19. kolo
27.01.2019 18:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Fortuna padla v duelu s RB Lipsko

Svěřenci Friedhelma Funkela tedy nedokázali prodloužit svou sérii vítězství. Ta se zastavila na čísle čtyři. Rudí býci evidentně neponechali vůbec nic náhodě a už v 10. minutě vedli o dvě branky.

Ta první přišla na pořad nedělního večera hned ve 2. minutě. Marcel Halstenberg poslal svůj roh jenom do rukavic brankáře Rensinga. Jenže ten lehoučký míč neudržel, a tak následovala málokdy vídaná vřava plná odrazů. Čtyřiatřicetiletý brankář, který v minulosti hrával v Bayeru i v Bayernu, ještě stihl Poulsenovu střelu chytit, nicméně na tu další od stejného hráče už byl krátký - 0:1.

Nepříjemný moment pro Düsseldorfské, kteří uctívali klubovou legendu Toniho Turka, jenž by se letos v lednu dožil sta let. Při další akci rozkmital své rychlé nohy Ibrahima Konaté. Střela levačkou mu sice příliš nesedla, ale i ta se díky tyči dostal míč za brankovou čáru. Dva dobíhající obránci přišli holt pozdě - 0:2.

Následně to zkoušel Werner a Rensing měl co dělat. Jenže v 16. minutě už zase jenom vůči spoluhráčům rozmáchl rukama. Laimer na hranici velkého čtverce pobídl v něm stojícího kolegu Poulsena, který byl sice už trochu z úhlu, ale přesto se mu i přes stínujícího Marcina Kamińskiho podařilo rozvlnit síť - 0:3.

Fortuně se podařilo najít cestičku dopředu až po pětadvaceti minutách hry. Oliver Fink ale svou hlavičkou minul. Domácí byli aktivnější i po změně stran. Nicméně ani Lukebakio, ani Ducksch své příležitosti neproměnili. Na druhé straně to dvakrát zkoušel Marcel Sabitzer. Jenže se prosadil až Konrad Laimer v minutě osmašedesáté.

Michael Rensing nejprve výtečně pravou rukou kryl nepříjemnou Sabitzerovu skákavou střelu. Balon se však odrazil akorát do dráhy zmíněného rodáka ze Salzburgu, jenž nabídnutou možností nepohrdl a stejně jako Konaté zaznamenal svou první bundesligovu trefu - 0:4. V ten moment už domácí, že na více než čestný úspěch to tentokrát nevypadá.

Usami k němu měl blízko, leč jeho dalekonosná rána se nakonec mezi tři tyče nevešla. Po necelých šedesáti sekundách vystřídal Diega Demmeho švédský záložník Emil Forsberg. S jednadvaceti přihrávkami nejlepší bundesligový asistent sezony 2016/2017 nehrál kvůli zranění tři a půl měsíce.

V poslední minutě řádné hrací doby mohl pověstného "bůra" dokonat Matheus Cunha. Zvládl obehrát i muže v rukavicích. Přesto nezvládnul dopravit kulatý předmět na místo určení. Jak to? Inu proto, že mu radost překazil vracející se Zimmermann. Lipsko dále drží čtvrtou příčku a těší se do Hannoveru. Fortuna bude napravovat dojem v zápase proti Hoffenheimu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Etika

neprohra domácích...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele