18. kolo
23.01.2021 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Florian Niederlechner (© AFP)

Augsburg přetlačil doma Union

Hráči Augsburgu si doma porazili s Unionem Berlín a připsali si šestou výhru v sezoně. O obě branky domácích se postaral Florian Niederlechner, který tak v aktuálním ročníku otevřel svůj střelecký účet. Die Eisernen podruhé za sebou prohráli, díky čemuž spadli mimo pohárové příčky.

Skoro 1000 minut čekal Niederlechner na gól. Dočkal se v 17. minutě zápasu s Unionem Berlín. Po sklepnutí od Andrého Hahna si hlavou posunul míč do běhu, ukázal záda Robinovi Knochemu a v plné rychlosti napálil kulatý předmět v podstatě z hranice velkého čtverce pravačkou po zemi do protilehlého (levého) rohu Lutheho svatyně - 1:0.

Radost Herrlichova výběru z vedení trvala pouhopouhých osm minutek. Marcus Ingvartsen vystřelil z hranice šestnáctky pro změnu do pravého dolního rohu a dokonale využil toho, že měl Rafal Gikiewicz zakrytý výhled - 1:1. Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky už se nic zaznamenáníhodného neudálo.

Zato hned po startu druhého poločasu se opět připomněl Florian Niederlechner. Střelu Andrého Hahna brankář vyrazil pouze na opačnou stranu brány, kde byl připraven hráč se sedmičkou na zádech a z bezprostřední blízkosti neměl se zakončením nejmenší problém - 2:1. V 51. minutě došlo na ještě jeden důležitý okamžik.

Zdánlivě nevinné Niederlechnerovo přišlápnutí, po kterém se poroučel k zemi Grischa Prömel, si šel Felix Brych přezkoumat k videu. Po nějakých čtyřech minutách rozhodl, že se jedná o pokutový kop. I Marcus Ingvartsen zatoužil po druhém gólu, jenže Gikiewicz, který do Augsburgu přestoupil právě z Unionu Berlín, jeho střelu vyrazil!

Polský gólman měl znovu práci čtyři minutky poté, když vychytal Taiwa Awoniyiho stojícího ve výborné pozici. Do závěrečného hvizdu si už domácí výsledek hlídali a soupeře nepouštěli do žádných větších akcí. O další body pojedou bojovat do Signal Iduna Parku v Dortmundu, die Eisernen přivítají doma Borussii Mönchengladbach.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hele Union, 2 prohry vypsaní jako favorit venku stačí. I sázkaři chtějí brát , nejenom ty gajíčkovské sázkovky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o prohru doma i venku-omluva.

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele