2. kolo
24.08.2019 18:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Lewandowski hattrickem zničil Schalke

Mnichovský gigant zajížděl v rámci 2. kola Bundesligy do Veltins Areny, kde se utkal s domácím Schalke 04. Oba dnešní soupeři měli po prvním ligovém kole na svých kontech shodně jeden bod a rozhodně nebylo v plánu ani jednoho z nich to takto nechat i po tomto víkendu. Vyrovnaný zápas nakonec lépe zvládl Bayern a začal tak svůj hon na první BVB.

Oba týmy vstoupily do utkání soustředěně, což jim vydrželo přesně do 21.minuty. V tu chvíli totiž Kenny ve vápně fauloval Comana a hosté měli k dispozici pokutový kop, jenž s přehledem proměnil Lewandowski - 0:1. První půle další zajímavé situace nepřinesla a domácí tak šli do šaten s jednogólovým mankem na svého bavorského soka.

V 52. minutě se Lewandowski postavil k rozehrávce přímého volného kopu a razantní ranou přes zeď překonal Nübela podruhé - 0:2. Schalke se poté snažilo zatlačit favorita a donutit ho k chybě, ale marně.

V 78. minutě během rychlého protiútoku zachoval chladnou hlavu Coman, podíval se, přihrál Lewandowskimu a běžel se radovat, neboť polský šutér přesnou ranou z hranice vápna dokonal hattrick - 0:3.

Šest minut před koncem se do velké šance dostal domácí Burgstaller, když obešel vyběhnuvšího Neuera, namířil však jen do boční sítě. Tento gól by ale stejně nebyl uznán, protože byl krátce na to odmáván ofsajd, v němž se nacházel kanonýr domácích. Utkání tak skončilo 0:3.

Wagnerovi svěřenci tedy zůstávají i po tomto kole na bodu. Bavorští se díky přesvědčivé výhře posunuli na čtvrté místo o dva body za vedoucí trojici tvořenou Dortmundem, Freiburgem a Leverkusenem.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
Rich

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

Tipsport to zatím vidí na výhru hostu o 3 a více golu. Proč ne?

Reagovat
Heresy

dobrej tip

Reagovat
manuelo neuero

1:4

Reagovat
MCFC_8

0:2

Reagovat
Heresy

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele