20. kolo
08.02.2014 15:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Eintracht Braunschweig 3:0

Souboj dvou Eintrachtů dopadl naprosto jednoznačně - domácí Frankfurt rozstřílel poslední Braunschweig suverénně 3:0. Svěřenci Armina Veha si tak v boji o záchranu výrazně polepšili. Vítěznou branku zaznamenal hned v úvodu zápasu Flum, definitivně jasno bylo ještě do poločasu.

Podle očekávání se divákům od začátku nabízel pohled na bojovné utkání, poznamenané urputnými bitvami ve středu pole; kombinačního fotbalu jsme se příliš nedočkali. Lepším celkem však byli v úvodu jednoznačně domácí, kteří dominovali v držení míče a hned z první vážnější šance otevřeli skóre - Jungův centr z pravého křídla propadl až k nehlídanému Flumovi, který na zadní tyči zachoval klid a poslal míč za Davariho záda (7').

Inkasovaná branka způsobila, že se Braunschweig ještě více zatáhl, a domácí tedy měli volnou ruku k dalšímu tlaku. Po Russově přímém kopu sklepnul Kadlec míč hlavou do cesty Aignerovi, který sice dokázal skórovat, ale branka nebyla uznána pro ofsajd (12'). O chvíli později otestovali hostujícího gólmana i Meier s Jungem, zatímco na druhé straně zahodil první velkou šanci Bellarabi (23').

Po několika napjatých minutách se hra opět uklidnila a utkání se propadlo do nezáživné nudy, z níž diváky vytrhnul až samý závěr prvního poločasu. Nejprve v zakončení opět selhal nešťastný Bellarabi (40'), poté se na druhé straně proti Meierovi vytáhl Davari (42'), a když už se zdálo, že se hráči rozejdou do kabin za stavu 1:0, zasadil Frankfurt smrtící ránu - ve 43. minutě se po neúspěšné střele Fluma dostal k míči Meier a z deseti metrů zvýšil vedení. A ani to nebylo vše; o pár desítek vteřin později vyslal Jung do šance Aignera, který převzal míč na hranici vápna, zpracoval a perfektní ránou uzavřel poločasové skóre na 3:0.

Hosté se snažili ve druhé půli oživit ofenzivní fázi vysláním Kumbely, a jelikož Frankfurt měl v nohách pohodlný náskok, dostali na hřišti i více prostoru a šancí k postupným útokům. To sice vedlo k pološancím Nielsena (46'), Kumbely (52') a opět Bellarabiho (61'), ale skutečné nebezpečí Frankfurtu vlastně nehrozilo; vedoucí tým bez problémů bránil a vyčkával závěrečný hvizd. Kadlec mohl dokonce ještě zvýšit, ale Davari si s jeho hlavičkou poradil, a Hochscheidtův přímý kop na druhé straně orazítkoval konstrukci. V závěrečných 20 minutách už bylo o výsledku zcela jasno a oba týmy tak šetřily síly na další zápasy.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele