18. kolo
23.01.2021 15:30 CET
1 : 5
(1:3)

Reportáž

André Silva (© AFP)

Eintracht s přehledem vyhrál v Bielefeldu

Frankfurt zvítězil v Bielefeldu jednoznačným rozdílem čtyř gólů. Svěřenci Adiho Hüttera potvrdili kvalitní formu a soupeři nasázeli hned pět branek. Tři z nich přitom padly v rozmezí osmi minut. Frankfurtští tak můžou směle pomýšlet na Ligu mistrů, zatímco Arminia by v případě vítězství Kölnu nad Hoffenheimem spadla na barážovou pozici.

Nedlouho po uplynutí úvodní desetiminutovky zahrozili jako první Erik Durm a Filip Kostić. Úvodní trefa se však odehrála až v pětadvacáté minutě. Joakim Nilsson při pokusu o odkopnutí balonu z vlastní šestnáctky nastřelil jenom vlastního spoluhráče, od kterého se odrazil míč zpět na malé vápno, odkud vyběhnuvšího Stefana Ortegu prostřelil André Silva - 0:1.

Krátce poté Amin Younes posunul na Filipa Kostiće, který pálil z úctyhodné vzdálenosti, a tahle jeho rána zapadla přesně k pravé tyči. Muž v rukavicích se stačil pouze ohlédnout - 0:2. Osmiminutovka hrůzy pro Arminii byla završena ve 33. minutě, kdy sražená střela doputovala ke Kostićovi, jenž posunul na Andrého Silvu. Portugalec hraje ve vynikající formě, a tak nepřekvapilo, že kulatý předmět vymetl šibenici - 0:3. Celkově šlo o jeho čtrnáctý přesný zásah, čímž dorovnal na druhém místě tabulky kanonýrů Erlinga Haalanda.

Za tři minutky však dokázali domácí snížit. Cédric Brunner z pravé strany odcentroval a Sergio Córdova z nějakých jedenácti metrů hlavou rozvlnil síť - 1:3.

Ve druhém poločasu se na gól čekalo jenom do 51. minuty. Kostićovu přízemní přihrávku si neomylně srazil do vlastní brány Joakim Nilsson - 1:4. A dočkal se nakonec i Luka Jović, který přišel na hrací plochu opět jako žolík až v 66. minutě, kdy vystřídal Amina Younese. Srbský forvard, který ve Frankfurtu hostuje z Realu Madrid, se ocitl po akci Kostiće a Daichiho Kamady ve vápně zcela osamocen. Jeho levačka pak dala balonu patřičnou razanci, aby musel Stefan Ortega popáté lovit míč z prostoru za svými zády - 1:5.

Orli nejenže prodloužili sérii neporazitelnosti v Bundeslize na sedm zápasů, ale zároveň vstřelili už pětatřicet branek, přičemž v této statistice zaobírají spolu s Dortmundem a Gladbachem druhé místo za Bayernem. O další zářezy na pažbu se pokusí za týden, kdy do Commerzbank-Areny dorazí Hertha Berlín. Die Arminen svedou důležitou bitvu s 1. FC Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele