Bundesliga - preview 2. kola

23.08.2019, 08:37, aktualizováno 25.08.2019, 08:42
Previews
Hertha v prvním kole obrala mnichovský Bayern a ani teď na berlínský celek nečeká snadný úkol - doma bude hostit Wolfsburg. Hodně atraktivní bude první nedělní duel, RB Lipsko poměří síly s Frankfurtem...
RB Lipsko - Eintracht Frankfurt  (neděle 15:30)
V rámci 2. kola Bundesligy na sebe narazí dva kluby, pro něž platí totéž - oba mají za cíl kvalifikovat se do evropských pohárů, nejlépe do Ligy mistrů. Oba nejbližší sokové vstoupili do této bundesligové sezóny výhrou a čistým kontem, máme se tedy na co těšit.

Domácí Lipsko přivítalo na své lavičce před letošní sezónou nového trenéra Nagelsmanna, jehož předchozím působištěm byl Hoffenheim. Nový lodivod RB se mohl před týdnem hned v úvodním kole radovat z první ligové výhry u svého nového zaměstnavatele díky výsledku vyloupení stadionu nováčka z Berlína poměrem 0:4.

Eintracht prošel v létě nemalými změnami, především tedy co se odchodů z klubu týče. Tým opustili dvě z několika málo největších hvězd, navíc dvě dost možná nejzářivější - útočníci Jović a Haller. I bez nich si však Frankfurt dokázal v prvním kole poradit s Hoffenheimem výsledkem 1:0.

Jsme stále ještě v úvodu sezóny, proto je těžké předvídat průběh a výsledek bitvy takovýchto dvou mužstev. Pravděpodobně ale bude mít navrch Nagelsmannova parta, protože má výhodu domácího prostředí, entusiasmu z angažování nového kouče, před nímž se všichni hráči chtějí předvést, a také toho, že její složení zůstalo v létě bez větších změn, což se o kádru týmu hostí rozhodně říct nedá.

Lipsko se bude muset obejít bez čtveřice zraněných hráčů - tvoří ji Adams, Augustin, Upamecano a Wolf. Hostujícímu Eintrachtu budou ze zdravotních důvodů scházet Rönnow, Russ a Sow.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Mukiele, Konaté, Orban - Klostermann, Demme, Halstenberg - Sabitzer, Kampl - Poulsen, Werner
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hasebe, Hinteregger - Kohr, Rode - da Costa, Kostić - Kamada - Paciencia, Rebić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.81 - 6.41
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - VfL Wolfsburg  (neděle 18:00)
Hertha Berlín se ve 2. kole Bundesligy na svém domácím hřišti utká s Wolfsburgem. Berlínští fotbalisté dokázali před týdnem obrat o body loňského mistra na jeho hřišti, proto mají důvod k velkému sebevědomí. Stejně jsou na tom ale i Vlci, jimž se podařilo do sezóny vstoupit vítězně na úkor Kölnu.

Svěřenci trenéra Čoviče v úvodním utkání této ligové sezóny ukázali, že se s nimi letos musí počítat. Podařilo se jim totiž po velmi dobrém výkonu remízovat 2:2 na stadionu Bayernu, což je počin, jenž není v silách jen tak nějakého týmu.

Fotbalisté Wolfsburgu si odbyli svou letošní premiéru před vlastními fanoušky proti nováčkovi z Kölnu. Utkání nakonec skončilo těsným vítězstvím Vlků 2:1, které svými brankami zajistili Arnold a Weghorst.

Hertha loni skončila daleko od pohárových příček a je pro ni nemyslltelné, aby se stejný scénář opakoval i letos. Aby se tak nestalo, musí porážet své přímé konkurenty v boji o účast na evropské scéně, mezi něž patří právě i VfL Wolfsburg. Tomu se loni po relativně povedené druhé polovině sezóny povedlo svého cíle dosáhnout a kvalifikoval se do skupinové fáze Evropské ligy, ovšem tento počin bude chtít určitě minimálně vyrovnat a nedá tak svou kůži lacino.

Oba rivalové se potýkají s absencí několika hráčů. Za domácí na trávník nevyběhnou zranění Dilrosun, Boyata, Maier a Plattenhardt. Hostům budou ze zdravotních důvodů chybět Camacho, Ginczek a Otavio. Hertha má výhodu domácího prostředí, což bude nejspíš rozhodujícím faktorem v otázce konečného výsledku.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Klünter, Stark, Rekik, Mittelstädt - Grujić, Darida - Duda - Lukebakio, Ibišević, Kalou
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Knoche, Guilavogui, Brooks - William, Schlager, Arnold, Roussillon - Klaus, João Victor - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.56 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
TSG Hoffenheim - Werder Brémy  (sobota 15:30)
V prvním kole skóroval Martin Hinteregger za Frankfurt hned v úvodní minutě a nikdo v dresu TSG nedokázal na jeho zásah odpovědět. Alfred Schreuder však věří, že domácí prostředí dopomůže jeho novému klubu ke tříbodovému zisku.

Šestačtyřicetiletý kouč, který v minulosti vedl holandské Twente a jako hráč si vyzkoušel i angažmá ve Feyenoordu Rotterdam, se podle vlastních slov na zápas velice těší. "Věřím, že se nám podaří uhrát dobrý výsledek, přestože Werder má velice dobrý tým," prohlásil na tiskové konferenci trenér, jemuž dělá asistenta jeho bratr, nepřekvapivě rovněž bývalý fotbalista.

Zápas ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně určitě zmešká Andrej Kramarić. Otazník ještě visí nad Hübnerem a Zuberem. K dispozici jsou po zranění Christoph Baumgartner a Leonardo Bittencourt. Do základní sestavy Schreuder počítá také s Diadie Samassékouem, nejdražším nákupem v historii bádensko-württemberského celku, který stál 12 milionů eur (necelých 310 milionů korun).

Na druhé straně Florian Kohlfeldt musí řešit vcelku početný zástup zraněných borců, jmenovitě Milota Rashicu, Fina Bartelse, Ludwiga Augustinssona, Sebastiana Langkampa, Milose Veljkoviće a Philippa Bargfredeho. Ömer Toprak, letní posila z Leverkusenu, zastane post stopera. A v případě nutnosti se do hry opět dostane čtyřicetiletý útočník a klubová legenda Claudio Pizarro.

V týdnu se však mluvilo více o jiném hráči. Davy Klaassen si neodpustil drobnou výměnu názorů s koučem Kohfeldtem, nicméně nemělo by se jednat o nic, co by mělo posadit holandského záložníka na lavičku či dokonce dočasně vyřadit z kádru. Poslední vzájemný duel vyhrál Werder. Zřejmě i proto, že podle Klaassena zrovna "nehrál naivně." Na rozdíl od minulého týdne, kdy Weserstadion vyplenila Fortuna Düsseldorf.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.81 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fortuna Düsseldorf - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Düsseldorf půjde do zápasu druhého bundesligového kola proti Leverkusenu jako outsider, a to i přesto, že v prvním kole překvapivě vyhrál na půdě ambiciozních Brém.

Fortuna se v prvním kole vytáhla a překvapila. Na půdě těžkého soupeře zvítězila 3:1 po gólech Henningse, Karamana a Ayhana. Domácím nepomohl ani český brankář Jiří Pavlenka. Leverkusen vyhrál také a přestože ne tak přesvědčivě, je v zápase s Düsseldorfem považován za favorita.

Do Leverkusenu zajížděl nováček soutěže Paderborn a o góly v zápase nebyla nouze. Již po pětadvaceti minutách hry byl stav utkání 2:2, když se za domácí do střeleckých statistik zapsali jejich největší talenty - Leon Bailey a Kai Havertz.

Stav 2:2 vydržel až do poločasové přestávky a zápas rozhodl vítězným gólem až v 69. minutě domácí Kevin Volland. Leverkusen tedy nad nováčkem zvítězil, zdaleka však ne takovým rozdílem, jakým by si asi představoval.

Zatímco Düsseldorf letos do žádných evropských pohárů nevstoupí, Leverkusen si díky čtvrtému místu z loňského bundesligového ročníku zahraje prestižní Ligu mistrů, jejíž los proběhne na konci srpna.

Domácí může v zápase s Leverkusenem potrápit kromě hostujících hráčů také marodka. Düsseldorfu totiž budou chybět zranění Ampomah, Barkok, Rensing a Stöger, zatímco v kádru Leverkusenu by měl být zraněný pouze Pohjanpalo. Největším rizikem pro obranu domácích pak bezpochyby budou Havertz, Bailey a Volland.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Steffen - Zimmermann, Ayhan, Hoffmann, Gießelmann - Morales, Baker - Zimmer, Suttner - Karaman, Hennings
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Tah, S. Bender, Wendell - Aranguiz, Baumgartlinger - L. Bender, Havertz, Demirbay, Bailey - Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.70 - 4.32 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Die Nullfünfer se z výhry proti Hříbatům radovali naposledy v roce 2016, kdy se o jediný gól zápasu postaral Christian Clemens, jenž už delší dobu patří Kölnu. Svěřenci Sandra Schwarze navíc dost nezvládli duel s Freiburgem o minulém víkendu.

"Nesmí se stávat, aby záložní řada působila takhle bez energie, a musíme si jít odhodlaněji za vítězstvím. To je nesmírně důležité. Musíme hrát jako tým. Jako tým musíme bránit i útočit," burcoval čtyřicetiletý lodivod po porážce 0:3. Pouze Augsburg a Union Berlín utrpěli v úvodním kole nové sezony horší.

Nucená absence potkala vedle Stefana Bella, Jean-Philippe Matety, Aarona Seydela a Ji Dong-Wona také Jeremiaha St. Justa, který si poranil rameno, takže si bude muset počkat, než se stane pro nového zaměstnavatele skutečně platným hráčem. Stejně mladý (22) Nigerijec Taiwo Awoniyi, který přišel na hostování Liverpoolu, usedne alespoň na lavičku.

Borussia Mönchengladbach v minulém kole uhrála bezbrankovou remízu v derby se Schalke, přičemž její hodnota se patrně teprve ukáže. Tento střet bude svým způsobem specifický pro oba muže na lavičkách, jelikož Sandro Schwarz a Marco Rose spolu na začátku století/tisíciletí za Mohoč hrávali - první jmenovaný v záloze, druhý v obranné řadě.

V Gladbachu nahradil Dietera Heckinga, který se vydal za novou výzvou do stále druholigového Hamburku. Z Hříbat do hry nenaskočí Hofmann, Doucouré a Muesel. O startu Larse Stindla se rozhodne až v den utkání a ani mistr světa z roku 2014 Christoph Kramer asi nebude schopný odehrát celých devadesát minut. Breel Embolo, Marcus Thuram a Alassane Pléa jsou ale dostatečně kvalitními borci, aby i bez něj dokázali vyvolat chaos v soupeřově defenzivě.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Brosinski, Niakhaté, Hack, Aaron - Fernandes - Ri. Baku, Latza - Boetius - Onisiwo, Quaison
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt - Zakaria - Benes, Neuhaus - Embolo - Thuram, Plea
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.57 - 2.69
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Augsburg - Union Berlín  (sobota 15:30)
Úvodní kolo ani jednomu z celků hrubě nevyšlo. Na druhou stranu nutno dodat, že los k nim nebyl zrovna přívětivý, jelikož ani Borussia Dortmund, ani RB Lipsko nejsou soupeři, proti kterým chcete začínat sezonu.

Na svůj bundesligový debut nebude s velikou radostí vzpomínat Tomáš Koubek. V minulé sezoně v dresu Rennes předváděl vyrovnané výkony, jenže tentokrát ve vyprodaném Signal Iduna Parku inkasoval pět branek. O dvě z nich se postaral Paco Alcácer, jenž se v uplynulém ročníku prosadil hned osmnáctkrát a v kanonádě hodlá očividně pokračovat.

Nutno dodat, že českému brankáři příliš nepomohla obranná řada, a proto z Leverkusenu přichází třiadvacetiletý vicemistr světa z Ruska, Chorvat Tin Jedvaj, a také Stephan Lichsteiner, jehož Švýcarsko vypadlo na zmíněném turnaji v osmifinále. Rovněž hostování Reece Oxforda se změnilo v přestup. Na rozdíl od prvních dvou zmíněných zřejmě do zápasu od úvodní minuty nezasáhne. A šestice ve složení Framberger, Gouweleeuw, Córdova, Götze, Iago a Sarenren Bazee na trávník pro zranění nevyběhne vůbec.

Na druhé straně do hry nezasáhne pouze Florian Hübner. Pro návrat do Německa se rozhodnul Neven Subotić, jenž má za sebou působení ve francouzském AS Saint-Étienne. Vybral si Union Berlín, přestože jakožto dvojnásobný vítěz Bundesligy určitě mohl pomýšlet na prestižnější adresu. V útoku se zase Anthony Ujah pokusí rozpomenout na svou někdejší formu z doby, kdy válel v dresu 1. FC Kóln.

O čtyřgólový příděl se v prvním kole postarali hned čtyři hráči RB Lipsko. "Chyběla nám stabilita, agresivita a nebyli jsme dobře organizovaní," litoval Urs Fischer nedostatků, které přitom do značné míry zajistily jeho klubu postup mezi elitu. Uvidíme, nakolik v týdnu se svými svěřenci zapracoval na jejich odstranění a jestli se jim vůbec podaří skórovat.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Lichtsteiner, Jedvaj, Khedira, Pedersen - Gruezo, Baier - Hahn, M. Richter, Vargas - Niederlechner
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Trimmel, Friedrich, Subotic, C. Lenz - Schmiedebach - Prömel, Gentner - Abdullahi, Becker - Ujah
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.46 - 3.09
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Paderborn - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Paderborn se utká s jihoněmeckým Freiburgem. Domácí se do bundesligy vrátili po čtyřech letech a s Freiburgem se pokusí získat své první letošní body.

V prvním kole letošní bundesligy totiž Paderborn prohrál po statečném výkonu na hřišti Leverkusenu 2:3, vítězný gól dal přitom Bayer Leverkusen až v 69. minutě a Paderbornu se podařilo dvakrát během zápasu srovnat skóre.

Co už se ovšem letos svěřencům trenéra Baumgarta podařilo, je první kolo německého poháru, v rámci něhož se Paderborn představil na hřišti Rodinghausenu ze čtvrté ligy a po penaltách zvítězil 4:3. V dalším kole ho čeká právě Leverkusen.

Freiburg na rozdíl od Paderbornu svůj první ligový zápas vyhrál. Minulou sobotu dokázal porazit Mainz jasně 3:0, když se trefili postupně Holer, Schimd a Waldschmidt, přičemž všechny góly padly až v posledních deseti minutách zápasu.

Freiburg vidíme rovněž ve druhém kole německého poháru, v prvním kole totiž tento jihoněmecký klub vyhrál na hřišti Magdeburgu 1:0 díky gólu Wadlschmidta. Ve druhém kole se utká Freiburg na svém hřišti s Unionem Berlín.

Mírným favoritem zápasu je Paderborn, který může těžit z podpory domácích fanoušků a z dobrého výkonu ze zápasu v Leverkusenu. Freiburg se však rovněž prezentoval pozitivně, avšak Mainz mu výhru ulehčil mizerným výkonem.

Podle německých médií by měl Paderbornu určitě chybět ze zdravotních důvodů pouze Zingerle, Freiburgu zase nepomohou zranění Flekken, Itter a Terrazzino.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Huth - Dräger, Strohdiek, Hünemeier, Collins - Vasiliadis, Gjasula - Pröger, Antwi-Adjei - Mamba, Michel
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Schmid, Lienhart, Schlotterbeck, Günter - Haberer, Höfler - Kwon, Sallai - Waldschmidt - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.77 - 2.91
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Schalke čeká těžký zápas s mnichovským Bayernem, který by měl mít na lavičce novou posilu, Coutinha z Barcelony. Hosté jsou jasným favoritem i přes zaváhání z prvního kola.

V úvodním kole se totiž Bayern Mnichov utkal s Herthou Berlín a pouze remizoval 2:2. Přitom mohlo být hůř, do kabin se šlo k poločasové přestávce za stavu 1:2 a jeden bod zachránil mnichovskému celku až v 60. minutě z penalty tahoun Robert Lewandowski, který dal dříve v zápase i první gól klubu.

Bayern šel podle očekávání dál i v německém poháru, když v jeho prvním kole vyhrál v Chotěbuzi 3:1, střelecky se prosadili znovu dvakrát Lewandowski s k tomu Kingsley Coman. Tématem číslo jedna je však v tuto chvíli v Bayernu úplně něco jiného. Na roční hostování s opcí ve výši 120 milionů eur totiž přišel hvězdný záložník Barcelony Philippe Coutinho a podle informací německého deníku Kicker by měl v zápase na Schalke začít na lavičce a případně si během zápasu odbýt svůj debut v dresu mnichovského celku.

Schalke si připsalo, stejně jako Bayern, v prvním bundesligovém kole remízu. Tým z Gelsenkirchenu s ní však může být relativně spokojen. Po bídné minulé sezóně zahajovalo Schalke tu letošní na hřišti ambiciózního Mönchengladbachu, kde získalo bod za bezbrankový výsledek.

Schalke postoupilo i v německém poháru, kde vyhrálo na hřišti Drochtersenu ze čtvrté nejvyšší soutěže 5:0 a v druhém kole se představí na hřišti nedalekého Bielefeldu. Bayern se v rámci druhého kola utká na venkovním hřišti s Bochumí.

Schalke budou ve šlágru kola s Bayernem určitě chybět zranění Carls, Kabak, Konoplyanka a Matondo. Bayernu zase ze zdravotních důvodů nepomohou Arp a Goretzka.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Kenny, Stambouli, Nastasić, Oczipka - McKennie, Mascarell - Caligiuri, Harit, Raman - Burgstaller
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, Pavard, Alaba - Thiago, Javi Martinez - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.75 - 5.39 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Köln - Borussia Dortmund  (pátek 20:30)
Borussia Dortmund se představí na hřišti Kölnu, který na rozdíl od Dortmundu svůj zápas prvního ligového kola prohráů. Dortmund si připsal tři body a díky nejlepšímu rozdílu skóre je zatím první.

Köln hrál v prvním kole na hřišti Wolfsburgu, kde po hodině hry prohrával 0:2. V nastaveném čase dokázal snížit na 1:2 Terodde, Köln už se však na nic víc nezmohl a jednalo se tedy pouze o kosmetickou úpravu výsledku.

To Dortmund se veze na vlně skvělých výsledků. Borussia vyhrála všech pět přátelských zápasů v předsezónním období a následně i německý superpohár, první kolo německého poháru a první kolo bundesligy nad Augsburgem.

A nad Augsburgem Dortmund vyhrál dokonce 5:1, ačkoliv od první minuty prohrával. V první minutě dal totiž gól hostující Niederlechner, pak ale Dortmund naplno ukázal svojí sílu, když se postupně trefili dvakrát Alcácer, Sancho, Reus a Brandt.

Dortmund byl loni nejblíž zisku mistrovského titulu za dobu sedmileté dominance Bayernu a na podzim dokonce strávil delší dobu i na samotném čele soutěže. Köln skončil loni v druhé nejvyšší německé soutěží první a společně s Paderbornem a Unionem Berlín tedy mohl oslavit postup do bundesligy.

V zápase proti Dortmundu budou Kölnu chybět zranění Clemens a Jakobs, Dortmundu pak pouze Morey. Hlavní oporou domácích je dlouhodobě brankář Timo Horn.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Ehizibue, Jorge Meré, Czichos, Hector - Verstraete, Skhiri - Schindler, Kainz - Cordoba, Modeste
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Akanji, Hummels, Schulz - Weigl, Witsel - Sancho, Reus, Hazard - Paco Alcácer
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.77 - 4.73 - 1.56
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund11005:13
2.RB Lipsko11004:03
3.SC Freiburg11003:03
4.Fortuna Düsseldorf11003:13
5.Bayer Leverkusen11003:23
6.VfL Wolfsburg11002:13
7.Eintracht Frankfurt11001:03
8.Bayern Mnichov10102:21
 Hertha BSC10102:21
10.Schalke 0410100:01
 Borussia Mönchengladbach10100:01
12.SC Paderborn10012:30
13.1. FC Köln10011:20
14.TSG Hoffenheim10010:10
15.Werder Brémy10011:30
16.1. FSV Mainz 0510010:30
17.FC Augsburg10011:50
18.Union Berlín10010:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (82)

Přidat komentář
andrew96

Sestava ať klidně zůstane, možná jen za Piszcze by mohl jít Hakimi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

RS asi do Lille, ale se ztrátou asi 5 mil. € Hlavně že jsme ho nepustili do PSG. No, ale hlavně, že už půjde...

Reagovat
blackhawk88

A snad vyjde ten Roca

Reagovat
smazaný uživatel

Ten je co zač vůbec? Poprvé jsem o něm slyšel až tohle léto. Jako za 40 mega snad nekupujem náhradníka ne?

Reagovat
db18

Spíš čekám, že bude v základu, jelikož na JaviMara není spolehnutí v tom ohledu, že velkou část sezony promarodí.

Reagovat
Müllered

Další předražený průměrák a navíc Španěl... Pak mají být prachy na kvalitní hráče.

Reagovat
Bayern +

Kto je podľa teba kvalitný hrac? Rodri za raz takú cenu alebo Joao Félix za 130 mega?

Ty mi tu prídeš ako vecny kritik všetkého ale konštruktívna myšlienka žiadna...

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

Na jednu stranu konečně, na druhou škoda, ale to spíš jen z mýho pohledu..hodně jsem mu věřil, že by mohl být jednou klíčovým hráčem u nás..bohužel na to ale fakt neměl..v Lille snad rozkvete..předpokládám, že nás jednoho dne v LM vyřadí někde v semifinále a bude si s naší zálohou dělat co chce..GL

Reagovat
db18

Já mu taky věřil, ale když brblá po jednom prosezeném utkání, tak ať radši táhne...

Reagovat
Rudnevs

Na Köln som dneska zvedavý, plno nových zaujímavých tvárí. Bornauw, Verstraete, Skhiri. Akurát škoda, že nedostane príležitosť Terodde (nebol ani v 1. kole v základe a celkovo s ním podľa mňa na BL moc nerátajú), ktorý im postup prakticky vystrielal, v základe opäť Cordoba s Modestem.

Verím vo výhru BVB.

Reagovat
Seydou Doumbia

Proč s Teroddem nepočítají?

Reagovat
Rudnevs

Tak nie, že by s ním úplne nerátali, ale proste bude až tretia voľba do toho dvojčlenného útoku. Nejake minúty asi pozbiera, ale nebude to úplne ono. Bol by som zvedavý, koľko gólov by dal v BL s poriadnou dôverou a keby bol prvá voľba.

Reagovat
JozkokozleJ

Teraz sa zranil Córdoba, tak by mohol dostat Terodde sancu.

Reagovat
Rudnevs

Práve som čítal, no. Snáď dostane poriadnu príležitosť, nevylučujem, že v bundeslige dopadne ako Burgstaller, ale aspoň by mal dostať poriadnu šancu, lebo mi príde, že každý tak nejak automaticky počíta s tým, že na to nemá.

A keď nie, tak sa holt vráti do 2. BL a zas vystriela niekomu postup.

Reagovat
vladino10

Ako dopadol burgi?

Veď tu úspešnú sezónu schalke mal dobrú aj on nie?

Reagovat
Rudnevs

Neviem, no... Ako ja ho mám rád, ale on na to podľa mňa nemá. Vtedy zo začiatku to bolo fajn, keď celé Schalke šlo nad kvality, vtedy som sa ho zastával a vravel som si, že to môže byť ten útočník hodný kvalít Schalke, ale teraz keď ho vidím, tak je proste slabý.

Reagovat
andrew96

Druholigový útočník, takový Terodde.

Reagovat
Rudnevs

Mi príde, že Terodde bol v druhej lige lepší. Burgstaller je taký ten pracant, ktorý bojuje, ale nemá moc čuch na góly. Simon je zabiják, ten vie, kde stojí branka.

Reagovat
andrew96

Souhlas, to srovnání byla nadsázka, která spíš mířila na Teroddeho "prokletí".

Reagovat
smazaný uživatel

niekto nejake forum kde su streamy na BL pripadne PL ? na reddite mi vsetky stare linky zabanovali ...

Reagovat
Martas30
Reagovat
smazaný uživatel

dakujem, na tej stranke su linky pravidelne?

Reagovat
Martas30

https://livescore.footybite.com/ Stačí kliknout u vybraného zápasu na LIVE, přesměruje tě to na další stránku, kde máš na výběr několik streamů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Martas30

Funguje ?

Reagovat
db18

kdyžtak ještě sport365

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
JIMMY-PO

chcel by som sa opýtať ako postupujete tí, čo chodíte na zápasy BL, mám to riešiť cez futbalcestovku alebo sa to dá celkom v pohode po vlastnej osi aj bez nemčiny

Reagovat
cologneFC

Na aky zapas chces ist?

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik si taková fotbalova cestovka rika za listek .....neví nekdo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužený gól, první půle hrozná, je to bez nápadu, Kolín navíc těmi útoky umí dobře zahrozit...

Reagovat
Rudnevs

Dosť slabé, no. Ono na tých nudných piatkoch trebárs niečo bude. Pamätám si, že takto pred rokom hralo BVB tiež nejak na začiatku (druhé alebo tretie kolo to bolo) s Hannoverom, tiež to bol piatok a tiež taká veľmi nezáživná hra. Tuším to ale skončilo nula nula.

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

hrozny polcas.. na to ake mame mena v zostave tak je to velmi slabe snad sa zohraju kym nebude neskoro v boji o titul

Reagovat
smazaný uživatel

Die Geißböcke fandím, ale vyhrávať by mali nad ostatnými súpermi, BVB nech ušetria od porážky

Reagovat
Kixi Syhimour

Kolín teď slušně zaspal

Reagovat
db18

Na co tam Ehizibue čekal?

Reagovat
smazaný uživatel

Achraaaaaf

Reagovat
smazaný uživatel

Brandt základ!

Reagovat
smazaný uživatel

Pacooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Hakimi a Brandt urcite zaklad

Reagovat
stas87

Schalke a Werder mali začať rokovať o Bentalebovi. Pod Wagberom si nezahrá, ten ho ani nechce. Asi by to malo byt tak, že Baumann bude chcieť hostovacku s opciou. Tottenham dostal 20 mega, to oni nedostanú ani omylom. Další hráč, na ktorom sú výrazne stratový. Inak je to už druhý záložník, o ktorého mame záujem zo Schalke. Prvý bol Mascarell. Nepáči sa mi, že mame oživovať tieto mŕtvoly.

Reagovat
Rudnevs

Len si ho pekne berte. 20 to nebude, ale ak tá opcia bude tak okolo 10 Mio. €, tak budem spokojný. Pre Schalke bude fajn už len to, že sa zbavia toho platu. Ešte to chce niekomu dať Konoplianku (Besiktas z toho asi vycúval) a potom sa z tých ušetrených peňazí môže trebárs priviesť niekto nový.

Reagovat
db18

Wriedt dnes nastupuje za rezervu, tak se snad večer dočkáme Arpa.

Reagovat
vladino10

Je (mal by byť) chorý

Reagovat
db18

Tak Suchý už je na lavičce. Jedvaj (a Lichti) v základu.

Reagovat
Kaspar

nestat Koubek takovy prachy, tak uz taky sedi

Reagovat
Werkrider

Pokiaľ bude Jedvaj hrať základ pravidelne, tak to bude na budúcu sezónu pre nás hotovka.

Reagovat
Rudnevs

Paderborn hrá krásne. Teraz dosť pekný protiútok, na to sa super pozerá.

Ale je to taký podivný klub, prvý domáci zápas v bundeslige po postupe a nedokážu zaplniť pätnásťtisícový štadiónik.

Dahlmann nesklamal, Mambu premenoval na Mambo No. 5.

Reagovat
Werkrider

Keď si porovnám jak proti nám hral Paderborn a teraz Fortuna tak to je obrovský rozdiel. Možno to nakoniec s Padebornom nebude až také čierne a vypadnú až druhú sezónu :D

Reagovat
stas87

Hoffenheim som mal pred sezonou vysoko, cakal som, ze by mohli byt okolo toho osmeho ci deviateho miesta. Ale oni hraju taky futbal, ze mozu hrat maximalne o trinaste ci strnaste miesto. Tazke sklamanie z ich strany a najviac ma sklamal Schreuder. OK, uvedomujem si ze hraju bez dvoch najlepsich utocnikov a az sa oni vrati, bude to vyzerat inak, ale po odchode Demirbaya s Amirim ma ten tim kreativitu na urovni SCF. A nemyslim si, ze tento problem odstrani Samassekou, to podla mna nie je kreativny hrac. Geiger zatial nema na to, aby v tomto smere ten tim potiahol a Baumgartner takiez nie. Este viac cudne pre mna je, ze na nasu behavu zalohu nasadi prave trojicu Geiger-Rudy-Baumgartner, kde do vody hodi dvoch mladikov a evidentne to nefunguje. A co spravi Schreuder? Sedi na striedacke a ma zamysleny pohlad...Nagelsmann by tak trikrat za polcas hlasito dirigoval zalohu a mal snahu ten mancaft prebudit.

Sme na hru Hoffenheimu lepsie pripraveni, zaloha a Füllkrug nesetri pohybom a agresivitou. Niekedy je to az za hranou, rozhodca to ani neodpiska ale hraci domacich to citi. Klaassen toto ovlada dokonale, take tie mensie fauly bez odpiskania. Vobec to hracom TSG nezavidim, kedze vdaka tomuto sa nedostanu ani k tomu, aby si vymenili trikrat po sebe loptu na malom priestore a uvolnili hraca s loptou tak, aby mal sancu vbehnut do otvorenej obrany a vystrelil, ci pripadne este loptu poslal na kridlo ci si skusil narazit. Paradoxne, tu jedinu zltu mal dostat Gebre a nie Davy. Po tejto kontrolovanej agresivite som volal celkom dlho, pretoze vonku sme casto v tomto smere nevyvijali aktivitu a len sme tienovali hracov pri braneni. A vsetky take fauly ci drobne fauly su urobene na polke, pripadne styri ci pät metrov za nou tak, aby super nemal sancu rozohrat okolo nasho vapna standartku. Za to si Kohfeldt zasluzi pochvalu. Toto ale nejde aplikovat na kazdeho supera, pretoze ak ma super rovnake typy, je to kontraproduktivne.

Kaderabek je velmi vtipny hrac...vidim ho ale len vo velmi malo zapasoch. A ked ho tak clovek sleduje, tak sa neubrani dojmu, ze ten hrac postrada futbalove IQ, je to skratka hlupy hrac. Super vie dva dny vopred, co urobi a on nikdy nesklame. Okej, ma slusny center a s Kramaricom a Belfodilom to vyuzije, ale ked ich nema na ihrisku, tak posobi dojmom, ze kope za Wurzbürg. Raz vyviezol loptu, ale zcela ocakavane prihral tusim Skovovi a nasi to precitali uz dva metre predtym. Potom centroval do vapna, kde nebol jediny spoluhrac. Takze uplne cakam, ze po jeho centri domaci vyrovnaju.

Reagovat
stas87

Reagovat
FCSL

A potom rozhodl zápas

Reagovat
Werkrider

Preto sa snažím nevyjadrovať počas priebehu zápasu :D

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře si tě Kadeř povodil

Reagovat
stas87

Jj, ale čakal som že padne gól po jeho centru a nie že dá sám gól. V prvom polčase bol hrozný, ale nebol sám. Ta výhra Hoffenheim bola nezaslúžená,absolútne.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ta sestava.. Kimmich stred zalohy?

Reagovat
Werkrider

Vyzerá to tak :)

Ja som zvedavý na súboje Pavard vs. Raman.

Reagovat
JozkokozleJ

A nebude to na troch stoperov?

Reagovat
db18

6 hráčů na střídačce, když může být 9

Každopádně jsem myslel, že kvůli tomuhle přišel Cuisance... ale asi ještě neni připravený.

Reagovat
andrew96

Ta anglická výslovnost německých jmen od komentátora ničí uši.

Reagovat
Rudnevs

Ten na Sky? Čo povedal?

Reagovat
andrew96

Digi Sport. Dejvidové Wagner a Alaba.

Reagovat
Rudnevs

Aha, jasné, no... Tiež som to mal preplatené a tie mená tam čítali podivne. Trebárs Filip Bargfríde alebo Kaled Néry. Plus chyby ako trebárs VfL Stuttgart.

Ale Wagner je Američan, čiže tam je to možno i správne.

Reagovat
andrew96

Mně úplně ušlo, že je Američan. A u Alaby to možná bude taky správně. V tom případě se omlouvám.

Reagovat
vladino10

No, ale Alabu číta ako dejvida aj sám hlásateľ na štadióne

Reagovat
Bastaron

Benito Raman aka Dr. Strange.

Reagovat
Rudnevs

Ajajaj... Čo tá ručička od Hummelsa?

Reagovat
Rudnevs

A Perišić taktiež. A tam bol podľa mňa pohyb rukou k lopte.

Ale rozhodcovia to ani nepreverujú.

Reagovat
cologneFC

Už sú to dva roky, čo ani trochu tomu videu nerozumiem.

Reagovat
JozkokozleJ

Pavarda, ze? Stane sa, si v emociach Aj tu Perisicovu by som piskal.

Reagovat
Rudnevs

Jasné, Mats hral včera... Holt rovnaké číslo, no. A navyše trošku i vizuálna podoba.

Reagovat
JozkokozleJ

Kazdopadne skoda, ze sa aspon jedna nepiskla (mali sa obe). Mohlo to byt este napinave, pretoze ofenziva Schalke celkom podkuruje.

Reagovat
andrew96

VAR?

Reagovat
db18

Prisel Couts a prestanem hrat...

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho out!!

Reagovat
vladino10

prišiel spolu s perisicom na ihrisko, čiže netreba robiť unáhlené závery..

Takže Coutinho/Perisic out!!!!

Reagovat
JozkokozleJ

Werner podla Kickeru predlzil do 2023. Sucastou zmluvy je aj nizka vystupna klauzula vo vyske 30 mil. €.

Reagovat
Gazdo

Tak aspon sa nejak chce asi odvdacit lipsku preto ta klauzula. Inak by siel zadara ale 30 mega za neho kludne kazdy da

Reagovat
Adyss

už nejsu 7 na lavičkách? prečo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele