2. kolo
23.08.2019 20:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Dortmund připisuje druhou výhru v řadě

Na rozdíl od té proti Augsburgu v prvním kole (5:1) se tato proti Kozlům nerodila snadno. Ještě dvacet minut před koncem hostém prohrávali, ale nakonec se můžou radovat. O jednu branku se přitom znovu postaral Paco Alcácer.

Během úvodních třiceti minut byli aktivnější domácí. Výjimku tvořil de facto pouze přímý kop Marca Reuse, který ovšem Timo Horna nijak zvlášť nevystrašil. Naopak Jhon Córdoba měl po Modesteho pobídce ke gólu velice blízko. Spolupráce těchto dvou borců nepřinesla ovoce ani deset minut poté. Mezitím ještě stihnul svou šanci zahodit Jonas Hector.

Teprve až devětadvacátá minuta přinesla vyprodanému RheinEnergieStadionu radost. Po rohovém kopu propadnul míč až na zadní tyč, kde jej Dominick Drexler uklidil hlavou z nějakých pěti metrů do sítě - 1:0. V závěru poločasu mohl vyrovnat Piszczek, nicméně nepodařilo se, a tak vstupovali svěřenci kouče Achima Beierlorzera do druhého dějství s těsným náskokem.

Po změně stran se ještě zkoušel prosadit Anthony Modeste, leč pak už nastaly chvíle Černožlutých. Hummels těsně minul, a poté přinutili Horna k výtečným zákrokům Paco Alcácer a Marco Reus. V 70. minutě se aktivní Favreho družina dočkala vyrovnání. Po na krátko rozehraném rohu se balon od Thorgana Hazarda dostal k Jadonu Sanchovi, který stál v šestnáctce naprosto osamocený, když levačkou napálil míč skrze shluk těl přesně k levé tyči - 1:1.

Dortmundští ještě více ožili, ovšem na další branku si museli počkat celých patnáct minut. Výtečnou kombinaci zakončil Piszczek centrem z pravé strany na malé vápno, kam si naskočil Achraf Hakimi a mezi dvěma obránci hlavou skóroval - 1:2. V nastaveném čase přišla na pořad večera třetí branka, tentokráte z kopačky Paco Alcácera.

Španělský útočník doplnil unikajícího Sancha, který klidně mohl zakončovat sám nebo posunout na snad ještě lépe postaveného Reuse, nicméně nakonec volil fotbalistu s devítkou na zádech, který pravačkou z první pojistil výhru. Příště se Borussia utká s Unionem Berlín, zatímco Köln pojede napravovat dojem do Freiburgu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
MCFC_8

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

BVB za tři body, ale očekávám brutální atmosféru! Škoda, že se hraje v pátek.

Reagovat
Fikus19

1:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat
manuelo neuero

3:2 kolín to utáhne s fanoušky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele