19. kolo
26.01.2019 15:30 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Hoffenheim po devíti zápasech konečně vyhrál, ve Freiburgu zvítězil 4:2

Poprvé od 10.listopadu loňského roku si fotbalisté Hoffenheimu připsali tři body za vítězství v zápase. Dlouhou, devítizápasovou sérii přerušili na stadionu Mage Solar ve Freiburgu, kde domácí tým přestříleli 4:2.

Šest branek a spousta dalších šancí, zápas ve Freiburgu diváky rozhodně nenudil a nakonec přinesl výhru hostujícímu celku. Freiburg doma mohl získat lepší výsledek, ale velkou část příležitostí pochytal brankář Baumann.

Jako první se prosadilo TSG. V 19.minutě předvedl svojí rychlost Joelinton, když doběhl pas za obranu a pak přesnou střelou k tyči zajistil Hoffenheimu vedení. Freiburg pak měl větší převahu a na sklonku prvního poločasu dokázal vyrovnat. Po rohu Gondorfa hlavičkoval Koch, Baumann si sice připsal dobrý zákrok, ovšem s dorážkou Lucase Hölera už nemohl nic dělat. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Po hodině hry měl Hoffenheim ideální možnost jít znovu do vedení. Hlavní sudí zápasu odpískal za faul ve vápně pokutový kop a Andrej Kramarić ho střelou doprostřed bezpečně proměnil. Hosté znovu vedli a na tahu byl Freiburg. Domácím se však vyrovnat nepodařilo a naopak hosté zasadili soupeři klíčový třetí úder. Demirbay poslal Kramarióvi přihrávku do rozhozené obrany a druhý jmenovaný rychlou střelou zvýšil na 3:1. Freiburg se o pět minut později znovu vrátil do utkání kontaktní brankou, když Günter z rohového kopu našel Floriana Niederlechnera a ten hlavou snížil.

Freiburg se hnal za vyrovnáním a měl dobré příležitosti, jenomže v brance TSG stál výtečný Baumann, který několika zákroky podržel svůj celek a výrazně se tak podepsal po pozdější výhrou. Freiburgu se vyrovnat nepodařilo a poslední slovo utkání měl Hoffenheim. Pět minut před koncem zápasu vyslal dělovku Keren Debimrbay a balón s pomocí břevna skončil za brankovou čarou. Zprvu sice nebylo jasné, zdali přešel celým objemem, ale vše potvrdilo video. Hoffenheim konečně po dlouhé době vyhrál a z Freiburgu si veze plný počet bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele