19. kolo
25.01.2019 20:30 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Duel mezi Herthou a Schalke vítěze nepoznal

Oba kluby si však v tabulce vzhledem rozlosování 19. kola s největší pravděpodobností ani výrazně nepolepší, ale ani nepohorší. V jejich vzájemném klání rozhodně stála za to především poslední desetiminutovka úvodního dějství.

Trvalo něco přes patnáct minut, než se Olympijský stadion dočkal první velké příležitosti. Ke škodě většiny příznivců ji měl na svědomí Jevhen Konopljanka a hned byla gólová. Ukrajinský útočník si z levé strany seběhl do středu hřiště a z nějakých dvaceti metrů to trefil přesně k pravé tyči - 0:1.

Následujících dvacet minut se musely tribuny obejít bez výraznějšího vzruchu před jednou i druhou brankou. Teprve potom ve velice dobré formě hrající Ondrej Duda efektní i efektivní patičkou pobídl Marka Grujić, jenž se ocitnul zcela neobsazen před Nübelem a přízemní střelou podél padajícího brankáře Schalke rozvlnil síť - 1:1.

Jenže minutu před vypršením řádné hrací doby překlopil misky vah na stranu die Königsblauen Mark Uth, když z první uklidil na místo určení Oczipkovu pobídku - 1:2. Nicméně Dárdaiovi svěřenci nechtěli jít do šaten s mankem, a tak v nastaveném čase nacentroval Davie Selke na malé vápno, kde mohl díky hrubému nedorozumění mezi Caligiurim a Saném neomylně hlavičkovat Vedad Ibišević - 2:2.

Ve druhém dějství předvedl kvalitní práci s míčem Suat Serdar. Bohužel pro Tedescův výběr zakončil svou akci střelou do boční sítě. O deset minut později Selkeho výtečně vychytal náhradník za Ralfa Fährmanna, tedy Alexander Nübel. Za dalších deset minut se zapotil jeho protějšek.

Rune Jarstein nejprve čelil rychlému kontru, v jeho závěru to zkoušel Serdar, a poté si poradil se střelou Stevena Skrzybskiho. A protože poslední příležitost hostujícího celku skončila nad domácí svatyní, musí oba soupeři čekat na další tříbodový zisk minimálně do příštího týdne, kdy do Gelsenkirchenu zavítá Borussia Mönchengladbach, zatímco Stará dáma změří síly s Vlky z Wolfsburgu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele