18. kolo
23.01.2021 18:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Werderu Brémy (© AFP)

Hertha podruhé za sebou nedala penaltu a opět vysoko prohrála

Hertha se momentálně hodně trápí a ani v důležitém zápase s Werderem neuspěla, svému sobotnímu protivníkovi totiž podlehla vysoko v poměru 1:4. Celkově v Bundeslize nevyhrála počtvrté za sebou a v tabulce zůstává až na čtrnáctém místě se sedmnácti body jen o dva body před šestnáctou barážovou příčkou Kolína. Naopak Brémy navázaly na zlepšující se výkony a s jednadvaceti body se nacházejí na dvanáctém místě.

Na trávníku se tentokráte potkali hned tři čeští krajánci. V domácím dresu odehrál celý zápas Vladimír Darida, za hosty zvládli plnou porci minut obránce Theodor Gebre Selassie a brankář Jiří Pavlenka, jenž v tomto utkání zanechal ze všech českých zástupců nejvýraznější stopu. Berlínský celek stejně jako proti Hoffenheimu celkem brzy neproměnil pokutový kop a pak v následujícím průběhu zkolaboval v defenzivě.

První zajímavější moment byl k vidění po necelých deseti odehraných minutách, kdy Mittelstädt ve vlastní šestnáctce zasáhl nohu Schmida a k nařízenému pokutovému kopu se postavil Davie Selke. Pětadvacetiletý útočník, který je mimochodem kmenovým hráčem Herthy, nezaváhal a míč nádherně uklidil do pravé šibenice. Neuběhlo ani dalších deset minut a výhodu pokutového kopu dostali také svěřenci trenéra Bruna Labbadii.

Mbom totiž nedovoleně poslal k zemi Brazilce Matheuse Cunhu a ten nabídnutou možností pohrdl, neboť právě Pavlenka vystihl směr střely a balón parádně vyrazil před sebe ke svým spoluhráčům. Hosté zvýšili svůj náskok po necelé půlhodině hry z rohového kopu, po centru Leonarda Bittencourta se vyšplhal nejvýše do vzduchu Ömer Toprak a prudkou hlavičkou z osmi metrů snadno rozvlnil síť.

Domácí se vrátili zpět do hry o bodový zisk v nastaveném čase úvodního dějství. Z pravého křídla parádně odcentroval Pekarík a na hranici brankového území našel hlavičkujícího Jhona Córdobu, jenž zblízka nekompromisně zamířil do bližšího horního růžku. Ihned po změně stran si Pavlenka poradil s nepříliš razantní střelou Cunhy, Werder si vzal zpět svůj dvoubrankový náskok v 57. minutě.

Po naprosto famózním pasu od Maximiliana Eggesteina se elegantně otočil s míčem Bittencourt a zblízka překonal bezmocného gólmana Schwolowa - 1:3. Přesně v polovině úvodního dějství chtěl snížit aktivní Cunha, avšak ve stoprocentní možnosti znovu selhal a z osmi metrů mířil o kousek vedle vzdálenější konstrukce. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem uzavřel gólový účet tohoto střetnutí střídající Joshua Sargent, jelikož pokořil Schwolowa svým ukázkovým projektilem z dobrých pětadvaceti metrů.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele