20. kolo
07.02.2014 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 0:1

Fotbalisté Leverkusenu dokázali navázat na minulé úspěšné vystoupení se Stuttgartem a tentokráte si odvezli velmi cenné tři body z půdy Mönchengladbachu po těsné výhře 1:0. Šlágr kola ale svou úrovní zrovna dvakrát nenadchl a hosté skórovali po hodině hry z ojedinělé šance. Díky tomu si zatím vytvořili na druhém místě sedmibodový náskok na druhý Dortmund, Gladbach zůstává s třiatřiceti body pátý.

Vzhledem k vyrovnanosti výkonů v páteční předehrávce by si oba výběry zřejmě zasloužily bod, ovšem jeden skvělý moment nakonec rozhodl o výhře Bayeru. Domácí celek tak prodloužil své čekání na vítězství v Budneslize na číslo pět a v novém kalendářním roce rozhodně není v optimální formě. V úvodní čtvrthodině se oba výběry spíše rozkoukávaly a tempo hry bylo hodně ospalé, krátce na to se zrodila první vážnější akce utkání.

Dostali se do ní domácí, když po rohovém kopu nakrátko centroval do pokutového území Nordtveit a do balónu se následně opřel Herrmann, ovšem jeho dělovku dokázal fantasticky zlikvidovat brankář Leno. Po půl hodině hry byl Gladbach opět o něco blíže vedoucí trefě, jenže po krásné střele Kruseho dokázal tečovat balón hlavou obránce Hilbert a byl z toho nakonec jen rohový kop, který žádné vážnější nebezpečí nepřinesl.

Až do konce úvodního dějství oba celky nedokázaly nic vymyslet v útočné fázi a ani jeden z brankářů nebyl ohrožen. Po změně stran se tempo hry přeci jen zvýšilo a náznaky nadějných příležitostí přibyly, v 62. minutě se postaral o krásný fotbalový moment Heung-Min Son. Ten obdržel přihrávku od Sama a ze zhruba dvaadvaceti metrů vyslal nekompromisní střelu, po které míč zapadl přesně do horního levého rohu a brankář Marc-André ter Stegen nestačil vůbec reagovat, respektive se ani nepohnul.

Domácí od této chvíle zvýšili své ofenzivní snažení a začali více střílet, ovšem Leno nemusel dlouho zasahovat. Až v závěrečné čtvrthodině nejprve obdržel přihrávkou za obranu na pravou stranu vápna Kruse, jenže z úhlu Lena nepřekvapil a ten vyrazil balón na rohový kop. Ihned na to vypálil tvrdě Arango, hostující strážce dokázal míč vyboxovat a od této chvíle už znovu zasahovat nemusel. Domácí sice tlačili, jenže v závěru jim k vyrovnávací brance chyběl opravdu velký kus.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

Borussia Mönchengladbach 1:2 Bayer Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

1X 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

nejhorší první poločas co sem tuto sezonu v bundeslize viděl

Reagovat
smazaný uživatel

Nediv se, MG patří svou kvalito do druhé poloviny tabulky, na pátem místě je nedopatřením.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele