20. kolo
08.02.2014 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05 3:0

První poločas to ještě vypadalo na vyrovnaný duel, jak se na sousedy v tabulce sluší a patří, po obrátce však Wolfsburg zabral a nakonec si připisuje suverénní vítězství 3:0. Na demolici Mainzu se aktivním výkonem podílela zejména zimní posila Kevin De Bruyne. Vlci tak zůstávají na dostřel příčkám zajišťujícím Ligu mistrů.

Taktický plán hostujícího kouče Thomase Tuchela se začal hroutit už po třech minutách, kdy Luíz Gustavo trefil Moritze do hlavy; brazilský záložník byl "odměněn" žlutou kartou, zatímco Mainz musel střídat. Na hřišti se tak objevil Juníor Díaz. Možná i proto převzal Wolfsburg rychle iniciativu a Perišić v 17. minutě prověřil gólmana Kariuse první nebezpečnou střelou.

Vlci získávali převahu ve středu pole zejména díky De Bruynemu s Arnoldem; hosté se soustředili spíše na obranu, a díky tomuto rozložení sil mohli diváci sledovat dobývání hostující branky bez většího efektu, jelikož hrotového útočníka Doste dobře bránil Bungert. Mainz je v první řadě nebezpečné brejkové mužstvo, a tento obraz hry mu tedy vyhovoval - Koo vypálil nebezpečný volej ve 33. minutě, o tři minuty později těsně přestřelil z vápna pálící Pospěch.

Do druhé půle Wolfsburg zkonsolidoval síly a výsledky se brzy dostavily, ačkoliv úvodní gól přišel vlastně z ničeho - Perišić načechral pas do vápna na Dosta, který se střetl s Bellem, a rozhodčímu nezbylo než ukázat na značku pokutového kopu. Rodríguez zkušeně poslal Kariuse na druhou stranu a v 59. minutě otevřel skóre.

S vedením v zádech domácí ožili ještě více, a o sedm minut později už to bylo 2:0 - ukázkovou týmovou akci rozjel Rodríguez, De Bruyne sklepl jeho pas hrudí na Oliće, který ještě dokázal posunout míč Dostovi. Nizozemský forvard napřáhl na hranici vápna a umístil svoji střelu přesně k tyči. Zajímavé je, že Dost v té chvíli už ani neměl být na hřišti - těsně před penaltou to vypadalo, že bude vystřídán za Oliće..

Tuchel zareagoval na situaci dvojitým střídáním, ale rozjetý Wolfsburg už představoval zkrátka příliš velké sousto. Na konečných 3:0 uzavřel skóre v 75. minutě Luíz Gustavo poté, co mu míč z rohového kopu hlavou sklepl Knoche. Karius pak ještě musel odvracet další gólovou ránu žolíka Schäfera. Za tohoto stavu si domácí kouč dovolil v samém závěru vyslat na hřiště Malandu, který si tak odbyl svůj bundesligový debut.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasna dvojka 0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele