18. kolo
24.01.2021 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Hoffenheim vyhrál nad Kölnem a drží se ve středu tabulky

Hráči Hoffenheimu dokázali zvítězit poměrem 3:0 nad Kölnem, který se stále nachází v sestupovém pásmu. Hoffenheim je naopak v klidném středu tabulky.

Dvaadvacet bodů dokázal Hoffenheim nasbírat během prvních osmnácti kol bundesligy a na sestupové pásmo má náskok sedmi bodů. Právě Köln je s patnácti body šestnáctý a v tuto chvíli by ho čekala baráž o udržení mezi německou elitou.

V zápase Hoffenheimu s Kölnem byli favoritem domácí. A již v 6. minutě dostali od rozhodčího Jablonskiho obrovskou výhodu v podobě polutového kopu, která byla nařízena za hru Čestiče rukou ve vlastním pokutovém území. Penaltu vzápětí proměnil Kramarić a poslal tak domácí do vedení.

A ve 28. minutě přidali hráči Hoffenheimu další gól. Tentokrát tečoval Gacinovičovu ránu z dálky přímo do odkryté části brány Baumgartner. Ve 34. minutě mohl Köln alespoň snížit, Wolfův střelecký pokus však vychytal Baumann.

Další stěžejní moment zápasu přišel 74. minutě, kdy sudí Jablonski nařídil druhý pokutový kop pro Hoffenheim. K jeho exekuci se postavil opět Kramarić a ani tentokrát se nemýlil. A v 78. minutě jsme byli svědky další penalty, tentokrát ji zahrávali hosté, avšak Modeste pokutový kop neproměnil, jelikož jeho pokus brankář Baumann vychytal.

A to bylo posledním zajímavým, co jsme v zápase viděli a všechny tři body tak zůstávají po zásluze v Hoffenheimu. Příští sobotu čeká Hoffenheim zajížďka do Mnichova, k zápasu proti tamnímu Bayernu. Köln se bude prezentovat na domácí půdě proti Bielefeldu příští neděli.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele