2. kolo
24.08.2019 15:30 CET
1 : 3
(1:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Gladbach zvítězil v Mohuči 3:1 a slaví první výhru v sezóně

Mohuč se v prvním domácím zápase sezóny prezentovala solidním výkonem, který však na první body nestačil. Hosté z Mönchengladbachu totiž vyrovnané utkání dokázali rozhodnout dvěma slepenými góly z druhého poločasu a zvítězili 3:1.

Oba soupeři po prvním kole stále čekali na úvodní ligový gól a jako první se ho po osmnácti minutách hry dočkali domácí. Brosinski ze standartky poslal míč do vápna kde se ve vzduchu nejlépe zorientoval Robin Quaison a rozjásal domácí fanoušky. Ze zápasu ale sotva uběhlo půl hodiny a bylo vyrovnáno. Postaral se o to Stefan Lainer, ke kterému se odrazil míč po nepřehledné situaci v malém vápně domácích a obránce Gladbachu neměl problém poslat míč k pravé tyči. Mohuč si ještě před poločasem mohla vzít vedení zpět, proti další hlavičce Quaisona ale tentokrát skvěle zasáhl gólman Sommer.

Vyrovnaný souboj pokračoval i ve druhé půli, na větší šance si však fanoušci museli počkat do závěrečné čtvrthodiny. Nejprve v 76. minutě si ve vápně našel centr Taiwo Awoniyi, kmenový hráč Liverpoolu však hlavičkoval těsně vedle. Následně převzali otěže hosté a v rozmezí dvou minut zápas rozhodli. Všechno začal jejich nejlepší střelec z předchozí sezóny Alassane Pléa, který po standardce propálil rozhozenou obranu domácích a střelou k levé tyči otočil na 2:1. Domácí se snažili rychle odpovědět, to však jen hostům otevřelo šanci na rychlý protiútok, který v 79. minutě ve třetí gól Gladbachu proměnil svou premiérovou trefou v novém působišti Breel Embolo.

Hráči Mohuče už na tento dvoubrankový šok reagovat nedokázali a ani napodruhé v novém ročníku nebodovali. S Gladbachem doma prohráli 1:3.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele