19. kolo
26.01.2019 15:30 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Dortmund nadělil Hannoveru bůra a pojistil si vedení

V prach a popel obrátili fotbalisté Dortmundu nebohý Hannover a upevnili si vedoucí pozici. Schwarzgelben nastříleli pět branek a před druhým Bayernem mají minimálně do zítřka devítibodový náskok. Hannover zůstává na posledním místě, v Signal Iduna Parku se zmohl jen na korekci výsledku.

BVB bylo před zápasem jasným favoritem a tuto úlohu beze zbytku naplnilo. Hannover sice mohl domácí zaskočit rychlou brankou, jenomže brankář Roman Bürki výtečně zasáhl proti hlavičce Hendrika Weydandta. Pak už začali úřadovat výhradně domácí. Po dvaceti minutách ještě neuspěl v tutovce střílející Reus, ale o pár minut později už se mohl Dortmund radovat. Achraf Hakimi se rozhodl po výměně balónu s Guerreirem zakončit na vzdálenější tyč a udělal dobře, Essera překonala a Borussia vedla 1:0.

Domácí získali na jistotě a ve zbytku poločasu byli výrazně lepším týmem, ovšem Reus ani Guerreiro další branku nepřidali. Výborným zákrokem se přitom zaskvěl i brankář Esser. Hannover byl sice v kontaktu, na Borussii ztrácel po prvním poločase jediný gól, jenomže ve druhé půli zcela odpadl.

Po hodině hry předvedl agresivní presink Hakimi, hostující obrana chybovala a Marco Reus mohl po jeho přihrávce zvyšovat na 2:0. Než se Hannover stačil vzpamatovat, zvyšoval placírkou na 3:0 Mario Götze. A tím to zdaleka nekončilo, v 67. minutě rozjel další akci Reus, posunul balón na Guerreira a ten dával na hrozivých 4:0.

Borussia utkání jasně ovládla a měla i další šance. Nebohý Hannover dokázal alespoň čestně zkorigovat. Tři minuty před koncem nechala obrana BVB vystřelit Marvina Bakalorze a ten s pomocí teče překonal Romana Bürkiho. Poslední slovo však měli domácí, Axel Witsel přízemní střelou přesně k tyči uzavřel skóre na konečných 5:1 pro Borussii Dortmund.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele