Bundesliga - souhrn 19. kola

25.01.2019, 22:31, aktualizováno 27.01.2019, 19:52
Komentáře a souhrny
Dortmund doma zdemoloval Hannover a rovněž po tomto kole bude vést tabulku o šest bodů, protože Bayern Mnichov zdolal Stuttgart. Hoffenheim uspěl na půdě Freiburgu, Leverkusen si zase veze body z Wolfsburgu. Venku slavilo rovněž RB Lipsko...

Fortuna Düsseldorf - RB Lipsko 0:4

27.01.2019 18:00

Góly: 2. Yussuf Poulsen, 9. Ibrahima Konaté, 16. Yussuf Poulsen, 68. Konrad Laimer

Svěřenci Friedhelma Funkela tedy nedokázali prodloužit svou sérii vítězství. Ta se zastavila na čísle čtyři. Rudí býci evidentně neponechali vůbec nic náhodě a už v 10. minutě vedli o dvě branky.

Ta první přišla na pořad nedělního večera hned ve 2. minutě. Marcel Halstenberg poslal svůj roh jenom do rukavic brankáře Rensinga. Jenže ten lehoučký míč neudržel, a tak následovala málokdy vídaná vřava plná odrazů. Čtyřiatřicetiletý brankář, který v minulosti hrával v Bayeru i v Bayernu, ještě stihl Poulsenovu střelu chytit, nicméně na tu další od stejného hráče už byl krátký - 0:1.

Nepříjemný moment pro Düsseldorfské, kteří uctívali klubovou legendu Toniho Turka, jenž by se letos v lednu dožil sta let. Při další akci rozkmital své rychlé nohy Ibrahima Konaté. Střela levačkou mu sice příliš nesedla, ale i ta se díky tyči dostal míč za brankovou čáru. Dva dobíhající obránci přišli holt pozdě - 0:2.

Následně to zkoušel Werner a Rensing měl co dělat. Jenže v 16. minutě už zase jenom vůči spoluhráčům rozmáchl rukama. Laimer na hranici velkého čtverce pobídl v něm stojícího kolegu Poulsena, který byl sice už trochu z úhlu, ale přesto se mu i přes stínujícího Marcina Kamińskiho podařilo rozvlnit síť - 0:3.

Fortuně se podařilo najít cestičku dopředu až po pětadvaceti minutách hry. Oliver Fink ale svou hlavičkou minul. Domácí byli aktivnější i po změně stran. Nicméně ani Lukebakio, ani Ducksch své příležitosti neproměnili. Na druhé straně to dvakrát zkoušel Marcel Sabitzer. Jenže se prosadil až Konrad Laimer v minutě osmašedesáté.

Michael Rensing nejprve výtečně pravou rukou kryl nepříjemnou Sabitzerovu skákavou střelu. Balon se však odrazil akorát do dráhy zmíněného rodáka ze Salzburgu, jenž nabídnutou možností nepohrdl a stejně jako Konaté zaznamenal svou první bundesligovu trefu - 0:4. V ten moment už domácí, že na více než čestný úspěch to tentokrát nevypadá.

Usami k němu měl blízko, leč jeho dalekonosná rána se nakonec mezi tři tyče nevešla. Po necelých šedesáti sekundách vystřídal Diega Demmeho švédský záložník Emil Forsberg. S jednadvaceti přihrávkami nejlepší bundesligový asistent sezony 2016/2017 nehrál kvůli zranění tři a půl měsíce.

V poslední minutě řádné hrací doby mohl pověstného "bůra" dokonat Matheus Cunha. Zvládl obehrát i muže v rukavicích. Přesto nezvládnul dopravit kulatý předmět na místo určení. Jak to? Inu proto, že mu radost překazil vracející se Zimmermann. Lipsko dále drží čtvrtou příčku a těší se do Hannoveru. Fortuna bude napravovat dojem v zápase proti Hoffenheimu.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 4:1

27.01.2019 15:30

Góly: 5. Thiago Alcântara, 55. Christian Gentner (vl.), 71. Leon Goretzka, 84. Robert Lewandowski - 26. Anastasios Donis

Allianz Arena čekala na první branku pouhých pět minut. Tehdy Müller posunul na Lewandowskiho, který ještě dával pod sebe na velké vápno, kde placírkou uklízel Thiago Alcantara milimetrově přesně k bližší tyči - 1:0. Za tři minuty mohl navýšit náskok Kimmich, avšak těsně minul zařízení.

V závěru úvodní dvacetiminutovky zkoušel štěstí Goretzka. A zřejmě by byl úspěšný, kdyby jeho pokus nebyl zblokován a horní síť. Tu najednou se zcela proti průběhu hry stalo, že Stuttgart vyrovnal. Na pozdrav od Anastasiose Donise zpoza velkého vápna byl zkrátka Manuel Neuer krátký - 1:1.

Ve třiatřicáté minutě mohl vyprodaný mnichovský stánek šokovat řecký reprezentant znovu, nicméně tentokrát na brankáře domácího celku nevyzrál. V závěru úvodního dějství ještě Coman nasměroval balon jenom do boční sítě, takže aktéři směřovali o poločasové pauze do šaten za nerozhodného stavu. Hosté však s vědomím, že je čeká náročných pětačtyřicet minut.

V té desáté si vybral smolný moment Christian Gentner, když tečoval do vlastní brány Gnabryho nástřel, který by s největší pravděpodobností směřoval vedle - 2:1. Poté Lewandowski ve velice dobré pozici selhal a Nicolás González sice překonal Neuera, ale tyč jeho svatyně nikoliv.

V pětašedesáté minutě zastavil Kempf nedovoleně ve vlastní šestnáctce pronikajícího Lewandowskiho. Polský kanonýr ignoroval pořekadlo o tom, že faulovaný by neměl penaltu zahrávat a doplatil na to, neboť i on zazvonil pouze o brankovou konstrukci. Svého dvanáctého zářezu sezoně se ovšem později přeci jen dočkal.

V 71. minutě podcenil vysoký Kimmichův centr od rohového praporku gólman Zieler, takže se k hlavičce dostal na malém vápně stojící Goretzka - 3:1. Joshua Kimmich asistoval i Lewandowskimu, jenž oběhnul celkem tři stuttgartské borce (včetně muže v rukavicích), aby mohl zasunout do prázdné - 4:1. Bayern po dalším vítězství nadále ztrácí na vedoucí Dortmund šest bodů, přičemž za sebou má s tříbodovým odstupem Borussii Mönchengladbach. Obhájce titulu zajíždí za týden do Leverkusenu. Šestnáctý Stuttgart se pokusí vyvarovat čtrnácté porážky v domácím klání proti Freiburgu.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Eintracht Frankfurt 2:2

26.01.2019 18:30

Góly: 27. Maximilian Eggestein, 52. Martin Harnik - 35. Ante Rebić, 68. Sébastien Haller (pen.)

Ofenzivní utkání s nerozhodným koncem viděli diváci v Brémách. Domácí Werder proti Eintrachtu pokaždé vedl, jenže soupeř z Frankfurtu dokázal vždy vyrovnat. O čtyři branky a celkové skóre 2:2 se nakonec podělili čtyři různí hráči. Za Werder M. Eggestein s Harnikem, za Eintracht zase Rebić a Haller.

Oba mančafty v minulém kole zvítězily a na Wesserstadionu to chtěly potvrdit. Samotný zápas začal v klidnějším tempu, ale postupně nabíral na obrátkách. V 18. minutě přišla první velká příležitost hostujícího Eintrachtu, když si na standardní situaci de Guzmána naběhl Sébastien Haller a hlavou těsně minul domácí svatyni. Werder se přihlásil ke slovu až o deset minut později, ale hned z toho byla vedoucí branka. Maximilian Eggestein se šikovně prokličkoval mezi přesilou a přízemní střelou překonal brankáře Trappa - 1:0 pro Werder.

Eintracht ale nemusel na vyrovnání čekat dlouho. Ante Rebić si ze střední vzdálenosti hodil balón na levačku a krásnou technickou střelou obstřelil Jiřího Pavlenku - 1:1. Na Rebićovu výstavní trefu mohl okamžitě zareagovat opět M. Eggestein a z hodně podobné situace orazítkoval tyč.

Ani po obrátce se na góly nečekalo dlouho. V 52. minutě si seběhl na kolmou přihrávku Martin Harnik, Trappa si šikovně obhodil a pak do prázdné branky zakončil. Werder znovu vedl, ale ani tentokrát náskok neudržel. V 68. minutě zahrál ve vlastním vápně rukou Augustinsson a sudí Schmidt nařídil ve prospěch hostí pokutový kop. Sébastien Haller pak poslal Pavlenku do opačného koutu a srovnal na 2:2.

Do konce utkání stále zbývala spousta času, ale ani jeden tým už vedení na svojí stranu strhnout nedokázal. S remízou 2:2 budou asi spokojenější hosté, kterým se přeci jenom povedlo dvakrát dotáhnout manko.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hannover 96 5:1

26.01.2019 15:30

Góly: 24. Achraf Hakimi, 60. Marco Reus, 62. Mario Götze, 67. Raphaël Guerreiro, 90. Axel Witsel - 86. Marvin Bakalorz

V prach a popel obrátili fotbalisté Dortmundu nebohý Hannover a upevnili si vedoucí pozici. Schwarzgelben nastříleli pět branek a před druhým Bayernem mají minimálně do zítřka devítibodový náskok. Hannover zůstává na posledním místě, v Signal Iduna Parku se zmohl jen na korekci výsledku.

BVB bylo před zápasem jasným favoritem a tuto úlohu beze zbytku naplnilo. Hannover sice mohl domácí zaskočit rychlou brankou, jenomže brankář Roman Bürki výtečně zasáhl proti hlavičce Hendrika Weydandta. Pak už začali úřadovat výhradně domácí. Po dvaceti minutách ještě neuspěl v tutovce střílející Reus, ale o pár minut později už se mohl Dortmund radovat. Achraf Hakimi se rozhodl po výměně balónu s Guerreirem zakončit na vzdálenější tyč a udělal dobře, Essera překonala a Borussia vedla 1:0.

Domácí získali na jistotě a ve zbytku poločasu byli výrazně lepším týmem, ovšem Reus ani Guerreiro další branku nepřidali. Výborným zákrokem se přitom zaskvěl i brankář Esser. Hannover byl sice v kontaktu, na Borussii ztrácel po prvním poločase jediný gól, jenomže ve druhé půli zcela odpadl.

Po hodině hry předvedl agresivní presink Hakimi, hostující obrana chybovala a Marco Reus mohl po jeho přihrávce zvyšovat na 2:0. Než se Hannover stačil vzpamatovat, zvyšoval placírkou na 3:0 Mario Götze. A tím to zdaleka nekončilo, v 67. minutě rozjel další akci Reus, posunul balón na Guerreira a ten dával na hrozivých 4:0.

Borussia utkání jasně ovládla a měla i další šance. Nebohý Hannover dokázal alespoň čestně zkorigovat. Tři minuty před koncem nechala obrana BVB vystřelit Marvina Bakalorze a ten s pomocí teče překonal Romana Bürkiho. Poslední slovo však měli domácí, Axel Witsel přízemní střelou přesně k tyči uzavřel skóre na konečných 5:1 pro Borussii Dortmund.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 2:0

26.01.2019 15:30

Góly: 78. Oscar Wendt, 90+3. Patrick Herrmann

Hříbata dlouho hledala recept na dobře fungující defenzívu Augsburgu a nakonec ho čtvrthodinu před koncem skutečně našla. V Borussia-Parku otevřel skóre v 78. minutě Oscar Wendt a tři body v nastavení pečetil Patrick Herrmann. Augsburg tak zůstává v sestupovém ohrožení, zatímco Mönchengladbach se minimálně do zítřka posunul na druhé místo.

Nutno podotknout, že Hříbata si vítězství zasloužila. Domácí byli po většinu času lepším týmem, i když Augsburg je potřeba za dobrou defenzívu pochválit.

Zápas v úvodu žádné závratné tempo neměl a první šanci jsme mohli vidět až ve 20. minutě, kdy Wendt našel přesným pasem Traorého, ten si pak položil obránce a tvrdě vypálil, načež skvěle zasáhl brankář Kobel. Po půlhodině hry střílel opět Traoré, ale trefil jen Morávka a dorážku pak poslal trestuhodně mimo Lang. Český záložník Jan Moravek byl smutnou postavou závěrečného okamžiku prvního poločasu. Uvnitř vlastního vápna si počínal nedovoleně, takže Mönchengadbach mohl zahrávat pokutový kop. Jonas Hofmann však zvolil stejný směr, kam skočil Kobel a s následnou dorážkou si neporadil Pléa. Augsburg přežil penaltu a do šaten si nesl slibný bezbrankový výsledek.

Augsburg se z prvního poločasu poučil a domácí Hříbata po změně stran dlouho do ničeho nepouštěl. Příznivci bavorského celku už se možná viděli s jedním bodem na kontě, jenomže těžké vystřízlivění jim přichystal v 78. minutě Oscar Wendt. Langův centr vyrazil Kobel jen na kopačky Wendta, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

Hosté sahali pár minut před koncem po vyrovnání, dlouhý nákop Kobela znamenal únik Hahna a zasáhnout musel zkušený brankář Sommer. Augsburg pochopitelně otvíral zadní vrátka a to se mu nakonec stalo osudným. V nastaveném čase definitivně rozhodl pěknou ranou do šibenice Patrick Herrmann.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - TSG Hoffenheim 2:4

26.01.2019 15:30

Góly: 42. Lucas Höler, 77. Florian Niederlechner - 19. Joelinton, 59. Andrej Kramarić (pen.), 72. Andrej Kramarić, 85. Kerem Demirbay

Poprvé od 10.listopadu loňského roku si fotbalisté Hoffenheimu připsali tři body za vítězství v zápase. Dlouhou, devítizápasovou sérii přerušili na stadionu Mage Solar ve Freiburgu, kde domácí tým přestříleli 4:2.

Šest branek a spousta dalších šancí, zápas ve Freiburgu diváky rozhodně nenudil a nakonec přinesl výhru hostujícímu celku. Freiburg doma mohl získat lepší výsledek, ale velkou část příležitostí pochytal brankář Baumann.

Jako první se prosadilo TSG. V 19.minutě předvedl svojí rychlost Joelinton, když doběhl pas za obranu a pak přesnou střelou k tyči zajistil Hoffenheimu vedení. Freiburg pak měl větší převahu a na sklonku prvního poločasu dokázal vyrovnat. Po rohu Gondorfa hlavičkoval Koch, Baumann si sice připsal dobrý zákrok, ovšem s dorážkou Lucase Hölera už nemohl nic dělat. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Po hodině hry měl Hoffenheim ideální možnost jít znovu do vedení. Hlavní sudí zápasu odpískal za faul ve vápně pokutový kop a Andrej Kramarić ho střelou doprostřed bezpečně proměnil. Hosté znovu vedli a na tahu byl Freiburg. Domácím se však vyrovnat nepodařilo a naopak hosté zasadili soupeři klíčový třetí úder. Demirbay poslal Kramarióvi přihrávku do rozhozené obrany a druhý jmenovaný rychlou střelou zvýšil na 3:1. Freiburg se o pět minut později znovu vrátil do utkání kontaktní brankou, když Günter z rohového kopu našel Floriana Niederlechnera a ten hlavou snížil.

Freiburg se hnal za vyrovnáním a měl dobré příležitosti, jenomže v brance TSG stál výtečný Baumann, který několika zákroky podržel svůj celek a výrazně se tak podepsal po pozdější výhrou. Freiburgu se vyrovnat nepodařilo a poslední slovo utkání měl Hoffenheim. Pět minut před koncem zápasu vyslal dělovku Keren Debimrbay a balón s pomocí břevna skončil za brankovou čarou. Zprvu sice nebylo jasné, zdali přešel celým objemem, ale vše potvrdilo video. Hoffenheim konečně po dlouhé době vyhrál a z Freiburgu si veze plný počet bodů.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Norimberk 2:1

26.01.2019 15:30

Góly: 12. Daniel Brosinski (pen.), 73. Robin Quaison - 43. Georg Margreitter

Mohuč znovu potvrdila vynikající domácí bilanci proti Norimberku a poslední celek soutěže udolala brankou v závěrečné čtvrthodině 2:1. Pro Bavory zůstává situace nadále kritická.

Mohuč drtivou většinu předchozích zápasu s Norimberkem zvládla za tři body a nejinak tomu bylo i tentokrát. Norimberk však nehrál špatně a dlouho to vypadalo, že si z Porýní odveze nějaký bod, než čtvrthodinu před koncem udeřil ghansko-švédský útočník Quaison.

Utkání nezačalo pro poslední tým Bundesligy vůbec dobře, už ve 12. minutě jeho hráč zbytečně fauloval na hranici pokutového území a sudím nařízenou penaltu bezpečně proměnil Daniel Brosinski. Parádní začátek pro Mohuč, smolný pro bavorský tým. Hosté však nezpanikařili a s Mohučí hráli vyrovnanou partii. Těsně před koncem prvního poločasu rozehrávali hosté rohový kop a osamocený Georg Margreitter hlavou srovnal na 1:1.

Domácí celek vyrovnávací branka poněkud vyhodila z tempa a po hodině hry vstřelil Norimberk i druhý gól. Sudí šel však celou situaci zkontrolovat na video a po odhalení ofsajdového postavení branku neuznal. Mohuč si mohla oddechnout.

V tu chvíli se v Opel Areně nehrál bůhvíjaký fotbal. Hra byla plná nepřesností a zdálo se, že tak tomu bude až do závěrečného hvizdu. V 73. minutě však domácí předvedli rychlou akci, kterou střelou do prázdné branky zakončil Robin Quaison, přesný pas skrze malé vápno mu poslal autor první trefy Daniel Brosinski. Norimberk zareagovat nedokázal a v Mohuči znovu padl.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 0:3

26.01.2019 15:30

Góly: 45. Kai Havertz (pen.), 62. Kevin Volland, 88. Julian Brandt

Leverkusen si ve Wolfsburgu vůbec nebral servítky a důležité utkání zvládl přesvědčivým výsledkem 3:0. Farmaceuti se tak v přímé konfrontaci přiblížili evropským pohárům. Za hosty se postupně trefili Havertz, Volland a Brandt.

Hostující Bayer potřeboval utkání zvládnout, aby mezi ním a domácím Wolfsburgem nevznikla ještě větší bodová propast. Ve hře samozřejmě byly i evropské poháry, kam by se nejradši probojovaly oba celky.

Utkání bylo hodně bohaté na brankové příležitosti a fanoušci obou táborů se rozhodně nenudili. O první výrazné vzrušení se postaral po pěti minutách hry Karim Bellarabi, který po zasekávačce orazítkoval břevno Casteelsovy branky. Stejný muž pálil i o pět minut později a tentokrát prostor mezi tyčemi netrefil. Bayer měl velice slibný začátek a i nadále nepřestával zaměstnávat defenzívu Vlků. Bellarabi byl znovu blízko gólu, kdyby tentokrát výborně nezasáhl Casteels. Wolfsburg si vypracoval první šanci až ve 37. minutě, ale Steffenova rána uvnitř vápna skončila trestuhodně vedle.

Pro vývoj utkání byl klíčový první gólový moment, který nastal těsně před odchodem do šaten. Domácí William ve vápně fauloval a sudí neměl jinou možnost, než nařídit pokutový kop. Kai Havertz si potíže nedělal a přízemní ranou k tyči poslal Leverkusen do vedení. V nastaveném čase ještě mohl zvýšit Bellarabi, ale tomu se lepila smůla na paty.

Wolfsburg potřeboval po přestávce výrazně přidat a skutečně Lukas Hradecky měl co dělat, aby uchránil hostům vedení. Leverkusen byl však stále nebezpečnější a po hodině hry šel do dvoubrankového trháku. Kevin Volland ve vápně tvrdě vypálil a Casteels se natahoval marně - 2:0 pro farmaceuty. Domácí sice okamžitě odpověděli gólem, ale sudí ho pro ofsajd neuznal. Hra Wolfsburgu byla směrem dopředu křečovitá a Leverkusen nakonec dvě minuty před koncem definitivně rozhodl. Karim Bellarabi milimetrově přesnou přihrávkou našel na malém vápně Juliana Brandta, kterému stačilo jen nastavit kopačku. Leverkusen těžkou zkoušku ve Wolfsburgu zvládl a je ve hře o evropské poháry.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Schalke 04 2:2

25.01.2019 20:30

Góly: 39. Marko Grujić, 45+4. Vedad Ibišević - 17. Jevhen Konopljanka, 44. Mark Uth

Oba kluby si však v tabulce vzhledem rozlosování 19. kola s největší pravděpodobností ani výrazně nepolepší, ale ani nepohorší. V jejich vzájemném klání rozhodně stála za to především poslední desetiminutovka úvodního dějství.

Trvalo něco přes patnáct minut, než se Olympijský stadion dočkal první velké příležitosti. Ke škodě většiny příznivců ji měl na svědomí Jevhen Konopljanka a hned byla gólová. Ukrajinský útočník si z levé strany seběhl do středu hřiště a z nějakých dvaceti metrů to trefil přesně k pravé tyči - 0:1.

Následujících dvacet minut se musely tribuny obejít bez výraznějšího vzruchu před jednou i druhou brankou. Teprve potom ve velice dobré formě hrající Ondrej Duda efektní i efektivní patičkou pobídl Marka Grujić, jenž se ocitnul zcela neobsazen před Nübelem a přízemní střelou podél padajícího brankáře Schalke rozvlnil síť - 1:1.

Jenže minutu před vypršením řádné hrací doby překlopil misky vah na stranu die Königsblauen Mark Uth, když z první uklidil na místo určení Oczipkovu pobídku - 1:2. Nicméně Dárdaiovi svěřenci nechtěli jít do šaten s mankem, a tak v nastaveném čase nacentroval Davie Selke na malé vápno, kde mohl díky hrubému nedorozumění mezi Caligiurim a Saném neomylně hlavičkovat Vedad Ibišević - 2:2.

Ve druhém dějství předvedl kvalitní práci s míčem Suat Serdar. Bohužel pro Tedescův výběr zakončil svou akci střelou do boční sítě. O deset minut později Selkeho výtečně vychytal náhradník za Ralfa Fährmanna, tedy Alexander Nübel. Za dalších deset minut se zapotil jeho protějšek.

Rune Jarstein nejprve čelil rychlému kontru, v jeho závěru to zkoušel Serdar, a poté si poradil se střelou Stevena Skrzybskiho. A protože poslední příležitost hostujícího celku skončila nad domácí svatyní, musí oba soupeři čekat na další tříbodový zisk minimálně do příštího týdne, kdy do Gelsenkirchenu zavítá Borussia Mönchengladbach, zatímco Stará dáma změří síly s Vlky z Wolfsburgu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund19153150:1948
2.Bayern Mnichov19133343:2042
3.Borussia Mönchengladbach19123439:1839
4.RB Lipsko19104535:1834
5.Eintracht Frankfurt1994639:2631
6.TSG Hoffenheim1977537:2828
7.Hertha BSC1977531:3028
8.VfL Wolfsburg1984728:2728
9.Bayer Leverkusen1983829:3027
10.1. FSV Mainz 051976622:2527
11.Werder Brémy1975731:3126
12.Schalke 041964924:2722
13.SC Freiburg1956824:3221
14.Fortuna Düsseldorf19631021:3821
15.FC Augsburg19361026:3315
16.VfB Stuttgart19421315:4214
17.Hannover 9619251218:4111
18.1. FC Norimberk19251216:4311

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (86)

Přidat komentář
verv

Skvělej zápas, s trochou štěstí mohly být i 3 body, šance na to byly. Ale nechápu, za co jinýho by měla padnout červená, než za tu prasárnu co předvedl Rekik. Doufám, že přijde aspoň nějakej dodatečnej trest.

Reagovat
Rudnevs

Tiež si myslím, že Rekik vyviazol s tou žltou veľmi šťastne... Tam sa proste mala dávať červená, síce to bolo neúmyselné, ale tak či tak to bol škaredý zákrok a čudoval som sa, že Schöpf potom ešte pár minút mohol hrať. Pre rozhodcu to bol veľmi náročný zápas, ale túto jednu situáciu posúdil nesprávne.

Ale dokopy to bol veľmi zaujímavý zápas. A od Schalke pekný výkon, zo začiatku bolo S04 dosť zatiahnuté, ale potom to bol boj, hráči boli dosť namotivovaní, bohužiaľ si to traja odniesli zraneniami. Okrem tej bojovnosti to bol navyše jeden z prvých zápasov v tejto sezóne, o ktorom sa dalo povedať, že Schalke hralo futbal. Stále si stojím za tým, že ten káder nie je kvalitný a je zle poskladaný, ale v rámci možností sa mi zatiaľ Rückunde v podaní Schalke páči a ten štart môže tím posilniť i psychicky, samozrejme že je to hneď iné, ako keď sa odštartuje piatimi prehrami...

Reagovat
JozkokozleJ

Pravda, ze Rekikov zakrok bol na hranici cervenej, od ktorej ho zrejme uchranilo, ze slo skor o nesikovnost, nez umysel, ci neprimerany risk z jeho strany.

Na druhej strane by ma zaujimala Rudyho ruka. Ja sice nie som fanda piskania nastrelenych ruk, ale skoda, ze neukazali zaber spoza brany, pretoze sa mi zdalo, ze ta ruka bola dost v neprirodzenej pozicii a strela smerovala na branu,

Kazdopdne vyborny zapas a to, ze sa neraz iskrilo, tomu len pridalo

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně! Další tři body! Hannover teda slabý jak čaj, obrana se v druhém poločase úplně sesypala. Potěšil gól Maria Jenom chudák Burki bude asi po dnešku trošku nasranej, ztratit čistý konto po takovým gólu (ještě k tomu Hannover byl od té první hlavičky prakticky neškodný)

Reagovat
Centrofixka

Je mi ľúto H96 kde sa nachádzajú, dlhšiu dobu im fandím ako druhému klubu, prvý zápas čo som videl na živo bol práve zápas s Hannoverom Každopádne palec hore za BVB

Reagovat
stas87

Chyba im Füllkrug a Bebou. Pre tim s ich kvalitou a sirkou kadra je to dost limitujuce. Je vidiet, ako sa trapi v ofenzive, v medzihre Weydandt dost zaostava za Nicklasom. A ked nedas gol, tak nevyhras a ani nebodujes. Nie je nahoda, ze tie timy co su na poslednych troch miestach nedali za 19 kol ani 20 golov a preto su na dne. A Augsburg ma bohate skusenosti s bojom o zachranu plus maju Finnbogasona.

Reagovat
smazaný uživatel

A zrovna ten Augsburg by mě vůbec nemrzel kdyby spadl

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Herní projev, nebo prostě jenom sympatie?

To teda neber jako nějakou rejpavou otázku, jen mě to zajímá. Já to měl třeba jejich první dvě sezóny podobně, fakt jsem je neměl rád, jak se sotva zachránili, do toho na mě působili jako takovej "méně tradiční" klub, kterej v 1BL jenom zabírá místo ostatním, nic moc herní projev, prostě mi tam nepasovali. No.. a teď je to už úplně jinak..

Reagovat
Rudnevs

Tým popisom si presne vyzdvihol, ako som ja dlhú dobu vnímal Augsburg. Medzičasom sa tam už trochu usadili a istú dobu mali i zaujímavý herný prejav, čiže sa tie antipatie trochu otupili, každopádne vzhľadom na to, že v poslednej dobe tá hra neni nič moc, by som radšej poslal dole ich než Stuttgart alebo Hannover.

Ale podľa mňa sa FCA zasa zachráni, dlhodobo tam panuje väčšia pohoda než v tých ďalších kluboch, čo bojujú o záchranu. Stále sa tak nejak udržujú nad tou hranicou zostupu, nie sú v tom úplne namočení.

Reagovat
Rudnevs

* presne vystihol

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg podle mě nespadne. Norimberk a Hannover jsou úplně jasní kandidáti a tam nepomůže ani případná změna trenéra (ani u jednoho)

Reagovat
smazaný uživatel

Co pozoruju, tak to takhle měla drtivá většina lidí.. ale postupem času si je docela oblíbili a třebaže je ten herní projev poslední dvě sezóny nic moc, tak je má prostě spousta lidí v oblibě a když už někde čtu o tom, komu by přáli sestup, tak Augsburg nikde moc nefiguruje. Mě třeba učarovali právě během jejich třetí sezóny, kdy jsem je začal sledovat ze začátku sezóny hlavně kvůli Morávkovi, protože mě zajímalo, jak se mu daří.. no, pak už to každej zná, přišlo zranění.. ale já u nich tak nějak zůstal, začal jsem si zjišťovat historii klubu, oblíbil jsem si jejich kulturu, tehdejší kádr a celkově mě to nějak pohltilo, až do té míry, že jsem minulej rok poprvé navštívil WWK. A spousta lidí to má podobně, z takového toho počátečního odporu si k tomu klubu vytvořili z různých důvodů pozitivní vztah, proto mě vlastně zajímalo, proč právě oni.

Reagovat
smazaný uživatel

V pohodě, je to čistě jen o sympatyích (a teď nevím jestli sem to napsal správně )

Mám celkově prostě radši právě ten Stuttgart či Hannover.

Reagovat
Marv

taky to preju Augsburgu, ani nevím proč, prostě sympatie, ostatní je mají výše

Reagovat
smazaný uživatel

Ta spodní trojka mi je celkově dost sympatická a nechci aby žádný z těch klubů sestoupil... Norimberk to ale už asi nemine, Hannover tam se uvidí zda chytnou nový impulz po změně trenéra (zmiňovaný Effenberg v preview by byl velmi zajímavý ). Stuttgart by klidně mohl přeskočit Augsburg, myslím si, že ještě zabojují. Mým největším přáním je aby ale nespadla hlavně Fortuna, ta mě tuto sezónu hodně baví

Reagovat
Rudnevs

Nürnberg snáď spadne, ten klub ma momentálne neláka v žiadnom ohľade... Stuttgart i Hannover mám celkom rád, ale ani jeden ma momentálne nebaví, nehrajú dobrý futbal. Ťažko povedať, kto spadne, momentálne by som povedal, že Nürnberg a Hannover, ale ono sa to ešte možno trochu pomieša, keď sa popremieňajú tréneri.

S Fortunou súhlas, tí sa musia udržať!

Reagovat
smazaný uživatel

Effenberg vysoce pravděpodobně nepřijde. To by byl Kind blázen.

Reagovat
db18

On je...

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek domácí jistota.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes vo Wolfsburgu výborný výkon, takto by to mohlo herne vyzerať stále. Snáď sa Bosz a celý tím s ním tou výhrou chytí a spraví sa nejaká bodová séria, ktorá by Leverkusen posunula na pohárové priečky. Akurát mi ten jeho futbal príde až príliš ofenzívny, čo je síce super, ale proti ťažším súperom to bude zrejme niekedy kontraproduktívne...

Reagovat
smazaný uživatel

BVB, na hrote bol od začiatku zápasu Gotze?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ano a je tam asi milionkrat platnejsi ako Phillip

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě, dnes k tomu přidal i slušný výkon vepředu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Eggestein solidně zesměšnil celý Frankfurt

Reagovat
andrew96

Zajínavý zápas ve Freiburgu. Víc by tpmu asi slušela remíza, ale domácí srazily otřesné chyby v obraně. Heintz byl mimo celý zápas, ale obzvlášť před prvním gólem zahvězdil. No a penaltový zákrok Stenzela byl neuvěřitelně hloupý.

Za SCF nakonec nastoupil i Guenter a hráli 4-4-2, což se ve druhém poločase po příchodu Nederlechnera a Waldschmidta změnilo na rozestavení se třemi obránci. Hoffenheim hrál 4-3-3, až v závěru posílil obranu Posch na tradiční tři obránce. Freiburg zpočátku aktivnější, ale neodpustil si hrubou chybu, alespoň do přestávky srovnali. Druhá půle začala volněji, po penaltě se to ale rozjelo. Kolem 80. minuty měli domácí obrovský tlak, kdy TSG dvakrát podržel Baumann. Nakonec to pojistil Demirbay, který se zastřeloval celý zápas, až se nakonec parádně trefil.

Za Freiburg nejlepší asi Guenter, hlavně v první půli měl nalevo hodně prostoru, jenže finálka byla slabá. Zbytek průměr, Heintz hrůza, Petersen ve druhé půlce špatný. Niederlechner a Waldschmidt to oživili, ale na body to nestačilo.

V Hoffe se mi dost líbil Grillitsch, chodil si pro balón a zakládal většinu akcí. Hráč zápasu byl ale Schulz. Celkem zajímavě se vyvíjí jeho kariéra. Není velkým technikem, ale maká celý zápas a je přímočarý, což dneska potvrdil dokonale, navíc vybojoval penaltu.

Jinak zajímavý průběh měla děkovačka TSG. Nejprve přišli ke kotli asi jen čtyři hráči, ostatní se rozprchli, až je nakonec svolal Baumann. Teda kromě Kramarice, který fanouškům zatleskal a poté již šel do kabiny, přičemž něco brblal jednomu členovi realizačního týmu.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja myslim, ze predsa len zasluzena vyhra Hoffenhiemu, ktory viac kontroloval hru a aj mal viac sanci. Ale ako pises, okolo tej 80. min. bol Freiburg velmi blizko vyrovnaniu. V priebehu 2 min. mal Baumann 5 zakrokov, z toho 3 velmi tazke.

Ohladom SCF mam vzdy zmiesane pocity zo Schwolowa (a to som nedavno cital, ze pomysla na vyssie mety). Robi chyby. Prvy gol ide zrejme na vrub Heintza, ale cele to bol o zlej komunikacii medzi nich a Schwolowom. Ten vie vytiahnut paradne reflexivne zakroky, ale tiez urobit hlupe chyby.

Inak, dnes este bolo vidiet, ako Kaderabkovi podstatne viac vyhovuje 3-5-2 (dnes Hoffe od 65. min.), nez 4-4-2, pri ktorom sa do utoku dostane sporadicky. (Mozno to bolo tym, ze prave na jeho strane hral aktivny Günter; na druhej strane mal Schulz priestoru viac i v prvom polcase.)

A este treti gol TSG To bolo snad 20 prihravok a totalne vykombinovanie v tej chvili vyborne napadajuceho Freiburgu.

Reagovat
andrew96

Těžko říct no, ze stadionu nám to připadalo vyrovnané. Ale souhlas s Kadeřábkem, na jeho obranu mu hlavně v první polovině s bráněním kraje moc nepomáhali. A Schwollow je dle mě dobrý gólman, ale SCF je jeho strop.

Reagovat
JozkokozleJ

V podstate s jednym aj druhym suhlas.

Co stadion? Neobavas sa, ze s prestahovanim sa na novy stadion Freiburg strati z casti akesi kuzlo? Ja sa toho trosku obavam.

Reagovat
andrew96

Taky se toho bojím, současný leží v nádherném prostředí a atmosféra je tam skvělá. Na druhou stranu tribuny už vypadají opravdu staře, takže nový je potřeba. A fanoušci si zaslouží větší stadion, nabídka rozhodně neuspokojuje poptávku, což jsem sám poznal, jelikož do sektoru domácích jsem se dostal pouze jednou.

Jinak tento týden jsem se byl podívat na místo budoucího stadionu. Před Vánoci tam začaly pracovat stroje, teď už je tam srovnaný terén, takže pomalými krůčky kupředu.

Reagovat
Rudnevs

Pekný súhrn... Pri tom prvom góle to bola od Heintza a spol. katastrofa. Škoda, prial som to viac Freiburgu a i v Kicktippe som stavil na SCF. Ale bol to pekný zápas, pozeral som Konferenz, keby som si pustil Einzelspiel, tak by som si to užil ešte viac.

Keď píšeš o tej ďakovačke, tak mi to tak nejak sedí k tomu ich imidžu, v Hoffenheime je to celkovo s fanúšikmi dosť zaujímavé, niekto, kto tam bol, tu písal, že tam fandenie prebieha v zmysle, že im hlásateľ povie “začnite mávať vlajkami” a oni začnú mávať vlajkami alebo podobne. Vraj je to tam skoro ako na hokeji.

Máš i nejake osobné dojmy/zážitky zo štadióna?

Reagovat
JozkokozleJ

Co som dnes postrehol, tak v druhom polcase sa hraci TSG vzdy sli radovat cielene ku kotlu.

Reagovat
andrew96

Byl jsem právě v sektoru hostí a fanoušci Hoffe to brali jako derby, což Freiburg ani náhodou. Taky to tak vypadalo podle pokřiků, že "jsme pro vás jen vesnice" a "Derbysieger".

Fandění mně přišlo na německé poměry celkem normální. Hosté přijeli v hojném počtu (taky je to kousek), brali to fakt vážně. Trochu se hádali přes plot s domácími, ale žádný větší konflikt.

Jinak Kramarice jsem si všímal celý zápas a působí velice důležitě. Trochu jako Rebic ve Frankfurtu (asi si Chorvati myslí, že jsou mistři světa).

Reagovat
Rudnevs

Jj, to je veľmi zaujímavá rivalita, niečo v zmysle “nie ste hodní ani toho, aby ste boli naši rivali”. Takýchto prípadov je viac, podobne to má trebárs Hannover a Braunschweig s Wolfsburgom, fanúšikovia Hannoveru ani Braunschweigu sa k tej rivalite s VfL tak nejak “nepriznávajú”.

To s tým Kramaricom som si ani nevšimol, že by sa správal nejak arogantne, ja som ho mal naopak vždy celkom rád, on narozdiel od Modrica, Lovrena a ďalších odmietol podpísať kontrakt s futbalovým mafiánom Mamicom (Mamic dával mladým Chorvátom z Dinama podpisovať kontrakty, podľa ktorých mu musia do konca kariéry odvádzať 20 % z platu) i napriek tomu, že za Dinamo prestal nastupovať. Zvolil si vlastnú cestu cez Rijeku a nakoniec sa aj tak dostal do väčších klubov.

Inak, čo hovoríš na ten sektor pre hostí? Zo snímiek a televíznych záberov mi príde, že na ňom vidno ten vek freiburgského štadióna snáď najviac...

Reagovat
andrew96

Jojo, sektor je opravdu nic moc. Poměrně malý prostor, který navíc není celý zastřešený. Ale jde tam vytvořit skvělá kulisa, jako například dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

jj toho se i obavam,že když bude ve Freiburgu novej stadion s kapacitou cca 40000 míst (jak se v dobach pred cca 6-8 lety planovalo) tak se ta skvela atmosfera vytratí

Reagovat
smazaný uživatel

mel jsem na SCF 3 sezony dauerkarte na stání práve do toho sektoru jak máš po pravé strane sektor hostí,tak jsem si to tam hodnekrát užil

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
andrew96

V tom sektoru, kde jsi měl Dauerkarte, jsem byl zatím jen jednou, ale byla to paráda.

Přes všechny nevýhody si však myslím, že nový stadion je potřebná investice. Navíc se nebojím, že by nebylo vyprodáno, může se rychle vytvořit kouzlo i na novém stadionu. Snad tomu tak bude. Akorát už bude od Schwarzwaldu dost vzdálený.

Reagovat
smazaný uživatel

no ten hlavní kotel domácich je naproti...za brankou tam je top atmosféra,ale nejlepší z BL co jsem zažil byla westkurve ve Frankfurtu... Sinsheim fajn,Stuttgart nic moc,Bayern fajn,ale samej turista na fotbale...malo fans, Nurnberg a Augsburg nic moc...to už je lepší zajít na Dynamo Dresden

Reagovat
Rudnevs

Čo ten Sinsheim? To by som nepovedal, že zrovna tam majú dobrú atmosféru, to skôr na tom Stuttgarte...

Reagovat
smazaný uživatel

no v Sinsheime som bol dohromady asi na 4 zapasy a z toho 2x na bayern v prvých sezonach po ich postupe a atmosféra fajn (možno už je to teraz iné) a štadion skvelý oproti Vfb kde i ked sedíš v prvých radách,tak si tak 10-12 metrov od postrannej čiary...proste ten Ribéry ti nebehá 5 m pred očami ako v Rhein-Neckar arene...nic proti Vfb

Reagovat
smazaný uživatel

jo,ješte Gelsenkirchen je fajn,ale moc velkej stadion mi pride,že se to vytráci ten fans efekt zbytek jsem zatím nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

Morávek začal nastupovat v základu nebo jen vidím špatně?

Reagovat
stas87

Stratene dva body, zasa na Weseru. Zacina ma to poriadne stvat, kedze takto sa tomu siestemu miestu nepriblizime. V prvej polke vyrovnane, tam ta remiza bola zasluzena. Ale v druhom polcase snad Frankfurt nemal poriadnu sancu, ak neratame tu Hallerovu prihravku na uplnom konci, kedy to bolo otvorene.

Najslabsi asi Augustinsson...nejde len o tu nezmyselnu ruku, ale ani tie jeho rohy v podstate nepriniesli nebezpecenstvo. Prilis razantne kopnute, takze to vsetkych preletelo. Ani jeden center nesiel do priestoru, kde by boli minimalne dvaja hraci a mohli tak Trappa ohrozit. Veljkovic uplne mimo, nechapem co skusal na Hallera. A kludne by som mu tu redku dal, taku hlupost spravit. Moze byt rad ze dostal len zltu.

Jojo dneska dobry vykon, on je na tom velmi dobre pohybovo, to je jeho velka prednost. A tym, ze sbiera minuty, tak si aj veri s loptou na nohe. Je tam niekedy vidiet neskusenost, ked akciu zabrzdi sam nepresnou prihravkou ci nevychyta uplne nabeh spoluhracov, ale to casom zmizne. Vysoky standart ukazal aj v druhom zapase jari jeho brat. Nepacil sa mi dnes Klaassen, dost strat mal a podla mna by mal namiesto neho hrat Sahin. Davy az priiis chce, preto sa dopusta chyb.

Z Eintrachtu mi utkvel v pamäti najviac Falette. Neskutocny traged, vsetko posral, bol neisty velmi a este tam skusal cosi na Maxa a Gebreho, skratka smiesny clovek. Najhorsi hrac obrany od hostov, spolocne s Da Costom. Ten tiez bol spatny, nedarilo sa mu. Ja to citim tak, ze ten bod ziskal Frankfurt a my dva stratili. Mat sest bodov po dvoch kolach a ist na ihrisko posledneho s tym, ze mame lepsich hracov a herne to vyzeralo dobre v oboch zapasoch...aby to hraci nemali o tyzden v hlavach, ze nedokazali dvakrat udrzat vedenie.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrává takto zle v obraně Frankfurt pořád? Obrana i záloha dnes hrozně chabá, hrozná škoda že Werder to dnes neudržel, nicméně jestli takhle zahraje Frankfurt i příští týden, tak Dortmund by snad neměl mít výraznější problém...

Reagovat
smazaný uživatel

Z kotle sem moc zápas neviděl ale co jsem měl možnost tak za mě nejhorší zápas a herní projev v tyhle sezóně....mužem být rádi za bod a doufám že příští kolo bude v jinem taktu

Reagovat
Jardman

Můžete mi někdo prosím vysvětlit (třeba Rudnevs) cenu Kagawi 2-3 miliony, při dnešních cenách, jo je mu 30, ale přece nešel tak výkonnostně dolů, nebo jo?

Reagovat
vladino10

Túto sezónu odohral 98 minút, všetci vedia, že je nechcený, ma 30 a dortmund sa ho chce v prvom rade zbaviť a v druhom mu nerobiť problémy..a výkonnostne tiež nemastny neslany..

Reagovat
Rudnevs

Ako píše vladino, už je to nepotrebný hráč, ktorý má s klubom dobré vzťahy, tým pádom mu nebudú brániť v odchode, zvlášť keď by im tak zmizla jedna suma z výplatnej pásky...

Zaujímavé je, že i za tú cenu sa im zatiaľ údajne nedarí nájsť žiadneho záujemcu.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB dneska vyborny zapas, videl som ho nazivo, po dlhej dobe som videl vyborny futbal.

Reagovat
Rudnevs

André Breitenreiter je oficiálne prepustený. Som zvedavý, čo bude nasledovať teraz.

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky.Asi to nebyl ten hlavní problém,no uvidíme,jak to Heldt s Kindem vyřeší.

Reagovat
Rudnevs

Jj, nebol to hlavný problém, ale proste to chcú skúsiť, aby sa prejavil ten efekt novej metly...

Špekuluje sa o štyroch kandidátoch - Stöger, Doll, Magath a Effenberg. Z toho len ten Stöger je ako tak normálna varianta. Ja tak nejak už len zo srandy dúfam, že to bude jeden z tých troch.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten Effe to by byla pořádná atrakce Magath nevím,jestli by to vzal,Doll byl minulou neděli v Doppelpassu a dal najevo,že čeká na nějakou nabídku...Ve hře je údajně i bývalý trenér Slomka.

Reagovat
db18

No co... prece sestup.

Reagovat
Kixi Syhimour

Už byli někdy němečtí Invincibles?

Reagovat
Rudnevs

Invincibles - to je to, keď niekto zvládne sezónu bez prehry? Nie, tak to ešte v DE nebolo...

Reagovat
smazaný uživatel

Z dohledné doby tomu asi byl nejblíž Bayern pod Juppem v ročníku 2012/2013 - 1 prohra - doma s Leverkusenem - inkasovali v 87. minutě

Reagovat
Bayern +

Ako to dnes vyzeralo? Môže mi niekto popísať priebeh a hlavne hru?

A ako vidíte ideálnu zostavu na Anfield?

Reagovat
db18

Viděl jsem až posledních 13 minut, ale ideální sestavu bych viděl asi takto:

Neuer - Kimmich, Hummels, Süle, Alaba - JaviMar, Goretzka - Coman, James, Gnabry - Lewandowski...

Ale to je jen na základě toho prvního zápasu, kdy mi Thiago přišel trochu moc nedůsledný... kdyby se hrálo doma, tak ho v sestavě nechám.

Reagovat
Kixi Syhimour

To nás zmasakrujete tou zálohou , my bez VvD a bez zálohy samozřejmě, protože Klopp je vcelku konzervativní a záloha Milner, Henderson, Wijnaldum je otřesná. To si tam James bude dělat co chce, navíc od nás se mu technicky vyrovná snad jen Firmino. Naše šance by mohla být v útoky, ale ten nebude dostávat míče, jako v Neapoli, kde to byla katastrofa. Ale hlavní je ztráta VvD, obrana jak v minulé sezóně, snad Alisson dokáže svou cenu.

Reagovat
db18

Ono ale hlavně půjde o to, jestli ho Niko nechá hrát... ale když je Müller vykartovaný, tak snad jo... na střed Martinez, Goretzka, Thiago moc zvědavý nejsem...

Reagovat
Kixi Syhimour

To nám povídej, když do většiny těžkých zápasů nastupuje hvězdné trio Henderson, Milner, Wijnaldum

Reagovat
Bayern +

Ono kebyže je tam Jupp, tak sa nebojí postaviť stred Martinez, Thiago, James, čo by bolo podľa mňa určite najsilnejšie, minimálne doma.

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayern +

Ja práve myslím, že nás v zálohe zmasakrujete vy a to hlavne fyzicky. James je bez kondície a zápasovej praxe, Martinez pomalý a Thiagovi ak nevyjde deň... Goretzka jediný ok, ale to je zas v top top top merítku zatiaľ len priemerák, ktorý to vyvažuje štatistikami a pracovitosťou.

Aj keď je pravda, že vy v zálohe tiež budete mať asi "len" pracantov, to bude fakt zábavný dvojzápas

Celkovo bude podľa mňa kľúčové Salah vs. Hummels/Sűle. My takého hráča nemáme...

Reagovat
Kixi Syhimour

No, ta naše záloha nekopů, ty si mnohdy ani nepřihrajou , navíc my ani moc nenapádáme, spíš zkoušíme ty odražený míče a nebo jenom někoho rychle obrat. Navíc jedinej upgrade do zálohy by byl Fabinho, páč Keita je zatím dost špatnej a pochybuju, že na Bayern bude chtít Klopp jít se 4 útočnými hráči (tj, Shaqiri v záloze).

Ale Salah není ani tak hráč, kterej by rozhodl sám zápas, on těží z práce celýho týmu. Že by udělal nějaký sólo, to ani ne a ty jeho střely na hraně vápna z minulým sezóny jsou ta tam.

Navíc ta naše obrana bez VvD a větśina hráčů po zranění a případné rychlostní souboje typu Coman vs Milner mě děsí .

Reagovat
db18

Leona tam právě mam proto, že je pracovitý a většinou nic nezkazí... A občas vykompenzuje Javiho výlet do vápna soupeře... to u Thiaga nehrozí - a pak jdou všichni sami na Hummelse/Boatenga...

Chtělo by to, aby se Robben vrátil přesně na tenhle zápas - čerstvě po zranění má obvykle nejlepší výkony a teoreticky by mohl zvládnout odehrát celý zápas...

Reagovat
vladino10

Ak sa podarí poolu dostať loptu na tých troch vpredu, tak postúpi..pozri si napríklad góly aké dostal Bayern proti eintrachtu vo finále pohára, tá naša obrana je strašné náchylná a rýchlych hráčov, stačí vedieť šprintovať..

A možno ani netreba zálohu, Prince boateng si po zápase robil srandu, že mu rebic pred zápasom povedal "bruda, schlag den ball lang"..a nakoniec to eintrachtu stačilo..

Uvidíme no, snáď sa nenecháme úplne ľahko nachytať..

Reagovat
smazaný uživatel

Na Anfieldu bych to po "Di Matteovsku" zavřel a přesně to, co říká Boateng, bysme měli hrát my...ještě bych tam jako překvápko hodil Daviese a jebal to dlouhý na něj a na Comana..Lewa to bude uklízet

Reagovat
Kixi Syhimour

To zní jako plán

Reagovat
vladino10

Davies, davies, čo s ním?

Veď nič neodohral, nič o ňom nevieme, mal jeden dobrý moment na Telekom cupe a to je zatiaľ všetko, ktovie či to nie je iba dajaky marketingový ťah že sme ho kúpili..

Ale Coman s Gnabrym by sa na dačo podobne hodili no..

Reagovat
martin.b

Dokáže mi někdo popsat toho Süleho ? Viděl jsem ho hrát asi 3x takže ho nechci moc soudit. Ale přišel mi strašně těžkopádnej.

Reagovat
Arne

Já jsem si zapnul druhou půli, která podle komentářů i výsledku byla mnohem lepší než ta první, a stejně se mi vaše hra nelíbila... Bylo to jakoby bez jasného plánu, jen jste je prostě přejeli individuální kvalitou. Poprvé jsem začal mít pochyby i Nikovi, jestli je vážně vhodný kouč pro velký klub. Nedovedu si představit, že by vás Liverpool nepřešel.

Reagovat
smazaný uživatel

To, že se možná Niko nehodí pro velkoklub, se mi honí hlavou už delší dobu.. Dnes Bayern do 70. minuty útočil dvěma způsoby.. centr do vápna nebo "Comane, čaruj"

Reagovat
smazaný uživatel

Nenech se zmást tím výsledkem. Bayern byl herně docela sterilní, střed pole defensivně opravdu špatnej (bojím se, že pro Nika je střed Goretzka Thiago naprosto relevantní možností). Stuttgart tam měl tutovku, kdy mohl srovnat na 2:2, kterou když neproměnil, tak se jeho hráči úplně sesypali. Jestli další jeden/dva zápasy zahrajem podobně jako dnes, naložím bez skrupulí ranec na Pool. Lewa s Goretzkou hráli během útočení Bayernu prvních 60 minut na schovku, Muller zase kazil, Thiago kreativně dobrý, ale defensivně marný.. Problém je, že on i ten Javi je docela z formy.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Narazil jsem (s půlroční prodlevou, ehm, kajícně si sypu popelník na hlavu, pokud se tu již v minulosti info objevilo) na vskutku povedený videoklip mého oblíbeného rappera, Jana Delaye, který je věnován klubu jeho srdce - Werderu Brémy. Píseň se všeříkajícím titulem, "Grün-weiße Liebe", byla zelenobílým táborem záhy po vydání nadšeně přijata, a vzhledem k odezvám (nejen na internetech, ale především přímo na stadionu) ji lze právem považovat za soudobou klubovou hymnu. Video tu: https://youtu.be/mJqVwriKOcI

Reagovat
Malresi

Neviem, či sa to tu už riešilo nejako rozsiahlejšie, ale zaujímal by ma názor fans BVB, resp. každého, kto BVB trošku sleduje. Aj vám sa Weigl na CB pozdáva?

Reagovat
smazaný uživatel

On je nouzové řešení při zranění tří stoperů.

Reagovat
Malresi

Ja viem, ale zaskakuje viac nez dobre. Hlavne jeho rozohravka je bombova na tej pozicii.

Reagovat
andrew96

Dnes a zítra se hraje 2. Bundesliga, tak nezapomeňte na Kicktipp.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Pozeral som na druhý polčas zápasu v Bochume, VfL hralo už v takom udržiavacom tempe, ale Duisburg bol poriadne neškodný, tí si nevytvorili nič, aj ten gól bol teda pekný darček od Riemanna.

Mimochodom, po dlhšej dobe som videl Böllenfalltor a pozerám, že Darmstadt už začal s prestavbou tej postrannej tribúny...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele