19. kolo
26.01.2019 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Wolfsburg doma nestačili na Leverkusen a prohrál 0:3

Leverkusen si ve Wolfsburgu vůbec nebral servítky a důležité utkání zvládl přesvědčivým výsledkem 3:0. Farmaceuti se tak v přímé konfrontaci přiblížili evropským pohárům. Za hosty se postupně trefili Havertz, Volland a Brandt.

Hostující Bayer potřeboval utkání zvládnout, aby mezi ním a domácím Wolfsburgem nevznikla ještě větší bodová propast. Ve hře samozřejmě byly i evropské poháry, kam by se nejradši probojovaly oba celky.

Utkání bylo hodně bohaté na brankové příležitosti a fanoušci obou táborů se rozhodně nenudili. O první výrazné vzrušení se postaral po pěti minutách hry Karim Bellarabi, který po zasekávačce orazítkoval břevno Casteelsovy branky. Stejný muž pálil i o pět minut později a tentokrát prostor mezi tyčemi netrefil. Bayer měl velice slibný začátek a i nadále nepřestával zaměstnávat defenzívu Vlků. Bellarabi byl znovu blízko gólu, kdyby tentokrát výborně nezasáhl Casteels. Wolfsburg si vypracoval první šanci až ve 37. minutě, ale Steffenova rána uvnitř vápna skončila trestuhodně vedle.

Pro vývoj utkání byl klíčový první gólový moment, který nastal těsně před odchodem do šaten. Domácí William ve vápně fauloval a sudí neměl jinou možnost, než nařídit pokutový kop. Kai Havertz si potíže nedělal a přízemní ranou k tyči poslal Leverkusen do vedení. V nastaveném čase ještě mohl zvýšit Bellarabi, ale tomu se lepila smůla na paty.

Wolfsburg potřeboval po přestávce výrazně přidat a skutečně Lukas Hradecky měl co dělat, aby uchránil hostům vedení. Leverkusen byl však stále nebezpečnější a po hodině hry šel do dvoubrankového trháku. Kevin Volland ve vápně tvrdě vypálil a Casteels se natahoval marně - 2:0 pro farmaceuty. Domácí sice okamžitě odpověděli gólem, ale sudí ho pro ofsajd neuznal. Hra Wolfsburgu byla směrem dopředu křečovitá a Leverkusen nakonec dvě minuty před koncem definitivně rozhodl. Karim Bellarabi milimetrově přesnou přihrávkou našel na malém vápně Juliana Brandta, kterému stačilo jen nastavit kopačku. Leverkusen těžkou zkoušku ve Wolfsburgu zvládl a je ve hře o evropské poháry.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

DUVOD???

Reagovat
smazaný uživatel

Ptal jsem se na duvod, proč je host favorit.Opět musím uznat , že pánové bookmakeři své práci rozumí . Chválit je nebudu, protože vím , že třeba hned následující week dokurví vše co se dá .

Reagovat
Etika

x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele