2. kolo
24.08.2019 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Union má první bundesligový bod, na půdě Augsburgu remizoval 1:1

Ve WWK Areně v Augsburgu se domácí FCA utkalo s berlínským Unionem. Tyto dva celky vkročily do nové bundesligové sezóny špatnou nohou a do vzájemného souboje tak šly s cílem napravit si reputaci a získat první body. To se nakonec oběma soupeřům povedlo.

Úvod zápasu naprosto zřetelně ilustroval náladu, v jaké se obě mužstva po debaklech v prvním kole nacházely. Zahajovací půlhodina totiž nenabídla nic jiného než spoustu nepřesností a pasivity z obou stran. Až v 36. minutě se k vůbec první střele zápasu odhodlal hostující záložník Bülter, který zpoza vápna pálil těsně nad břevno. O šest minut později se po rohovém kopu k hlavičce dostal jeho spoluhráč Keven Schlotterbeck a domácí gólman Koubek musel poprvé zasahovat. Víc podstatného se toho však v první půli neudálo.

Po přestávce se tempo hry přece jenom zvedlo a projevilo se to také na skóre. Domácí hráči Augsburgu za úvodní necelou hodinu hry nepředvedli v podstatě vůbec nic, přesto se v 59. minutě radovali z úvodní branky. Florian Niederlechner na pravé straně protančil kolem Schlotterbecka a poslal přesný centr do vápna, kde Rubenu Vargasovi stačilo jen nastavit nohu a gólman Gikiewitz neměl šanci.

I nadále to však byli hosté z Berlína, kteří na hřišti působili aktivněji, odměny v podobě vyrovnání se jim však dlouho nedostávalo. Mnoho k tomu nechybělo v 72. minutě, kdy po hlavičce Anderssona vytáhl Tomáš Koubek míč z brankové čáry. A najednou se to šancemi začalo jen hemžit. O dvě minuty později totiž z nadějné pozice pálil na druhé straně Niederlechner, ve finální fázi však podklouzl a jeho rána mířila těsně vedle. V 78. minutě pak zase fanoušky hostí zvedl ze sedaček Christopher Lenz, jehož nenápadná rána orazítkovala Koubkovu pravou tyč.

Tlak ze strany Unionu se však i nadále stupňoval a byla jen otázka času, kdy Koubek o čisté konto přijde. Nakonec se tomu tak stalo v 80. minutě, kdy šli dva berlínští hráči proti jedinému domácímu obránci. Sebastian Polter míč posunul svému jmenovci Anderssonovi a ten zblízka nezaváhal.

Hosté byli při chuti a s vidinou závěrečných deseti minut před sebou si možná i mysleli na plný bodový zisk. Toho se však nedočkali i díky tomu, že v 84. minutě obránce Schlotterbeck šel do souboje o míč s Niederlechnerem evidentně pozdě a likvidačním zákrokem svého soupeře poslal k zemi. A zatímco domácího útočníka ošetřovali lékaři, Schlotterbeck viděl červenou kartu a putoval do sprch.

Zápas ale nakonec přece jenom měl dramatickou koncovku. V nastavení totiž nejprve videorozhodčí posuzoval potenciální penaltu pro Union, které se však hosté nakonec nedočkali. Místo toho se ještě museli strachovat i o ten jediný bod, jelikož v úplném závěru jejich gólman Gilkiewitz musel vytáhnout skvělý zákrok proti střele Finnbogasona. Skóre už se ale neměnilo a Union se tak na půdě Augsburgu dočkal prvního bundesligového bodu za remízu 1:1.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele