18. kolo
23.01.2021 15:30 CET
3 : 2
(2:2)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Leandro Barreiro (© AFP)

Lipsko selhalo v Mohuči, zaznamenalo tak hodně nečekanou porážku

Lipsko senzačně prohrálo na půdě Mohuče, které do této chvíle vyhrálo v Bundeslize jenom jednou jedinkrát, a nabídlo tak vedoucímu Bayernu odskočit na ještě větší rozdíl, tedy pokud v neděli očekávaně vyhraje na půdě Schalke. Domácí získali vážně velmi cenný skalp, který definitivně přerušil jejich nelichotivou bilanci devíti zápasů v řadě bez ligového vítězství.

Po remíze na půdě Wolfsburgu a nedávné výhře nad Unionem čekal na svěřence trenéra Juliana Nagelsmanna papírově daleko přijatelnější protivník. Jenže ten pod vedením kouče Boa Svenssona, který je u týmu jen pár týdnů, kladl přílišný odpor. V součtu s nevalným působením saského výběru ve druhém dějství dopadlo nakonec utkání tak, jak dopadlo.

Hosté vstoupili do utkání poměrně slušně, už po patnácti minutách hry se ujali průběžného vedení. Sabitzer vyslal zpoza šestnáctky opravdu tvrdou navštívenku, kterou stačil gólman Zentner vyrazit do svého břevna, míč se každopádně odrazil do cesty Adamse, který z blízkosti pohotově zacílil. Mohuč následně zareagovala na tohle inkasování poměrně brzy.

Možná že úplně nejčistší svědomí neměl při této gólové situaci brankář Gulácsi, který zakončení Kohra po standardce zahrávané Latzou neudržel napevno ve svých rukavicích, balónu se tak chopil dorážející Niakhaté, jenž poté pohotově zamířil za jeho záda. O šest minut později pak opětovně udeřili Die Roten Bullen, a to prostřednictvím Halstenberga.

Angeliňo vyslal pas z pravé strany do šestnáctky, Upamecano ještě se svou hlavičkou neuspěl, avšak meruna nakonec propadla k jeho spoluhráči, který si jí zpracoval na prsa a pod Zentnera jí poslal po zemi k tyčce. Do přestávky se skóre ještě jednou měnilo, domácí znovu vyrovnali, to když centr Latzy po rohovém kopu sklepl na zadní tyči Bell pro skórujícího Niakhatého.

Jako by outsider tohoto klání zjistil, že proti Lipsku může reálně uspět, a vlétl na něj po obrátce se vší parádou. O rozhodující moment se postaral v 50. minutě Barreiro. Musel však bezpochyby poděkovat da Costovi, který podnikl výpad směrem vpřed, obehrál elegantně bránícího Halstenberga, a po jeho bleskovém centru a teči spoluhráče došlo k rozvlnění sítě.

Hosté se pokoušeli s negativním výsledkem něco udělat, jenomže ve druhém poločase jim evidentně zvlhnul střelecký prach. Posílit ofenzívu se vydali z lavičky náhradníků Nkunku a Kluivert, leč nepříliš úspěšně, prvně jmenovaný byl vstřelenému gólu asi vůbec nejblíže, nicméně jeho plachtící a hodně nepříjemný pokus vychytal perfektním zákrokem Zentner.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele