Bundesliga - souhrn 17. kola

20.12.2019, 22:25, aktualizováno 22.12.2019, 19:58
Komentáře a souhrny
RB Lipsko otočilo zápas s Augsburgem a drží se na čele tabulky o dva body před Mönchengladbachem, jenž se rozešel bez branek s Herthou. Bayern Mnichov porazil Wolfsburg, naopak další ztrátu má na kontě Dortmund, který tentokrát podlehl Hoffenheimu. Poslední Paderborn nečekaně obral o body Frankfurt a vytváří tlak na Brémy...

SC Paderborn - Eintracht Frankfurt 2:1

22.12.2019 18:00

Góly: 9. Abdelhamid Sabiri, 41. Sebastian Schonlau - 72. Bas Dost

Posledním duelem tohoto kalendářního roku byl střet Paderbornu s Eintrachtem Frankfurt. Pro oba celky se jednalo o slušnou příležitost udělat svým fanouškům aspoň nějakou radost po nepovedené podzimní části sezóny. Nakonec se štěstí přiklonilo na stranu domácího Paderbornu, který díky zvládnuté první půli slaví svou třetí výhru v ročníku.

Úvod zápasu patřil ligovému nováčkovi. V 9. minutě si Sabiri navedl míč zleva na střed a rozhodl se vypálit z úctyhodné vzdálenosti. Rána mu sedla, míč chytl zajímavou faleš a k překvapení brankáře Frankfurtu skončil v síti - 1:0.

V 16. minutě hlavní sudí nařídil penaltu pro Eintracht po hře rukou, po přezkoumání situace u videa však svůj verdikt opravil a kopal se pouze přímý kop. Ve 23. minutě se o vyrovnání pokusil Gaćinović, ale nemířil přesně. Ve 35. minutě se k sólu od půlky hřiště odhodlal Pröger, jeho střelu ovšem vyrazil Wiedwald a z následné dorážky také gól nepadl.

To neplatilo pro Schonlauovu hlavičku o pět minut později. Pröger nacentroval z přímého kopu na zadní tyč, kam se vyšplhal zmíněný německý obránce a zdvojnásobil vedení svého zaměstnavatele - 2:0. V nastavení první půle to z přímého kopu zkusil opět Gaćinović, ani tentokrát ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi. O přestávce tak Paderborn vedl 2:0.

Druhý poločas byl výrazně méně bohatý na gólové příležitosti než ten první. V 72. minutě N'Dicka po kombinaci se Silvou poslal centr do vápna, kde si jej našel Dost a z voleje nedal Zingerlemu šanci na sebemenší reakci - 2:1.

Domácí si ve zbytku utkání pohlídali těsné vedení, které mohl ještě v úplném závěru navýšit Cauly, Wiedwald byl však proti. Paderborn tak porazil Frankfurt poměrem 2:1.

Fotbalisté z Benteler-Areny sice přečkají zimní přestávku na posledním místě, avšak na baráž nyní ztrácejí už jen tři body. Frankfurt nevyhrál už po sedmé v řadě a zaslouženě okupuje až třináctou bundesligovou pozici.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - Union Berlín 2:1

22.12.2019 15:30

Góly: 38. Rouwen Hennings, 90. Erik Thommy - 48. Michael Parensen

V rámci 17. kola Bundesligy se proti sobě postavila mužstva Fortuny Düsseldorf a Unionu Berlín. Utkání nakonec lépe zvládla domácí Fortuna, když jí v závěru vystřelil tři body a posun na barážovou příčku žolík Thommy.

První vážnější situaci měli na svědomí domácí fotbalisté už po deseti minutách hry, když Kownacki tečovanou střelou prověřil schopnosti Gikiewicze. Ve 38. minutě se stav zápasu měnil poprvé. Fink hlavou prodloužil Steffenův dlouhý výkop na nabíhajícího Henningse, jenž parádní křižnou ranou z hranice vápna rozvlnil síť - 1:0. Do kabin šly týmy s jednogólovým rozdílem ve skóre.

Krátce po pauze se hostům podařilo vyrovnat. Ve 48. minutě Parensen úspěšně dopravil míč do branky Fortuny po vyražené hlavičce Friedricha - 1:1. Po hodině hry Union málem průběh duelu otočil, Steffen však dokázal Trimmelovu dělovku zlikvidovat. V 71. minutě musel Steffen znovu zasáhnout, tentokrát proti pokusu Bültera.

V 82. minutě měl na kopačce svůj druhý dnešní gól Hennings, Gikiewicz však proti jeho přízemní střele vytasil perfektní reflexivní zákrok. Už už to vypadalo na dělbu bodů, když přišla 90. minuta zápasu a s ní Thommyho skákavá, avšak ne zrovna dvakrát nebezpečná rána z dálky, kterou ale Gikiewicz trestuhodně podcenil a nechal ji o tyč doletět až za brankovou čáru - 2:1. Fortuna tak slaví důležité tři body na úkor Unionu.

Düsseldorf se díky tomuto vítězství posunul na šestnácté místo, o bod před Werder Brémy. Union i přes prohru přezimuje na velmi slušné jedenácté příčce tabulky.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 0:0

21.12.2019 18:30

Góly: -

Hertha v týdnu dokázala zvítězit na hřišti Leverkusenu, na což chtěla navázat v domácím utkání s Mönchengladbachem, jenž v posledních týdnech poztrácel několik bodů a spadl z čela Bundesligy. Přes veškerou snahu obou týmů nakonec fanoušci na stadionu neviděli ani jeden gól.

První zajímavou situaci měl na svědomí domácí Löwen, když ve 22. minutě trefil z přímého kopu břevno Sommerovy branky. Bohužel, to byla zároveň jediná zajímavá akce, která se v průběhu první půle udála. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas nepřinesl příliš velkou změnu, co se týče četnosti brankových příležitostí. V 73. minutě se dostal k hlavičce Boyata, ale nezamířil přesně a těsně minul branku Gladbachu. Z řad Hřibat se do šance dostal Neuhaus v 78. minutě, jenž svou hlavičkou taktéž nedokázal trefit svatyni soupeře.

Po neslaném, nemastném průběhu zápasu tak odcházeli fanoušci obou celků ze stadionu jistě velmi rozladěni, neboť nejen, že neviděli ani jeden gól, ale neměli ani příležitost vidět byť jen jedinou pořádnou gólovou příležitost. Hertha remizovala s Mönchengladbachem 0:0.

Berlínský klub stráví zimu pravděpodobně na dvanácté ligové pozici, Hříbata přezimují na místě druhém.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg 2:0

21.12.2019 15:30

Góly: 85. Joshua Zirkzee, 89. Serge Gnabry

Zimní přestávku tedy přečká na třetí příčce. Wolfsburg, který v aktuální sezoně udržel nejdéle ze všech týmů neporazitelnost, se propadl až na devátou pozici.

Asi nepřekvapí, že to byli domácí, kdo si v Allianz Areně vytvořil během úvodního poločasu více brankových příležitostí. Žádnou z nich se však nepodařilo proměnit. Na druhé straně hřiště zahrozili Klaus a Maximilian Arnold. Jenže ani oni nedokázali zařídit celku z Volkswagen-Areny vedení.

Hned po změně stran se dostal ke slovu João Victor, avšak stav stále zůstával bezbrankový. Ve třiapadesáté minutě se připomněl Philippe Coutinho a Koen Casteels si poradil. Když se zápas přehoupl do své závěrečné dvacetiminutovky, vypadalo to, že "Vlci" převezmou iniciativu.

Yannick Gerhardt, Josuha Guilavogui, Wouter Weghorst a dvakrát Arnold však nebyli úspěšní, takže přišla řada na hráče Bayernu Mnichov. V 85. minutě přihrával Thomas Müller do šestnáctky, kde byli připravení zakončovat hned dva jeho spoluhráči. Nakonec před Alabou střílel po zemi Joshua Zirkzee - 1:0.

Čtyři minutky poté přišla řada na Serge Gnabryho, který předvádí v dresu bavorského velkoklubu tradičně výborné výkony. Robert Lewandowski se pohyboval na hranici ofsajdu, když hlavou přiťukl nabíhajícímu spoluhráči, který placírkou z první uklízel k levé tyči - 2:0. Bayern má tedy pouze čtyřbodovou ztrátu na vedoucí RB Lipsko, tedy věřme, že jarní část Bundesligy bude ještě hodně napínavá.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 0:1

21.12.2019 15:30

Góly: 90+3. Lucas Alario

Bayer Leverkusen vyhrál v Mohuči 1:0 a přezimuje na pohárové příčce s minimální ztrátou na tu třetí. Mohuči patří po jedenácté prohře místo čtrnácté.

První šanci si v Opel Areně vypracoval po dvanácti minutách hry po rychlém brejku Robin Quaison. Poté centroval Aaron Martín Caricol. Jonathan Tah tuhle jeho pobídku zblokoval k Ádámu Szalaiovi, který svou velkou příležitost neproměnil. Leverkusenští hráli více s balonem, jenže se nedokázali pořádně dostat na dostřel Zentnerovy svatyně.

Naopak v jednatřicáté minutě našel Quaison kolegu Szalaie, který se běžel radovat ze vstřelené branky, jenže se ukázalo, že přihrávající spoluhráč stál v ofsajdu. V závěru poločasu chyběly švédskému fotbalistovi centimetry. Pak si Sven Bender dal málem vlastní gól. A Jean-Paul Boëtius v dobré pozici minul.

V 65. minutě ukořistil míč Nadiem Amiri a pobídl kolegu Kevina Vollanda, který nezaváhal. Jenže záložník s afghánskými kořeny si při zpracování pomohl rukou, takže stav byl nadále bezbrankový. V 71. minutě si na Öztunaliho vyšlápl Wendell a po druhé žluté kartě byl vyloučen.

Die Nullfünfer vycítili příležitost a postupně to zkoušeli Pierre Malong a Jean-Philippe Mateta. Boëtius se tváří v tvář Hradeckému rozhodl pro přihrávku Öztunalimu, což vskutku nebylo dobré řešení.

Ve třetí minutě nastavení tak přišlo rozuzlení na druhé straně, když se k balonu dostal Kevin Volland a hned zblízka prověřil Zentnera. Brankář domácího celku jeho pokus vyrazil zpět k útočníkovi Leverkusenu, který poslal přihrávku napříč malým čtvercem k Lucasovi Alariovi, pro něhož nebyl problém zakončit do odkryté branky - 0:1.

Mohuč se po novém roce střetne s Freiburgem, zatímco na die Werkself čeká stále poslední Paderborn.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - SC Freiburg 2:2

21.12.2019 15:30

Góly: 26. Suat Serdar, 80. Ahmed Kutucu - 54. Nils Petersen (pen.), 67. Vincenzo Grifo (pen.)

Domácí si zřejmě zasloužili vyhrát, nicméně hosté dostali výhodu dvou pokutových kopů, kterou využili. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jak si oba celky povedou v jarní části sezony.

Die Königsblauen drží pátou příčku, ale stále jakoby hledali optimální formu. Freiburg dokázal během podzimu několikrát zaskočit favority, leč neodpustil si několik zaváhání. Vzájemné klání započal svým volejem Nils Petersen. Na druhé straně zaměstnal Marka Flekkena svou střelou z dálky Suat Serdar.

Následující minuty byly spíše opatrnější, dokud Wagnerův tým neudeřil. Celou akci táhnul Benito Raman. V pokutovém území pak procedil balon mezi nohama obránce. Gólman Freiburgu trochu zaváhal, čehož využil Serdar a z bezprostřední blízkosti poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Střelec branky se za necelých deset minut málem proměnil v psance, když jeho kontakt s míčem ve vlastní šestnáctce muselo posoudit až video. Nakonec se ukázalo, že rukou nezahrál, takže se penalta nekonala. Její odpískání si totiž sudí Brych schoval až na druhý poločas.

Do konce toho úvodního ještě zkoušel štěstí Raman a na opačném pólu musel dvěma po sobě jdoucím pokusům Jonathana Schmida čelit Markus Schubert. Druhé dějství začalo lépe Schalke, jenže ani Juan Miranda, ani Rabbi Matondo svoje šance neproměnili. Poté už došlo k souboji Kabaka s Hölerem, po kterém se druhý jmenovaný ocitnul na zemi.

Sudí po konzultaci s VAR změnil své rozhodnutí a ukázal na značku pokutového kopu. Nils Petersen na rozdíl od rozstřelu ve finále mužského olympijského turnaje v Rio de Janeiru v roce 2016 s velkým přehledem proměnil - 1:1. V 66. minutě měli borci oblékající dres klubu z Gelsenkirchenu štěstí, protože pokus Kwon Chang-Hoona se zastavil s Schubertovým přispěním pouze na vnitřní straně tyče.

Jenže hned poté se po Mirandově zásahu poroučel jihokorejský fotbalista na zem a byla z toho druhá "pětka". K míči se tentokrát stoupnul Vincenzo Grifo a jeho Panenkovský dloubáček přinesl Freiburgu vedení - 2:1. Aktivní Kwon mohl rozhodnout dvě minuty poté, nicméně těsně minul.

Kouč Schalke poslal na trávník čerstvé síly. Jednou z nich byl Ahmed Kutucu, který deset minut po svém příchodu na hřiště dal skóre jeho finální podobu. Dlouhý balon do vápna odvrátila obrana Streichova výběru jenom na hranici velkého vápna, kde se do kulatého předmětu opřel pravačkou zmíněný devatenáctiletý útočník a i díky spolupráci s tyčí vyrovnal na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Werder Brémy 1:0

21.12.2019 15:30

Góly: 39. Jhon Córdoba

Köln zakončil první polovinu soutěže utkáním s Werderem Brémy. Pro oba kluby šlo o velmi důležitý duel, neboť oba usilují o záchranu v lize a v takovém boji může být každý bod získaný na úkor přímého rivala klíčový. Dnes se po závěrečném hvizdu díky brance Córdoby z výhry radovali domácí.

Oba celky do zápasu vstoupily opatrně a dlouho si ani jeden z nich nedokázal vytvořit nějakou zajímavou příležitost ke skórování. V podstatě první vážná situace se zrodila až ve 39. minutě duelu - a hned se jednalo o situaci gólovou. Drexler si naběhl na dlouhý míč za obranu Werderu a na úrovni malého vápna jej posunul na volného Córdobu, jenž si s nabídnutou šancí bez problémů poradil a poslal Kozly do vedení - 1:0.

Po poločasové přestávce pokračovalo utkání ve stejném duchu, tedy bez šancí. De facto by se dalo říci, že obrázek hry přesně odpovídal postavení obou soupeřů v tabulce a ukázal, proč jsou tam, kde jsou. Až v 83. se na něco zmohli také hosté z Brém, konkrétně Rashica, jenž napráhl za vápnem k ráně a ke své smůle orazítkoval břevno Hornovy svatyně.

O minutu později po rohovém kopu fotbalisté Werderu dokonce vyrovnali, avšak gól byl okamžitě anulován pro předchozí ofsajd. V samotném závěru zápasu přišel jeho pravděpodobně druhý klíčový moment (po Córdobově brance), a sice fantastický zákrok Horna proti poslednímu pokusu hostů o skórování z rohového kopu. Köln tak zvítězil nad Brémami 1:0.

Domácí díky této výhře odskočili právě Werderu o tři body a Vánoce tak stráví na stále ještě prvoligovém patnáctém místě. To Brémy jsou v situaci o poznání horší, neboť aktuálně okupují šestnáctou bundesligovou příčku, jež by je poslala do baráže o udržení, navíc jim na záda s dvoubodovým odstupem dýchá Düsseldorf.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - FC Augsburg 3:1

21.12.2019 15:30

Góly: 68. Konrad Laimer, 79. Patrik Schick, 89. Yussuf Poulsen - 8. Florian Niederlechner

Lipsko v rámci posledního podzimního kola Bundesligy přivítalo na své půdě Augsburg v souboji celků, jejichž barvy hájí vícero českých legionářů. Na straně Lipska v základní sestavě nastoupil Schick, zatím co za Augsburg se v brance představil Koubek a z lavičky se na hřiště podíval Morávek. Z vítězství, na němž se sám velkým dílem podílel, se nakonec se svými spoluhráči radoval Schick.

Fanoušci na stadionu nemuseli na nějaké to vzrušení čekat dlouho. Už po čtyřech minutách hry se dokázal prosadit domácí střelec Werner, avšak jeho gól nebyl uznán kvůli hře rukou v podání asistujícího Adamse. V 8. minutě přišel šok v podobě vedoucí branky Augsburgu. Richter nacentroval zprava do vápna Lipska, kam si naběhl Niederlachner a střelou o zem poslal míč za Gulácsiho záda - 0:1.

O pět minut později Upamecano nastřelil břevno. V 17. minutě se do zakončení dostal Schick, když obešel Koubka, avšak jeho střelu před brankovou čarou zlikvidoval Uduokhai. Ve 29. minutě se český útočník ve službách Lipska ocitl v další příležitosti, když tentokrát jeho Volej skvěle vyrazil Koubek. Pět minut před koncem první půle mohl vyrovnat Nkunku, ani on však na ve formě chytajícího Koubka nevyzrál.

Do druhého poločasu, stále za stavu 0:1, nastoupili domácí v ještě vyšším tempu, než v jakém zakončili poločas první. Výsledkem bylo kýžené vyrovnání, které přišlo v 68. minutě. Laimer vybojoval míč na hranici vápna Augsburgu a po několika dotycích jej poslal přesně ke vzdálenější tyči Koubkovy branky - 1:1.

V 80. minutě Nkunku rozehrál rohový kop centrem na střed malého vápna, kde se trestuhodně nehlídaný Schick opřel hlavou do míče a uklidil jej do sítě mimo dosah Koubkových rukavic - 2:1. Definitivní podobu výsledku stanovil střídající Poulsen v 89. minutě, když dopravil míč do prázdné brány po přihrávce od Wernera - 3:1.

Lipsko si tímto vítězstvím zajistilo předčasný vánoční dárek, neboť přezimuje na prvním místě Bundesligy. Augsburg okupuje klidnou desátou příčku tabulky.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 2:1

20.12.2019 20:30

Góly: 79. Sargis Adamjan, 87. Andrej Kramarić - 17. Mario Götze

Borussia měla zápas ve svých rukou, ještě čtvrthodinu před koncem to vypadalo na první výhru černožlutých na půdě Hoffenheimu po sedmi letech. Svěřenci Luciena Favreho ale opět nezvládli závěr a ze Sinsheimu se vracejí s prázdnou.

Úvod zápasu, stejně jako většina jeho průběhu, patřil hostům, kteří se v 17. minutě z první větší šance dostali do vedení. Po rychlé akci se s míčem za obranou domácích objevil Hakimi, který předložil míč na hranici malého vápna Mariu Götzemu a ten jej v pádu posunul do brány. Zachránit situaci se ještě pokoušel Sebastian Rudy, dnes nezvykle nastupující na pravém obránci, i on však míč zastavoval až za brankovou čarou.

Domácí byli blízko vyrovnání o deset minut později, po přímáku Roberta Skova však gólmanu Bürkimu pomohlo břevno. Ve 36. minutě to byli zase černožlutí, komu se povedlo sehrát rychlou a přesnou akci, na jejímž konci musel proti Hakimimu vybíhat brankář Baumann. O tři minuty později pak tvrdě pálil Hazard, gólman Hoffenheimu byl však i tentokrát připraven. První půle tak nabídla vesměs jednostrannou podívanou a domácí mohli být rádi, že rozdíl ve skóre je pouze jednobrankový.

Druhý poločas začal stejně jako ten první skončil. Už po šesti minutách měli hosté další obrovskou šanci, když po Baumannově chybné rozehrávce protančil ve vápně ke střele Julian Brandt, domácí brankář však svou chybu skvělým zákrokem napravil. O pět minut později opět pálil Hakimi, jeho pokus se však stočil vedle brány. Stejně dopadla na druhé straně střela Baumgartnera. Šancí jinak bylo pomálu, hosté kontrolovali hru a nic nenasvědčovalo tomu, že by se domácí zmohli na comeback.

Jenže pak přišel blesk z čistého nebe. V 78. minutě na hřišti Baumgartnera nahradil Pavel Kadeřábek a jen o minutu později měl prsty ve vyrovnávacím gólu. Jeho prudký centr do vápna dokázala obrana odrazit jen k Jürgenu Locadiovi. Jeho střelu Bürki ještě dokázal vyrazit, k dorážce se však ještě dostal Sargis Adamyan a obrana Dortmundu byla tentokrát už bezmocná. Všichni tři zmiňovaní hráči domácích, kteří se na gólu podíleli mimochodem naskočili do zápasu až jako náhradníci.

Borussia měla i nadále převahu, v koncovce se jí však nedařilo, a tak to v 87. minutě byli opět domácí, kdo z ničeho nic podruhé udeřil. Střelec prvního gólu Adamyan se tentokrát přesunul do role asistenta, když poslal nadýchaný centr do vápna, pro který si vyskočil Andrej Kramarić a hlavou poslal míč mimo Bürkiho dosah.

Hoffenheim tak vytěžil z minima maximum a v tabulce se posunul na šesté místo. Hosté naopak už po několikáté ztratili zápas v samotném závěru a nevyužili šance dotáhnout se k čelním pozicím. Zápas opět potvrdil, že ve vzájemných soubojích se daří spíše domácím. Hostující celek ze stadionu soupeře nepřivezl tři body už potřinácté v řadě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko17114248:2037
2.Borussia Mönchengladbach17112433:1835
3.Bayern Mnichov17103446:2233
4.Borussia Dortmund1786341:2430
5.Schalke 041786329:2130
6.Bayer Leverkusen1784523:2128
7.TSG Hoffenheim1783625:2827
8.SC Freiburg1775527:2326
9.VfL Wolfsburg1766518:1824
10.FC Augsburg1765628:3123
11.Union Berlín1762920:2420
12.Hertha BSC1754822:2919
13.Eintracht Frankfurt1753927:2918
14.1. FSV Mainz 0517601125:3918
15.1. FC Köln17521019:3217
16.Fortuna Düsseldorf17431018:3615
17.Werder Brémy1735923:4114
18.SC Paderborn17331120:3612

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (147)

Přidat komentář
Liquid

Dortmund ze 17 zápasů vyhrál jen 8 - to je vážně kandidát na titul Hofíci na něj ztrácí už jen 3 body a to se mi tu hodně lidí smálo, když jsem v předsezónním typu poslal Dortmund mimo LM a smáli se i tomu, že Schalke jsem dal do 1/2 tabulky, samozřejmě, jsme teprve v půli cesty....

Reagovat
Rudnevs

Stále si myslím, že BVB minimálne uhrá CL.

Reagovat
Witcher

Kdy půjde ten Pavlenka do Juventsu ten Werder už je mu malej.

Reagovat
JozkokozleJ

Je toto tvoj premierovy prispevok na EF?

Reagovat
Witcher

Ano

Reagovat
dave30

No nevím, myslím, že už zažil lepší období v BL. Letos na podzim měl prsty ve více gólech, než za předcházející 2 sezóny dohromady. Dnes také - nákop z vlastní poloviny hřiště, který dopadne na penaltu a on, který na té penaltě stojí, tak začne couvat...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to díra. II. Bundesliga by mu s Bremami slusela

Reagovat
dave30

To zase přeháníš. Ale vzhledem k tvému hlavnímu týmu se to dá pochopit.

Reagovat
vladino10

Reagovat
adoxx

Reagovat
RadekVonCZE

No to mě po........

Reagovat
Pharrell

BVB

Reagovat
Carrick

BVB je strašně nevyzrálý tým. Ten poslední dvojzápas měli úplně v pohodě rozjetý na šest bodů, místo toho mají ubohý jeden. Boj o titul je momentálně spíš jen utopie.

Reagovat
Rudnevs

Fans BVB a trápne transparenty proti Hoppovi

Reagovat
vladino10

Co pisali?

Reagovat
Rudnevs

Hopp, wir scheißen auf dich! Du Hurensohn!

Reagovat
vladino10

Aha, naivne som čakal dačo s hĺbkou

Dik

Reagovat
Rudnevs

Úprimne to nechápem, robia to snáď zakaždým, čo prídu do Sinsheimu, furt nejake urážky a osobné útoky. S týmto nech idú niekam.

Reagovat
JozkokozleJ

A ak sa nemylim, su v disciplinarnej podmienke.

Reagovat
db18

Nezačalo to tím, že je při první návštěvě přehlušovali nějakým hrozně nepříjemným pískáním? (jakože z mikrofonů)

Reagovat
Rudnevs

Mali tam nejaku rušičku, ale určite to nebolo na prvom zápase, to mohlo byť tak 2011 alebo 12... Tuším sa špekulovalo, že to tam nechal dať Hopp, aby nebolo počuť tie urážky na jeho osobu, čiže tým to asi nezačalo, hoc to tú nevraživosť zrejme okorenilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie som v obraze. Čo im vadí na Hoffenheime?

Reagovat
Rudnevs

Že by sa bez Hoppa v živote nedostali do Bundesligy (dostali sa tam len vďaka finančnej pomoci od Hoppa). Ale nechápem, prečo kvôli tomuto musia Hoppa tak osobne urážať. Peniaze zarobil tým, že vymyslel Sap, žiadne odrby ani nič podobné, navyše vybudoval v regióne kopu nemocníc, športových ihrísk a neviem čo všetko. Sandro Wagner raz tuším vravel, že keď šiel po rôznych mestách a dedinách v okolí, tak snáď všade nechal štadión vybudovať Hopp.

Reagovat
smazaný uživatel

Dík.

Averzia voči majiteľovi konkurenčného klubu, že nalial do klubu prachy...

Á propos od fanúšikov klubu, ktorý kvôli prachom premenoval svoj domovský stánok na "Signal Iduna Park".

Reagovat
cologneFC

Tam ide o to, že tiež nedodržiavajú pravidlá. Ale to ty vieš. Nemeckí ultras nebudú nikdy súhlasiť s týmito praktikami a dajú to najavo. Skrátka v Nemecku nechcú, aby klub riadil jeden človek. Hoffenheim sa skôr či neskôr rozpadne, najneskôr keď Hopp zomrie. Možno to pár rokov pôjde zotrvačnosťou, ale potom pôjdu dole.

Reagovat
Rudnevs

A to nemôžu vyjadriť normálne, že s tým nesúhlasia? Musia osobne urážať človeka, ktorý nespravil prakticky nič zlé/nepovolené?

Reagovat
cologneFC

Ja ich neobhajujem. Len hovorím, že s čím sú nespokojní. Hopp im berie vášeň. Ja ich chápem, bol som v Sinsheime na futbale a je to veľmi slabé. To isté keď prídu oni do Kolína. Vieš, Hopp mohol sponzorsky podporiť nejaký klub. A nikto by proti nemu nič nemal. On si chcel ale niečo dokázať a tiež sa nemôže čidovať, že to ľudia odmietajú. Na a ultras skrátka nie sú takí, že mu to povedia pekne. Ak im tam teraz zakážu chodiť, tak si to vyžerie od všetkých. Tak to skrátka je.

Reagovat
db18

Nebylo to to první, ale tehdy to Hopp dost přikrmil a postaral se o to, aby to jen tak nevyšumělo.

Reagovat
JeséRodriguez

Hoffenheim

Reagovat
Adyss

Ste videli? Pokuty za stadtderby - HSV - 200 tis €, St. Pauli: 120 tis €

Reagovat
oli9

Schick jinak Werner je fakt paradní hráč ale přišlo mi že hodně šancí zbytečně zazdí... ale zase chce mít pořád balon

Reagovat
JeséRodriguez

taky mi to přišlo, že to kolikrát řešil příliš zbrkle...Schick nádhera, snad mu to dlouho vydrží. Akorát Morávka mi bylo trochu líto před tím prvním gólem.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jo Werner je mi sympatický tím, jakej má akční rádius. Žádný liný kladivo, co čeká ve vápně na míč.

Reagovat
dave30

Zápas jsem neviděl (jen góly). Co jinak Patrik? Bylo to asi do plných, jak mu to šlo? Ten gól neskutečná hrubka při standartce, co jinak?

Reagovat
oli9

hele on je technicky fakt parádní, tahá to tam ty utočné akce s Wernerem se doplnují....dokonce mi přišlo že i měl dost obraných zákroků prostě hrál dobře

Reagovat
dave30

Tak nevím. Kluci pod tebou píší něco jiného a také statistiky nic moc (https://www.sofascore.com/). Budu se muset někdy mrknout.

Reagovat
oli9

tak jako nebylo to žádné terno, ale opět gol , šance, technicky se mi libíl...zahrál tak jako většina..ono tam včera nevyčníval nikdo...a jsou to slováci takže to ber s rezervou kdby tam hrál např Lobotka a dal gol tak je muž zápasu

Reagovat
dave30

Tak je mi jasné, že pravda bude někde na půli cesty - nic světoborného, ale také žádná hrůza...

Reagovat
oli9

Reagovat
Losinho

Průměrnej výkon no, dobře že dal ten gól

Reagovat
smazaný uživatel

Ako v dnešnom zapase Schick uplne neviditeľný, väčšina len straty lôpt alebo nevedel čo s ňou, ptm prisiel ten jeden gol pre neho co sa dostal k lopte ani nevedel ako a bol sam pred branou ale inak som rad že mu to padá len dnes tojo moc nespravil, dufam ze bude pokračovať vo forme, prajem mu to

Reagovat
stas87

V Dortmunde tiež neodohral dobrý zápas. Dal gol ku ktorému náhodne prišiel, veľa dotykov s loptou nemal a do kombinácie sa veľmi nezapájal. Takze sa dá jeho pôsobenie zatiaľ označiť vyložene ta efektívne? Zápasy kde on hral som nevidel. Až na ten v Dortmunde..tak či je herne nič moc ale padá mu to tam? Alebo mal nejaký zápas, kde bol platný aj v medzihre?

Reagovat
smazaný uživatel

Vieš co ja som zatial videl všetky okrem to v lige majstrov a povedal by som ze je to skor o tom že zatial bol vždy na v dobrom.čase na dobrom.mieste ale akoze ma sebavedomie, neboji sa ísť na 1v1, zapoji sa do akcie ale zatial to je take ze bude potrebovat čas ale futbal tam mu svedčí rozhodne

Reagovat
mistr129

Pošleš mi odkaz na diskuzi k ms u20 prosím?

Reagovat
oli9

tak jsme viděli asi jiný zápas... já tam viděl hodně dobrých akcí, narážeček ia bránění...některé ztáty lopty ok ale těch má Werner 10x víc...

Reagovat
PaYaB

Já je taky moc nechápu, útočník je od toho, aby dával (a někdy přihrával) na góly. Vždyť i ti nejlepší útočnící poztrácí plno míčů.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
db18

Afroduo (brzy trio?)

Reagovat
Müllered

Jen co odešel Countinho, se to rozjelo. 9. tým tabulky je na něj moc těžký, akorát překáží lepším hráčům.

Prosím! Ať už ho na jaře nevidím.

Thomas byl u obou branek.

Reagovat
Müllered

Mimochodem, ani se u branek neradoval, týmový hráč.

Reagovat
db18

Neradoval se u branek, který nedal? wow, such Teamgeist.

Reagovat
Müllered

Představ si, že celá lavička vyletěla, protože se jí po tom trápení ulevilo. A slavili společně.

Reagovat
Heresy

zacina se z tebe stavat odpad jak popltak ..

Reagovat
Müllered

Proč odpad? Jen nechápu, co na něm někteří vidí.

Reagovat
Heresy

ja zas nechapu ze te tak bavi do neho rypat porad ...

Reagovat
Müllered

Až nebude v Bayernu, tak mi bude ukradený.

Reagovat
Heresy

i prez to ze vis ze meles kraviny ...

Reagovat
Müllered

Co je tam za kravinu? To že nemá nárok proti soupeři, který dovede bránit? Že si ho maže na chleba debutující mladíček?

Reagovat
Heresy

tvl a co predvadel muller 85 minut ? uplne hovno ... aspon bud objektivni ...

Reagovat
Müllered

Prý úplné hovno, vždyť tam měl několik dobrých centrů a přihrávek, jedna dobrá střela po zemi vedle tyče. Hrál dobře.

Vy mi něco říkejte o objektivitě.

Reagovat
Heresy

no a coutinho vubec nic ze ?

Reagovat
Müllered

A něco takového tvrdím? Přijde ti ale, že by to nezvládl někdo jiný? Ten hráč má určitou cenovku a reputaci. Podle ní by se měl posuzovat, on jí vůbec nenaplňuje. Nepřišel kvůli tomu, aby bodoval proti sestupujícím týmům.

Už to kurva pochopte. Umíte trochu uvažovat a argumentovat?

Reagovat
Heresy

no tvrdis pokazde co hraje ... uplne blbosti na neho vymyslis ... s cenou za neho neslouhlasim ani nahodou ale aby ho clovek podle toho posuzoval to je zas kravina tvl ...

Reagovat
Müllered

A podle čeho by ho měl posuzovat? Na tom je založený současný fotbal. A nejen fotbal, celkově kapitalismus. Když někoho platíš, tak za to očekáváš relevantní výsledky.

On má zdaleka nejvyšší plat. A například v Kickeru je až na 95. místě v hodnocení soutěže. Přijde ti to OK? A to mu ještě právě zachraňují ti slabí soupeři.

Navíc mu je Bayern lhostejný, podle toho jak se chová.

Takového hráče nechci v Bayernu a kritizovat ho budu.

Reagovat
Heresy

podle toho jak hraje na hristi ty z neho delas uplne beckoveho hrace a to urcite neni ... a prosimte jak si prisel na to ze mu je bayern lhostejny ? klidne ho kritizuj kdyz bude hrat uplny hovno ale kdyz to prehanis a pises nesmysly tak ocekavej ze bude i na tebe nekdo reagovat ...

Reagovat
Müllered

Podle jeho přístupu na hřišti?

Díky bohu, pokud na mě přestanete reagovat. Fakt se nerad zabývám debilitou.

Reagovat
Heresy

tak to se podivej do zrcadla a treba se prestanes trapit

Reagovat
vladino10

Reagovat
Bayern +

Reagovat
vladino10

Reagovat
Bayern +

strašný kokotko fakt

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Müllered

Nebuď taková citlivka.

Reagovat
Rudnevs

Osobne by som ho zatial tiež nevykúpil, zatial by som s ním počkal, trebárs sa ešte ukáže, hoc pochybujem, že ho vykúpia - ako už niekto minule písal, už nie je najmladší, lepší už nebude a už ho za takú cenu nepredali.

Ale ty tu máš snáď každé druhé kolo komentár ohľadom Coutinha v štýle honu na čarodejnicu a častokrát nezmyselnú kritiku ala neradoval sa z gólov (Nezačali mimochodom góly padať až keď už nebol na ihrisku?). To sa potom nečuduj, že niekto hodí facepalm.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Müllered

Reagovat
vladino10

Dajte mu ban už, je jak obohrata platna, vkuse dookola tie isté sračky...

Reagovat
Heresy

je to des .. kdyby aspon mel nejaky extra duvod takove kraviny psat ..

Reagovat
Bastaron

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Bayern +

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
mul

Reagovat
Filipow

Máš místo srdce odpadkový koš

Reagovat
Kostomlat

Bude Lipsko mít na zaplacení Schickovy opce ve výši 20 milionů éček? Respektive, pokud bude Schick na jaře pokračovat tak, jak končil podzim, je něco, co by kromě nějakého fatálního zranění mohlo Lipsko odradit od zaplacení opce? Přijde mi, že BL a Lipsko konkrétně Schickovi narozdíl od AS sedí jako prdel na hrnec.

Reagovat
Müllered

Lipsko je hlavně fungující klub s vynikajícím trenérem, ne ta trága jak v AS za hipstera. Určitě mají prachy.

Reagovat
papanegra

Peněz musí mít jak energiťáků... Navíc, jestli odejde Werner, tak jsou tam dveře otevřen dokořám, mohl by tam být útočník číslo jedna, navíc za ty směšné peníze určitě stojí

Reagovat
Kostomlat

To je fakt, potenciální odchod Wernera může hrát roli a Lipsko se musí připravit na éru bez něj. Je vidět, že v Lipsku ten fotbal dělají dobře

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Opce je 29mega ne?

Reagovat
Kostomlat

já četl, že Lipsko zaplatilo 5 milionů za hostování a 20 milionů je výše opce.

Reagovat
Losinho

29

Reagovat
smazaný uživatel

Nekonečná diskuse Thomas-Couts. Už trochu trapné.

Myslím, že tohle není největší problém Bayernu.

Btw. Jak obnovím smazaný login? 3 roky jsem tu nic nepostoval, a oni mě smazali... Jinak FilipIV

Reagovat
Müllered

Myslíš, že mě to neunavuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bych řešil duo Martinez a Boateng. A jejich náhrady. Dát šanci Maiovi nebo sehnat nového stopera, protože Hernandez je skleněný a ani zas tak dobrý, za ty prachy. Pavard na stoperu taky nic moc, tak zatím RB. I když bych tam radši viděl Kimmicha.

Reagovat
Müllered

V Bayernu je takových problémů... Většina týmu je buď skleněná, uvadající, nebo nemají dostatečnou kvalitu. Boateng s JaviMarem už mají odsloužíno, stejně tak i Thiago je vyhořelý a už se asi vidí ve Španělsku, dozadu stále špatný a dopředu jen posouvá. Z nákupů se nepovedl žádný za poslední roky, kromě Gnabryho. A proto bych raději viděl více hrát mladíky než tým plný průměráků. Přesně se opakuje situace po roce 2001, jenže v té době neměl Bayern takové možnosti, proto je to o to teď smutnější. Lepení ve formě Perišiče, nebo Coutse, fakt nejsou řešení a jen ten klub ještě víc degradují a zbytečně zabírají místo mladíkům, kterých je několik zajímavých ve druhém týmu. Jako teď ukazuje Joshua.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
popltak

Na bundesligu budou stačit ještě hodně dlouho.

Reagovat
Liquid

Lipsko propo při oficiálním losu LM ho losující nazval Red Bull Leipzig, no jen tak až mi tu zas nějaký šáša bude vyprávět něco o Rassenballsportu

Reagovat
Rudnevs

V tom prípade je to zle, oficiálny názov je RasenBallsport Leipzig e. V.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

A Ranieriho dvojče se to rychle snažilo zakecat, se mi zdálo

Reagovat
Werkrider

Leverkusen dnes ďalšia červená karta, priemer ligy je pod dve a my ich máme päť. V zápase padli štyri góly, výsledok ... 0:1

Bol som veľký zástanca VAR, ale už to prestáva baviť aj mňa.

Reagovat
cologneFC

Prečo neuznal VAR 3 góly?

Reagovat
Werkrider

Mainz ofsajd a Leverkusen ofsajd a ruka?

Reagovat
cologneFC

A bola ruka? Mňa ten VAR vytáča, o nejakých rukách už ani nechcem počuť.

Reagovat
johnn

Ale Wendell tu druhu žltu nezaslužene veď to bolo vzajomne a naprv trafil loptu

Reagovat
dave30

Nejsi jediný kdo je přesvědčen, že pokud hráč zasáhne míč, tak to není faul. Toto byl ale čistý zákrok z úplně jiného sportu (bojového). Prvotní záměr byl nepustit hráče do protiútoku. To, že ho to při tom zasáhlo do nohy nehraje roli. A oboustranného jsem tam opravdu nic neviděl...

Reagovat
mistr129
Reagovat
Losinho

Reagovat
Kaspar

Reagovat
Kostomlat

Koubek neunáší, a to docela pravidelně

Reagovat
dave30

Myslím, že to byla hodně nešťastná reakce na absolutně neškodný příspěvek. Teď jde ještě o to, jestli je to jeho osobní účet. Většina sportovců má na komunikaci se "zbytkem světa své lidi...

Reagovat
Kily

vloženo včera v 17:57, přijde mi hodně pochybné, že by se po skončení zápasu osprchoval, rychle vzal telefon a šel reagovat na takové věci. Tím spíš, když ten začátek sezony měl hodně mizerný a jeho chyby celkem vyzývaly posměváčky k tomu, aby si založili fake profil a z něj se snažili dělat legraci

Reagovat
Losinho

Fake to není.

Reagovat
dave30

Na své osobní účty si sportovci (a nejen sportovci) tyto lidi nepouští. Pokud mají rozum...

Reagovat
oli9

manželka

Reagovat
chrojo

co vím, tak kolikrát mi příjde, že lidi mají v ruce telefon, ještě než jdou do sprchy.. takže si myslím, že by to fake být nemusel.

Reagovat
db18

Tohle je ofiko profil, kde posílal Ratajovou do kuchyně... buď má správce, nebo byl prostě nasraný, že nakonec prohráli a v tom duchu odpovídal.

Reagovat
Zark

neunesl ani ten svuj prestup

Reagovat
dave30

To bude to hlavní. Spoustě "fanoušků" vadí, že se mu (i týmu) celkem daří (přitom všem bylo jasno, jak si pohoršil). A navíc se moc nedaří Pavlenkovi...

Reagovat
Liquid

Reagovat
8lampard8

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
db18

ale tady: https://twitter.com/KoubekTom/status/1208442081699647489 má docela pravdu...

...sice to vypadá jako brekot, ale na jednu stranu má pravdu, že to od "našich" novinářů není moc profesionální.

Reagovat
mistr129

Jako že nebyli na stadionu novináři?

Reagovat
db18

čeští

Reagovat
mistr129

Reagovat
oli9

Jinak na profili lipska pořád komentuje jejich fanynka kterou možná někdy uvidíme na ostřejších stránkách https://www.instagram.com/kristishukurova/

Reagovat
oli9

*profilu instagramu

Reagovat
Rudnevs

Nesympatická.

Reagovat
oli9

pár let zpátky ..v létě ne chatu na párty dobrá

Reagovat
RadekVonCZE

Uuuu ja wohl

Reagovat
Zark

brankař Berlinu u Thommyho golu

Reagovat
Liquid

Diesel Diesel Düsseldorf snad se zachrání, klidně na úkor Brém nebo Herthy

Reagovat
Liquid

Paderborn taky dobře skvělé výsledky v tomto kole

Reagovat
Heresy

1 gol paderbornu a druhy gol dusseldorfu to byly slusne haluze

Reagovat
dave30

Já vždycky myslel, že haluzový gól padne třeba místo centru, nebo nějakým odrazem (od spoluhráče, nebo protihráče). Netušil jsem, že haluzový gól padne, když hráč úmyslně vystřelí na branku soupeře a míč skončí v síti...

Reagovat
Heresy

-.- umyslne vystreli ale trefi to ani nevi jak ...

Reagovat
dave30

Takže před střelou musí nahlásit, že chce trefit šibenici (nebo od tyče případně od břevna do brány). Už tomu rozumím.

Reagovat
Heresy

Reagovat
Zark

Páťa Šik by dnes nebyl bez italské školy, tvrdého drilu a tréninku v taktické lize tam, kde je. Čím víc hráčů v itálii tím líp pro nás. Schick a Jankto ukazují, že jsou z jiného světa oproti zbytku.

-když se prosadí v Itálii, ve slabších ligách už to pro ně není problém..

Reagovat
vladino10

Reagovat
Bastaron

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele