2. kolo
24.08.2019 15:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Freiburg na hřišti Paderbornu potvrdil formu a zvítězil 3:1

Paderborn po hektických čtyřech letech opět odehrál na domácí půdě bundesligové utkání. Stejně jako v prvním kole na hřišti Leverkusenu, ani tentokrát proti Freiburgu nepodali jeho hráči špatný výkon, na body to ale opět nestačilo.

Paderborn první domácí zápas po návratu do Bundesligy zahájil skvěle. Neuběhly ani tři minuty a Streli Mamba na levém křídle přesprintoval všechny soupeře a o vzdálenější tyč odrazil míč do brány. Hosté se ale okamžitě hnali za vyrovnáním. V 17. minutě jim v tom ještě zabránil gólman Huth, který dobře vyběhl z brány proti běžícímu Borrellovi. Vzápětí o sobě dal vědět i domácí Christopher Antwi-Adjej, jehož ránu na bližší tyč musel likvidovat Schwolow. Dramatickou pasáž ale nakonec gólově zakončil Freiburg. Konkrétně to byl Gian-Luca Waldschmidt, který proměnil penaltu nařízenou za ruku obránce Strohdieka.

Paderborn ale byl aktivnější. Velkou šanci měl v 39. minutě Hünemeier, který však jen otřel balón o tyč. Domácí svou možnost nevyužili, a tak místo toho sami inkasovali. Nils Petersen si po dlouhém nákopu za obranu zpracoval míč, elegantně obešel gólmana Hutha a zakončil do prázdné brány. V závěru poločasu byl ještě v akci VAR, rozhodčí se ale nakonec rozhodl další penaltu pro Freiburg neodpískat.

Domácí ve druhé půli pokračovali v aktivitě. Další velkou šanci měl v 51. minutě Antwi-Adjej, tentokrát však mířil těsně vedle. V 64. minutě mohl klid hostům dodat Schmid, jeho ránu z přímáku ale Huth vyrazil. V 71. minutě pak z voleje ve vápně pálil Collins, radost z vyrovnání ale domácím upřela lehká teč bránícího hráče. V závěru už pak domácí vsadili všechny své síly do útoku, což ale hráči Freiburgu dokázali potrestat. V 90. minutě o jejich výhře definitivně rozhodl Chang-Hoon Kwon, který po přihrávce Hölera uklidil míč do prázdné brány.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele