2. kolo
25.08.2019 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Wolfsburg překvapivě s přehledem zdolal Herthu

Hertha BSC minulý týden obrala o body Bayern Mnichov na jeho hřišti a vše tedy nasvědčovalo tomu, že nastartuje šňůru dobrých výsledků. Wolfsburg byl ale ve 2. kole Bundesligy proti a jasným vítězstvím vrátil klub z Berlína zpátky do reality.

Pro domácí přitom utkání nemohlo začít lépe, když už po zhruba dvaceti sekundách hry nařídil sudí penaltu proti Wolfsburgu po faulu na Dudu. Po přezkoumání situace u videa však svůj předchozí verdikt odvolal.

Diváci na Olympiastadionu ale přece jen exekuci pokutového kopu viděli. Stalo se tak v 9. minutě na druhé straně, kde svůj úkol s přehledem splnil Weghorst, když poslal Jarsteina k opačné tyči, než ke které mířil - 0:1.

O tři minuty se v šanci po centru domácího Daridy objevil Kalou, avšak netrefil bránu hostí. Ve 21. minutě měl velkou příležitost vyrovnat skóre Grujić, na Casteelse si ale nepřišel a následnou dorážku zablokoval jeden z obránců Vlků. Ve zbytku poločasu se již nic zajímavého neudálo, proto zůstal stav nezměněn.

Do druhé půle nastoupily obě mužstva o poznání opatrněji a soustředěněji než do té první, což mělo za následek pokles interesantních situací na minimum. Další rozruch způsobil až v 82. minutě střídající Brekalo - a nebyl to jen tak ledajaký rozruch, jednalo se totiž o zvýšení náskoku Wolfsburgu na 0:2. Brekalo se pěkně uvolnil kličkou na střed zleva a přízemní ranou uklidil míč do sítě.

V 91. minutě zatloukl poslední hřebíček do berlínské rakve Roussillon tvrdou ranou pod břevno, asistenci si připsal Brekalo - 0:3. Pro Herthu se jedná o krutý výsledek, za to hosté ukázali, že dokáží být nesmírně efektivní.

Berlínský klub bude muset na dnešní špatný výsledek rychle zapomenout a oklepat se nejlépe již do příštího víkendu, kdy jeho hráči budou čelit Schalke. Vlci si připsali druhé vítězství ve druhém letošním ligovém klání a přidali se tak ke čtveřici týmů bez ztráty kytičky. Za týden na svém hřišti přivítají nováčka z Paderbornu.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele