzpomínka, byť 15 let stará.

Reagovat
smazaný uživatel

Michale, a vlastně i celá redakce, nenechte se vyburcovat experty na žurnalistiku z řad čtenářů. Náhodou volný a víceméně pestrý záběr těchto "pop" článků velice vítám. Pěkná tečka za každým kolem BL.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
stas87

vobec by som si z tej akoze kritiky nerobil nic clanok zaujimavy,o kartach ibisevica v hoffenheime som treba nevedel a nenapadlo ma to ani hladat,mozno tam mohli byt viacej o trenerovi a sportovom riaditelovi,ako oni vidia situaciu alebo najst nejake riesenie z tej hernej krize v ktorej su lebo s ohladom na rozpocet a predsezonne ciele je to tazke sklamanie a klub bude asi musiet do buducna prehodnotit otazku platov a pripadnych predajov po sezone,prave o vedadovi sa spekuluje ze ma namierene inam a klub sa branit zrejme nebude

Reagovat
smazaný uživatel

je to super a hlavne to nie je ziadna kritika, ale je to par kookotkov, nad ktorymi sa netreba pozastavovat vobec..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

...do teď mne teda nenapadlo na to pohlížet jako na článek, který má rozproudit diskuzi

Jinak mi ta sestava dost připomíná rozestavení Leverkusenu, kde je taky plno defenzivních hráčů (až na tu trojku vepředu), překvapili mne ale, že jste vynechal Kehla s Höwedesem

Reagovat
Werkrider

VfB sú na tom herným prejavom vždy lepšie ako HSV a Werder imho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele