18. kolo
24.01.2021 15:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

David Alaba (© AFP)

Bayern vyhrál vysoko na Schalke a upevnil svou pozici na čele bundesligy

Bayern Mnichov dokázal vyhrát poměrem 4:0 na půdě Schalke 04 a díky zaváhání Lipska upevnil svou pozici na prvním místě bundesligy. Schalke je v tabulce naopak poslední. Schalke nasbíralo během osmnácti kol pouhých sedm bodů a vzhledem k tomu, že Mainz překvapivě zvítězil nad Lipskem, má na předposlední místo ztrátu třech bodů a na příčky zajišťující záchranu ztrátu deseti body. To Bayern díky vysoké výhře upevnil svou pozici na čele bundesligy. Tam se v tuto chvíli nachází s dvaačtyřiceti body a náskokem sedmi bodů na druhé Lipsko. Šance na to, že i v letošní sezóně si Bayern pro bundesligový titul dojde, se tedy opět navýšily.

Co se týče zápasu mezi Schalke a Bayernem, byli pochopitelně jasným favoritem hosté. Ti se dostali do první velké šance zápasu již v 7. minutě, když Lewandowski zakončoval po centru Kimmicha hlavou pouze těsně nad.

Hned v 9. minutě si Bayern vypracoval další velkou šanci, ve slibné střelecké pozici však selhal Gnabry. A diváci se skutečně nenudili, v 11. minutě si totiž svou první velkou šanci vypracovalo také Schalke, když Uth hlavičkoval prudce po centru Oczipky a brankář Neuer musel vytáhnout solidní zákrok.

Skóre se měnilo ve 34. minutě. Kimmich vyslal z pravé strany další ze série svých centrů, který tentokrát našel hlavou Müller, který už neměl problém zakončit mezi tři tyče a poslal tak Bayern do jednogólového vedení.

A druhý gól přidal Bayern necelých deset minut po začátku druhého poločasu. V 54. minutě zachoval chladnou hlavu nejlepší střelec Bayernu Lewandowski, tváří v tvář brankáři Fährmannovi nezaváhal a po chytré kličce vstřelil gól na 2:0.

Dalšího gólu se hráči Bayernu dočkali v 88. minutě, když se míč znovu dostal přes centr Kimmicha do pokutového území Schalke a další gól hlavou přidal Müller. Poslední hřebík do rakve Schalke přidal Bayern v 90. minutě, když se trefil technickou střelou z větší vzdálenosti David Alaba.

Bavorský velkoklub si tak veze z Gelsenkirchenu zaslouženou výhru 4:0 a pokud chtějí hráči Schalke zůstat mezi německou elitou, musí se nad sebou vážně zamyslet. Další zápas čeká Schalke příští sobotu, kdy bude zajíždět do Brém. Bayern se představí příští sobotu na vlastním hřišti proti Hoffenheimu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
Rich

0-3

Reagovat
Ferragamo7

0:2

Reagovat
Gerd 13

Sule na Pb se svou postavou, no to je ale blbost!

Reagovat
Rich

Kupodivu tam zahrál lépe než Pavard. Akorát člověk od něj nemůže čekat nic moc rychlého, i když dozadu se snaží.

Reagovat
Gerd 13

No, to je dobře, ale je to typický stoper, kdyby tak Davies nebo Hernandez zvládli svoji opačnou stranu, to by mohlo být řešení, co myslíš?

Reagovat
Nickname 9

Taky jsem nad tím uvažoval, podle mě by to Hernandez zvládl

Reagovat
Rich

Mě spíš poňouká myšlenka, kdo je momentálně z nich lepší... V poslední době mi Hernander přijde lepší než Davies, ale Flick dělá dobře, že je střídá na postech... Ohledně pravé strany je průser to, že Sarr je hrozný a Pavard taky nic moc... Ten Sule tam zahraje dobře, ale prostě jakmile je tam on, tak prostě je to hra na tři stopery prakticky... Asi bych zkusil vytáhnout někoho z rezervy a zkusit mu dát šanci ani špatně tam nehrál Richards, ale to je taky stoper...

Každopádně jaká by byla spokojenost, kdyby přišel Upamenco nebo Militacio?

Reagovat
Nickname 9

Já bych byl úplně spokojený kdyby přišel Upamecano, přeci jen má zkušenosti s bundesligou, je to fakt skála. Ten Militao mě nikdy nepřesvědčil, ale Real ani Porto nesleduji.

Reagovat
Gerd 13

A nejsou ti dva spíš stopeři? Potřebujeme hlavně pravého beka.

Reagovat
Nickname 9

Pokud odejde Alaba ( a to odejde) tak potřebujeme stopera. Na pravo bych se taky pokusil někoho získat ( třeba Lamptey), ale jak znám vedení tak tam nikoho nepřivedou.

Reagovat
Rich

Chce to dva stopery, protože Alaba odejde a Boateng taky půjde po sezóně pryč... Upamencano mi přijde jako priorita číslo jedna... Priorita číslo dvě by měl být Florian Neuhaus náhrada za Tolissa, ten se prodá a budou prachy... No a co se týče Lampteye, tak nereálný ho přivést, jelikož prodloužil smlouvu...

A jo další priorita, vedení musí dotáhnout prodloužení Musialy, takový talent minimálně smlouvu na dalších 5 let...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele