18. kolo
23.01.2021 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Leverkusen doma nestačil na Wolfsburg

Leverkusen doma nečekaně prohrál s Wolfsburgem. A rozhodl o tom jeden jediný gól, který ještě v úvodní půli vsítil Ridle Baku. Vlci se tak na Bayer bodově dotáhli. A protože zaváhalo i Lipsko, zůstává ztráta na druhou příčku pouze tříbodová.

Kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby domácí nezahodili svoje slibné šance z úvodu utkání. Dvakrát to zkoušel Nadiem Amiri, přičemž při prvním pokusu zachraňoval Maxence Lacroix na brankové čáře. Lucas Alario pak mířil hlavou pouze do tyče. Během první desetiminutovky se ještě připomněl na opačné straně hřiště Renato Steffen.

V jednadvacáté minutě se ve vyložené šanci ocitnul Lucas Alario, nicméně Koen Casteels famózně zareagoval. Po půl hodině hry zakončoval po přihrávce Moussy Diabyho teprve sedmnáctiletý záložník Florian Wirtz. Bohužel pro skvadru Petera Bosze balon netrefil podle svých představ. I tuhle možnost sledoval pouze z lavičky Patrik Schick. Český útočník se totiž při rozcvičce zranil.

Rozhodující moment přišel na pořad odpoledne ve 35. minutě. Při akci Wolfsburgu se míč odrazil mimo šestnáctku ke Steffenovi, jehož centr uklidil hlavou do sítě na zadní tyči číhající a zcela osamocený Ridle Baku. Tohle Lucas Hradecky opravdu nemohl chytit - 0:1. Die Werkself měli stále dostatek času na to, aby s nepříznivým stavem něco udělali.

Po změně stran sice měli balon více na kopačkách, leč první větší příležitosti druhého dějství si na konto připsal Wouter Weghorst, když zblízka nastřelil jen muže v rukavicích. Leverkusenští se ke své škodě zmohli pouze na pumelici Daleyho Sinkgravena, kterou vyrazil gólman na rohový kop. Z něj ani po něm se už v BayAreně nic pozoruhodného neudálo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
johnn

3:2

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele