20. kolo
08.02.2014 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Bayern Mnichov 0:2

Nebyla to žádná kanonáda, ale Bayern svůj cíl nakonec splnil - v ostře sledovaném bavorském derby přehrál Norimberk na jeho hřišti a po výhře 2:0 si připisuje další tři body v suverénní cestě za titulem. Nutno dodat, že šlo o výsledek zasloužený, a to i přesto, že Der Club nezačal vůbec špatně; Bayern však chytře vyčkal na svoji příležitost, udeřil hned z první šance a zkušeně dovedl zápas do vítězného konce.

Před zaplněnými ochozy se domácí chtěli vytáhnout a potvrdit skvělou formu, která je po Novém roce provází; norimberští vyběhli na slovutného soupeře v hodně bojovné náladě, získávali spoustu míčů a měli i střelecké příležitosti, jako Ginczkova rána ze 3. minuty nebo Kiyotakeho efektní nůžky (4'). Agresivní výkon outsidera Bayern trochu zaskočil, a kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby domácí nemuseli střídat hned v 10. minutě; zraněného Chandlera nahradil Angha.

I přesto však Norimberk nadále útočil; Neuer se musel vytáhnout proti Drmićovi, který obehrál bránícího Danteho, v 17. minutě pak neuspěl znovu Ginczek. Bayern stále ne a ne převzít kontrolu nad zápasem, nicméně se i navzdory tomu dostal po 18 minutách do vedení: Götze našel na levé straně Alabu, který nacentroval do malého vápna na Mandžukiće, a chorvatský forvard dokázal i přes důslednou péči bránícího Plattenhardta uklidit míč k levé tyči Schäferovy brány.

Akcie Norimberku zaznamenaly další razantní pokles poté, co aktivního Ginczka musel vystřídat Pekhart; dvě zranění v úvodní půlhodině by proti Bayernu otřásly i silnějšími týmy, není proto divu, že od této chvíle už Guardiolovi svěřenci na hřišti dominovali. K šancím to však stále nevedlo, naopak domácí mohli vyrovnat pokusem Kiyotakeho (29'). Teprve poté se Bayern propracoval k dalším příležitostem: Robbenův přímý kop se odrazil od tyče k Mandžukićovi, kterého vychytal Schäfer (32'), a tentýž výsledek měl i další vzájemný souboj chorvatského reprezentanta s domácím kapitánem (33'). Na druhé straně se ještě připomenul střídající Pekhart (35'), ale to bylo v první půli vše - zbývajících 10 minut strávily oba celky urputnými boji o střed hřiště.

Naděje Norimberku na vyrovnání tak žily ještě o přestávce, brzy je však rozpustila druhá favoritova trefa - psala se 49. minuta, když do rozhárané defenzivy vtrhli Mandžukić a Lahmem a postupovali sami na Schäfera. I přes jeho snahu pak Lahm toto přečíslení využil a zvýšil na 0:2. Zklamaný Norimberk, který do té doby působil o mnoho živějším dojmem, pak mohl inkasovat i potřetí, ale ani Müller (53'), ani Robben (55') ve svých šancích neuspěli.

Za tohoto stavu už si Bayern mohl dovolit šetřit energii; bylo totiž jasné, že unavený domácí celek se na žádný větší odpor už nezmůže. Kdyby byl favorit býval efektivnější před brankou, mohlo být vítězství ještě vyšší; to se týká zejména Thiaga Alcantary. Těžko však předpokládat, že by výhra "pouze" o dvě branky obhájce titulu nějak mrzela.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN ŠLAPE 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

to bude bitva....hodne golu na obou stranach a remiza 2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:6 a nebo 0:4 v suchým triku..

Reagovat
Marv

Těžko odhadnout, jak moc muže Norimberk konkurovat, ale doma s Bayernem nemá špatnou bilanci.. Mnichov mohl ztratit už v Gladbachu nebo Stuttgartu, tak to třeba vyjde dneska. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně

Reagovat
jester Radka Bejbla

gute

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že Eurosport asi změnil program, protože místo Bayernu v Norimberku bude vysílat Werder s Dortmundem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele