17. kolo
21.12.2019 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Köln zvládl lépe záchranářský souboj s Brémami a slaví tak důležité tři body

Köln zakončil první polovinu soutěže utkáním s Werderem Brémy. Pro oba kluby šlo o velmi důležitý duel, neboť oba usilují o záchranu v lize a v takovém boji může být každý bod získaný na úkor přímého rivala klíčový. Dnes se po závěrečném hvizdu díky brance Córdoby z výhry radovali domácí.

Oba celky do zápasu vstoupily opatrně a dlouho si ani jeden z nich nedokázal vytvořit nějakou zajímavou příležitost ke skórování. V podstatě první vážná situace se zrodila až ve 39. minutě duelu - a hned se jednalo o situaci gólovou. Drexler si naběhl na dlouhý míč za obranu Werderu a na úrovni malého vápna jej posunul na volného Córdobu, jenž si s nabídnutou šancí bez problémů poradil a poslal Kozly do vedení - 1:0.

Po poločasové přestávce pokračovalo utkání ve stejném duchu, tedy bez šancí. De facto by se dalo říci, že obrázek hry přesně odpovídal postavení obou soupeřů v tabulce a ukázal, proč jsou tam, kde jsou. Až v 83. se na něco zmohli také hosté z Brém, konkrétně Rashica, jenž napráhl za vápnem k ráně a ke své smůle orazítkoval břevno Hornovy svatyně.

O minutu později po rohovém kopu fotbalisté Werderu dokonce vyrovnali, avšak gól byl okamžitě anulován pro předchozí ofsajd. V samotném závěru zápasu přišel jeho pravděpodobně druhý klíčový moment (po Córdobově brance), a sice fantastický zákrok Horna proti poslednímu pokusu hostů o skórování z rohového kopu. Köln tak zvítězil nad Brémami 1:0.

Domácí díky této výhře odskočili právě Werderu o tři body a Vánoce tak stráví na stále ještě prvoligovém patnáctém místě. To Brémy jsou v situaci o poznání horší, neboť aktuálně okupují šestnáctou bundesligovou příčku, jež by je poslala do baráže o udržení, navíc jim na záda s dvoubodovým odstupem dýchá Düsseldorf.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele