Bundesliga - souhrn 2. kola

23.08.2019, 22:26, aktualizováno 25.08.2019, 20:00
Komentáře a souhrny
Borussia Dortmund v páteční předehrávce vyhrála v Kölnu a zůstává stoprocentní. Své úvodní zaváhání napravil Bayern Mnichov, který si tentokrát poradil se Schalke. Plný bodový zisk po dvou kolech mají vyjma Schwarzgelb také Leverkusen, RB Lipsko nebo Wolfsburg. Výhry oslavily rovněž Hoffenheim a Mönchengladbach...

Hertha BSC - VfL Wolfsburg 0:3

25.08.2019 18:00

Góly: 9. Wout Weghorst (pen.), 82. Josip Brekalo, 90+1. Jérôme Roussillon

Hertha BSC minulý týden obrala o body Bayern Mnichov na jeho hřišti a vše tedy nasvědčovalo tomu, že nastartuje šňůru dobrých výsledků. Wolfsburg byl ale ve 2. kole Bundesligy proti a jasným vítězstvím vrátil klub z Berlína zpátky do reality.

Pro domácí přitom utkání nemohlo začít lépe, když už po zhruba dvaceti sekundách hry nařídil sudí penaltu proti Wolfsburgu po faulu na Dudu. Po přezkoumání situace u videa však svůj předchozí verdikt odvolal.

Diváci na Olympiastadionu ale přece jen exekuci pokutového kopu viděli. Stalo se tak v 9. minutě na druhé straně, kde svůj úkol s přehledem splnil Weghorst, když poslal Jarsteina k opačné tyči, než ke které mířil - 0:1.

O tři minuty se v šanci po centru domácího Daridy objevil Kalou, avšak netrefil bránu hostí. Ve 21. minutě měl velkou příležitost vyrovnat skóre Grujić, na Casteelse si ale nepřišel a následnou dorážku zablokoval jeden z obránců Vlků. Ve zbytku poločasu se již nic zajímavého neudálo, proto zůstal stav nezměněn.

Do druhé půle nastoupily obě mužstva o poznání opatrněji a soustředěněji než do té první, což mělo za následek pokles interesantních situací na minimum. Další rozruch způsobil až v 82. minutě střídající Brekalo - a nebyl to jen tak ledajaký rozruch, jednalo se totiž o zvýšení náskoku Wolfsburgu na 0:2. Brekalo se pěkně uvolnil kličkou na střed zleva a přízemní ranou uklidil míč do sítě.

V 91. minutě zatloukl poslední hřebíček do berlínské rakve Roussillon tvrdou ranou pod břevno, asistenci si připsal Brekalo - 0:3. Pro Herthu se jedná o krutý výsledek, za to hosté ukázali, že dokáží být nesmírně efektivní.

Berlínský klub bude muset na dnešní špatný výsledek rychle zapomenout a oklepat se nejlépe již do příštího víkendu, kdy jeho hráči budou čelit Schalke. Vlci si připsali druhé vítězství ve druhém letošním ligovém klání a přidali se tak ke čtveřici týmů bez ztráty kytičky. Za týden na svém hřišti přivítají nováčka z Paderbornu.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Eintracht Frankfurt 2:1

25.08.2019 15:30

Góly: 10. Timo Werner, 80. Yussuf Poulsen - 89. Gonçalo Paciência

RB Lipsko v rámci 2. kola Bundesligy přivítalo na svém stadionu Eintracht Frankfurt. Mělo se jednat o vyrovnaný boj, což se nakonec potvrdilo. Domácí však dokázali najít recept na svého soupeře nejen jednou, ale hned dvakrát, proto se mohou radovat z dalších tří bodů do ligové tabulky.

Úvod utkání lépe zachytilo Lipsko, které se díky své aktivitě dočkalo brzkého vedení. Už v 11. minutě Poulsen hlavou prodloužil centr z rohového kopu směrem k zadní tyči, kde stál Werner úplně sám a krkolomným kopem dostal míč do sítě - 1:0.

Ve 20. minutě mohl být rozdíl mezi oběma týmy dvougólový, avšak Poulsen při protiútoku dostal od Sabitzera přihrávku na paty a nedokázal tak zakončit do odkryté frankfurtské svatyně. Do přestávky si už ani jedno mužstvo nedokázalo připravit žádnou zajímavou příležitost, proto se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Pět minut po pauze se do další šance dostal Werner, tentokrát však ztroskotal na brankáři Eintrachtu Trappovi, jenž jeho pokus dokázal zneškodnit. Zápas tak stále zůstával otevřený, což se podepsalo na hře. Oba týmy hrály naplno a soustředěně, proto diváci na stadionu nebyli svědky mnoha brankových příležitostí.

Jedna taková přišla v 83. minutě a byl z toho druhý gól utkání. Střídající Forsberg nacentroval z levé strany napříč celým pokutovým územím na neobsazeného Poulsena, který trefil míč skvěle z voleje a propálil Trappa podruhé - 2:0.

Hosté se nakonec dočkali alespoň kosmetické úpravy výsledku, když se v nastaveném čase po Chandlerově centru prosadil Paciência a stanovil tak konečné skóre na 2:1.

Lipsko se po další výhře může jako jeden ze čtyř týmů pyšnit trvající stoprocentní bilancí v Bundeslize i po odehraném 2. kole. V tom příštím zajíždí na hřiště Mönchengladbachu. Eintracht klesl do středu tabulky a bude si chtít spravit chuť příští týden v domácím souboji s Düsseldorfem.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Bayern Mnichov 0:3

24.08.2019 18:30

Góly: 20. Robert Lewandowski (pen.), 50. Robert Lewandowski, 75. Robert Lewandowski

Mnichovský gigant zajížděl v rámci 2. kola Bundesligy do Veltins Areny, kde se utkal s domácím Schalke 04. Oba dnešní soupeři měli po prvním ligovém kole na svých kontech shodně jeden bod a rozhodně nebylo v plánu ani jednoho z nich to takto nechat i po tomto víkendu. Vyrovnaný zápas nakonec lépe zvládl Bayern a začal tak svůj hon na první BVB.

Oba týmy vstoupily do utkání soustředěně, což jim vydrželo přesně do 21.minuty. V tu chvíli totiž Kenny ve vápně fauloval Comana a hosté měli k dispozici pokutový kop, jenž s přehledem proměnil Lewandowski - 0:1. První půle další zajímavé situace nepřinesla a domácí tak šli do šaten s jednogólovým mankem na svého bavorského soka.

V 52. minutě se Lewandowski postavil k rozehrávce přímého volného kopu a razantní ranou přes zeď překonal Nübela podruhé - 0:2. Schalke se poté snažilo zatlačit favorita a donutit ho k chybě, ale marně.

V 78. minutě během rychlého protiútoku zachoval chladnou hlavu Coman, podíval se, přihrál Lewandowskimu a běžel se radovat, neboť polský šutér přesnou ranou z hranice vápna dokonal hattrick - 0:3.

Šest minut před koncem se do velké šance dostal domácí Burgstaller, když obešel vyběhnuvšího Neuera, namířil však jen do boční sítě. Tento gól by ale stejně nebyl uznán, protože byl krátce na to odmáván ofsajd, v němž se nacházel kanonýr domácích. Utkání tak skončilo 0:3.

Wagnerovi svěřenci tedy zůstávají i po tomto kole na bodu. Bavorští se díky přesvědčivé výhře posunuli na čtvrté místo o dva body za vedoucí trojici tvořenou Dortmundem, Freiburgem a Leverkusenem.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Werder Brémy 3:2

24.08.2019 15:30

Góly: 54. Ermin Bičakčić, 59. Ihlas Bebou, 87. Pavel Kadeřábek - 42. Niclas Füllkrug, 81. Yuya Osako

Ve 2. kole Bundesligy na sebe narazila dvě velmi ambiciózní mužstva, která ovšem vyšla ze svých prvních ligových klání shodně bez bodů. Hoffenheim byl nakonec tím týmem, jenž si po prohře v úvodním kole spravil chuť a udělal svým fanouškům radost premiérovým tříbodovým ziskem v této bundesligové sezóně.

První půle zápasu vůbec nenasvědčovala tomu, že diváci na stadionu a u televizních obrazovek nakonec uvidí celkem pět branek. Gólový účet tohoto souboje načal až ve 45. minutě hostující Füllkrug razantní hlavičkou po centru Sahina od rohového praporku - 0:1.

Hoffenheim odpověděl jedenáct minut po přestávce a bylo to taktéž po rohovém kopu, když se nejvýše vyšrouboval Bićakćič a hlavou uklidil míč k pravé tyči Pavlenkovy brány - 1:1. V 61. minutě už domácí vedli. Skov jemnou tečí pomohl najít ve vápně Beboua, jenž se nerozpakoval a z bezprostřední blízkosti propálil českého brankáře Werderu - 2:1.

Brémští fotbalisté vyrovnali v 73. minutě, avšak tento gól byl následně anulován z důvodu hry rukou, kterou se provinil Füllkrug. A aby nebylo málo špatných zpráv pro Werder, v 77. minutě zamířil předčasně do sprch Eggestein po inkasování druhé žluté a následné červené karty.

Navzdory všem předpokladům ale ono kýžené srovnání skóre ze strany Brém přišlo. V 83. minutě se po chybě Vogta dostal ke kulatému nesmyslu Klaasen, našel přesnou příhrou Osaka a ten rychlou kličkou a střelou k tyči vlil fanouškům severoněmeckého klubu do žil novou naději na bodový zisk - 2:2.

O tu je však připravil sváteční střelec domácích Kadeřábek přesným zakončením hlavou z rohového kopu zahraného Geigerem v 90. minutě - 3:2.

Hoffenheim se díky prvním třem bodům v nové sezóně posunul do středu tabulky, zatímco Brémy si musí na první bodový zisk a s ním spojené odlepení ode dna tabulky ještě minimálně týden počkat.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - Bayer Leverkusen 1:3

24.08.2019 15:30

Góly: 82. Alfredo Morales - 6. Lewis Baker (vl.), 33. Charles Aránguiz, 39. Karim Bellarabi

V sobotu se v rámci 2. kola Bundesligy střetly týmy Fortuny Düsseldorf a Bayeru Leverkusen. Domácím i hostům se v úvodním kole podařilo bodovat naplno, ovšem favorit tohoto souboje byl i tak jasný. Leverkusen si nakonec se svou rolí poradil na výbornou a odvezl si ze hřiště svého soka všechny tři body.

Rušno bylo hned na úvod, protože se hosté ujali vedení už v 6. minutě zápasu. Volland pronikl zprava do pokutového území a poslal střílenou přihrávku před bránu domácích, kde si ji do vlastní sítě srazil nešťastník Baker - 0:1.

Po půl hodině hry už byl rozdíl ve skóre dvougólový. Demirbay našel centrem z přímého kopu ve vápně Aranguíze a ten propálil domácího brankáře Steffena - 0:2. Ve 39. minutě navíc přidal třetí branku Farmaceutů po skvělé individuální práci a následné přihrávce Vollanda Bellarabi a zdálo se být hotovo - 0:3.

Ve druhé půli se Fortuna snažila zvrátit nepříznivý výsledek, avšak opět to byli hosté, kteří se dostávali do šancí. Nejprve si v 52. minutě dal málem další vlastní gól jeden z obránců domácích. O třináct minut později se o slovo přihlásil znovu Bellarabi, jehož střelu ale tentokrát vyrazil Steffen.

V 76. minutě přišla první velká gólová příležitost domácích. Morales se dostal k tvrdé ráně zpoza vápna, ale mířil o chlup výš, než bylo třeba. Stejný hráč se ovšem nakonec dočkal radosti ze vstřelené branky. V 82. minutě se k Moralesovi odrazil míč na úrovni penaltového puntíku, a tak mu nedělalo problém poslat jej za záda Hrádeckého - 1:3.

Düsseldorf bojoval, ale na bodový zisk to tentokrát nestačilo, hosté z Leverkusenu pro něj byli příliš velké sousto. Ti naopak zůstávají i po 2. kole stoprocentní a drží se na čele Bundesligy společně se svými rivaly z Dortmundu a překvapivě také s fotbalisty Freiburgu.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 1:3

24.08.2019 15:30

Góly: 18. Robin Quaison - 31. Stefan Lainer, 77. Alassane Pléa, 79. Breel Embolo

Mohuč se v prvním domácím zápase sezóny prezentovala solidním výkonem, který však na první body nestačil. Hosté z Mönchengladbachu totiž vyrovnané utkání dokázali rozhodnout dvěma slepenými góly z druhého poločasu a zvítězili 3:1.

Oba soupeři po prvním kole stále čekali na úvodní ligový gól a jako první se ho po osmnácti minutách hry dočkali domácí. Brosinski ze standartky poslal míč do vápna kde se ve vzduchu nejlépe zorientoval Robin Quaison a rozjásal domácí fanoušky. Ze zápasu ale sotva uběhlo půl hodiny a bylo vyrovnáno. Postaral se o to Stefan Lainer, ke kterému se odrazil míč po nepřehledné situaci v malém vápně domácích a obránce Gladbachu neměl problém poslat míč k pravé tyči. Mohuč si ještě před poločasem mohla vzít vedení zpět, proti další hlavičce Quaisona ale tentokrát skvěle zasáhl gólman Sommer.

Vyrovnaný souboj pokračoval i ve druhé půli, na větší šance si však fanoušci museli počkat do závěrečné čtvrthodiny. Nejprve v 76. minutě si ve vápně našel centr Taiwo Awoniyi, kmenový hráč Liverpoolu však hlavičkoval těsně vedle. Následně převzali otěže hosté a v rozmezí dvou minut zápas rozhodli. Všechno začal jejich nejlepší střelec z předchozí sezóny Alassane Pléa, který po standardce propálil rozhozenou obranu domácích a střelou k levé tyči otočil na 2:1. Domácí se snažili rychle odpovědět, to však jen hostům otevřelo šanci na rychlý protiútok, který v 79. minutě ve třetí gól Gladbachu proměnil svou premiérovou trefou v novém působišti Breel Embolo.

Hráči Mohuče už na tento dvoubrankový šok reagovat nedokázali a ani napodruhé v novém ročníku nebodovali. S Gladbachem doma prohráli 1:3.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Union Berlín 1:1

24.08.2019 15:30

Góly: 59. Rubén Vargas - 80. Sebastian Andersson

Ve WWK Areně v Augsburgu se domácí FCA utkalo s berlínským Unionem. Tyto dva celky vkročily do nové bundesligové sezóny špatnou nohou a do vzájemného souboje tak šly s cílem napravit si reputaci a získat první body. To se nakonec oběma soupeřům povedlo.

Úvod zápasu naprosto zřetelně ilustroval náladu, v jaké se obě mužstva po debaklech v prvním kole nacházely. Zahajovací půlhodina totiž nenabídla nic jiného než spoustu nepřesností a pasivity z obou stran. Až v 36. minutě se k vůbec první střele zápasu odhodlal hostující záložník Bülter, který zpoza vápna pálil těsně nad břevno. O šest minut později se po rohovém kopu k hlavičce dostal jeho spoluhráč Keven Schlotterbeck a domácí gólman Koubek musel poprvé zasahovat. Víc podstatného se toho však v první půli neudálo.

Po přestávce se tempo hry přece jenom zvedlo a projevilo se to také na skóre. Domácí hráči Augsburgu za úvodní necelou hodinu hry nepředvedli v podstatě vůbec nic, přesto se v 59. minutě radovali z úvodní branky. Florian Niederlechner na pravé straně protančil kolem Schlotterbecka a poslal přesný centr do vápna, kde Rubenu Vargasovi stačilo jen nastavit nohu a gólman Gikiewitz neměl šanci.

I nadále to však byli hosté z Berlína, kteří na hřišti působili aktivněji, odměny v podobě vyrovnání se jim však dlouho nedostávalo. Mnoho k tomu nechybělo v 72. minutě, kdy po hlavičce Anderssona vytáhl Tomáš Koubek míč z brankové čáry. A najednou se to šancemi začalo jen hemžit. O dvě minuty později totiž z nadějné pozice pálil na druhé straně Niederlechner, ve finální fázi však podklouzl a jeho rána mířila těsně vedle. V 78. minutě pak zase fanoušky hostí zvedl ze sedaček Christopher Lenz, jehož nenápadná rána orazítkovala Koubkovu pravou tyč.

Tlak ze strany Unionu se však i nadále stupňoval a byla jen otázka času, kdy Koubek o čisté konto přijde. Nakonec se tomu tak stalo v 80. minutě, kdy šli dva berlínští hráči proti jedinému domácímu obránci. Sebastian Polter míč posunul svému jmenovci Anderssonovi a ten zblízka nezaváhal.

Hosté byli při chuti a s vidinou závěrečných deseti minut před sebou si možná i mysleli na plný bodový zisk. Toho se však nedočkali i díky tomu, že v 84. minutě obránce Schlotterbeck šel do souboje o míč s Niederlechnerem evidentně pozdě a likvidačním zákrokem svého soupeře poslal k zemi. A zatímco domácího útočníka ošetřovali lékaři, Schlotterbeck viděl červenou kartu a putoval do sprch.

Zápas ale nakonec přece jenom měl dramatickou koncovku. V nastavení totiž nejprve videorozhodčí posuzoval potenciální penaltu pro Union, které se však hosté nakonec nedočkali. Místo toho se ještě museli strachovat i o ten jediný bod, jelikož v úplném závěru jejich gólman Gilkiewitz musel vytáhnout skvělý zákrok proti střele Finnbogasona. Skóre už se ale neměnilo a Union se tak na půdě Augsburgu dočkal prvního bundesligového bodu za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - SC Freiburg 1:3

24.08.2019 15:30

Góly: 3. Streli Mamba - 21. Luca Waldschmidt (pen.), 40. Nils Petersen, 90. Chang-hoon Kwon

Paderborn po hektických čtyřech letech opět odehrál na domácí půdě bundesligové utkání. Stejně jako v prvním kole na hřišti Leverkusenu, ani tentokrát proti Freiburgu nepodali jeho hráči špatný výkon, na body to ale opět nestačilo.

Paderborn první domácí zápas po návratu do Bundesligy zahájil skvěle. Neuběhly ani tři minuty a Streli Mamba na levém křídle přesprintoval všechny soupeře a o vzdálenější tyč odrazil míč do brány. Hosté se ale okamžitě hnali za vyrovnáním. V 17. minutě jim v tom ještě zabránil gólman Huth, který dobře vyběhl z brány proti běžícímu Borrellovi. Vzápětí o sobě dal vědět i domácí Christopher Antwi-Adjej, jehož ránu na bližší tyč musel likvidovat Schwolow. Dramatickou pasáž ale nakonec gólově zakončil Freiburg. Konkrétně to byl Gian-Luca Waldschmidt, který proměnil penaltu nařízenou za ruku obránce Strohdieka.

Paderborn ale byl aktivnější. Velkou šanci měl v 39. minutě Hünemeier, který však jen otřel balón o tyč. Domácí svou možnost nevyužili, a tak místo toho sami inkasovali. Nils Petersen si po dlouhém nákopu za obranu zpracoval míč, elegantně obešel gólmana Hutha a zakončil do prázdné brány. V závěru poločasu byl ještě v akci VAR, rozhodčí se ale nakonec rozhodl další penaltu pro Freiburg neodpískat.

Domácí ve druhé půli pokračovali v aktivitě. Další velkou šanci měl v 51. minutě Antwi-Adjej, tentokrát však mířil těsně vedle. V 64. minutě mohl klid hostům dodat Schmid, jeho ránu z přímáku ale Huth vyrazil. V 71. minutě pak z voleje ve vápně pálil Collins, radost z vyrovnání ale domácím upřela lehká teč bránícího hráče. V závěru už pak domácí vsadili všechny své síly do útoku, což ale hráči Freiburgu dokázali potrestat. V 90. minutě o jejich výhře definitivně rozhodl Chang-Hoon Kwon, který po přihrávce Hölera uklidil míč do prázdné brány.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Borussia Dortmund 1:3

23.08.2019 20:30

Góly: 29. Dominick Drexler - 70. Jadon Sancho, 86. Achraf Hakimi, 90+4. Paco Alcácer

Na rozdíl od té proti Augsburgu v prvním kole (5:1) se tato proti Kozlům nerodila snadno. Ještě dvacet minut před koncem hostém prohrávali, ale nakonec se můžou radovat. O jednu branku se přitom znovu postaral Paco Alcácer.

Během úvodních třiceti minut byli aktivnější domácí. Výjimku tvořil de facto pouze přímý kop Marca Reuse, který ovšem Timo Horna nijak zvlášť nevystrašil. Naopak Jhon Córdoba měl po Modesteho pobídce ke gólu velice blízko. Spolupráce těchto dvou borců nepřinesla ovoce ani deset minut poté. Mezitím ještě stihnul svou šanci zahodit Jonas Hector.

Teprve až devětadvacátá minuta přinesla vyprodanému RheinEnergieStadionu radost. Po rohovém kopu propadnul míč až na zadní tyč, kde jej Dominick Drexler uklidil hlavou z nějakých pěti metrů do sítě - 1:0. V závěru poločasu mohl vyrovnat Piszczek, nicméně nepodařilo se, a tak vstupovali svěřenci kouče Achima Beierlorzera do druhého dějství s těsným náskokem.

Po změně stran se ještě zkoušel prosadit Anthony Modeste, leč pak už nastaly chvíle Černožlutých. Hummels těsně minul, a poté přinutili Horna k výtečným zákrokům Paco Alcácer a Marco Reus. V 70. minutě se aktivní Favreho družina dočkala vyrovnání. Po na krátko rozehraném rohu se balon od Thorgana Hazarda dostal k Jadonu Sanchovi, který stál v šestnáctce naprosto osamocený, když levačkou napálil míč skrze shluk těl přesně k levé tyči - 1:1.

Dortmundští ještě více ožili, ovšem na další branku si museli počkat celých patnáct minut. Výtečnou kombinaci zakončil Piszczek centrem z pravé strany na malé vápno, kam si naskočil Achraf Hakimi a mezi dvěma obránci hlavou skóroval - 1:2. V nastaveném čase přišla na pořad večera třetí branka, tentokráte z kopačky Paco Alcácera.

Španělský útočník doplnil unikajícího Sancha, který klidně mohl zakončovat sám nebo posunout na snad ještě lépe postaveného Reuse, nicméně nakonec volil fotbalistu s devítkou na zádech, který pravačkou z první pojistil výhru. Příště se Borussia utká s Unionem Berlín, zatímco Köln pojede napravovat dojem do Freiburgu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund22008:26
2.SC Freiburg22006:16
 RB Lipsko22006:16
4.VfL Wolfsburg22005:16
5.Bayer Leverkusen22006:36
6.Bayern Mnichov21105:24
7.Borussia Mönchengladbach21103:14
8.Fortuna Düsseldorf21014:43
9.TSG Hoffenheim21013:33
10.Eintracht Frankfurt21012:23
11.Hertha BSC20112:51
12.Schalke 0420110:31
13.FC Augsburg20112:61
14.Union Berlín20111:51
15.Werder Brémy20023:60
 SC Paderborn20023:60
17.1. FC Köln20022:50
18.1. FSV Mainz 0520021:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (64)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brandt by mal hrať základ s ním je to o niečom inom,skvelý hráčik

Reagovat
Werkrider

Brandt základ, Hummels na tribúnu a BVB má titul jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

no Hummels bol dnes urcite istejsi ako Akanji

Reagovat
Werkrider

Pozeral som len druhú polovicu nanešťastie, ale zas kredit aj Kolnu.

Reagovat
stas87

Dost krute pre Köln. Ale tie kombinacne zaklady tam su, Cordoba udrzal koptu tazkych lopt a este ich stihol sklepnut zalohe ci inak rozohrat. Maju zatial nula bodov, ale herne to nie je take zle. Proti +- rovnako kvalitnemu superovi im nejake vyhry zaisti len kvalita utoku. Nechcem aby z nich bol jojo klub, nech sa pevne usadi v BL.

Reagovat
Seydou Doumbia

Terodde, Cordoba, Modeste je hodně top útok

Reagovat
mimi_united

Predať Alexisa a kúpiť Sancha. Útok Rash - Martial - Sancho a máme vybavené na 10 rokov dopredu

Reagovat
Kixi Syhimour

Rashford je křídlo?

Reagovat
Martas30

Proč by k vám chodil ?

Reagovat
Benzema

Podľa mňa skončí zase v City. Saneho predaju do Bayernu a Sancha si kúpia späť . Ale prial by som si ho do LFC

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim, buduce leto sa pravdepodobne toto stane realitou

Reagovat
db18

Reagovat
Martas30

Reagovat
smazaný uživatel

to by som bol spokojný

Reagovat
SunFells

Když už by PL přišla o Saného tak Sancho by byl super náhrada

Reagovat
SunFells

Sancha by tam byla škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Pro Paca jako krále střelců BL!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to bylo dost s odřenýma ušima to vítězství, ale i to se počítá. Köln by si možná ten bod zasloužil, ale ve chvíli kdy vystřelí 1 na bránu, tak co čekaj. Nejhorší byl dnes Weigl, kterej snad neměl ani jednu dobrou přihrávku. Alcacer taky nic moc, celej zápas jsem ho neviděl, ale za ten Augsburg mu to prominu. Vynikající je Brandt, ale rozhodně bych z něj nedělal nejlepšího hráče i on tam ke konci dost přihrával mimo, ale co se týče toho útoku, tak vlastně jen díky němu jsme tu hru zlepšili a vyhráli. Jen jsem se chtěl zeptat fanoušků Leverkusenu nebo lídí co více sledujou Brandta, jestli by mohl hrát na středním záložníkovi jako dneska, všude píšou, že jo ale myslím si, že je pro něj nejlepší křídlo. Na druhou stranu by jsme díky tomu mohli mít v sestavě Hazarda a právě i Brandta.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, jestli Paco nebude moc vidět, ale dá v lize 20 a více gólů, tak si nemůžeš stěžovat.

Reagovat
smazaný uživatel

V Leverkusene zažil najlepšie obdobie pod Boszom, ktorý ho začal stavať v strede. Samozrejme, že zahrá dobre aj na krídle, ale myslím, že to AM mu sedí ešte viac...

Reagovat
smazaný uživatel

No jo.. ale tam přes Marca nevede cesta a pokud by měli hrát oba, tak jedině tak, jak včera po jeho nástupu s jenom jedním defenzivnim štítem v podobě Witsela a to mi přijde nějak až moc ofenzivní a riskantní. Ani si nechci představovat jak Hummels a spol pak odchytavaji všechny Brejky soupeře

Jedině Proti slabším soupeřům doma bych si to reálně dokázal představit. Tam na statické posouvání stejně nikdo není zvědavý..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v tuhle chvíli je Brandt lepší než Hazard, tak místo něj?

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, ze to je nejrealnejsi varianta, ano. Ale neřekl bych, ze Thorgan hraje špatně..akorát Brandt zatím prokazuje lepší momentální formu.

Příští zapas stejně hrajeme doma s Union, tak tam bych byl třeba klidně pro to, aby hráli oba v tom rozestavení 4-1-4-1

Reagovat
smazaný uživatel

hrame vonku

Reagovat
smazaný uživatel

my hrajem vždycky doma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ufff, dnes to byly celkem nervy Kolín hrál v první půli hodně dobře dobře, běhání jak šílení a do ničeho vlastně Dortmund ani nepouštěl, k tomu z protiútoků velmi nebezpečné hrozili. Sancho 2+2 ve dvou zápasech (připravte si peněženky ) a Brandt za 25 mil bude nejlepším nákupem sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Přidej k tomu ještě superpohár s Bayernem kde měl taky 1+1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
RadekVonCZE

Koubek má teda špatnej start a R.I.P Suchý

Reagovat
smazaný uživatel

Union První bod na cestě za záchranou

Reagovat
Rudnevs

No ale herne je to zatiaľ slabučké. Dnešný zápas nemal bundesligové parametry. Ani z jednej strany. Union zachránilo akurát to dvojité striedanie.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže stejně špatní jako proti RB ? Dneska jsem dal přednost United, bohužel oba zápasy v podobný čas... snad se to ještě změní k lepšímu, přijít o berlinské derby po jedné sezóně by bylo k nasrání.

Reagovat
Rudnevs

Dnes proti ním akurát nastúpil súper, ktorý hral rovnako zle, čiže to bol taký veľmi divný a o ničom futbal. Ale tiež som to nevidel celé, pozeral som Konferenz, čiže vravím z toho, čo vravel komentátor.

Reagovat
smazaný uživatel

Si pak asi najdu záznam, mizerný fotbal mi ani tak nevadí... důležitá je bojovnost za klub, doufám že ji uvidím - jejich fans si to 100% zaslouží

Reagovat
Rudnevs

Pod Fischerom to inak nebude, on takýto mdlý futbal hral už i v druhej lige. S Paderbornom trebárs neporovnateľné.

Reagovat
Werkrider

Koubek 0% úspešnosť? Union jediná strela na bránku?

Reagovat
Bastaron

Lewa

Reagovat
smazaný uživatel

Easy win.. Lewa buh.. mrdat ho zacnem az zas o neco pujde, kde bude marnej..

Reagovat
ADM

Co Couts?

Reagovat
Bastaron

Pěkné náznaky do kombinace, ale když nastoupil, tak už jsme moc neútočili tudíž toho moc nestihl předvést.

Reagovat
JozkokozleJ

Dvakrat si az prilis okato pytal faul a hoc druhykrat mozno aj faulovany bol, rozhodca mu to nepiskol zrejme aj vplyvom toho teatra. Inak mi prislo, ze sa chcel ukazat, sanzil sa aj o nejaku tu finesu. Mal smolu, ze do zapasu prisiel v momente, kedy sa Schalke dostavalo do laufu a ani hra Bayernu nebola prilis konsolidovana.

Reagovat
Rudnevs

Taký zvláštny zápas, no. Ale nebolo to úplne zlé, Bayern zas toľko šancí nemal a dva góly prišli po štadandardkách, ktoré zavinili fauly možno trochu premotivovaných hráčov. Schalke tiež moc šancí nemalo, ale bolo tam v druhom polčase jedno obdobie, keď celkom tlačilo a keby tam niečo padlo (aspoň jedna z tých dvoch rúk mala byť asi odpískaná), mohlo to byť ešte zaujímavé.

Na začiatok je to pomerne ťažký los. Zatiaľ je to v poriadku, s Gladbachom je remíza ok a proti Bayernu sa asi tiež nič moc nedalo čakať, ale proti Herthe by to už chcelo nejaky presvedčivý výsledok, inak na tím padne deka, začiatok bude spackaný a zas bude zle nedobre. Fakt by to ale ešte chcelo niekoho do útoku, Burgstaller je sympaťák, ale bohužiaľ na to očividne nemá. Raman zatiaľ vôbec nepresvedčil, ale bol po zranení a ešte by som mu dal šancu, ale stejne to neni typický hroťák, tam to niekoho treba. Aspoň že sa zo zranenia vracia Uth.

Reagovat
Werkrider

Raman Ťa nepresvedčil? Mne sa páčil. Prišiel mi ale ako najviac premotivovaný. Nübel môže chytať jednotku, tam sa nemusí nič riesit, veľmi sa mi jeho istota páči.

Reagovat
Rudnevs

Neviem, mna moc nepresvedčil ani v jednom zápase. Proti Gladbachu nedal tutovku, lebo mu prekážala lopta, včera mi prišiel taký dosť nevýrazný. Hra sa rozbehla tuším až po jeho odchode.

Nübel je super, ale za rok s najväčšou pravdepodobnosťou odíde zadarmo. Toto je zas vina Heidela s Tedescom a celého toho starého ansáblu. V dobe, keď by to šmahom ruky podpísal, tak to nikoho nezaujímalo a všetci na neho srali. Tedesco ho potom zrazu dal do bránky (s tým rizikom, že nemá zmluvu), čo výrazne zlepšilo jeho pozíciu. Teraz prišlo nové vedenie, ale čo už oni s tým môžu urobiť, no. Keď sa o neho už zaujíma Bayern s Leipzigom a všetci ho vidia ako druhého Neuera, tak je samozrejme neskoro. Snaha tam je, dostal dokonca pásku, ale neverím, že to podpíše.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak dve pecky pro Schalke mely bejt uplne jednoznačně..

Reagovat
vladino10

Jednu by som pískal určite aj ja

Reagovat
Raul07
Reagovat
bayern987

Lewa král

Reagovat
andrew96

Schalke překvapilo, po druhém gólu solidní výkon.

Každopádně to, že domácí nekopali ani jednu penaltu, je skandální. Je s podivem, že v Bundeslize nefunguje VAR o moc lépe než v ČR, kde z toho frašku dělá samo vedení ligy.

Reagovat
vladino10

pri tej druhej to uz určite mal nejak scitat

Reagovat
DidusIneptus

Letos je pět kandidátů na titul: L, LEV, WOB, DO, M

Reagovat
Rudnevs

No ja by som to maximálne videl na M a DO. Možno pri určitých okolnostiach i L. LEV na to nemá obranu a WOB na to nemá vôbec.

Inak, veľmi zaujímavý výčet obľúbených klubov. Ono už i Lautern, Aue alebo Jahn sú tu nezvyčajné, ale fakt praješ klubom ako Lübeck, Bayreuth Bayern Hof, Essen alebo Saarbrücken?

Reagovat
Werkrider

A zaklincoval to Lipskom

Reagovat
Rudnevs

Presne, no. Všetko také echt kluby pre futbalových romantikov a pekne na záver šup tam RB.

Reagovat
eleven11

Essen tento rok, dufam vyjde postup do III.BL ,škoda ,že musia hrať baráž z víťazom RNO,tam by som to tiež prial klubu z Lipska a hlavne aké "hovná"možu postupiť z ostatných líg,okrem https://www.ofc.de

Reagovat
Rudnevs

Essen by nebol zlý, ale z Westu by mi nevadil ani postup Rödinghausenu. Tam to sponzoruje nejaky obchodník s kuchyňami alebo s čím a majú pekný štadión a zázemie, ale robia to čestne a sympaticky.

Plus by mohol už konečne ísť hore Aachen, ale tam to na to moc nevyzerá.

Reagovat
eleven11

Rödinghausen su možno sympatický tím,ale stačilo vlani Lotte(Mannheim )1500 divákov na 3.ligu je žalostne málo."Cáchy"

Reagovat
DidusIneptus

Město Essen znám jako své boty. Chodil jsem tam na fotbaly. Aue, Hof, Bayreuth jsou blízko mého bydliště, Lautern je slavný a přeji si aby slávu znova získal. Lipsko je ve fotbalovém Německu bezdůvodně nesympatické, proto mu fandím. Lübeck si zaslouží celostátní soutěž, saarbrucken to samé. Ten ať dobře reprezentuje tamní kout Německa.

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavé, tak teda vitaj na EF...

Lauternu prajem taktiež, veľmi sympatický klub. Kiež by sa vrátili opäť aspoň do tej druhej bundesligy, ale momentálne to nevyzerá, túto sezónu tomu zatiaľ teda tiež moc nedali, dneska hrajú proti Zwickau.

Reagovat
DidusIneptus

Reagovat
formic81

kluci kde se da koukat na nejaky sestrihy kola? rad bych to sledoval aspon po ocku

Reagovat
Heresy
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele