20. kolo
09.02.2014 17:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Schalke nedalo 96kám šanci a zapisuje si další cenné vítězství

Utkání dvou týmů, které se mohly po zimní přestávce chlubit stoprocentní bilancí, po zásluze ovládlo domácí S04, které si tak zapisuje již třetí výhru po sobě a zůstává na čtvrté příčce. Hannover se pohárům nepřiblížil.

Od první minuty byl obraz hry jasně daný: Königsblauen diktovali tempo hry, drželi kulatý nesmysl na svých kopačkách (během prvního dějství měli až 70% držení míče) a snažili se vytrvale ohrožovat hannoverskou svatyni. První opravdu nebezpečnou šanci měl na svědomí Huntelaar, ovšem na pozorného Zielera si nepřišel! Boateng pro změnu nemířil přesně.

Po třiceti minutách tak mohlo z ničeho nic udeřit na opačném konci hřiště. Konkrétně to způsobil Santana, který nedokázal zachytit dlouhý nákop od Marcela, Rudņevs následně předal do běhu na útočného kolegu Dioufa, ten ale zakončení uspěchal a mezi tři tyče nezacílil. Nedáš - dostaneš. Hned vzápětí předvedl skvělou individuální akci Kolasinac, jenž si na levé straně poradil s Marcelem, prodral se do šestnáctky a Farfán už měl následně snadnou práci - 1:0.

96ky byly po celé první dějství naprosto z role a jen výjimečně dokázaly zatopit domácí obraně, která tak zůstávala bez práce. To se však nedalo říct druhým směrem. Farfán vyslal míč na rozběhnutého Uchidu, který vrátil míč do ohně na Meyera, jenž upravil na 2:0!

A nastoupený trend přetrval i po obrátce. Možná rozhodující moment mohl přijít po centru Farfána, jenž se na zadní tyči spojil s hlavou Huntelaara, obávaný kanonýr však své pověsti nedostál a mezi tři tyče nezamířil. Další střelecký pokus měl na svědomí Obasi, ani jemu se však nevedlo podle představ. H96 se snažilo o poznání více, ani tak se ovšem na dostřel domácí branky nedostávalo, kulatý nesmysl se pohyboval nejvíce ve středu pole, daleko od nebezpečné zóny.

Sebevědomý výkon jako obvykle předváděl Max Meyer, jenž si po 75. minutách udělal ve vápně prostor ke střele, ale na pozorného Zielera si tak jako tak nepřišel! Hostující brankář musel zasahovat i o chvíli později, kdy likvidoval ostrý projektil z Boatengovy produkce.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

dvojka, schalke to nezvladne 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

První preview na českých webech na http://www.schalke04.cz/news.php?readmore=81

Reagovat
hradec

Schalke 04 1:2 Hannover 96

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele