18. kolo
22.01.2021 20:30 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Radost hráčů Mönchengladbachu (© AFP)

Haalandovy dvě trefy Dortmundu nepomohly, padl na půdě rozjetého Mönchengladbachu

Mönchengladbach si připsal na své konto další skalp německého giganta. Poté, co nedávno skolil mistrovský Bayern, si vyšlápl taktéž na vicemistra z Dortmundu, a potvrdil, že v novém roce je ve velmi dobré pohodě. Dokonce se aspoň dočasně vecpal průběžně do první čtyřky, která zaručuje účast v Lize mistrů pro příští ročník. Hosté naopak padli podruhé v řadě.

Ještě do přestávky byl stav nerozhodný, domácí skórovali dvakrát díky Nicovi Elvedimu, hosté zásluhou své dlouhodobě největší útočné zbraně Erlinga Haaland. Zatímco však dortmundského kanonýra nikdo z jeho spoluhráčů ve druhé půli nedoplnil, na straně domácích ano. A tři body Hříbatům zařídili Rami Bensebaini a navrátilec do sestavy Marcus Thuram.

Výběr kouče Marca Roseho se během lednového období před celým pelotonem Bundesligy vážně hodně vytáhl. Vyhrál už počtvrté během uplynulých pěti kol, výrazně si přitom řekl o nejpřednější pozice. Zato Die Schwarzgelben aktuálně nemůžou být v žádném případě spokojeni. V posledních třech zápasech získali jenom jeden bod a klesají tabulkou stále níže.

Do utkání svěřenci trenéra Edina Terzice nevstoupili vůbec dobře. Už v 1. minutě Bellingham těsně za vlastním vápnem přišel o míč pod tlakem dotírajícího Hofmanna, který si počínal na hraně fotbalových pravidel, strčení do soupeře každopádně sudí Gräfe nejprve neposoudil jako nedovolené, balón se pak objevil u nohou Neuhause, který zamířil ke vzdálenější tyčce.

Jenomže po shlédnutí videa nakonec došlo k opravě, Hofmann byl usvědčen z faulu a branka ve finále uznána nebyla. V 11. minutě se již každopádně Mönchengladbach dočkal své odměny. Hofmann rozehrál standardku centrem do šestnáctky a na hranici ofsajdu pohybující se Elvedi hlavou zacílil. Ve 22. minutě nicméně Dortmund odpověděl na tohle inkasování.

Raphaël Guerreiro přihrál merunu na Sancha, ten uvolnil do vápna naběhnuvšího si Haalanda, jenž i z těžkého úhlu překonal brankáře Sommera. A ve 28. minutě se norský snajpr prosadil střelecky podruhé, to když mu zase vyšla spolupráce se Sanchem, ten nakrátko přihrál svému kolegovi z ofenzívy, jenž ihned z otočky nasměroval svou dělovku nekompromisně k tyči.

Do obrátky se skóre měnilo ještě jednou. Stindl vyslal tvrdý pokus z přímého kopu, gólman Bürki balón vyrazil, pouze ale k nohám číhajícího Elvediho, a ten již z dorážky pohotově uspěl. A ve 49. minutě přišel na řadu jeden z klíčových okamžiků tohoto střetnutí. Neuhaus ze středu pole poslal pas na levou stranu, Bensebaini poté udělal kličku a parádně skóroval.

Dortmund ve druhém poločase nenašel cestu za dalším přesným zásahem. V 75. minutě prověřil připravenost Sommera levačkou Raphaël Guerreiro, z téhle šance ovšem nezapršelo. Naopak Die Fohlen o tři minuty rozvlnili síť počtvrté, centr z rohového čtvrtkruhu od Neuhause zužitkoval hlavou Thuram, a definitivně tak zlomili odpor svého protivníka.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevyhráli za 2,12 v kole minulém. V tomto by za 2,25 mohli .

Reagovat
smazaný uživatel

2,22- jen si hrej bukwico.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele