19. kolo
27.01.2019 15:30 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayern podle očekávání jasně přehrál Stuttgart

Allianz Arena čekala na první branku pouhých pět minut. Tehdy Müller posunul na Lewandowskiho, který ještě dával pod sebe na velké vápno, kde placírkou uklízel Thiago Alcantara milimetrově přesně k bližší tyči - 1:0. Za tři minuty mohl navýšit náskok Kimmich, avšak těsně minul zařízení.

V závěru úvodní dvacetiminutovky zkoušel štěstí Goretzka. A zřejmě by byl úspěšný, kdyby jeho pokus nebyl zblokován a horní síť. Tu najednou se zcela proti průběhu hry stalo, že Stuttgart vyrovnal. Na pozdrav od Anastasiose Donise zpoza velkého vápna byl zkrátka Manuel Neuer krátký - 1:1.

Ve třiatřicáté minutě mohl vyprodaný mnichovský stánek šokovat řecký reprezentant znovu, nicméně tentokrát na brankáře domácího celku nevyzrál. V závěru úvodního dějství ještě Coman nasměroval balon jenom do boční sítě, takže aktéři směřovali o poločasové pauze do šaten za nerozhodného stavu. Hosté však s vědomím, že je čeká náročných pětačtyřicet minut.

V té desáté si vybral smolný moment Christian Gentner, když tečoval do vlastní brány Gnabryho nástřel, který by s největší pravděpodobností směřoval vedle - 2:1. Poté Lewandowski ve velice dobré pozici selhal a Nicolás González sice překonal Neuera, ale tyč jeho svatyně nikoliv.

V pětašedesáté minutě zastavil Kempf nedovoleně ve vlastní šestnáctce pronikajícího Lewandowskiho. Polský kanonýr ignoroval pořekadlo o tom, že faulovaný by neměl penaltu zahrávat a doplatil na to, neboť i on zazvonil pouze o brankovou konstrukci. Svého dvanáctého zářezu sezoně se ovšem později přeci jen dočkal.

V 71. minutě podcenil vysoký Kimmichův centr od rohového praporku gólman Zieler, takže se k hlavičce dostal na malém vápně stojící Goretzka - 3:1. Joshua Kimmich asistoval i Lewandowskimu, jenž oběhnul celkem tři stuttgartské borce (včetně muže v rukavicích), aby mohl zasunout do prázdné - 4:1. Bayern po dalším vítězství nadále ztrácí na vedoucí Dortmund šest bodů, přičemž za sebou má s tříbodovým odstupem Borussii Mönchengladbach. Obhájce titulu zajíždí za týden do Leverkusenu. Šestnáctý Stuttgart se pokusí vyvarovat čtrnácté porážky v domácím klání proti Freiburgu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5 : 0 Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa 3 Muller 2

Reagovat
smazaný uživatel

4-0 Goretzka2 Lewa2

Reagovat
Heresy

6:0

Reagovat
Rich

7-1

Lewa hattrick, Coman 1x, Davies 1x, Muller 1x, Kimmich 1x

Reagovat
smazaný uživatel

ta sestava takhle vubec nevypada spatne... jeste doufam ze dostane nejakej prostor Davies

4-1 Lewa 2, Müller, James

Reagovat
Rich

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele